Jump to content
Dogomania

Demonek-w typie ONka w DT Potrzebne deklaracje na karmę.Szukamy DS !!!

Recommended Posts

• Replies 561
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='sambo_os1']Zbieramy zamówienia na ciasteczka,cudne są :loveu:
takie będą:

od poniedziałku zrobie jednak bazarek, zobaczymy, może coś się sprzeda

u Kasi77 amon przytył od 18 do 30 kg w ciągu paru tygodni, może zaproszę ją tu, aby podzielila się radami, choć z tego co wiem to był ryż z kurą i pewnie warzywka,

Posted

Amonek rzeczywiscie przybrał pięknie, z 18 tu do 30 kg - było co nadrabiać ;)

Nie tłuczyłam go jakos specjalnie, jadł tyle, ile potrzebował, na początku i on i Iga pochłniały potrójne porcje, nadrabiały niedobory, ale kiedy juz się "przejadły" same zmniejszały stopniowo zjadaną ilość. Od początku, zwłaszcza ze względu na ogromne problemy jelitowe Amona, jadły tylko mięso z ryżem - podstawa mięso z kurczaka , ryż jako dodatek , czasem makaron kiedy juz nie chciały z ryżem. Teraz jedzą znacznie róznorodniej, ale generalnie Amon przytył porządnie na mięsie.

Jeśli Bursztynek je suchą karme i nie ma przeciwskazań zdrowotnych, kupcie mu może karme [FONT=Verdana]wysokoenergetyczną , dla psów aktywnych - one mają zwiększoną zawartosc kalorii .
[/FONT]

[FONT=Verdana]Ja "utuczyłam" przez zimę swoje zwierza karmą dla szczeniąt i suk karmiących, no i mam efekty...odchudzanie maluchom potrzebne .
[/FONT]

[FONT=Verdana]Generalnie każda karma z dużą zawartością mięsa, nie jest zła, Amonik przybrał ekspresowo właśnie na mięsie, co prawda on karmy nie jadł, ale mięso jest mięso [/FONT];-)

Posted

Witam cioteczki,Bursztyn już jest w DT, transport był z przygodami :lol:, nie była to podróż za góry za lasy ale czas gonił i śpieszyłam się, do głowy mi nie przyszło że jak wzięłam go od weta żeby zrobić z nim rundkę spacerową tylko dawaj w samochód i do przodu. I tak zostawił mi prezent w twardej postaci na siedzeniu :diabloti: ale dało radę wszystko sprzątnąć. Piesior ogólnie szczęśliwy, zadowolony jak go odbierałam, wycałował mnie :lol: tak jak on potrafi, kochanutki :loveu:. Myślę że się szybko zadomowi z kolegami i koleżankami. Jeśli chodzi o jego zdrowie lekarz powiedział że jest w dobrym stanie ogólnie,oprócz tego że mało waży, bo tylko 22 kg, zostanie podkarmiony i raz dwa nabierze masy. Robili mu prześwietlenie kręgosłupa i stwierdzono ze jest ok, tabletki które miał podawane zostały odstawione, czy były potrzebne ciężko mi stwierdzić, chodzi, skacze, pełen życia i radości, teraz ma cieplutko, milutko i wesoło. Mogę stwierdzić że zaczyna mu się nowy rozdział który będzie dużo lepszy niż dotychczas. To jest naprawdę wspaniały pies i jak bym miała możliwości nie zastanawiałabym się ani chwili żeby był ze mną.

Posted

Oj aż się ze szczęścia popłakałam....słuchajcie,to może on specjalnie tak te łapy plątał żeby mu dom załatwić,symulant.:loveu:
A może z głodu się przewracał,tak na poważnie po co go tyle w szpitalu trzymali,może miał anemię.

Posted

dt dzwonił do mnie, zupe zjadł tak na początek, w śmietniku w kuchni grzebał :razz:, teren lustrował :evil_lol: , szczęśliwy i zadowolony, ach ten Demonek (tak dla mnie zostanie pod tym imieniem i w dt tez)

Posted

Mamy też osobę z fb Kasia Lapkiewicz ,która zaoferowała zakup worka karmy na dobry początek dla Bursztynka/Demonka
Będzie to karma BOSCH ADULT ACTIVE

Dla dorosłych psów o zwiększonej aktywności.

Dziękujemy Pięknie :)

Posted

o jejku :), nie spodziewałam się tego, to "moja" Kasia z tai chi, Kasiu,wielkie dzięki :loveu::loveu::loveu:

A jaki jest koszt leczenia i pobytu w klinice?

[quote name='sambo_os1']Mamy też osobę z fb Kasia Lapkiewicz ,która zaoferowała zakup worka karmy na dobry początek dla Bursztynka/Demonka
Będzie to karma BOSCH ADULT ACTIVE

Dla dorosłych psów o zwiększonej aktywności.

Dziękujemy Pięknie :)