Bansheefication Posted July 8, 2013 Posted July 8, 2013 [quote name='micra']zobacz jak zmieniają się progi punktowe w kolejnych rekrutacjach w ubiegłych latach i sobie odpowiedz na to pytanie [/QUOTE] tyle że tam są podane tylko punkty a nie jaka była liczba wolnych miejsc (chyba że jestem ślepa) a moja "pozycja rankingowa'' cały czas spada więc mogę się nie dostać Quote
micra Posted July 8, 2013 Posted July 8, 2013 Masz punkt mniej i naprawdę myślisz że przez 4 kolejne listy rankingowe próg nie zmieni się? Quote
Bansheefication Posted July 8, 2013 Posted July 8, 2013 myślę że się zmieni ale jeżeli będzie sporo osób które napisały lepiej ode mnie polski to mogę się nie dostać, a po drugie to dalej mogą się rejestrować nowi kandydaci więc nic nie wiadomo :roll: Quote
micra Posted July 8, 2013 Posted July 8, 2013 po pierwszej liście na żadnym kierunku nie mogą się rejestrować nowe osoby (bo nie zapłaciły opłaty w terminie, nie wypełniły danych) po to są terminy rekrutacji nie wiem dlaczego tak panikujesz, próg na następnej liście na pewno spadnie i ten polski nie będzie miał znaczenia do końca rekrutacji jeszcze 2 miesiące próg spadnie pewnie jeszcze 5-6 punktów (wystarczy spojrzeć na progi z ubiegłych lat) Quote
Bansheefication Posted July 8, 2013 Posted July 8, 2013 rejestracja jest otwarta i nowi kandydaci mają czas do ostatniego dnia rejestracji w tym etapie, żęby zapłacić opłatę sprawdź sobie na stronie sggw Quote
micra Posted July 8, 2013 Posted July 8, 2013 to masz nowy powód do paniki (wątpię w takie cuda że nowi kandydaci - o ile tacy będą, podwyższyli próg tak żebyś się nie załapała) Quote
Bansheefication Posted July 8, 2013 Posted July 8, 2013 yup prawdopodobnie panikuję bo sama nie wiem czy chce to studiować, a jeżeli tak to nie wiem gdzie, ale jak dobrze pójdzie to do 22 przez tą moją panikę wpadnę pod tramwaj albo samochód i będzie po kłopocie :multi: Quote
micra Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 (edited) Próg na wecie w Krakowie spadł w porównaniu do zeszłego roku z 79,33 na 78,11 Jestem dobrej myśli jeśli chodzi o Olsztyn Dominika jestem 358 na liście, to chyba już po zabawie próg wzrósł na pewno, w tamtym roku to by było jakieś 311 miejsce Edited July 9, 2013 by micra Quote
dominika405 Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 Ja jestem 370.Jest jeszcze szansa.To było do przewidzenia.Za dużo osób zrobiło z tego plan B.Uważam,że sporo osób zrezygnuje z UWM na rzecz innych miejsc. Quote
micra Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 nie sądzę Dominika, muszę sobie uświadomić że to już koniec, szans brak (w tamtym roku osoba z 357 miejsca się dostała ale mnie to nie spotka) bo próg jest ponad 400 podobno Quote
dominika405 Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 Nie rozumiem dlaczego próg wzrósł aż tak.Weź pod uwagę,że bardzooo dużo osób zrezygnuje. Ja jeszcze czekam na Poznań w piątek.Mam nadzieję,że tam próg nie wzrośnie. Jak będziesz wiedziała jaki jest,to pisz,bo mi się biolog strasznie tnie. Quote
micra Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 Poznań pewnie nie wzrośnie i się spokojnie dostaniesz a ja nie :placz: mam ochotę skoczyć z mostu, to jakiś surrealizm z tym progiem Quote
dominika405 Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 A mniej więcej ile jest?Myślę,że z 20-25 spadnie ze względu na to ze spadły w Wawie i Krakowie i ludzie zabiorą dokumenty. Quote
micra Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 Dominika ale to niemożliwe, zawsze Olsztyn był uczelnią awaryjną, ale teraz pewnie ostatni lista będzie taka jak pierwsza rok temu Quote
dominika405 Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 Widzisz,ale w tym roku progi spadły.Więc więcej osób dostanie się do innych miast niż w zeszłym,zabiorą dokumenty,progi będą leciały w dół. Quote
micra Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 Dominika ja wiem że żyjesz nadzieją, ja trzymam się tylko miejsca 358 bo z takim miejscem ktoś się jeszcze załapał ty się nie masz o co martwić bo Poznań masz gwarantowany zachodzę w głowę co stało się z tym Olsztynem Quote
micra Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 Próg jest 392 albo 394 dzwoniłam do UWM ale kurcze niedokłądnie usłyszałam Quote
dominika405 Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 Zatem jest szansa.Przy 392 to nawet spora.14-16 punktów powinien zlecieć.Nie ma co panikować.Powiem Ci,że mi też jest bardzo przykro chociaż spodziewałam się wzrostu pierwszego progu.Ale ja mam jeszcze nadzieję... Quote
micra Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 Ja już chyba mam dość tej niepewności, chciałam żeby ten próg rozwiał je, zebym przestala się tak stresować i spokojnie czekała na drugą listę Quote
dominika405 Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 Ja też mam dosyć.Niestety ale nasze marne wyniki,nie dadzą nam pewności dopóki się nie dostaniemy.W 2011 próg spadł o 20 punktów.Pozostaje mieć nadzieję,że tym razem też podobnie spadnie. Quote
micra Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 dokładnie 394 czyli raczej do mnie już nie spadnie Quote
dominika405 Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 W zeszłym roku spadło 14,w tym mam nadzieję,że 18 ze względu na spadki w innych miastach. Quote
Verty Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 Hej, raczej mnie nie pamiętacie, pisałam tutaj bardzo dawno temu, ale w celach statystycznych mówię, że Kraków mnie odrzucił ale do Olsztyna się załapałam. Ale Olsztyn ma mega dziki próg, ja miałam równe 400 punktów a jestem 226 na liście, czyli ledwo ledwo się dostałam. Dzięki Bogu za wysoki angielski. Micra - ja na twoim miejscu bym próbowała, bo wiesz, ja złożyłam na każdą wetę oprócz Warszawy, pewnie masa osób też tak robiła i wybiorą np. to co im bliżej do domu i pozabierają się z UWM. I do tego nie mogę wydrukować podań na UWM bo platforma nie ogarnia =.= Quote
micra Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 próg jest wyższy o 6 punktów w sumie o 2 za dużo dla mnie Gratulacje że się dostalaś mam nadzieję że ten próg to oznaka tylko planów awaryjnych mnóstwa osób i znowu to czekanie Quote
dominika405 Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 Cierpliwość to cnota.Szkoda tylko,że ja jej niewiele posiadam. :roll: Nic nie poradzimy.Trzeba czekać. Powiem Ci,że ja zaczęłam się obawiać Poznania.Skoro Olsztyn sporo wzrósł to Poznań też może. Quote
Recommended Posts