Jump to content
Dogomania

PILNE! Mieleckie babunie i dziadeczki od lat oczekujące na dom. :'(

Recommended Posts

Posted

a jak pomóc dziadeczkom? widziałam, ze powstawiane w wielu miejscach. narazie wiec będę je dzień w dzien udsotępniać na facebooku. No tak, niby świetokrzyskie nie tak daleko, ale całkiem moblina będę pod koniec roku (mam nadzieję) - wtedy chetnie pomoge sensowniej :).

• Replies 533
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='lusinda']jeszcze jeden dziadeczek mi przyszedł do głowy, też dokarmiany przez wolontariuszy, to nasz staruszek : Dymny !!
Postaram się następnym razem zrobić lepsze zdjęcia, narazie takie:
[/QUOTE]

Lusinda, nie moze lepiej bedzie jesli ten watek bedzie przeznaczony tylko dla dziadeczkow ze 118. Chcialabym skoncentrowac sie na tych trzech pieskach i nie chcialabym z tego zrobic grupowego watka staruszkow, bo z czasem niektore psiaki zgina w tlumie albo watek w koncu umrze. Tak chyba bylo z watkiem mieleckich slepaczkow. :-(

A Dymny jest cudny i tez musimy mu znalesc domek, wiec zrobie mu troche pozniej jego wlasny watek, dobrze? I bedziemy tez go oglaszac. :)

Posted

ok - nie ma problemu, niech będzie ta trójka. bo znowu jest jeszcze jeden dziadek - Ulka - z łańcucha, co do nie dawno i stał na łańcuchu naprzeciwko kociarni, a teraz koło marmurka co stoi... on też dziaduszek, co??:(

Posted

[quote name='lusinda']http://www.facebook.com/events/385184448221908/385188374888182/?notif_t=event_mall_comment

Jest wydarzenie.... zapraszamy do udziału i pomocy. Sabina - nie mogłam się powstrzymać i wsadziłam też Dymnego... 4 psiaczki bo Dymny lada dzień pójdzie na boksy między psy, a wtedy nic dobrego z niego znowu nie będzie :(

Dobrze, dobrze wydarzenie w czworeczke jest ok. Ja mowilam tylko o watku. :)

Posted

ja do nich zaglądnę dzisiaj... może jakieś zdjęcia nowe. z pewnością zaglądnę żeby napełnić brzuszki. i z pewnością jak przyjdę - będą stały wpatrzone w bramkę czekając na wolontariuszy którzy dadzą im jeść.

Posted

[quote name='lusinda']jakoś bardziej na sercu mi siedzą dziadunie niż piękne młode psiaki :) wiadomo każdego szkoda, ale jak się robi 20 gołąbków to 23 nie dużo wiecej roboty :)[/QUOTE]

Podrzuć mi kilka ;)

Posted

najpierw stoi wpatrzony w bramkę, a jak poje to warczy... niewiem czemu ale dziś mi się on skojarzył...z bananem tylko biały !! taki fajny chudziutki:) Kajka i Banan :D a czernulek??

Posted

Dziadunio najlabszy z calej trojki, do jedzonka wstaje, ale tak to spi albo leży. Bieda straszna.

I babusia, przekochana, lapinki sie trzesa, ale ogonek chodzi, merda caly czas.

Dostaly dziadusie druga porcje jedzenia, ale juz nie mialam reki, zeby zrobic zdjecie. Byloby podobne do tego zdjecia Lusindy.

Posted

Co do imion, to ja proponuje takie:

Dziadzio bialy - REKSIO (bo podobny do Reksia z bajki)

Dziadzio czarny - DYZIO (bo mysle, ze do niego pasuje)

Babunia - GABRYSIA (GABI) (bo podobna do suni z zabrzanskiego schroniska o imieniu Gabi

• , tylko sporo mniejsza)

Co sadzicie? :lol: