fioneczka Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 (edited) 30.09.2012 Dorka pojechała do domu do Sulejówka 13.11.2012r. - wróciła z adopcji bo pani ma katar ... znaczy "alergię" Pilnie szukamy DOBREGO domu dla Dory. Domu NA ZAWSZE… A na razie chociaż domu tymczasowego... Dora jest ok. 2,5 letnią amstafką - wspaniałą, kochaną, przyjaźnie nastawioną do dzieci suczką, której właśnie po raz drugi złamano serce, oddając z adopcji. Powodem oddania z adopcji, po raz kolejny okazała się alergia. Z dnia na dzień, z łóżka w którym spała z dzieckiem, została oddana do hoteliku dla zwierząt. Tu link do wydarzenia na FB: https://www.facebook.com/events/445027745554507/ ----------------------------------------------------------------------------------- [quote name='fioneczka']ja również witam Wszystkich serdecznie w locie skleciłam tekst dla Dorci ... jeśli może być to ogłaszamy fotki podkradłam od Grzesia i z albumu Dorci z wydarzenia na FB Dora … około 2,5 - 3 letnia suczka wtypie amstaffa. W 2010 roku adoptowana jako ok 6 miesięczny szczeniak ze schroniska na Śląsku, zamieszkała z rodziną z małym dzieckiem. Nie było z nią problemów, grzeczna,przyjaźnie nastawiona do dorosłych i dzieci. Na spacerach nie wykazywała agresji do innych zwierząt. Nic nie zapowiadało, że w 2012 roku znowu zostanie psem bezdomnym. W rodzinie w której mieszkała urodziło się kolejne dziecko, rzekomo alergia stała się powodem oddania suczki. Miała trafić do schroniska. Wolontariusze zorganizowali awaryjny dom tymczasowy i stał się cud … rodzina z dzieckiem zgłosiła się z chęcią adopcji. Odbyła się wizyta przed adopcyjna,wszystko wyglądało kryształowo. Dorka trafiła do nowego domu …właścicielka mówiła o suni w samych superlatywach. Grzeczna, kochana, delikatna … pies idealny. Niespełna dwa miesiące od adopcji koniec sielanki „proszę zabrać psa bo mam alergię”. Znowu szybka akcja wolontariuszy …Dorka trafiła do hotelu dla zwierząt. Smutek w oczach tej psiny, jej zrezygnowanie i wyczekiwanie z utęsknieniem rodziny, która bez chwili wahania pozbyła się jej, poruszył nawet właściciela hotelu „A DORA SIEDZI W KĄCIE ZE SPUSZCZONĄ GŁOWĄ :'( WCZORAJ SPAŁA Z DZIECKIEM W ŁÓŻKU A DZIŚ JEST SAMA :'( TAK SMUTNEGO PSA JESZCZE NIE WIDZIAŁEM” Szukamy dla Dory domu stałego, nowych odpowiedzialnych opiekunów. Sunia jest zaszczepiona. Zostanie wysterylizowana przed adopcją. Posiada czip. Na dzień dzisiejszy chyba jedynym problemem jest ciągnięcie na smyczy. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej. KONTAKT: tel 519 736 243 mail: [email protected] hotel w Zabrzu 400 + 100 karma stan konta Dory deklaracje stałe od Grażynki (baster i lusi) 20 zł Julia L z FB 20 zł Ewa G. od Bożenki (aida) 20 zł czyli na dzień dzisiejszy mamy 60 zł i szukamy dalej są też deklaracje jednorazowe Grażynki (baster i lusi) 30 zł Ania102 40 zł (wpłata w grudniu) Ewa G. od Bożenki (aida) 60 zł danusiadanusia 100 zł wpłaty 50 zł Grażynki (baster i lusi) za listopad + jednorazowa 20 zł Julia L. z FB 100 zł Ewa G. za listopad i grudzień + jednorazowa 100 zł danusiadanusia deklaracja jednorazowa 40 zł Ania102 .............. + 310 zł i wydatki 167 zł pobyt w hotelu 10 x 16,70 (od 13.11 ok południa do 23.11 po południu) 50 szczepienie na wirusówki 120 transport ............. - 337 zł w takim układzie "po Dorci" został dług 27 zł odnośnie transportu Państwo byli z wizytą u Dorci w hotelu ale Dorkę kilka dni później zawiózł do domku Grzesiu żeby zrobić wizytę 85 km w jedną stronę czyli 170 km pali 12 l/100 czyli spalił ok. 20,4 l * 5,90 zł/l = 120,36 Edited December 8, 2012 by fioneczka "przejęcie wątku" + uzupełnienie finansów Quote
Justa i zwierzaki Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 Wydarzenie Dory do udostępniania: https://www.facebook.com/events/439588489420113/ Quote
Justa i zwierzaki Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 Dora juz jest na DT, szukamy nadal DS . Quote
Justa i zwierzaki Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 Dziś o godzinie 18 tej mamy spotkanie Dory z panem i jego pitbulem , trzymajcie prosze :ok: A namiary na tego pana dostałam ze schroniska, bo do schroniska tez dzwoniłam ze mam amstafke do adopcji . Quote
Justa i zwierzaki Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 Czekałam 50 minut na gościa z pitbulem , ale sie pan nie zjawił i nawet nie odbierał tel :evil: zmarzłam jak cholera :evil: Wiec nadal szukamy dla Dory domu :( Quote
gosia2313 Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Mam nadzieję, że przed wydaniem do DS zostanie wysterylizowana? Albo z powodu cieczki będzie to warunkiem adopcji? Quote
Justa i zwierzaki Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 [quote name='gosia2313']Mam nadzieję, że przed wydaniem do DS zostanie wysterylizowana? Albo z powodu cieczki będzie to warunkiem adopcji?[/QUOTE] Aktualnie ma cieczke a mnie nie stać na sterylke,( prowadzeń bdt i mam sporo zwierząt ) warunkiem adopcji bedze sterylka , ale nawet bez tego warunku nie ma nikogo i nie wiem jak długo będzie mogła być w DT bo onu mieszkają w bloku z winda a Dora jak tylko usłyszy ludzi za drzwiami to szczeka :(:(:( nie wim co z nia bedzie :(:(:( Quote
ewu Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Cudna sunieczka. Powinna znaleźć domek szybciutko. Ogłoszenia warto jej zrobić. Quote
ewu Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 (edited) [quote name='Justa i zwierzaki']Aktualnie ma cieczke a mnie nie stać na sterylke,( prowadzeń bdt i mam sporo zwierząt ) warunkiem adopcji bedze sterylka , ale nawet bez tego warunku nie ma nikogo i nie wiem jak długo będzie mogła być w DT bo onu mieszkają w bloku z winda a Dora jak tylko usłyszy ludzi za drzwiami to szczeka :(:(:( nie wim co z nia bedzie :(:(:([/QUOTE] A byli właściciele nie zasponsorują sterylki?????????? Skoro powodem oddania Dorci jest alergia dziecka, to są odpowiedzialni za dalsze losy suni..... Chyba ,że alergia to tylko pretekst. Edited September 24, 2012 by ewu Quote
ewu Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Darmowe ogłoszenia http://www.oglaszamy24.pl Quote
ewu Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Dora jest rasowa, pięknie umaszczona , bardzo ładna:) Quote
Justa i zwierzaki Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 [quote name='ewu']A byli właściciele nie zasponsorują sterylki?????????? Skoro powodem oddania Dorci jest alergia dziecka, to są odpowiedzialni za dalsze losy suni..... Chyba ,że alergia to tylko pretekst.[/QUOTE] Nie ma szans, urodzenie dziecka to raczej pretekst aby sie pozbyć psa :( Quote
Justa i zwierzaki Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 [quote name='ewu']Darmowe ogłoszenia http://www.oglaszamy24.pl Wstyd mi sie przyznać, ale nie potrafie robić ogłoszeń :oops: Quote
Justa i zwierzaki Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Nowa_Sztno z miau 5 miesięcy temu adoptowała odemnie Teodorka i zrobiła mi stronkę a na niej jest w działe aktualności i psy do adopcji , obiecała też że zrobi gdzieś ogłoszenia , ale czy moge i tu prosić o ogł , miałam nadzieje że tak ładna sunia szybko znajdzie dom :( Quote
Justa i zwierzaki Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 http://justaizwierzaki.blogspot.com/ Quote
ewu Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 [quote name='Justa i zwierzaki']Wstyd mi sie przyznać, ale nie potrafie robić ogłoszeń :oops:[/QUOTE] Ja też nie ale spytam czy są jeszcze bazarki ogłoszeniowe. Quote
ewu Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 [quote name='Justa i zwierzaki']Nowa_Sztno z miau 5 miesięcy temu adoptowała odemnie Teodorka i zrobiła mi stronkę a na niej jest w działe aktualności i psy do adopcji , obiecała też że zrobi gdzieś ogłoszenia , ale czy moge i tu prosić o ogł , miałam nadzieje że tak ładna sunia szybko znajdzie dom :([/QUOTE] Na dogo to raczej wszyscy szukają domów dla psiaków. Trzeba ją ogłaszać , poproszę dziewczyny. Quote
Justa i zwierzaki Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 Dora nie może być dłużej w tym DT w którym jest teraz , są dwa wyjścia - albo wróci do DT gdzie jest wilkowata suczka która jej nie akceptuje i uwiązanie na smyczy obu suk i pełno jajeczny pies lub schronisko a ze doda nie ma aktualnych szczepień to nie została by tam przyjęta , nie mam pomysłu , do domu tez jej nie mogę wziąć :cry: :cry: :cry: Quote
KAT2707 Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 Może warto umieścić informację o niej na tym wątku: http://www.dogomania.pl/forum/threads/6899-BULLOWATE-DO-ADOPCJI/page87 Quote
Justa i zwierzaki Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 Zaraz tam napisze ,dzięki za pomoc :) Quote
gosia2313 Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 Może zgłoś ją do jakichś okolicznych fundacji? Quote
Justa i zwierzaki Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 [quote name='gosia2313']Może zgłoś ją do jakichś okolicznych fundacji?[/QUOTE] Pisałam ... Quote
Lili8522 Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 A czy poinformowałaś ludzi od amstafów i bulli tutaj na dogo? Quote
baster i lusi Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Justa podeślij Dorę do ogłoszeń i napisz,że ode mnie.nieraz cuda się zdarzają i może szybko znajdzie domek. a co do sterylki to może napisz tu http://www.dogomania.pl/forum/threads/184498-AKCJA-STERYLIZACJA-WZNAWIAMY-%21-Tymczasowe-konto/page188 możesz dostać 50% zwrotu ale dobre i to. Quote
Recommended Posts