Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Nutusia']No właśnie! Jak zabraknie, będziem krzyczeć głooooośno :)[/QUOTE]

Tylko uprzedź zanim zaczniesz krzyczeć, to sobie zatkam uszy, aby nie ogłuchnąć ;)

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I ja się cieszę z tych wieści... bardzo szybko Chmureczka doszła do siebie, normalnie Nutusiu... czarujesz te bidy :multi:
..czy możesz podać nazwę tego preparatu z glukozaminą? może i Jasia mogła by to brać?{wet poradził żeby przy tak często nawracających zapaleniach dróg moczowych ,suplementować dietę o glukozaminę(bo uszczelnia ściany pęcherza moczowego) i wyciągi z żurawin(bo bakterie nie trzymają się w pęcherzu)}...
Ocelot ,jasne że są dobrzy ludzie!...a Ty:loveu:!...

Posted

Chmurcia już całkiem u siebie - szczeka na potencjalnych intruzów i broni domu! ;)
Biega z dziewczynami, podejmuje kolejne próby zabawy i uwaga - przychodzi rano i wskakuje na łóżko, żeby się poprzytula! :)

Anico, - preparat nazywa się Nutradyl. Pytałam czy nie można podawać glukozaminy dla ludzi (pewnie wyszłoby taniej), ale dr Marta mówi, że weterynaryjna jest lepsza i że nawet ludzie borą psią, bo się lepiej i szybciej wchłania!

Posted

[quote name='Nutusia']

Anico, - preparat nazywa się Nutradyl. Pytałam czy nie można podawać glukozaminy dla ludzi (pewnie wyszłoby taniej), ale dr Marta mówi, że weterynaryjna jest lepsza i że nawet ludzie borą psią, bo się lepiej i szybciej wchłania![/QUOTE]

[url]http://vetamigo.home.pl/pl/p/Nutradyl-tabletki-na-stawy-dla-psow-30-tabletek-PFIZER/630[/url]

Posted

Bardzo dziękuję Nutusiu i Ellig :lol:
i jeszcze się czegoś nauczyłam ,brałam właśnie pod uwagę "ludzką" glukozaminę ale jeśli ta...psia jest lepsza ...to może ja też będę łykać z Jasią ,bo mi kolana siadają ;):lol:... hihihi... przemyślę....

Posted

Dawno nie byłam odwiedzać Chmureczki, ale grzecznie wszystko przeczytałam. Łącznie z elaboratem z pierwszych dni. Wiem, że na medal już nie zasługuje, bo pewnie obowiązuje przedawnienie.
Cudownie, że Chmurka tak pięknie się zaaklimatyzowała i zdrowieje. Teraz tylko jeszcze "rachu-ciachu" i szuruj mała do nowego domku :-)

Posted

Amigo - akurat Ty zawsze na medal zasługujesz! :)

A teraz zagadka z cyklu "Jak miał na imię Adam Mickiewicz? a) Piotr b) Gerwazy c) Adam"?, a moje pytanie brzmi:
"Gdzie dziś spała Chmurka"? a) na dywaniku przy łóżku b) w posłanku c) w łóżku?...
Na odpowiedzi czekamy do końca dnia :)

Posted

[quote name='Nutusia']a moje pytanie brzmi:
"Gdzie dziś spała Chmurka"? a) na dywaniku przy łóżku b) w posłanku c) w łóżku?...
Na odpowiedzi czekamy do końca dnia :)[/QUOTE]
Wybieram odpowiedź c :) w łózku :)

Posted

jak zwykle jestem do tyłu- ale wiecie, moje dzieci są TAK energetyczne, tak absorbujące i TAAAK pomysłowe, że dziwie się, ze jeszcze potrafię na dogomanię trafić!
Melduje się na wątku u Chmurci i jak mnie dzieci dobiją, to poproszę Nutusię, żeby mnie przetymczasowała choć kilka dni... ;)

Niedawno jechałam z córką pociągiem i zapytałam: Aniu, a co za Wisłą płynie? Pasażer obok parsknął na cały regulator ;)

Posted

Za Wisłą Ciocia Nutusia czasem pływa, jak fest deszcze spadnie ;)
Eloise, zawsze wpadaj, jak Cię "życie pokona" :)

Mamy jeden głos na odp. "c"... kto jeszcze obstawia i którą odpowiedź?...

Posted

znam te ciężkie żywoty psie!
obstawiam c!
U nas nie tylko psy nie tylko wzdychają! czasem unoszą jedną powiekę i okiem mówią: że co? że mam się przesunąć? bo do łóżka wejść nie możesz? w korytarzu leżą miękkie kocyki, spadaj człowieku ;) byłem pierwszy ;)

Posted

Niech Was nie zmylą poniższe zdjęcia - są "przeterminowane" ;)

Tu z pierwszego wieczoru pobytu u nas - jeszcze w łazience...

[IMG]http://images10.fotosik.pl/2639/7c4eed42f9009568gen.jpg[/IMG]

Tu kolejny etap - w salonie pod kaloryferem ;)

[IMG]http://global.images10.fotosik.pl/2639/d17c27786b89c816.jpg[/IMG]

A tu kolejna zagadka - wygra ten, kto znajdzie miejsce dla Chmurki ;)

[IMG]http://images10.fotosik.pl/2639/075fcfa8377ee9bdgen.jpg[/IMG]

Czasami naprawdę dziękuję losowi, że Lesio nie jest kanapowcem ;)

Posted

[quote name='Nutusia']Oj, niewierny Tomasz z Ciebie, Ocelocie... Własnym honorem ręczę, że się zmieści ;)[/QUOTE]

No niewierny, niewierny:):):):) chyba, że łóżko rozłożycie?:)

Posted

[quote name='Nutusia']Podpowiem, że Młode do szkół wczoraj pojechało i wróci dopiero najwcześniej... za tydzień ;) A my ze Sławkiem miewamy jeszcze 2 wygodne fotele... :)[/QUOTE]

Miwacie?:) też pozajmowane?:)

Posted

Nio... bywa... ;)
Aha, no i jeszcze dodam, że pieski też potrafią się piętrowo poukładać. Mistrzynią jest Kreśka, która mając dość ciasnoty, mości się na oparciu kanapy. Hopka zaś wczoraj się zameldowała na oparciu tym bocznym, wsparta na poduszce :) Gapcia uwielbia być na człowieku. Tak więc dla Lili i Chmurci miejsca zostaje aż nadto :)