Beat2010 Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 ulvhedinn napisał(a):Eeech............ z jednej strony cieszę się okropnie, że psiur już bezpieczny, z drugiej jestem wściekłą na siebie...... a dlaczego jesteś wściekła? :) ....to jeszcze nie DS :evil_lol: Quote
Beat2010 Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 bazarek dla Bursztynka zapraszam na "ludzkie" kruche ciasteczka http://www.dogomania.pl/forum/threads/240136-Kruche-ciastka-dla-ludzi-zdrowie-dla-Bursztynka-do-22-02-13-godz-17 Quote
sambo_os1 Posted February 18, 2013 Author Posted February 18, 2013 Koszt pobytu w klinice to 15 zł doba.Jutro postaram się zrobić rozliczenie,dzisiaj byłam zajęta,mój kotek jest umierający :-( Quote
sambo_os1 Posted February 18, 2013 Author Posted February 18, 2013 No właśnie,to DT a Bursztynek jest piękniusi. Beat2010 napisał(a):a dlaczego jesteś wściekła? :) ....to jeszcze nie DS :evil_lol: Quote
magdyska25 Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 Faktycznie jest śliczny i te bursztynowe oczęta.mmmm Bardzo trzymam kciuki Sambo za kotka. my wczoraj musieliśmy pożegnać się z jednym z naszej miauczącej szóstki. przegraliśmy z niewydolnością nerek. Quote
agaton85 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Bursztynek, piękne imię, musi przynieść szczęście. :loveu: Quote
DONnka Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 sambo_os1 napisał(a):Mamy też osobę z fb Kasia Lapkiewicz ,która zaoferowała zakup worka karmy na dobry początek dla Bursztynka/Demonka Będzie to karma BOSCH ADULT ACTIVE Dla dorosłych psów o zwiększonej aktywności. Dziękujemy Pięknie :) Znaczy, że Bursztynek karmę już ma ? Jak będzie potrzebny kolejny worek, to zgłoście się do SKARPETY OWCZARKOWEJ ;) Głaski chłopakowi wysyłam :loveu: Quote
iwna5702 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Cieszy ten ruch na wątku Bursztynka, mam nadzieje ze i mojemu Cezarkowi się uda- myslę , ze sambo się nie obrazi, ze po znajomosci zaprosze wszystkich na watek Czarka, który czeka na odmiane losu. http://www.dogomania.pl/forum/threads/215417-CHOC-MAJA-SPORO-LAT-TO-JESZCZE-DUZO-PRZED-NIMI-ZBIERAMY-NA-UTRZYMANIE-i-SPLATE-DLUGU Quote
__Lara Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 borys77 napisał(a):Witam cioteczki,Bursztyn już jest w DT, transport był z przygodami :lol:, nie była to podróż za góry za lasy ale czas gonił i śpieszyłam się, do głowy mi nie przyszło że jak wzięłam go od weta żeby zrobić z nim rundkę spacerową tylko dawaj w samochód i do przodu. I tak zostawił mi prezent w twardej postaci na siedzeniu :diabloti: ale dało radę wszystko sprzątnąć. Piesior ogólnie szczęśliwy, zadowolony jak go odbierałam, wycałował mnie :lol: tak jak on potrafi, kochanutki :loveu:. Myślę że się szybko zadomowi z kolegami i koleżankami. Jeśli chodzi o jego zdrowie lekarz powiedział że jest w dobrym stanie ogólnie,oprócz tego że mało waży, bo tylko 22 kg, zostanie podkarmiony i raz dwa nabierze masy. Robili mu prześwietlenie kręgosłupa i stwierdzono ze jest ok, tabletki które miał podawane zostały odstawione, czy były potrzebne ciężko mi stwierdzić, chodzi, skacze, pełen życia i radości, teraz ma cieplutko, milutko i wesoło. Mogę stwierdzić że zaczyna mu się nowy rozdział który będzie dużo lepszy niż dotychczas. To jest naprawdę wspaniały pies i jak bym miała możliwości nie zastanawiałabym się ani chwili żeby był ze mną. :loveu::loveu::loveu: cieszy taki rozwój sytuacji :) Quote
borys77 Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Rozwój sytuacji cieszy owszem :loveu: ale nadal wali mi w samochodzie ciut, chociaż prane :roll:, tak mnie pożegnał :lol: Quote
sambo_os1 Posted February 20, 2013 Author Posted February 20, 2013 Latem się wywietrzy borys77 napisał(a):Rozwój sytuacji cieszy owszem :loveu: ale nadal wali mi w samochodzie ciut, chociaż prane :roll:, tak mnie pożegnał :lol: Quote
sambo_os1 Posted February 20, 2013 Author Posted February 20, 2013 Bursztynek dostał karmę,myślę że starczy mu na miesiąc.Na kolejny miesiąc zobaczymy na co będzie nas stać.Może skorzystamy z pomocy skarpety. Quote
Beat2010 Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 borys77 napisał(a):Rozwój sytuacji cieszy owszem :loveu: ale nadal wali mi w samochodzie ciut, chociaż prane :roll:, tak mnie pożegnał :lol: ha, ha..... Sambo, czy przelewać moją "deklaracje" teraz czy razem z bazarkiem? co z kotkiem? Quote
sambo_os1 Posted February 21, 2013 Author Posted February 21, 2013 Może być razem z bazarkiem :) Kotek ,,zatkał się'' ma krwiomocz i założony cewnik,jest na antybiotyku i kroplówkach. Dopiero dzisiaj zjadł pól saszetki,od soboty nic. niepokoiły mnie jego odruchy wymiotne,które mogą świadczyć o niewydolności nerek. Dzisiaj jest lekka poprawa,zjadł i pił. Quote
borys77 Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 to teraz troszkę kilogramów nabierze, kochaniutki :loveu: Quote
ludwa Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 [quote name='sambo_os1']Może być razem z bazarkiem :) Kotek ,,zatkał się'' ma krwiomocz i założony cewnik,jest na antybiotyku i kroplówkach. Dopiero dzisiaj zjadł pól saszetki,od soboty nic. niepokoiły mnie jego odruchy wymiotne,które mogą świadczyć o niewydolności nerek. Dzisiaj jest lekka poprawa,zjadł i pił.[/QUOTE] a dostał coś na rozkurczenie? Mojej kotce podawali no-spę Quote
sambo_os1 Posted February 21, 2013 Author Posted February 21, 2013 Nie dostał no-spa,dostał przeciwkrwotoczne,antybiotyk i morfinę. Quote
ludwa Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 mi tłumaczyli, że jak jakiś skrzep albo co, to zawsze łatwiej na rozkurczowym Quote
Beat2010 Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 (edited) [quote name='sambo_os1']Może być razem z bazarkiem :) Kotek ,,zatkał się'' ma krwiomocz i założony cewnik,jest na antybiotyku i kroplówkach. Dopiero dzisiaj zjadł pól saszetki,od soboty nic. niepokoiły mnie jego odruchy wymiotne,które mogą świadczyć o niewydolności nerek. Dzisiaj jest lekka poprawa,zjadł i pił.[/QUOTE] znam to :( mój był zatkany jak miał 8 tygodni życia- oprócz cewnikowania , antybiotyków nietrafionych ( na SGGW, gdzie i tak powiedzieli, że dieta niepotrzebna, bo kotek umrze prędzej czy poźniej), dostawał no-spę, furaginum,po tym jak źle założony 3 cewnik trzeba było wyjąć ,każdego dnia kroplówka i wyciskanie :( i tak przez 2 miesiące, bardzo pomógł antybiotyk długofalowy, chyba 3 tygodniowy albo miesięczny, o śmiesznej nazwie,która kojarzy mi sie z damskim imieniem, Convenia. Sambo, spróbuj paru karm urinary i różnych smaków, moj teraz nie chce royal canin, tylko animondę, był czas puriny , kattovita, Hillsa i eukanuby, trovet i specific, te dwie ostatnie i Hills bez entuzjazmu, eukanuba bywała trudno dostępna, teraz nie wiem, i jest oddzielnie na szczawiany i fosforany ( moj miał zamiennie szczawiany lub fosforany). Suche royal canin urinary hight dilusion ( na oba rodzaje kryształków piasku) smakuje wszystkim kotom, zdrowym i chorym. Dziś własnie muszę zamówić w animalii animondę z wolowiną, bo kurczaka łobuz teraz nie chce:mad: Najlepsza lekarka od nerek jest w Konstancinie-Bielewa, dr Agnieszka Neska. Edited February 25, 2013 by Beat2010 Quote
sambo_os1 Posted February 22, 2013 Author Posted February 22, 2013 Ja nie wiem czy jakiegoś bakcyla ze schronu nie przywlokłam,moja sunia miała sraczkę,kocica torsje,kot się zatkał a sunia dzisiaj znowu wymiotuje i tak mam szpital w łazience :( jedno kończy,drugie zaczyna :( Quote
wolf122 Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 To możliwe,niestety ale trzeba przy kontaktach szpitalnych,schroniskowych zachowac szczegolne środki ostrożności.Duże skupiska czy to ludzi chorych,czy zwierząt wśrod ktorych przebywasz ...........to ryzyko dla Twoich zwierzaków.Mimo woli możemy coś przywlec.Ciuchy zawsze przed kontaktem ze swoimi zwierzakami wymienić a o myciu ,to juz wiadomo.Najlepiej antyseptyki,cos na bazie chloru itp.Ale juz po fakcie... Quote
sambo_os1 Posted February 23, 2013 Author Posted February 23, 2013 Mamy jeszcze jedną jednorazową wpłatę dla Bursztynka od Pani Angeliki S. która była DT Malwinki. Pieniążki za 7 dni lutego,czyli 56 zł przekazuje Bursztynkowi. Dziękujemy Bardzo [IMG]http://imageshack.us/a/img20/582/chomikimagep.gif[/IMG] Quote
Beat2010 Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='sambo_os1']Mamy jeszcze jedną jednorazową wpłatę dla Bursztynka od Pani Angeliki S. która była DT Malwinki. Pieniążki za 7 dni lutego,czyli 56 zł przekazuje Bursztynkowi. Dziękujemy Bardzo [IMG]http://imageshack.us/a/img20/582/chomikimagep.gif[/IMG][/QUOTE] :buzi::buzi::modla: Quote
sambo_os1 Posted February 25, 2013 Author Posted February 25, 2013 Trzeba będzie zakupić Bursztynkowi obrożę p/kleszczom Ja dla swoich psów używam preventic. Koszt ok 55 zł [url]http://allegro.pl/preventic-obroza-przeciw-kleszczom-dla-psow-i3049779901.html[/url] Quote
Beat2010 Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 [quote name='sambo_os1']Trzeba będzie zakupić Bursztynkowi obrożę p/kleszczom Ja dla swoich psów używam preventic. Koszt ok 55 zł [URL]http://allegro.pl/preventic-obroza-przeciw-kleszczom-dla-psow-i3049779901.html[/URL][/QUOTE] może lepiej Bayera, nowa starcza na 7miesięcy czy jakos tak a cena chyba podobna znalazłam na animalii, duży rozmiar, ale na allegro też jest i taniej [url]http://animalia.pl/produkt,19317,167,bayer-kiltix-obroza-przeciw-pchlom-i-kleszczom-dla-duzych-psow-66-cm.html[/url] Quote
Recommended Posts