halcia Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Ja tez napisałam prosbe o odpowiedz...no i nie wiem jak z transportem suni do W-wy,czy czekamy na Kasie?Bo w sobote obiecałam cos Pani odpowiedziec..... Quote
Sabina02 Posted September 24, 2012 Author Posted September 24, 2012 [quote name='halcia']Ja tez napisałam prosbe o odpowiedz...no i nie wiem jak z transportem suni do W-wy,czy czekamy na Kasie?Bo w sobote obiecałam cos Pani odpowiedziec..... Ulka18 pisala, ze Gienia jest ciezsza niz przewidywalismy, boje sie, ze ta kobieta z Warszawy nie da rady dzwigac Gieni na dluzsza mete. Ja zaoferowalabym jej ta babunie: Ja jestem zdeterminowana znalesc Gieni domowy DT w warunkach jakie Ona potrzebuje. W gre wchodzi rowniez platny dt, wiec bedzie latwiej go znalesc. Czy byla wizyta pa u tej Pani z Warszawy? Jesli tak, to moge szukac transportu do Warszawy dla babuni. Quote
Ulka18 Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Trzeba zrobic wizyte zanim zaczenimy szukac transportu. To jest przeciez 300 km w jedna strone. Trzeba na zimne dmuchac. Quote
halcia Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Czyli wziąść dane i zapowiedziec wizyte?CZy załatwisz to na FB?Dane Pani i zapowiedz wizyty?I zaprezentowac zdjecie sunieczki? Ta kobieta ma sunie 2 starsze z tego co zapamiętałam i cały czas mówiła o swoim doswidczeniu,rozmowa wyglądała wiarygodnie.A sklep jest chyba na URSYNOWIE.TAm spedzaja wieksza czesc dnia. Quote
Ulka18 Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 [quote name='halcia']Czyli wziąść dane i zapowiedziec wizyte?CZy załatwisz to na FB?Dane Pani i zapowiedz wizyty?[/QUOTE]Problem w tym, ze P.Barbara NIE odpowiada na FB. Pisalam wiele razy, zadnej odpowiedzi. Wydaje mi sie,ze trzeba przeprowadzic wizyte, pamietacie przypadek Majki, ktora jest u Murkow. Pani brzmiala idealnie przez telefon. Co nam szkodzi dopytac o szczegoly adopcji poprzez zaprzyjaznionego dogomaniaka. Quote
Sabina02 Posted September 24, 2012 Author Posted September 24, 2012 Ludzie to sa po prostu nieodpowiedzialni! :angryy: Ta monika&karol w koncu mi napisala dzisiaj, ze DT ma juz zajete. 20 wrzesnia pisala mi ze ma miejsce na dt, odpisalam jej chyba ze trzy razy, widzialam ze logowala sie na dogo i kompletnie mnie olewala. Dopiero po troche dobitniejszym PM raczyla mi dzisiaj odpisac. :shake: Tak wiec musimy znalesc Gieni domowe DT, chocby platne bez (lub z niewielka iloscia) schodow. Bede bytac wszedzie i Was prosze o pomoc. Jesli potrzebujecie pomocy w szukaniu osoby na wizyte u taj Pani w Warszawie to dajcie znac to tez bede szukac. Nie wiem co w koncu zdecydujecie co do tej Pani. Czy jednak dacie tam Gienie czy babunie ze 118. Ja niezmiennie uwazam ze tam powinna trafic babunia. Gieni nie zostawie, zrobie wszystko zeby przed zmia miala wlasciwy DT. Quote
AlfaLS Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Sabinko zapytaj Kasię Przystał o DT. To bardzo solidna osoba. Nasza Meggi u niej jest. Warunki jak najbardziej domowe, ogromne serce do zwierzaków i bierze do siebie głównie starsze suczki. My za Meggi płacimy 350 zł./m-c. Tylko nie wiem czy nie za daleko z Mielca bo to okolice Bielska-Białej.... Quote
halcia Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 (edited) Do P.Barbary z W-wy jutro podjedzie Eloise,juz sie ugadałysmy.Wizyta miedzy 12-13 Dzwoniłam tez do AgaP,z prosbą by Kaji zrobili"przegląd"tzn,zeby dokładnie obejrzał ja weterynarz. Aga do Ciebie prosba,daj Pani zdjecie Kaji na FB,bo Pani jest jej ciekawa z wyglądu .Sama przyznała,ze nie wchodziła na FB,bo cały czas czekała na telefony co w koncu postanowiłysmy. ELOISE,ogromnie dziekuje. Edited September 25, 2012 by halcia Quote
Sabina02 Posted September 25, 2012 Author Posted September 25, 2012 (edited) [quote name='AlfaLS']Sabinko zapytaj Kasię Przystał o DT. To bardzo solidna osoba. Nasza Meggi u niej jest. Warunki jak najbardziej domowe, ogromne serce do zwierzaków i bierze do siebie głównie starsze suczki. My za Meggi płacimy 350 zł./m-c. Tylko nie wiem czy nie za daleko z Mielca bo to okolice Bielska-Białej....[/QUOTE] Napisze do niej, dzieki! :) Tylko jaki jest jej nick na dogo? Edited September 25, 2012 by Sabina02 Quote
AlfaLS Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 [quote name='Sabina02']Napisze do niej, dzieki! :) Tylko jaki jest jej nick na dogo?[/QUOTE] kasiaprzystał :lol: Quote
Sabina02 Posted September 25, 2012 Author Posted September 25, 2012 [quote name='AlfaLS']kasiaprzystał :lol:[/QUOTE] Dziekuje! Juz wyslalam do niej pm. :) Quote
Sabina02 Posted September 25, 2012 Author Posted September 25, 2012 Cioteczki, caly czas szukam dobrego dt dla Gieni. Wyroznilam jej tez ogloszenie na Tablicy: :) http://tablica.pl/oferta/starsza-sunia-gienia-pilnie-potrzebuje-domu-jesli-go-nie-znajdzie-nie-przetrwa-w-schronisku-ID1rpED.html Quote
halcia Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 (edited) Mocno trzymam kciuki!UWAGA eloise sprawdzała domek w W-wie dobry,tylko niestety Gienia ciężka...gdyby nie to II pietro byłaby w domku...... Edited September 26, 2012 by halcia Quote
Sabina02 Posted September 26, 2012 Author Posted September 26, 2012 Halciu nie martw sie, kasiaprzystał zgodzila sie zabrac Gienie na DT! :multi: Cena to 350 zl + weterynarz. To jednak wiecej niz placilam u Karmelci za Frania. Czy ewentualnie pomozecie mi uzbierac jakies jednorazowe deklaracje, zrobic bazarki lub cegielkowe Allegro na weta jesli bedzie taka potrzeba? Quote
AlfaLS Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Ale fajnie. Nasza Meggi będzie miała nową koleżankę :multi:. A sunia na pewno u Kasi odżyje bo tam warunki idealne dla takich starszych dam :lol:. Quote
Sabina02 Posted September 26, 2012 Author Posted September 26, 2012 [quote name='AlfaLS']Ale fajnie. Nasza Meggi będzie miała nową koleżankę :multi:. A sunia na pewno u Kasi odżyje bo tam warunki idealne dla takich starszych dam :lol:.[/QUOTE] AlfaLS, dziekuje za polecenie Kasi! :loveu: Quote
halcia Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 (edited) Sabinko przemysle wszystko,bo ja myslałam o przegladzie i ewentualnej operacji w Rzeszowie.Ale 9.10 wyjezdzam a 5.10 mam cały dzien zajety.I czy jest sens Gienie targac tam i z powrotem....no i czas.Ja na Gienie po 20zł miesiecznie moge sie deklarowac.A Kasia moze by dała rade z transportem/ale to pisze w ciemno,bo nie wiem/ SABINKO!Upewniałas sie co do schodów?Czy Gienia ma tam łatwe wyjscie na zewnątrz? A....doktor ma nawet nowoczesny sprzet do czyszczenia zębów i pewnie by tez wyczyscił,tylko narkoza dla Gieni jest niebezpieczna... Edited September 27, 2012 by halcia Quote
kaskadaffik Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Jeste, jakoś nie widziałam Gieni wątku, do Bielska podejrzewam, ze daloby się, tylko czy ta osoba może podjechac w Bielsu już gdzieś, bo mi to się samochów między domy nie zmieści... Quote
AlfaLS Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 [quote name='Sabina02']AlfaLS, dziekuje za polecenie Kasi! :loveu:[/QUOTE] Sabinko nie ma za co :lol:. Jest tyle "dziwnych" DT i Hotelików, że tym bardziej musimy sobie polecać te naprawdę solidne i sprawdzone :lol:. Quote
Sabina02 Posted September 27, 2012 Author Posted September 27, 2012 Halciu, pozwole sobie zacytowac Kasi Przystal PM: :) [quote name='kasiaprzystał']Witaj mam wolne miejsce, także mogę ją przyjąć. Nie mam w domu żadnych schodów ;-) Jeśli chodzi o cenę to 12 zł/doba + ewentualne wet. Jedyny warunek mam taki, że sunia musi akceptować inne psy i przede wszystkim nie być agresywna w stosunku do dzieci. PoZdrawiam Kasia[/QUOTE] Kasiaprzystal napisala tez, ze rezerwuje miejsce dla Gieni. Quote
halcia Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Gienia OOOOOOOOOO agresji tylko jej bezwładne nieswiadome zataczanie sie moze wywrócic dziecko.Ale Gienie mozna głaskac i dotykac godzinami.Ona długo nie daje rady chodzic,choc checi do tego ma.Do psów lgnie wg mnie...Jest nimi zaciekawiona i przyjazna... Quote
Ulka18 Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Gieniusia nie jest agresywna. Tylko trzeba uwazac, zeby ja wiekszy pies nie przewrocil. Quote
kasiainat Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 To ja się przywitam na wątku ;-) Gienia ma zarezerwowane miejsce. W tej chwili mamy 4 sunie w domu, 3 kotki i jedną kurę :-). 2 staruszki weteranki schroniskowe, jedną ok 3 letnią z lękiem separacyjnym i pinczerowatą znajdę, którą mój mąż znalazł na budowie. Wszystkie sunie są pozytywnie nastawione do innych zwierząt także na pewno przyjmą Gienie do stada. Psy są w domu, mają do dyspozycji ogród + dużo spacerujemy. Mieszkamy na dużej polanie w lesie, praktycznie bez sąsiadów. W domu ani na ogrodzie nie ma żadnych schodów. [quote name='kaskadaffik']Jeste, jakoś nie widziałam Gieni wątku, do Bielska podejrzewam, ze daloby się, tylko czy ta osoba może podjechac w Bielsu już gdzieś, bo mi to się samochów między domy nie zmieści...[/QUOTE] Mieszkamy ok 20 km za Bielskiem w stronę Krakowa ale bez problemu mogę podjechać gdzie będzie Ci wygodniej. Quote
halcia Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 No to super,i ogromnie sie ciesze ,ze zagladnełas na watek.Gienia to ogromnie pokorna psinka.Taka bezradna sunieczka.W jakim wieku masz dzieci,jesli mozna zapytac?Yoko dzwoniła,ze 100zł jednorazowo na Gienie przeznaczy... Quote
Ulka18 Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Mysle, ze to idealne warunki dla Gieni. Gienia potrzebuje tylko kącika miekkiego do spania, rąk do glaskania i niedlugich spacerkow. Najwazniejsze w kolejnosci RECE do glaskania, Gieniusia sie zrobila niezwykle łasa na pieszczoty. Czeka w boksie, patrzy czy ktos do niej idzie. Quote
Recommended Posts