Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 637
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc i troskę:loveu:
Dzwoniłam przed chwilą do kilniki, z Misiem jest coraz lepiej. Niestety nie chce jeść puszek i suchego. Kochana Pani doktor Monika przyniosła mu ugotowanej wołowiny i od razu wszystko wciągnął.
Rozpuściła go ciocia Marzenka, która przynosiła gotowane jedzonko.
Ja mu jutro przygotuję kurczaka (niestety to nie będzie duża porcja) dziś ju.ż nic nie kupię ale może, ktoś z Was mógłby mu ugotować jakieś mięsko i zanieść jutro do kliniki? Bardzo proszę.

Posted

Właśnie odwiozłam do kliniki tym razem na Śreniawitów, kolejnego podopiecznego Marzeny, 14-letniego Tarzana. Od wielu lat pilnije parkingu samochodowego, od4 lat 2 razy dziennie przychodzi do niego Marzena, daje mu jeść, wyprowadza na spacer, leczy, szczepi. Dziś rano jeden z pilnujących :Panów wywuścił go na ulicę po 2 godzinach pies wróciła cały w błocie, ledwie chodził. Wieczorem już nie mógł wejść do budy. Nie wiemy czy potrącił go samochód czy to babeszjoza (był niedawno zakrapiany na kleszcze)
.Ręce opadają:-(

Posted

asiuniap napisał(a):
Psiulek jada tylko gotowane? Jakbym przyniosła mu batoniki, paszteciki psie, ucho wędzone itd to zje???
Nie bardzo mam czas jutro na gotowanie (i z czego :oops: )

Asiu, pewnie zje.
Ja postaram się do niego zajrzeć przed 17.
Misio zdrowieje, co dalej z nim będzie:roll:

Tarzanek na Śreniawitów będzie miał szczegółowe badania,
Wczoraj lekarz powiedział, że przyjął 18 psów z babeszją!!!!!!!!!!!!
Uważajcie na swoje psiaki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

diana79 napisał(a):
jakaś epidemia chyba :crazyeye: a z czego bierze się ta choroba?

Nie jestem lekarzem ale z tego co wiem to jest pierwotniak, przenoszony przez zarażone kleszcze. Niszczy on krwinki czerwone
Zachorowanie może pojawić się nagle, bądź rozwijać stopniowo. Najczęściej występującymi objawami są: apatia. wzrost ciepłoty nawet do 40-41° C, wymioty. zaburzenia krążenia i oddychania,krwiomocz, anemia i żółtaczka,biegunka. Często objawy przypominają zatrucie.

Posted

jako cielawostkę podam, może zawsze warto sprawdzić... koleżanka miała psa na którego nie działaly zalecane leki (nie pamiętam nazwy) ;lekarze podali mu leki na malarię. podziałało. pies jest zdrowy!!!! Mi się nie udało uratować szczeniaka, w tej sytuacji warto spróbować wszystkiego, to daje jakąkolwiek większą szansę!!!!

Posted

Najlepiej zabezpieczyć zwierzaki - najbardziej skuteczne są środki w pipetkach do wylewania na skórę - działają na kleszcze ok 1 miesiąca - Frontline i Advantix - ten drugi skuteczniejszy choć częściej wywołuje reakcje alergiczne.

Znalezione w necie