Juldan Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 (edited) [FONT=century gothic]Po dwóch latach od adoptowania naszego Gufiego, wróciłam do Przytuliska w Glinnie. Obiecywałam sobie, że nie będę robić scen, nie będę płakać... no ale wyszło jak zawsze... Nie wiem kiedy i w jaki sposób znalazłam się obok kojca Kiry. Po prostu ukucnęłam i przepadłam:-( Zaczęłam powolutku wyciągać rękę w kierunku tej maleńkiej, trzęsącej się kupki strachu- sparaliżowało Ją. Zamknęła tylko oczy ze strachu i dygotała... Kiedy podeszła do nas Pyrdka byłam już rozklejona, wyszlochałam tylko że bez niej się nie ruszam:-( Kira coraz bardziej wtulała się w moją dłoń, otworzyła oczy i wpatrywała się we mnie. W tym czasie Pyrdka szukała dla pannicy DT. I tu stał się cud- Emma zgodziła się przyjąć maleństwo na tymczas. Ewa-jeszcze raz Ci dziękuję- Tobie i Twojemu TZ-towi. A oto i bohaterka tego zamieszania:loveu:[/FONT] [FONT=century gothic]Kiedy wzięłam Ją na ręce wtuliła się we mnie jak dziecko. Kira jest malutka, waży około 5kg- tak mi się wydaje, jeśli się mylę poprawiać mnie proszę. W Przytulisku została zaszczepiona przeciwko wściekliźnie, potrafi chodzić na smyczy i co najważniejsze- od poniedziałku jest bezpieczna- mieszka u Emmy:)[/FONT] [FONT=century gothic] Kira jest oczywiście podopieczną Stowarzyszenia Łapa[/FONT] Edited October 9, 2012 by Juldan Quote
Juldan Posted September 27, 2012 Author Posted September 27, 2012 [FONT=century gothic]Ponieważ Kirę czeka szczepienie na wirusówki oraz sterylizacja prosimy o wsparcie najmniejszym nawet grosikiem:[/FONT] Stowarzyszenie Pomocy Zwierzętom "ŁAPA" Bank Millennium SA 35 1160 2202 0000 0002 1858 8898 W tytule przelewu należy wpisać: "darowizna na cele statutowe+Kira" Dla przelewów z zagranicy IBAN PL 35 1160 2202 0000 0002 1858 8898 Kod SWIFT banku BIGBPLPW Quote
Juldan Posted September 27, 2012 Author Posted September 27, 2012 To tyle z mojej strony- Emma jak znajdzie chwilkę (ma na głowie jeszcze Kotkę Zuzię, Bellę po sterylizacji oraz swoje Stadko) to napisze więcej :) Quote
Penny Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Śliczna jest ta maleńka. Tak bardzo przypomina mi Kruszynkę :( Jeśli umie chodzić na smyczy to pewnie mieszkała w domu przed przybyciem do przytuliska. Quote
Akrum Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 jestem i ja u Kiry :) sunia jest śliczna, malutka i ma jedwabiście piękne i mięciutkie futerko :) Ja bym w tym dniu jeszcze zabrała kociaki, no ale akurat Ptyś u mnie był drugi dzień i bałam się, bo przecież chory. Ewka, mogę CI podesłać na maila zdjęcia mojego małego tymczasa Froda i zamieściła byś od razu na naszej stronie?? Ptysia też podeśle. Quote
xxxx52 Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 czy juz na 100% nadaje sie do adopcji? moze opiszecie zachowanie pieska,gdyz przyszlych opiekunow nalezy dobrac. Prosze napisac czy akcepzuje inne psy,koty,czy moze isc do rodzin sportowych ,czy bardziej leniwych,mlodych w srednim wieku,czy do dzieci (od ilu lat)czy zna wszystkie dzwieki ,jazde autem itd tzn czy jest socjalna) Quote
Pyrdka Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Jestem u malenkiej cwaniary. Wiedziała co robi! Jest cudna. Quote
Andzike Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 I ja jestem u maleńkiej Kiry - ma dziewczyna szczęście, że ciotka Juldanowa ma takie miękkie serce i że Emma53 miała wolne DT ;) Wyślijcie zdjęcia i opis na [email protected] - toż to mikropiesek jak nic ;) Quote
Poker Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Śliczna mała. Schrupałabym ją natychmiast. po Frydze jestem trochę zmęczona ,ale taką maliznę mogłabym wziąć do DT. Quote
Pyrdka Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Cioteczko Poker mamy jeszcze w zanadrzu parę takich małych cudeniek;) Czekają w przytulisku na swoją kolej. Wrocław to nie duża odległość. Mówisz i masz:evil_lol: Np. Majka I dwie maciupnkie pchełeczki w Opalenicy. Quote
Emma53 Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 [quote name='Andzike']I ja jestem u maleńkiej Kiry - ma dziewczyna szczęście, że ciotka Juldanowa ma takie miękkie serce i że Emma53 miała wolne DT ;) Wyślijcie zdjęcia i opis na [email protected] - toż to mikropiesek jak nic ;) Wcale nie miałam wolne DT. Mam jeszcze Bellę na tymczasie, ale gdy usłyszałam w słuchawce popłakującą Pyrdkę to nie mogłam odmówić, i nie żałuję, Kira to cudowna sunia. Jeszcze bardzo zalękniona. Trudno na razie coś więcej o niej powiedzieć ponieważ tak jest przestraszona, że nie zauważa w okół siebie kotów, psów, dzieci. Ożywia się tylko jak mnie zobaczy, trochę się już ze mną oswoiła. Mieszka na razie osobno, może wychodzić na ogród. Najczęściej jednak siedzi w swoim koszyku. Jest u mnie dopiero dwa dni i robi postępy, już nie chowa się pod krzakami w ogrodzie. Quote
Juldan Posted September 27, 2012 Author Posted September 27, 2012 Witam wszystkich u malutkiej:) Akrum- dawaj foty, robię bazarek ale o Ptysiu, Kirze i Scylku napiszę- tylko podpowiedz mi co (o Ptysiu i Scylku):oops: Andzike- foty podeślemy, a opis- musimy poczekać na Emmę- napisze jak się pannica zachowuje, ja co wiedziałam to już napisałam... Jeszcze dwa psy z Glinna śnią mi się po nocach... oczywiście spaniel i "Obserwator"- większy i bardziej szary klon naszej Zuzy:placz: Quote
Pyrdka Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Oj, dużo tych psich nieszczęść. Ten spaniel tez mi chodzi po głowie. Oj chodzi. Quote
Akrum Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 wysłałam Frodo (scylka) :) na maila. Ptysia wyślę jutro, ale jego to chyba od razu do działu ZAADOPTOWANY ;) Quote
Emma53 Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 [quote name='Penny']Śliczna jest ta maleńka. Tak bardzo przypomina mi Kruszynkę :( Jeśli umie chodzić na smyczy to pewnie mieszkała w domu przed przybyciem do przytuliska.[/QUOTE] Chyba tak bo załatwia swoje potrzeby nie w domu. Zdążyła się już wszystkiego nauczyć choć ma dopiero rok. Quote
Andzike Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 [quote name='Emma53']Wcale nie miałam wolne DT [/QUOTE] Tym bardziej miałam mnóstwo szczęścia! Quote
Akrum Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 I kolejny nasz nowy podopieczny: FRODO ZAPRASZAM do chłopaka :) Quote
Akrum Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Poker, jedne są na wątku w moim podpisie (właściciel do więzienia....) kolejne dwie - Pyrdka ma zdjęcia, bo jej kiedyś wysłałam :) Quote
Pyrdka Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 (edited) Edited September 27, 2012 by Pyrdka Quote
Isiak Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Trafiłam z wątku Lusi. Ależ słodzizna z Kiry! Przeurocze maleństwo, taka delikatna i wrażliwa sie wydaje, jak księżniczka :) Ona musi iść na kanapę i poduchy :) Straszny to dla mnie widok te psinki w klatce, wzrok tej ostatniej :( Quote
Emma53 Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 [quote name='Isiak']Trafiłam z wątku Lusi. Ależ słodzizna z Kiry! Przeurocze maleństwo, taka delikatna i wrażliwa sie wydaje, jak księżniczka :) Ona musi iść na kanapę i poduchy :) Straszny to dla mnie widok te psinki w klatce, wzrok tej ostatniej :([/QUOTE] Pójdzie, pójdzie na kanapę, może nawet do łóżka, niech tylko się trochę oswoi. Jutro zajmie miejsce Belli, która jedzie do swojego DS. Quote
Akrum Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 masz szczęście Emma, że Twoja Kira jest taaaaka spokojna, bo z moim tymczasem trzeba mieć oczy dookoła głowy. Quote
Akrum Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 tej kruszynce się dzisiaj udalo: http://images50.fotosik.pl/1679/1f8b9b4ce7a4cd7amed.jpg pojechała do swojego domku. niestety jej współlokatorka została sama w kojcu: http://images49.fotosik.pl/1626/0fee40fd08e66e3fmed.jpg :( eh, życie. Quote
Recommended Posts