Jump to content
Dogomania

Demonek-w typie ONka w DT Potrzebne deklaracje na karmę.Szukamy DS !!!

Recommended Posts

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Eeech............ z jednej strony cieszę się okropnie, że psiur już bezpieczny, z drugiej jestem wściekłą na siebie......

a dlaczego jesteś wściekła? :) ....to jeszcze nie DS :evil_lol:

• Replies 561
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Faktycznie jest śliczny i te bursztynowe oczęta.mmmm

Bardzo trzymam kciuki Sambo za kotka. my wczoraj musieliśmy pożegnać się z jednym z naszej miauczącej szóstki. przegraliśmy z niewydolnością nerek.

Posted

sambo_os1 napisał(a):
Mamy też osobę z fb Kasia Lapkiewicz ,która zaoferowała zakup worka karmy na dobry początek dla Bursztynka/Demonka
Będzie to karma BOSCH ADULT ACTIVE

Dla dorosłych psów o zwiększonej aktywności.

Dziękujemy Pięknie :)

Znaczy, że Bursztynek karmę już ma ?
Jak będzie potrzebny kolejny worek, to zgłoście się do SKARPETY OWCZARKOWEJ ;)
Głaski chłopakowi wysyłam :loveu:

Posted

borys77 napisał(a):
Witam cioteczki,Bursztyn już jest w DT, transport był z przygodami :lol:, nie była to podróż za góry za lasy ale czas gonił i śpieszyłam się, do głowy mi nie przyszło że jak wzięłam go od weta żeby zrobić z nim rundkę spacerową tylko dawaj w samochód i do przodu. I tak zostawił mi prezent w twardej postaci na siedzeniu :diabloti: ale dało radę wszystko sprzątnąć. Piesior ogólnie szczęśliwy, zadowolony jak go odbierałam, wycałował mnie :lol: tak jak on potrafi, kochanutki :loveu:. Myślę że się szybko zadomowi z kolegami i koleżankami. Jeśli chodzi o jego zdrowie lekarz powiedział że jest w dobrym stanie ogólnie,oprócz tego że mało waży, bo tylko 22 kg, zostanie podkarmiony i raz dwa nabierze masy. Robili mu prześwietlenie kręgosłupa i stwierdzono ze jest ok, tabletki które miał podawane zostały odstawione, czy były potrzebne ciężko mi stwierdzić, chodzi, skacze, pełen życia i radości, teraz ma cieplutko, milutko i wesoło. Mogę stwierdzić że zaczyna mu się nowy rozdział który będzie dużo lepszy niż dotychczas. To jest naprawdę wspaniały pies i jak bym miała możliwości nie zastanawiałabym się ani chwili żeby był ze mną.

:loveu::loveu::loveu: cieszy taki rozwój sytuacji :)

Posted

borys77 napisał(a):
Rozwój sytuacji cieszy owszem :loveu: ale nadal wali mi w samochodzie ciut, chociaż prane :roll:, tak mnie pożegnał :lol:

ha, ha.....

Sambo, czy przelewać moją "deklaracje" teraz czy razem z bazarkiem?
co z kotkiem?

Posted

Może być razem z bazarkiem :)
Kotek ,,zatkał się'' ma krwiomocz i założony cewnik,jest na antybiotyku i kroplówkach.
Dopiero dzisiaj zjadł pól saszetki,od soboty nic.
niepokoiły mnie jego odruchy wymiotne,które mogą świadczyć o niewydolności nerek.
Dzisiaj jest lekka poprawa,zjadł i pił.

Posted

[quote name='sambo_os1']Może być razem z bazarkiem :)
Kotek ,,zatkał się'' ma krwiomocz i założony cewnik,jest na antybiotyku i kroplówkach.
niepokoiły mnie jego odruchy wymiotne,które mogą świadczyć o niewydolności nerek.
Dzisiaj jest lekka poprawa,zjadł i pił.[/QUOTE]

a dostał coś na rozkurczenie? Mojej kotce podawali no-spę

Posted (edited)

[quote name='sambo_os1']Może być razem z bazarkiem :)
Dzisiaj jest lekka poprawa,zjadł i pił.[/QUOTE]
znam to :( mój był zatkany jak miał 8 tygodni życia- oprócz cewnikowania , antybiotyków nietrafionych ( na SGGW, gdzie i tak powiedzieli, że dieta niepotrzebna, bo kotek umrze prędzej czy poźniej), dostawał no-spę, furaginum,po tym jak źle założony 3 cewnik trzeba było wyjąć ,każdego dnia kroplówka i wyciskanie :( i tak przez 2 miesiące, bardzo pomógł antybiotyk długofalowy, chyba 3 tygodniowy albo miesięczny, o śmiesznej nazwie,która kojarzy mi sie z damskim imieniem, Convenia.
Sambo, spróbuj paru karm urinary i różnych smaków, moj teraz nie chce royal canin, tylko animondę, był czas puriny , kattovita, Hillsa i eukanuby, trovet i specific, te dwie ostatnie i Hills bez entuzjazmu, eukanuba bywała trudno dostępna, teraz nie wiem, i jest oddzielnie na szczawiany i fosforany ( moj miał zamiennie szczawiany lub fosforany). Suche royal canin urinary hight dilusion ( na oba rodzaje kryształków piasku) smakuje wszystkim kotom, zdrowym i chorym. Dziś własnie muszę zamówić w animalii animondę z wolowiną, bo kurczaka łobuz teraz nie chce:mad:

Najlepsza lekarka od nerek jest w Konstancinie-Bielewa, dr Agnieszka Neska.

Edited by Beat2010
Posted

Ja nie wiem czy jakiegoś bakcyla ze schronu nie przywlokłam,moja sunia miała sraczkę,kocica torsje,kot się zatkał a sunia dzisiaj znowu wymiotuje i tak mam szpital w łazience :( jedno kończy,drugie zaczyna :(

Posted

To możliwe,niestety ale trzeba przy kontaktach szpitalnych,schroniskowych zachowac szczegolne środki ostrożności.Duże skupiska czy to ludzi chorych,czy zwierząt wśrod ktorych przebywasz ...........to ryzyko dla Twoich zwierzaków.Mimo woli możemy coś przywlec.Ciuchy zawsze przed kontaktem ze swoimi zwierzakami wymienić a o myciu ,to juz wiadomo.Najlepiej antyseptyki,cos na bazie chloru itp.Ale juz po fakcie...

Posted

Mamy jeszcze jedną jednorazową wpłatę dla Bursztynka od Pani Angeliki S. która była DT Malwinki.
Pieniążki za 7 dni lutego,czyli 56 zł przekazuje Bursztynkowi.
Dziękujemy Bardzo

[IMG]http://imageshack.us/a/img20/582/chomikimagep.gif[/IMG]

Posted

[quote name='sambo_os1']Mamy jeszcze jedną jednorazową wpłatę dla Bursztynka od Pani Angeliki S. która była DT Malwinki.
Pieniążki za 7 dni lutego,czyli 56 zł przekazuje Bursztynkowi.
Dziękujemy Bardzo

[IMG]http://imageshack.us/a/img20/582/chomikimagep.gif[/IMG][/QUOTE]

:buzi::buzi::modla:

Posted

Trzeba będzie zakupić Bursztynkowi obrożę p/kleszczom
Ja dla swoich psów używam preventic.
Koszt ok 55 zł
[url]http://allegro.pl/preventic-obroza-przeciw-kleszczom-dla-psow-i3049779901.html[/url]

Posted

[quote name='sambo_os1']Trzeba będzie zakupić Bursztynkowi obrożę p/kleszczom
Ja dla swoich psów używam preventic.
Koszt ok 55 zł
[URL]http://allegro.pl/preventic-obroza-przeciw-kleszczom-dla-psow-i3049779901.html[/URL][/QUOTE]

może lepiej Bayera, nowa starcza na 7miesięcy czy jakos tak a cena chyba podobna

znalazłam na animalii, duży rozmiar, ale na allegro też jest i taniej

[url]http://animalia.pl/produkt,19317,167,bayer-kiltix-obroza-przeciw-pchlom-i-kleszczom-dla-duzych-psow-66-cm.html[/url]