Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 478
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziekujemy za piekne zdjecia :Rose:
Gienia się zmienila, blysk w oku, zaciekawione spojrzenie i widac,ze jest zadowolona. Dzielnie też maszeruje na spacerki :fadein:
A jak nózki Geniusi? Dają radę?

Posted

[quote name='Ulka18']Dziekujemy za piekne zdjecia :Rose:
Gienia się zmienila, blysk w oku, zaciekawione spojrzenie i widac,ze jest zadowolona. Dzielnie też maszeruje na spacerki :fadein:
A jak nózki Geniusi? Dają radę?[/QUOTE]

Dzielnie maszeruje w dzień, natomiast wieczorami nie chce wychodzić nigdzie :p
Nóżki ogólnie dobrze, na spacerach dają radę - gorzej jest po dłuższym odpoczynku - wtedy trzeba jej pomóc wstać i chwilkę potrzymać żeby złapała równowagę.

Posted

Bossse ona się zwyczajnie śmieje !!!! a takie to smutne psiątko było w schronie :)

[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/585/dsc09027a.jpg/"][IMG]http://img585.imageshack.us/img585/9620/dsc09027a.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Tak,juz nie ma tego smutki i beznadziei w oczach!Takie weselsze to spojrzenie.Moze Gienia wieczorkiem gorzej widzi,moze uwaza,ze noc jest do spania:evil_lol:skąd może wiedziec,ze "noc"od 16:shake:Filip który sie zatacza jak ona tez mi nie chce wychodzić o zmroku.DZiękujemy za fotki,to z kociakiem jest takie wzruszające.Kochany Gienuch...!:loveu:

Posted

halcia napisał(a):
Kasia,Gienek,napiszcie co tam u Was,nawet jak nic ciekawego...

No w zasadzie to nic ciekawego się nie dzieje.
Wszystko jest w porządku. Gienia zjada bez marudzenia jedzonko, nawet sucha karma zaczęła jej smakować - chociaż tą dostaje góra raz w tygodniu. Jest grzeczna, przesypia noce, bardzo chętnie wychodzi na spacerki ale zrobiła się strasznie uparta :evil_lol:
bo to ona musi wybrać trasę spacery inaczej zapiera się w miejscu ale obrażona wraca do domu :razz:

Posted

W schronisku bylo podobnie, starala sie wybierac gdzie idzie. Na poczatku bylo trudno, w ogole nie dawala rady np. zawrocic. Slabiutkie miala te nóżki. Cieszymy sie, ze teraz moze sobie spacerowac i cieszyc sie cieplem w nocy i spac i spac.

Posted

Rozbawiłaś mnie...Tzn.Gienia mnie rozbawiła,tym,ze wybiera trasy.Zawsze tez twierdziłam,że suczki mają focha i potrafią sie obrażac.Baba "jak baba"A jak tam wywrotki?Często jej sie zdarza wywracać?

Posted

Generalnie chodzi nieźle. Zawraca bardzo dobrze. Przed położeniem się potrafi zrobić kilka obrotów wokół osi.
Zdecydowanie najlepiej chodzi na zewnątrz i nie wywraca się w ogóle. Nawet z delikatnych górek schodzi sama bez wywrotek, utrzymuje równowagę. Zdarza się jej natomiast rozjechać na płytkach ale coraz rzadziej. Wydaje mi się, że z nóżkami jest znacznie lepiej tylko po dłuższym odpoczynku troszkę jej pomagam wstać.

Posted

U mnie tez byłam zaskoczona,ze Gienia dobrze sobie radzi na gołym parkiecie.Mój Filip porusza sie tylko tam,gdzie jest dywan czy specjalne dla niego chodniki.Na parkiet czy płytki nie wejdzie za nic w swiecie.
Dobrze,ze mała sobie dobrze radzi,u mnie te stopnie z kostki brukowej były dla niej zasadzką,a w schronisku linoleum,przewaznie sliskie i mokre.Dzielny Gienek!
Ps.fotki zawsze mile widziane!:eviltong:

Posted

Ulka18 napisał(a):
Jak tam Genowefa i snieg i zima? Jak sobie sunia radzi teraz? Wiele zim przetrwala w schronisku, ciekawe czy teraz chce wychodzic z domu.

U nas zimno brrr :-) Trochę śniegu też mamy.
Gienia radzi sobie naprawdę świetnie. Dużo drepta, czasami poplączą się jej łapki ale generalnie wybiera dłuższe trasy, czasami bardziej pochyłe i jest ok. Dobre wiadomości też takie, że Gienia sika normalnie - czyli na ugiętych kolankach a nie jak zawsze w szpagacie. Qupę robi najczęściej w miejscu ( wcześniej w biegu ).
Czyli łapinki na pewno się wzmocniły :-)

Posted

Prosze o podanie danych do przelewu na Gienie do AGUSIAZET. Będzie przelew ze Skarpety im.Talcott na Gienie w wysokosci 100 zl. Jako staly wplacajacy do Skarpety zglosilam Gienie do bezzwrotnej pomocy. Bedzie na leki, weta i co tam Gieni trzeba.

Posted

[quote name='Ulka18']Prosze o podanie danych do przelewu na Gienie do AGUSIAZET. Będzie przelew ze Skarpety im.Talcott na Gienie w wysokosci 100 zl. Jako staly wplacajacy do Skarpety zglosilam Gienie do bezzwrotnej pomocy. Bedzie na leki, weta i co tam Gieni trzeba.[/QUOTE]

To mają być moje dane? Tak?

Posted

Gienus jak sie tam sprawujesz zimową porą?Pewnie głownie spisz....?Ale wreszcie w spokoju i ciepełku.A ta reszta bid,nawet na hali ma potwornie zimno.Tobie słodziaki ,Kai i Dymnemu na "ten ostatni moment"przed zimą "sie udało.Wygrzewaj tyłeczek,a łepek pchaj do Kasi do głaskania.Kasiu,co tam u Was słychac?Wszysto dobrze?Gienulek w formie?