Jump to content
Dogomania

Amstafka Dora ... MA DOM !! Aida miała rację ... cuda się zdarzają !!!

Recommended Posts

Posted (edited)

30.09.2012 Dorka pojechała do domu do Sulejówka
13.11.2012r. - wróciła z adopcji bo pani ma katar ... znaczy "alergię"

Pilnie szukamy DOBREGO domu dla Dory. Domu NA ZAWSZE… A na razie chociaż domu tymczasowego...
Dora jest ok. 2,5 letnią amstafką - wspaniałą, kochaną, przyjaźnie nastawioną do dzieci suczką, której właśnie po raz drugi złamano serce, oddając z adopcji. Powodem oddania z adopcji, po raz kolejny okazała się alergia.
Z dnia na dzień, z łóżka w którym spała z dzieckiem, została oddana do hoteliku dla zwierząt.

Tu link do wydarzenia na FB: https://www.facebook.com/events/445027745554507/

-----------------------------------------------------------------------------------

[quote name='fioneczka']ja również witam Wszystkich serdecznie

w locie skleciłam tekst dla Dorci ... jeśli może być to ogłaszamy
fotki podkradłam od Grzesia i z albumu Dorci z wydarzenia na FB

Dora … około 2,5 - 3 letnia suczka wtypie amstaffa.

W 2010 roku adoptowana jako ok 6 miesięczny szczeniak ze schroniska na Śląsku, zamieszkała z rodziną z małym dzieckiem. Nie było z nią problemów, grzeczna,przyjaźnie nastawiona do dorosłych i dzieci. Na spacerach nie wykazywała agresji do innych zwierząt. Nic nie zapowiadało, że w 2012 roku znowu zostanie psem bezdomnym.
W rodzinie w której mieszkała urodziło się kolejne dziecko, rzekomo alergia stała się powodem oddania suczki. Miała trafić do schroniska. Wolontariusze zorganizowali awaryjny dom tymczasowy i stał się cud … rodzina z dzieckiem zgłosiła się z chęcią adopcji.
Odbyła się wizyta przed adopcyjna,wszystko wyglądało kryształowo.
Dorka trafiła do nowego domu …właścicielka mówiła o suni w samych superlatywach.
Grzeczna, kochana, delikatna … pies idealny.
Niespełna dwa miesiące od adopcji koniec sielanki „proszę zabrać psa bo mam alergię”.
Znowu szybka akcja wolontariuszy …Dorka trafiła do hotelu dla zwierząt.
Smutek w oczach tej psiny, jej zrezygnowanie i wyczekiwanie z utęsknieniem rodziny, która bez chwili wahania pozbyła się jej, poruszył nawet właściciela hotelu „A DORA SIEDZI W KĄCIE ZE SPUSZCZONĄ GŁOWĄ :'( WCZORAJ SPAŁA Z DZIECKIEM W ŁÓŻKU A DZIŚ JEST SAMA :'( TAK SMUTNEGO PSA JESZCZE NIE WIDZIAŁEM”

Szukamy dla Dory domu stałego, nowych odpowiedzialnych opiekunów.
Sunia jest zaszczepiona.
Zostanie wysterylizowana przed adopcją.
Posiada czip.

Na dzień dzisiejszy chyba jedynym problemem jest ciągnięcie na smyczy.

Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej.

KONTAKT:
tel 519 736 243
mail: [email protected]

hotel w Zabrzu 400 + 100 karma

stan konta Dory

deklaracje stałe od
Grażynki (baster i lusi) 20 zł
Julia L z FB 20 zł
Ewa G. od Bożenki (aida) 20 zł

czyli na dzień dzisiejszy mamy 60 zł
i szukamy dalej

są też deklaracje jednorazowe
Grażynki (baster i lusi) 30 zł
Ania102 40 zł (wpłata w grudniu)
Ewa G. od Bożenki (aida) 60 zł
danusiadanusia 100 zł

wpłaty
50 zł Grażynki (baster i lusi) za listopad + jednorazowa
20 zł Julia L. z FB
100 zł Ewa G. za listopad i grudzień + jednorazowa
100 zł danusiadanusia deklaracja jednorazowa
40 zł Ania102
..............
+ 310 zł

i wydatki
167 zł pobyt w hotelu 10 x 16,70 (od 13.11 ok południa do 23.11 po południu)
50 szczepienie na wirusówki
120 transport
.............
- 337 zł

w takim układzie "po Dorci" został dług 27 zł

odnośnie transportu
Państwo byli z wizytą u Dorci w hotelu ale Dorkę kilka dni później zawiózł do domku Grzesiu żeby zrobić wizytę
85 km w jedną stronę
czyli 170 km
pali 12 l/100
czyli spalił ok. 20,4 l
* 5,90 zł/l
= 120,36

Edited by fioneczka
"przejęcie wątku" + uzupełnienie finansów
  • Replies 192
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='gosia2313']Mam nadzieję, że przed wydaniem do DS zostanie wysterylizowana? Albo z powodu cieczki będzie to warunkiem adopcji?[/QUOTE]

Aktualnie ma cieczke a mnie nie stać na sterylke,( prowadzeń bdt i mam sporo zwierząt ) warunkiem adopcji bedze sterylka , ale nawet bez tego warunku nie ma nikogo i nie wiem jak długo będzie mogła być w DT bo onu mieszkają w bloku z winda a Dora jak tylko usłyszy ludzi za drzwiami to szczeka :(:(:( nie wim co z nia bedzie :(:(:(

Posted (edited)

[quote name='Justa i zwierzaki']Aktualnie ma cieczke a mnie nie stać na sterylke,( prowadzeń bdt i mam sporo zwierząt ) warunkiem adopcji bedze sterylka , ale nawet bez tego warunku nie ma nikogo i nie wiem jak długo będzie mogła być w DT bo onu mieszkają w bloku z winda a Dora jak tylko usłyszy ludzi za drzwiami to szczeka :(:(:( nie wim co z nia bedzie :(:(:([/QUOTE]
A byli właściciele nie zasponsorują sterylki?????????? Skoro powodem oddania Dorci jest alergia dziecka, to są odpowiedzialni za dalsze losy suni..... Chyba ,że alergia to tylko pretekst.

Edited by ewu
Posted

[quote name='ewu']A byli właściciele nie zasponsorują sterylki?????????? Skoro powodem oddania Dorci jest alergia dziecka, to są odpowiedzialni za dalsze losy suni..... Chyba ,że alergia to tylko pretekst.[/QUOTE]

Nie ma szans, urodzenie dziecka to raczej pretekst aby sie pozbyć psa :(

Posted

Nowa_Sztno z miau 5 miesięcy temu adoptowała odemnie Teodorka i zrobiła mi stronkę a na niej jest w działe aktualności i psy do adopcji , obiecała też że zrobi gdzieś ogłoszenia , ale czy moge i tu prosić o ogł , miałam nadzieje że tak ładna sunia szybko znajdzie dom :(

Posted

[quote name='Justa i zwierzaki']Wstyd mi sie przyznać, ale nie potrafie robić ogłoszeń :oops:[/QUOTE]
Ja też nie ale spytam czy są jeszcze bazarki ogłoszeniowe.

Posted

[quote name='Justa i zwierzaki']Nowa_Sztno z miau 5 miesięcy temu adoptowała odemnie Teodorka i zrobiła mi stronkę a na niej jest w działe aktualności i psy do adopcji , obiecała też że zrobi gdzieś ogłoszenia , ale czy moge i tu prosić o ogł , miałam nadzieje że tak ładna sunia szybko znajdzie dom :([/QUOTE]
Na dogo to raczej wszyscy szukają domów dla psiaków. Trzeba ją ogłaszać , poproszę dziewczyny.

Posted

Dora nie może być dłużej w tym DT w którym jest teraz , są dwa wyjścia - albo wróci do DT gdzie jest wilkowata suczka która jej nie akceptuje i uwiązanie na smyczy obu suk i pełno jajeczny pies lub schronisko a ze doda nie ma aktualnych szczepień to nie została by tam przyjęta , nie mam pomysłu , do domu tez jej nie mogę wziąć :cry: :cry: :cry: