Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 347
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Juz jestem z powrotem i ciesze sie, ze Lidka tez juz jest.
Dzieki wszystkim za slowa otuchy i podtrzymywanie mnie na duchu.:lol:

Tinka ma sie znacznie lepiej, tylko ten kolnierz jej wcale sie nie podoba.
Ale ciecie na brzuchu jest bardzo duze , ma wiele szwow i bedzie ten kolnierz chyba z 3-4 tygodnie nosila. Ale Tinka juz radosna, dostaje oczywiscie jeszcze antybiotyki, ale to tak raczej profilaktycznie.

Posted

witaj ,Pajuniu.Może ktoś mi wyjaśni z Was jak to sie dzieje,że jednym osobom mozna obrażać pół dogomanii i uchodzi im to na sucho,a mnie Arka ostrzegła w imieniu dogomanii forum tak przynajmniej zrozumiałam,za to,że napisłałam,że jest nieedukowalna.MOze uściślę co miałam na mysli.Chodzi o ocenę innych osób przez nią ,bardzo ostre wypowiedzi często krzywdzące je.I na nic prośby i tłumaczenie.Nie kwestionuję jej poświęcenia psom i służeniem radą.
Mam nadzieję,że miłe forum dogomanii bedzie traktowac wszystkie osoby z dogo tak samo czyli sprawiedliwie.Pozdrawiam.

Posted

Poker podobno własnie tak jest...umawiamy się że np Pajunia jest be,albo ktos inny...nie wiem tylko ile osób musi sie umówić...Dogadujemy się na PW....
Ostrzeżenia od kilku osób jednocześnie to ponoc automatyczny ban....

Posted

Racje masz Evelin, tak wlasnie jest i o tym sie wlasnie przekonalam. Wystarczy, ze piec osob umowi sie, ze da jednej, np. wstretnej Pajuni, po 2 punkty karne za " atakowanie innych uczestnikow" , w sumie jest to 10 punktow karnych i automatycznie dostaje sie np. na miesiac bana. Dzieki Bogu mamy madrych moderatorow i admina, ktorzy w niektorych wypadkach, moga te punkty karne zniesc, jesli rzeczywiscie sie okaze, ze byly bezpodstawnie dane. No coz, ten system punktowy bylby dobra rzecza, gdyby byl rozsadnie i jako ostatecznosc stosowany. Niestety tak nie jest i sluzy on czesto do zaspokajania prywatnych animozji.

Posted

Ja tam prosta dziwucha jestem i się nie znam, ale chciałabym wrócic do sprawy tego weta, który w Polsce robił operację. Czy on ma pozostać bezkarny? Czy ktoś ( afn? ostródzkie schronisko?) nie może czegoś zrobić? Napisać skargę do Krajowej Izby Weterynaryjnej na przykład? No ja wiem, ze on ma umowe ze schronem - ale czy nie ma innych wetów w Ostródzie? Jeśli nie znam sytuacji czy cóś - to bardzo przepraszam ...

Posted

Wszystko można. Jeżeli dostanę dokumenty w tej sprawie, czyli opinie i dokumentacje lekarza z Niemiec będę miała możliwości. W tej chwili nie mam żadnej podstawy. Teoretycznie mam zdanie weta przeciwko zdaniu weta.
Jedyne co mogę zrobić to nie korzystać z usług tej lecznicy (narazie nic ponad to).

Posted

[B]aga czy moglabys napisac mi na pw (bo na watku to chyba nie mozna co ?..bo jak mozna to napisz na watku) co to za lecznica byla..... zebym tam przypadkiem kiedys z czili nie trafila[/B]

Posted

kochana Lidko, tez sie wczoraj ucieszylam, gdy zobaczylam, ze masz znowu swoje lapki:loveu::lol:. Z Tinka jak na razie coraz lepiej i wierze, ze juz jest na najlepszej drodze.
Agus, poprosze Gisele, aby mi cala dokumentacje wyslala, z diagoza i wtedy wszystko wam przekaze. Tez bym nie chciala, aby dluzej eksperymentowano ( lub fuszerowano) na bezdomnych psiakach. Walka Tiny o zycie, jej bole zostawily duzy cien na mojej duszy.:angryy:

Posted

Jak czytam, po tym, gdy Arka zniszczyla watek, Tinka przestala byc wazna. Smutne to, Tinka musi jeszcze byc leczona, gdyz wylizuje i gryzie sie po jednej sutce, i trzeba to zdiagnostykowac. Niestety, ale ja nie mam za co tego sfinansowac. Prosilam o pomoc , ale nic. zadnego odzewu. Tinka widac , przestala byc interesujaca. :placz::placz::placz:

Posted

Jesli dobrze zobaczyłam w ostatnio opublikowanym rozliczenie afn Tinka nazbierała 399zł...To chyba ta Tinka???
Pajunia Tinka jest ważna...Ale przynaję rację, mam takie lekki niepokój (mimowolnie) jak się tu odzywam..
Trzymaj sie Pajunia i głaski dla Tinki...

Posted

[quote name='Evelin']Jesli dobrze zobaczyłam w ostatnio opublikowanym rozliczenie afn Tinka nazbierała 399zł...To chyba ta Tinka???
Pajunia Tinka jest ważna...Ale przynaję rację, mam takie lekki niepokój (mimowolnie) jak się tu odzywam..
Trzymaj sie Pajunia i głaski dla Tinki...[/quote]

to nie ta Tinka....nie z Ostródy ....

Tina obecnie z zebranych pieniędzy ma 50 zł....

pajunia nie pisz tak nawet

Posted

A ja jestem ciekawa czy pajunia zwrocila sie o pomoc do jakies niemieckiej organizacji, o pomoc w pokryciu kosztu leczenia Tiny.

Tina, jest w NIEMCZECH i mysle, ze zadna organizacja niemiecka nie powinna odmowic pomocy, wiecej, sa tu na dogo tez organizacje niemieckie, ktore wlasnie pomagaj polskim schroniskowym zwierzętom np.:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6661373#post6661373[/URL]

[URL]http://www.hundehilfe-polen.de/[/URL]

Posted

Jak się nie mylę to Ciebie nikt o zdanie nie pytał więc się nie wysilaj :)

Biegnij do swojego kółka adoracji i wymądrzaj się dalej....tam może ktoś zwróci na Ciebie uwagę.

Tak jak napisałam Ci na wątku ślepych kotków na którym znowu atakujesz Ostródę....(jak przedszkole)...

Rozumiem, że Ty przyjedziesz i zajmiesz się psami ostródzkimi?..

Boli co? że ARKA kazała ..a tu ..nikt ARKI nie posłuchał...hmmmm...

i nikt nie posłucha bo zdartej płyty się nie słucha tylko ją wyrzuca :)

Posted

Ja tak tylko na marginesie. Wiem ile robią dla zwierzaków pajunia i ARKA.
Całe życie tych dziewczyn to pomoc innym...
Niepotrzebne tylko te wzajemne oskarżenia, insynuacje, pretensje i nerwy...

Kochane dziewczyny, dajcie spokój, proszę Was. Niech każdy z nas robi tyle ile może. Przecież wszystkich nas tutaj łączy jeden cel. Bądźmy więc ponad wszystkie prywatne spory, pomagajmy zwierzakom, bo one najbardziej cierpią na naszych kłotniach.
A przed Wami dziewczyny-pajuniu i ARKO, chylę czoła, za to co już zrobiłyście i robicie dla tych najbiedniejszych stworzeń :Rose: :Rose:

Dzięki, że jesteście.