Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dopiero wrócilam, jeszcze do koteczki z izolatki sie wrocilam. Gieniusia dzisiaj nie do poznania, normalnie PĘDEM z hali na podwórko. Trudno mi bylo nakrecic filmiki, bo jedna ręka zajęta, a Gienia jak się rozpedzila to trzeba bylo leciec za nia, bo wtedy ona nie zatrzymuje sie i nie przewraca. Rozmawialam z AgaP i chyba ten Metacam i wit. B complex pomagaja.

GIENIA JEST CIEZSZA NIZ PRZEWIDYWALISMY, MOJA CASABLANKA WAŻY 22 KG, GIENIA JEST CIĘŻSZA ! NA PEWNO WIĘCEJ NIZ 22 KG. BEZ PROBLEMU DAJE SIE NOSIC, KOLO HALI POSLIZGNELA SIE (WOJTUS WYMYL PODLOGE!) I WZIELAM JA NA RECE. BEZ PROBLEMU NAJMNIEJSZEGO.

FILMIK : http://youtu.be/K2mt7Ocx9mk

FILMIK 2 KOCHANA GIENIUSIA : http://youtu.be/T7Ynt6fvMd4

0%

DALSZE FILMIKI ZA CHWILE.

• Replies 478
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Kochana malutka,słyszałam,ze z AgaP tez wypruła do przodu....
Zle krecic samemu,bo trzesie aparatem i nie widac jak chodzi.Nalepiej jakby druga osoba kreciła a inna z nia spacerowała.
Ale Gienia czasem w formie,a czasem zupełnie nie.Ale lubi wtedy stac i obserwowac.Ja nieraz wiązałam ją do czegos i leciałam zmieniac na wybiegach.A ta bidusia stała jak cielątko.
http://www.dogomania.pl/forum/threads/107456-Banerki-i-FILMIKI-dla-potrzebujących-psów-od-zaraz!-D/page50
oj doczytałam.....zawieszone do czerwca ze względu na brak czasu...

Edited by halcia
Posted

[quote name='halcia']Zle krecic samemu,bo trzesie aparatem i nie widac jak chodzi.Nalepiej jakby druga osoba kreciła a inna z nia spacerowała....Pobożne życzenie. Nakręcilam jak umiałam. Dzis Gienia dobrze chodziła, nawet pędziła. Dobrze jej sie chodzilo po mięciutkiej ziemi, nie traciła rownowagi. Natomiast na sliskiej podlodze od razu sie wywrócila i wtedy ją wzielam i zanioslam do boksu. Zadnego warczenia, opierania sie, sztywnienia nie zauwazylam.

FILMIK 3
http://youtu.be/Lpuv0F9A3II

Banerki zrobi nam Radunia :D Poczekajmy troche, bo Radunia juz nie mieszka w PL i ma sporadyczny dostęp do sieci.

Posted

Nie,nie,Gienia sie daje wziązć bez problemu,nie protestuje,tylko to tak klocuszek taki troche bezwładny niezgrabny do niesienia...:evil_lol:To juz każda z nas kawałek Gienie niosła,przewaznie te śliskie kawałki linoleum....

Posted

Dziewczyny, jestem na wyjezdzie do niedzieli. Mam rzadki dostęp do netu, więc na dogo praktycznie mnie nie będzie. Nadrobie wszystko w poniedziałek, bo mam wolne od pracy. Banerek dla Moni zrobiła cioteczka fochu. Możecie ja poprosić na banerkowym wątku, który Ona założyła. Jeśli nie, to ja ja poproszę w poniedziałek jak wrócę. :)

Posted

To nie jest kwestia bioderek,to podobno ucisk guza powoduje takie zataczanie sie Gieni
A stan zdrowia chwilowo uległ poprawie.Byc moze leki.Bierze METACAM I WITAMINIE B COMPLEKS.Wczoraj zaskoczyła i AgeP,i Ulke18 i lusinde,bo akurat całkiem niezle chodziła.Nieraz zrobiła 2-3 m i stała,widac było,ze nie ma ochoty chodzic,to było przewaznie wtedy kiedy mocno nia zarzucało...

Posted

potwierdzam... bo Aga P. wybiegła z budynku za... biegnącą Gienią !! ja byłam w szoku. jak chciałam ją nakręcić aparatem to chodziła wkoło moich nóg.. a aga p za nią... i tak zrobiły z 10 okrążeń :) naprawdę wczoraj miała fajny dzień

Posted

[quote name='halcia']To nie jest kwestia bioderek,to podobno ucisk guza powoduje takie zataczanie sie Gieni
A stan zdrowia chwilowo uległ poprawie.Byc moze leki.Bierze METACAM I WITAMINIE B COMPLEKS.Wczoraj zaskoczyła i AgeP,i Ulke18 i lusinde,bo akurat całkiem niezle chodziła.Nieraz zrobiła 2-3 m i stała,widac było,ze nie ma ochoty chodzic,to było przewaznie wtedy kiedy mocno nia zarzucało...[/QUOTE]

moja Rejcia miala to samo-i okazalo sie,ze ma duzego guza na macicy jak pomarancza, trzeba bylo wyciac. A zataczala sie , nogi odmawialy posluszenstwa i ruszala sie coraz wolniej i byla coraz grubsza-to wszystko przez guza.

Posted

Gienia dzis w slabszej formie, chciala chodzic, tuptala, ale nie tak szybko jak wczoraj. AgaP stwierdzila, ze Gieni daleko do 20 kg, blizej pod 30 kg dolatuje. Gieniusia dzis byla 2 razy ze mna i z Aga, moze jeszcze z Lucyna, ale Natalia nie wiedziala.

Na miejsce Gieniusi proponuje pani Barbarze zw Wawy taka malenka suczke niesmialke, ma kilka late, 7-8, zadnych szans na adopcje nie ma, jest bojazliwa, wrazliwa. Dzis zostala przeniesiona z b.79A do izolatki na miejsce Moni. Misiek mix onek dominowany poszedl sam do boksu na miejsce Bastylka.

Posted

Nie wiem, ale na razie siedzi sobie sama w boksie, przedtem siedziala z 3 psami, nie miala za wesolo z nimi. Ale probowalysmy ja przeniesc z Kaskadaffik do Wilczusia i jednej suni z Wiosennej i uciekala smamtad, chciala wrocic do tych 3 psow. Niesamowite. Trzeba nad nia popracowac, jak i nad wieloma dzikimi psami z czasow mtoz.

Posted

Tak, ona mieszka razem z dziadeczkami, od jakiegos czasu (kilka tygodni co najmniej) mieszkaja razem. Maja schroniskowa sucha karme, ale jej nie jedza. Dzis zjadly wszystko co daly im dziewczyny, dalam im pod wieczor druga porcje. Pieknie jadly.

Posted

To wg mnie ta brazowa sunia, przekochana, kruchutka, trzesaca sie biedusia. Apetyt maja spory staruszenki. I dzieki dokarmianiu przez wolontariuszy lepszym jedzeniem robia NORMALNE koopy, a nie takie bloto trawiaste jak reszta psow.

Posted

Już wróciłam z podróży i nadrabiam na dogo. :) Tak, ja tez proponowałbym ta brązowa babunie ze 118 do tej Pani z Warszawy. :)

Niestety, nie otrzymałam jeszcze odpowiedzi w sprawie tego DT dla Gieni. Wyjawie, ze ten dom ma być u dziewczyny i nicku monika&karol. Pierwszym razem tez nie od razu mi dopisała, więc nie panikuje, ale jak nie odpisze wkrótce to chyba będziemy musiały szukać dla Gieni czegoś innego. :(