Beat2010 Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 sambo_os1 napisał(a):Dostawał coś na stawy,obecnie nie wiem muszę zapytać opiekunkę. Na Paluchu jest 2 tyś psów a w samej geriatrii 100,więc raczej indywidualnie nikt się nim nie zajmie a wolontariusze są średnio raz w tygodniu. Poza tym on musi mieć ciepło i ma kosztem tego że przez cały tydzień siedzi w budynku i widzi tylko sufit i ściany. Latem zacznie się niesamowity smród i w tym smrodzie tak sobie żyje.Dlatego chcemy go stamtąd wyciągnąć tylko gdzie? :-( najlepiej do Kasi77, tylko, że ona preferuje staruszki. Trzeba by pytać się szybko, bo właśnie jedyny, młody hotelowicz wyjechał do domku, więc jest wakat. Sambo, ale kasy nie ma :( Quote
sambo_os1 Posted February 4, 2013 Author Posted February 4, 2013 Wiem,że nie ma kasy ale ja sama nie jestem w stanie utrzymać go w hoteliku,jak już pewnie pisałam mam 4 psy które nie są już take młode,6 lat,6 lat,9 lat i 15 lat oraz dwa koty 6 lat i 13 lat,więc towarzystwo mi się starzeje i muszę liczyć się też z wydatkami na weta.Bo jak się ma to trzeba dbać.Mam jeszcze deklaracje na Malwinę i Hanię....Do Bursztynka mogę dołożyć 30 zł więcej nie dam rady :shake: Quote
Aryste Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 gdzies widzialam ze on am tylko 35 pln deklaracji. moge sie mylic. moze wpiszcie prosze jeszcze raz kwoty, zeby bylo wiadomo na czym sie stoi. Quote
sambo_os1 Posted February 4, 2013 Author Posted February 4, 2013 Deklaracje są podane w 1# DEKLARACJE ============== Beat2010 - 5,- Sambo_os1 - 30,- Natalia Kowalska - 30,- zl Quote
magdyska25 Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 widziałam wczoraj Bursztynka. Wygłaskałam go- tak się bardzo cieszył... Quote
sambo_os1 Posted February 4, 2013 Author Posted February 4, 2013 To dobrze że miał spacerek :) ja mam zamiar odwiedzić go w tygodniu :) Quote
iwna5702 Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Byloby super - tylko trzeba go ostroznie wyprowadzac zeby nie zaczepial staruszkow po drodze do wyjscia ze swojej sali :) Quote
Beat2010 Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 napisałam do Kasi, do kwietnia nie przyjmuje nowych hotelowiczów, gdyż przerabia ogród, zeby staruszkom było jeszcze wygodniej. Kasia nastawia sie na staruszki, ew., po znajomości, takie psy , które sa zgodne i nie zrobią krzywdy innym. Quote
sybillas Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Jeśli Malwinka zostanie już w swoim nowym domu, mogę jej deklarację przekazać na Bursztynka. Quote
sambo_os1 Posted February 7, 2013 Author Posted February 7, 2013 Dziękujemy bardzo bardzo pięknie :) Quote
iwna5702 Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 sybillas napisał(a):Jeśli Malwinka zostanie już w swoim nowym domu, mogę jej deklarację przekazać na Bursztynka. Bardzo dzikękujemy, a jaka kwotę wpisać do deklaracji ? :) Quote
sybillas Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 Malwinka poki co w domku i mam nadzieję, że już tam zostanie. Jeśli tak będzie to od marca 20 zł stałej deklaracji. Quote
sambo_os1 Posted February 9, 2013 Author Posted February 9, 2013 Mamy jeszcze jedną stałą deklarację 250 zł od Małgorzata T Bursztynkowi udało się dzisiaj opuścić schronisko :multi: pojechał do kliniki na badania, pozostanie tam aż do postawienia diagnozy.W schronisku stwierdzono u niego dyskopatię. Quote
iwna5702 Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 Bedziemy wiedziec cos wiecej pwnie w poniedzialek Quote
Aryste Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 To on pojechal tylko na badanai a nie do domu? a tak sie cieszylam jak go wczorajw idzialam w biurze adopcji... Quote
sambo_os1 Posted February 10, 2013 Author Posted February 10, 2013 Bursztynek po badaniach pojedzie do DT lub hoteliku w zależności od tego jaki jest jego stan zdrowia i co zasugeruje lekarz. Też marzy mi się prawdziwy dom dla niego i bardzo bym chciała aby w końcu taki się znalazł. Quote
Beat2010 Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 sambo_os1 napisał(a):Bursztynek po badaniach pojedzie do DT lub hoteliku w zależności od tego jaki jest jego stan zdrowia i co zasugeruje lekarz. Też marzy mi się prawdziwy dom dla niego i bardzo bym chciała aby w końcu taki się znalazł. Sambo, jesteście cudowne!!!!!!!!! wycałowałam się z Bursztynkiem w biurze przed adopcja :) czekamy na wyniki badań i pierwsze wrażenia Bursztynka na wolności Quote
sambo_os1 Posted February 11, 2013 Author Posted February 11, 2013 Słuchajcie Bursztynek ma sporą niedowagę,waży zaledwie 22 kg. Na początek chciałybyśmy mu zafundować jakąś lepszą karmę tylko na to oczywiście potrzeba funduszy.Może ktoś chce dorzucić grosik jednorazowo na dobre jedzonko ? Quote
iwna5702 Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 Zzobaczymy, może wpadnie jakiś pieniążek. Bursztynek na dobry poczatek będzie potrzebował trochę dodatkowych pieniążków. :) Quote
sambo_os1 Posted February 13, 2013 Author Posted February 13, 2013 Koszt pobytu w klinice to 15 zł doba plus badania.Na DT mamy deklaracje,brakuje na karmę,na początek przydałaby się jakaś lepsza aby doszedł piesio do formy. Quote
sambo_os1 Posted February 13, 2013 Author Posted February 13, 2013 W tym temacie to się nie znam za bardzo,taką aby w miarę doszedł do właściwej wagi,czyli tak ok 35 kg to taka dolna granica,myślę że ważne jest u niego odbudowanie mięsni,bo w chwili obecnej to jest kiepsko po tylu miesiącach w szpitalu i sierść też własciwie w złym stanie,jaka byłaby najlepsza? ludwa napisał(a):a jaką chcecie lepszą? Quote
ludwa Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 Najlepiej pewnie weta dopytać. Odbudowa to jedno a dyskopatia i stawy to drugie. Mogę coś dorzucić ale niech jakiś wet się wypowie... Quote
Beat2010 Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 [quote name='ludwa']Najlepiej pewnie weta dopytać. Odbudowa to jedno a dyskopatia i stawy to drugie. Mogę coś dorzucić ale niech jakiś wet się wypowie... Zbieram zamówienia na kruche ciastka na karmę dla Bursztynka, gdyby ktoś byl chętny -proszę pisać,otworzę bazarek, choc teraz nie sezon ciastkowy, ciastka jak tu tylko wzory pewnie już nie serduszkowe http://www.dogomania.pl/forum/threads/239375-Zamknięty-bazarek-kruche-ciastka-i-serca-z-piernika-na-koty-osiedlowe-do-4-02 Quote
sambo_os1 Posted February 14, 2013 Author Posted February 14, 2013 Dziękujemy :) ludwa napisał(a):Najlepiej pewnie weta dopytać. Odbudowa to jedno a dyskopatia i stawy to drugie. Mogę coś dorzucić ale niech jakiś wet się wypowie... Quote
Recommended Posts