Gosiapk Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Nutusia napisał(a):Ineczka - fajnie! :) Ale Ci się trafiło, kruszynko... Może się boi, że znów ktoś ją "zgubi" :( To co, ogłaszamy czy dajemy pani Mirci szansę? ;) To podstęp :D Quote
mamakasi Posted October 16, 2012 Author Posted October 16, 2012 Mircia zgodziła się przechować sunię tymczasowo, bardzo jej się malutka spodobała. My nie namawiamy bo taką decyzję trzeba podjąć samodzielnie i ze świadomością odpowiedzialności za zwierzynę. Nasza Mircia (73 lata) mieszka sama, nie ma rodziny na miejscu. Często przyjeżdża do nas pociągiem z przesiadką. Wczoraj sunia zaczęła bawić się z psem sąsiadów na wspólnym podwórku. Niestety spuszczona ze smyczy ucieka. Jest mała więc bez problemu przeciska się między szczebelkami. Wczoraj uciekła dwa razy, raz złapał ją sąsiad, drugim razem położyła się na ulicy i dała się złapać Mirci. Jutro sunia będzie musiała zostać sama w domu na dłużej. Zobaczymy co będzie. Quote
andegawenka Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 Załóżcie jej adresówkę. Pilnie!!!! na razie byle jaką napisaną lub naklejoną na szelki. Quote
Nutusia Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 O tak, trzeba się zabezpieczyć, koniecznie! W takim razie szukamy domku nadal. Bo nie będzie nawet jak do Was przyjechać z Inką, żeby jej Słomianka nie pożarła... Jakiś totalny zastój z tymi domkami, nawet dla takich małych skrzacików :( Quote
andegawenka Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 Syn mi zgłosił że jest poszukiwana sunia , nie ma zdjęcia tylko opis. Gdy wróci do domu ma jeszcze raz przeczytać ogłoszenie. Quote
Ziutka Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 andegawenka napisał(a):Syn mi zgłosił że jest poszukiwana sunia , nie ma zdjęcia tylko opis. Gdy wróci do domu ma jeszcze raz przeczytać ogłoszenie. W jakiej miejscowości ? Quote
andegawenka Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 Ziutka napisał(a):W jakiej miejscowości ? Właśnie tam gdzie była.... Quote
Ziutka Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 andegawenka napisał(a):Właśnie tam gdzie była.... Widziałam w Brwinowie ogłoszenia zaginionej Inki, też biało czarna - ale Inka już odnaleziona, tylko dziewczyny z fundacji plakatów nie pozrywały. Quote
andegawenka Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 Ziutka napisał(a):Widziałam w Brwinowie ogłoszenia zaginionej Inki, też biało czarna - ale Inka już odnaleziona, tylko dziewczyny z fundacji plakatów nie pozrywały. A to może o tamtą chodzi. Nie chciałam duzo pisać żeby nie robić nadziei, tym bardziej że nie moglismy za bardzo porozmawiać. Nie był pewien jak z tymi elementami białymi było w opisie. Quote
Ziutka Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 andegawenka napisał(a):A to może o tamtą chodzi. Nie chciałam duzo pisać żeby nie robić nadziei, tym bardziej że nie moglismy za bardzo porozmawiać. Nie był pewien jak z tymi elementami białymi było w opisie. Jesli to by było ogłoszenie o Ince, to będzie podane jej imię na plakacie...więc czekamy na wieści od syna, zobaczymy o jaką sunie chodzi :roll: Quote
Nutusia Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 Ale zbieg okoliczności z tą... Inką!!!!! Normalnie serce mi stanęło na ułamek sekundy! Quote
andegawenka Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 Nutusia napisał(a):Ale zbieg okoliczności z tą... Inką!!!!! Normalnie serce mi stanęło na ułamek sekundy! Zadzwoniłam żeby zwrócił uwagę na to o czym wczesniej napisała Ziutka, ale nie robię sobie wielkiej nadziei:roll: Quote
Ziutka Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 To jest Inka : http://zaginionepsy.pl/obiekt,17747,Zaginiony,Brwinow,Inka.html Quote
Nutusia Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 No tak - zupełnie inaczej czarno-biała ;) Ale imię to samo!!! Quote
andegawenka Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 [quote name='Ziutka']To jest Inka : http://zaginionepsy.pl/obiekt,17747,Zaginiony,Brwinow,Inka.html Nie to nie o Inkę chodzi bo ona ma za duzo białego , jak zapamietał to tamta ma krawacik biały i skarpetki lub jedna skarpetka białą. Poczekajmy spokonie, ma się plakatu nauczyć na pamięć i od razu zadzwonić. Quote
Ziutka Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 andegawenka napisał(a):Nie to nie o Inkę chodzi bo ona ma za duzo białego , jak zapamietał to tamta ma krawacik biały i skarpetki lub jedna skarpetka białą. Poczekajmy spokonie, ma się plakatu nauczyć na pamięć i od razu zadzwonić. To trzymamy kciuki za naukę :eviltong: Może niech sobie zrobi zdjęcie telefonem ;) Quote
andegawenka Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 (edited) Ziutka napisał(a):To trzymamy kciuki za naukę :eviltong: Może niech sobie zrobi zdjęcie telefonem ;) Nie ma zdjęcia jest tylko opis:roll: "Zagineła 11.10.2012 półroczna suczka .Sredniej wielkości czarna, spiczaste uszy i pysk.Biała sierśc na palcach lewej łapy i trochę prawej. Biała plama na piersi.Czarna skórzana obroża." To zupełnie inny piesek prawda? Edited October 16, 2012 by andegawenka Quote
Nutusia Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 "Nasza" Inka starsza i nie miała obroży... Ale to Mamakasi by się musiała wypowiedzieć. Quote
andegawenka Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 (edited) Nutusia napisał(a):"Nasza" Inka starsza i nie miała obroży... Ale to Mamakasi by się musiała wypowiedzieć. No i wielkość...tu to chyba nie ma wątpliwości :roll: a już myslałam że mała wróci do domu:roll: Doczytałam że zaginęła w Domaniewie, to kawałek od Brwinowa... Edited October 16, 2012 by andegawenka Quote
mamakasi Posted October 17, 2012 Author Posted October 17, 2012 andegawenka napisał(a):Załóżcie jej adresówkę. Pilnie!!!! na razie byle jaką napisaną lub naklejoną na szelki. Dzisiaj sunia dostanie adresówkę. Wczoraj już nie uciekała ale prosiłam Mircię aby kupiła i założyła. Quote
andegawenka Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 [quote name='mamakasi']Dzisiaj sunia dostanie adresówkę. Wczoraj już nie uciekała ale prosiłam Mircię aby kupiła i założyła. To trauma z dogo, byłam na kilku wątkach gdzie zaraz po adopcji psy znikały i niestety różnie to się kończyło....no i te ogłoszenia też coś mówią;) a tu jeszcze szukają http://www.dogomania.pl/forum/threads/233068-Dora-uciek%C5%82a!-pi%C4%99kna-p%C3%B3%C5%82-roczna-Dora-musi-opu%C5%9Bci%C4%87-DT-szuka-DS Quote
mamakasi Posted October 17, 2012 Author Posted October 17, 2012 andegawenka napisał(a):Nie ma zdjęcia jest tylko opis:roll: "Zagineła 11.10.2012 półroczna suczka .Sredniej wielkości czarna, spiczaste uszy i pysk.Biała sierśc na palcach lewej łapy i trochę prawej. Biała plama na piersi.Czarna skórzana obroża." To zupełnie inny piesek prawda? Witam ciotki u nas na wsi niestety Internet nie działa dzisiaj nadrabiam zaległości. W tym ogłoszeniu nie zgadza się data, sunia przyszła na naszą działkę w sobotę 6 października. Właśnie przyznała mi się sąsiadka, że sunia przyszła za nią z miasta a dokładnie z ul. Powstańców Warszawy, jest to ulica, przelotowa, którą się przejeżdża przez Brwinów! Quote
andegawenka Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 mamakasi napisał(a):Witam ciotki u nas na wsi niestety Internet nie działa dzisiaj nadrabiam zaległości. W tym ogłoszeniu nie zgadza się data, sunia przyszła na naszą działkę w sobotę 6 października. Właśnie przyznała mi się sąsiadka, że sunia przyszła za nią z miasta a dokładnie z ul. Powstańców Warszawy, jest to ulica, przelotowa, którą się przejeżdża przez Brwinów! O matko co ta biedulka przeszła. Ona jest maleńka, może dziecko wyprowadzało na spacer i po prostu uciekła. :hmmmm: Quote
Gusiaczek Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 Witam się z Księżniczką:) Oj, z tymi ucieczkami ... Ovolina zaczęła nawiewać Filipowi, wczoraj życie zawdzięcza refleksowi kierowcy. Zatem skończyło się rumakowanie i tylko na smyczy. Quote
Recommended Posts