keria Posted October 22, 2012 Author Posted October 22, 2012 Wpłynęły o mnie nowe wpłaty na Fredzia. Po pracy zajmę się ich roziczeniem, bo teraz muszę pędzić. Quote
Basia Z. Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 Śliczne zdjęcia, widać że Fredzio przytył bo tak się jakoś wygładził i buźka mu się wypogodziła. Ma już poczucie bezpieczeństwa, miło popatrzeć :) Quote
keria Posted October 22, 2012 Author Posted October 22, 2012 Wpłaty i wydatki Fredzika uaktualnione w pierwszym poście.:lol: Quote
keria Posted October 22, 2012 Author Posted October 22, 2012 Fredzik dostał piękny sweterek od Elżbiety S-P. z FB niestety jest za krótki. :oops: Możemy podarować komuś w potrzebie lub przekazać na bazarek. Sweterek jest na psiaka około 3kg, typu pinczerek. Mamy jeszcze jeden śliczny, niebieski i bardzo mięciutki od Agi G.:loveu: Fredzik na pewno nie zmarznie;). Quote
salibinka Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 Moja wpłata nie dotarła? (nie widzę na liście) - 30zł - przelew wykonany 18.10.12 Quote
keria Posted October 22, 2012 Author Posted October 22, 2012 salibinka napisał(a):Moja wpłata nie dotarła? (nie widzę na liście) - 30zł - przelew wykonany 18.10.12 zaraz sprawdzę Quote
keria Posted October 22, 2012 Author Posted October 22, 2012 (edited) salibinka napisał(a):Moja wpłata nie dotarła? (nie widzę na liście) - 30zł - przelew wykonany 18.10.12 Już znalazłam błąd wyjaśniłam dalej, przepraszam za zamieszanie :roll: Edited October 22, 2012 by keria Quote
keria Posted October 22, 2012 Author Posted October 22, 2012 Paragon na leki i karmę zapomniałam zabrać z Krakowa. Dołączę za tydzień. Quote
keria Posted October 22, 2012 Author Posted October 22, 2012 Takie śliczne ubranko dostaliśmy, niestety jest za małe:p. Ma długość 31 cm. Quote
keria Posted October 22, 2012 Author Posted October 22, 2012 salibinka napisał(a):Moja wpłata nie dotarła? (nie widzę na liście) - 30zł - przelew wykonany 18.10.12 Już chyba wiem, źle wpisałam kwotę, jest tam Anna S - 30 zł (poprawiłam bo wcześniej omyłkowo wpisałam 50 i nie zgadzała się suma) Quote
salibinka Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 keria napisał(a):Już znalazłam błąd wyjaśniłam dalej, przepraszam za zamieszanie :roll: Nic nie szkodzi :) We Fredziu już widać zmianę na lepsze na tych ostatnich zdjęciach. Kruszynka z niego przy kocie. Mocno trzymam kciuki, żeby badania wyszły dobrze. Zastanawiam się, w jakim może być wieku? W jakim stanie ma ząbki? Pozdrawiam serdecznie :) Quote
krakowianka.fr Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 kurcze, on jest super mikro pies (albo kot jest ooooogromny! lol ) Co do wplat, pisalam juz ze na moj PayPal wplynelo 20zl od Malgosi K z FB, dzis doszla kolejna wplata (30 GBP = 147.10zl) tylko musze potwierdzic czy to na Fredzia, bo nie jest napisane a na FB nie widze wpisu na jego watku (moze jest, ale ja nie widze a pw nie dostalam CHYBA ZE Agnieszka J i Agnieszka S to te same osoby i np nazwisko na przelewie jest panienskie czy cos takiego)... Czekam na potw i bede mogla potem pieniazki przelac a do kogo mam przelac w ogole? kto tu jest skarbnikem? ty Kerio? jesli tak, wyslij mi prosze na pw numerek konta. Quote
keria Posted October 23, 2012 Author Posted October 23, 2012 Kot nie jest ogromny, raczej przeciętny. Fredzik waży około 3-4 kg, czyli mniej więcej waga przeciętnego kota. Jest za to wyższy na łapkach. Po utuczeniu :eviltong: powinien docelowo ważyć około 6 kg. Jest lekkiej budowy, nogi ma takie patyczkowate. Quote
keria Posted October 23, 2012 Author Posted October 23, 2012 [quote name='krakowianka.fr']kurcze, on jest super mikro pies (albo kot jest ooooogromny! lol ) Co do wplat, pisalam juz ze na moj PayPal wplynelo 20zl od Malgosi K z FB, dzis doszla kolejna wplata (30 GBP = 147.10zl) tylko musze potwierdzic czy to na Fredzia, bo nie jest napisane a na FB nie widze wpisu na jego watku (moze jest, ale ja nie widze a pw nie dostalam CHYBA ZE Agnieszka J i Agnieszka S to te same osoby i np nazwisko na przelewie jest panienskie czy cos takiego)... Czekam na potw i bede mogla potem pieniazki przelac a do kogo mam przelac w ogole? kto tu jest skarbnikem? ty Kerio? jesli tak, wyslij mi prosze na pw numerek konta. Tak ja rozliczam kasę dane do przelewu posłałam Ci na PW. Dzięki!:lol: Quote
krakowianka.fr Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 keria napisał(a):Tak ja rozliczam kasę dane do przelewu posłałam Ci na PW. Dzięki!:lol: dzieki, wplace jak tylko dostane potw czy to dla tego psiaka czy moze innego bo moje konto jest do uzytku publicznego (smieje sie ) :) Quote
keria Posted October 23, 2012 Author Posted October 23, 2012 Fredzik czuje się dobrze. Ma apetyt, je około czterech razy (rano przed pracą i 3 posiłki po południu). Troszkę przytył, już nie wystają mu tak przeraźliwie kostki. Dostaje także pół tabletki witaminy belissa przemyconej w jedzonku oraz siemię lniane. Bardzo lubi spacerować, więc codziennie po pracy chodzę z nim i z moimi suniami do lasu. Jest bardzo ruchliwy i zwinny. Na moje oko ma ze 6 lat. Jest kontaktowy ale nadal troszkę wycofany i nieufny wobec obcych (których najchętniej obszczekuje). Troszkę martwi mnie jego skóra, bo bardzo się łuszczy, tworzy się taka prawie, skorupa łupieżu. Sierść jest przetłuszczona i sztywna. Chyba muszę mu zakupić jakiś leczniczy szampon, który przyśpieszy złuszczanie i nawilży skórę. Macie jakiś środek, który polecacie? Niestety ze względu świerzba muszę go izolować od mojego stadka. Nie jest zbyt szczęśliwy z tego powodu, najchętniej władowałby się na kanapę i podusię :cool3: a tak zostaje mu psie posłanko w łazience. Jest bardzo delikatny i cichy jedynie przy misce wychodzi z niego diabełek. Bez opamiętania broni jedzenia. Czasem nawet na mnie burczy. Staram się go przyzwyczajać do przeszkadzania w posiłku. Trzymam go na smyczy daję miskę i wkładam do niej rękę a kiedy warczy to przytrzymuję smycz i zabieram miskę, jak się uspokaja daję znów. Potem z reguły już nie odstrasza. Dotykam go w czasie karmienia, suchą karmę daję też z ręki. Musiał kiedyś walczyć o jedzonko dlatego wie dobrze jak to się robi. Dla niego jedzenie równa się życie. Bardzo ładnie dogaduje się z suniami, koty też ok, czasem tylko tak odstraszająco kłapnie, ale bez ofiar ;-). Myślę, że mógłby bez obaw mieszkać z kotem ub sunią (na psy nie mam jak sprawdzić). Quote
keria Posted October 23, 2012 Author Posted October 23, 2012 Troszkę fotek z dzisiejszego spaceru. Quote
Recommended Posts