Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Akrum']masz szczęście Emma, że Twoja Kira jest taaaaka spokojna, bo z moim tymczasem trzeba mieć oczy dookoła głowy.[/QUOTE]
Na razie!! Dzisiaj przez chwilę na ogrodzie odtańczyła taniec radości. Jest szybka i zwinna. Zabieram ją jutro na dwa dni na działkę. Zobaczymy co to za gagatek. Już oczka jej nabierają blasku.

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Emma53']Na razie!! Dzisiaj przez chwilę na ogrodzie odtańczyła taniec radości. Jest szybka i zwinna. Zabieram ją jutro na dwa dni na działkę. Zobaczymy co to za gagatek. Już oczka jej nabierają blasku.[/QUOTE]

Tańczyła?:crazyeye::multi: Jak ja chciałabym to zobaczyć:lol: Kirunia Emma i jej rodzinka to same Dobre Człowieki- nie trzeba się ich bać.

Akrum- ta dziewuszka, która została była w lipcu z dzieciaczkami:placz: te to dopiero były cudne:placz:

Posted

[quote name='Juldan']Akrum- ta dziewuszka, która została była w lipcu z dzieciaczkami:placz: te to dopiero były cudne:placz:[/QUOTE]

pamiętam, były słodziutkie i takie malutkie...
chyba wielkości mojego Frodzia :)

Posted

kochane te sunieczki,ale wiecie co ja chyba po Frydze jestem zmęczona, chwilowo nie czuję się na siłach , by zająć się kolejną bidą. Z jednej strony chcę, a z drugiej mam jakieś hamulce włączone. Musze jednak odczekać.

Posted

[quote name='Poker']kochane te sunieczki,ale wiecie co ja chyba po Frydze jestem zmęczona, chwilowo nie czuję się na siłach , by zająć się kolejną bidą. Z jednej strony chcę, a z drugiej mam jakieś hamulce włączone. Musze jednak odczekać.[/QUOTE]
Mój TZ po każdej adopcji naszego tymczasowicza namawia mnie abyśmy jakiś czas odpoczęli, ale ja jestem dla niego niedobra i nie słucham bo tyle bid czeka w kolejce.

Posted

Kirę w sobotę wykąpałam. Zrobiła się puszysta i milutka. Ma mięciutkie futerko. Została wpuszczona do domku i śpi z moją sunią. Nadal strachulek z niej, przemyka bokami. Robi jednak postępy już załapała do czego służy tapczan. Boi się też jazdy samochodem, podczas niej dyszy. Na działce odważyła się pobawić z tamtejszym psem.

Posted

Kira, otwieraj się dziewuszko, otwieraj :)
Schroniskowe warunki to już przeszłość, od teraz jesteś bezpieczna.
Może odnajdzie się twój właściciel, a jak nie to nowy domek super znajdziemy dla ciebie :)

Posted

Kira jest prześliczna. W sobotę i wczoraj ją widziałam. Na smyczce już ogonek do góry. Pozwoliła mi na głaski i całuski. Jest taka delikatna i rozbrajająca.:lol: Widać,że bardzo dobrze się czuje w towarzystwie Stoni.:lol:

Posted

Dzisiaj nastąpił przełom, po 8 dniach pobytu u mnie, Kira zrobiła się odważniejsza. Na spacerze po raz pierwszy szła z ogonkiem do góry, nie pętając się pod nogami. Po powrocie zaczęła dokazywać ze Stonią i wreszcie zauważyła kota. Jeszce tylko kłopot z jedzeniem. Zaczyna jeść jak nikogo nie ma w pobliżu inaczej się boi. Zostawiam jej miseczkę i wychodzę z pokoju. Muszę uważać na łakomczuszkę Stonię aby Kirze nie wyjadła.

Posted

aaaaa... :) już zupełnie inne spojrzenie, radośniejsze :)
nie widać już takiego smutku i przerażenia w oczkach jak na samym początku.

super, już w sumie czekając na sterylkę, można by zacząć ją ogłaszać.

Posted

[quote name='Akrum']aaaaa... :) już zupełnie inne spojrzenie, radośniejsze :)
nie widać już takiego smutku i przerażenia w oczkach jak na samym początku.

super, już w sumie czekając na sterylkę, można by zacząć ją ogłaszać.[/QUOTE]
Oj tak! Ona jest taka fajna, że jak będzie u mnie dłużej to znów nie będę mogła się z nią rozstać.

Posted

Mała robi postępy z dnia na dzień. Już ładnie bawi się ze Stonią. Zaczęła też więcej jeść. Dotychczas bała się podchodzić do miski, jadła dopiero jak nikogo nie było. Nalałam jej mleczko i zaczęła pić, podszedł do miski kot to zaraz zrobiła mu miejsce. Nie mogę sobie wyobrazić jak ona egzystowała w tym schronie, gdzie psy walczą o jedzenie.
Na spacerku dzisiaj rano odważyłam się ją spuścić ze smyczy bo była grzeczna i chciała biegać ze Stonią. Biegały razem ale Kira bez przerwy zerkała gdzie jestem. To naprawdę kochana sunia!

Posted

[quote name='Juldan']Ewa uratowałaś Kirze życie dając Jej DT... a ja się znowu poryczałam:placz:[/QUOTE]
To Ty jej uratowałaś życie! Wypatrzyłaś ją w tym schronie! Kira miała wielkie szczęście, bo z tego schronu nikt nie ogłasza psiaków i nikt ich nie odwiedza :placz:. Cudownie jest obserwować j uczestniczyć w metamorfozie Kiry. Dzisiaj byłam z psiakami na działce. Oprócz Stoni i Kiry jest tam miejscowy pies Reks. Wszystkie razem szalały całe popołudnie.

Posted

Szczęście to Ona miała- to fakt.
Największe, że P. ją nam wydał- otwierając boks miał strasznie dziwną minę- zapytał tylko "Dlaczego właśnie Ona?"
Chyba wystraszył się, że zamieszkam w Przytulisku i będę wyła w wniebogłosy- bo co chwilę powtarzałam, że nie wyjdę bez niej;)

Posted

[quote name='Juldan']Szczęście to Ona miała- to fakt.
Największe, że P. ją nam wydał- otwierając boks miał strasznie dziwną minę- zapytał tylko "Dlaczego właśnie Ona?"
Chyba wystraszył się, że zamieszkam w Przytulisku i będę wyła w wniebogłosy- bo co chwilę powtarzałam, że nie wyjdę bez niej;)[/QUOTE]
Masz metodę na P. Nam tak łatwo nie szło:shake:.

Posted

Zdradzę tajemnicę;) Kira pojechała dzisiaj do nowego domu do Zbąszynka:lol: Dzięki sprzyjającej nam pewnej duszycce pojechała do fajnego domku. Ta duszyczka znalazła dom naszemu drugiemu psiaczkowi. Najpierw mojej Misi, teraz Kiruni. Serdecznie dziękujemy:loveu:
Więcej napisze Emma jak wróci ze swojej leśnej chatki.

Posted

A ja tylko dodam, że jak Pani do mnie zadzwoniła w piątek, to od razu wiedziałam, że Kira będzie miała jak pączek w maśle.
Później jeszcze zadzwoniłam do p. Dorotki i jak usłyszałam same superlatywy na temat tego domku, wiedziałam że Kira trafi do wspaniałego domu.

Państwo podeszli do sprawy bardzo odpowiedzialnie, spędzili u Emmy z Kirą kilka godzin, by mała się oswoiła z nimi, brali na ręce, przytulali.

Kira za 3-4 tygodnie przyjedzie do nas na sterylizację, więc znów panne będziemy mogli zobaczyć :)