omnia Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 a jak pomóc dziadeczkom? widziałam, ze powstawiane w wielu miejscach. narazie wiec będę je dzień w dzien udsotępniać na facebooku. No tak, niby świetokrzyskie nie tak daleko, ale całkiem moblina będę pod koniec roku (mam nadzieję) - wtedy chetnie pomoge sensowniej :). Quote
Ulka18 Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 Lusinda zrobi wydarzenie na FB, trzeba bedzie udostepniac,moze pojdzie jak fala od znajomego do znajomego i ktos wezmie dziadunki. Quote
Sabina02 Posted September 20, 2012 Author Posted September 20, 2012 [quote name='lusinda']jeszcze jeden dziadeczek mi przyszedł do głowy, też dokarmiany przez wolontariuszy, to nasz staruszek : Dymny !! Postaram się następnym razem zrobić lepsze zdjęcia, narazie takie: [/QUOTE] Lusinda, nie moze lepiej bedzie jesli ten watek bedzie przeznaczony tylko dla dziadeczkow ze 118. Chcialabym skoncentrowac sie na tych trzech pieskach i nie chcialabym z tego zrobic grupowego watka staruszkow, bo z czasem niektore psiaki zgina w tlumie albo watek w koncu umrze. Tak chyba bylo z watkiem mieleckich slepaczkow. :-( A Dymny jest cudny i tez musimy mu znalesc domek, wiec zrobie mu troche pozniej jego wlasny watek, dobrze? I bedziemy tez go oglaszac. :) Quote
lusinda Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 ok - nie ma problemu, niech będzie ta trójka. bo znowu jest jeszcze jeden dziadek - Ulka - z łańcucha, co do nie dawno i stał na łańcuchu naprzeciwko kociarni, a teraz koło marmurka co stoi... on też dziaduszek, co??:( Quote
lusinda Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 http://www.facebook.com/events/385184448221908/385188374888182/?notif_t=event_mall_comment Jest wydarzenie.... zapraszamy do udziału i pomocy. Sabina - nie mogłam się powstrzymać i wsadziłam też Dymnego... 4 psiaczki bo Dymny lada dzień pójdzie na boksy między psy, a wtedy nic dobrego z niego znowu nie będzie :( Quote
Sabina02 Posted September 20, 2012 Author Posted September 20, 2012 [quote name='lusinda']http://www.facebook.com/events/385184448221908/385188374888182/?notif_t=event_mall_comment Jest wydarzenie.... zapraszamy do udziału i pomocy. Sabina - nie mogłam się powstrzymać i wsadziłam też Dymnego... 4 psiaczki bo Dymny lada dzień pójdzie na boksy między psy, a wtedy nic dobrego z niego znowu nie będzie :( Dobrze, dobrze wydarzenie w czworeczke jest ok. Ja mowilam tylko o watku. :) Quote
lusinda Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 ja do nich zaglądnę dzisiaj... może jakieś zdjęcia nowe. z pewnością zaglądnę żeby napełnić brzuszki. i z pewnością jak przyjdę - będą stały wpatrzone w bramkę czekając na wolontariuszy którzy dadzą im jeść. Quote
Ulka18 Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 Zdjecia przydaloby sie zrobic w dwojke, takie narączkowe. Może sie uda, ja niestety dziś bede ok.11-11.30, to mozna sprobowac zrobic. Quote
omnia Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 wydarzenie udostepnione, znajomi zaproszeni. a teraz niech biedne domy wciąz bez dziadeczków niech się zaczynają pojawiac :) Quote
KrystynaS Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 Biedne te staruszki z tym jedzeniem. Jak ich któraś z Was nie nakarmi czymś miękkim to siedzą w boksie głodne. :-( Bardzo potrzebne domy dla nich Quote
lusinda Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 dzisiaj na śniadanie i obiadek miały gołąbki z kaszą plus biała kiełbaska :) a jadły o tak: Quote
KrystynaS Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 No lusinda jak ja bym dostała takie gołąbki to byś zobaczyła jak bym jadła :-D. Kocham gołąbki. Ale porcje dostały słuszne, nie powiem. Quote
Gosiapk Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 lusinda jesteś tofana! Jakie one szczęśliwe były dzięki Tobie. Quote
lusinda Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 jakoś bardziej na sercu mi siedzą dziadunie niż piękne młode psiaki :) wiadomo każdego szkoda, ale jak się robi 20 gołąbków to 23 nie dużo wiecej roboty :) Quote
Ulka18 Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 Dziadeczki sa cwane, szczegolnie ten bialy, jak juz sie naje, to tak szczeka i warczy :megagrin: Quote
Gosiapk Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 [quote name='lusinda']jakoś bardziej na sercu mi siedzą dziadunie niż piękne młode psiaki :) wiadomo każdego szkoda, ale jak się robi 20 gołąbków to 23 nie dużo wiecej roboty :)[/QUOTE] Podrzuć mi kilka ;) Quote
lusinda Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 najpierw stoi wpatrzony w bramkę, a jak poje to warczy... niewiem czemu ale dziś mi się on skojarzył...z bananem tylko biały !! taki fajny chudziutki:) Kajka i Banan :D a czernulek?? Quote
Ulka18 Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 Dziadunio najlabszy z calej trojki, do jedzonka wstaje, ale tak to spi albo leży. Bieda straszna. I babusia, przekochana, lapinki sie trzesa, ale ogonek chodzi, merda caly czas. Dostaly dziadusie druga porcje jedzenia, ale juz nie mialam reki, zeby zrobic zdjecie. Byloby podobne do tego zdjecia Lusindy. Quote
KrystynaS Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 Czarny Dziadzio chyba najpilniej potrzebuje pomocy tzn. domu Jakież smutne te jego oczy, taki zrezygnowany :sad: Quote
Gosiapk Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 Starość jest taka smutna, nie udała się w ogóle. Quote
Sabina02 Posted September 24, 2012 Author Posted September 24, 2012 Co do imion, to ja proponuje takie: Dziadzio bialy - REKSIO (bo podobny do Reksia z bajki) Dziadzio czarny - DYZIO (bo mysle, ze do niego pasuje) Babunia - GABRYSIA (GABI) (bo podobna do suni z zabrzanskiego schroniska o imieniu Gabi , tylko sporo mniejsza) Co sadzicie? :lol: Quote
Gosiapk Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Ładne imionka. Zimno się robi, jak te dziadulki poradzą sobie w mrozy? :( Quote
KrystynaS Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 No to są już imiona. Ładne. Na razie to mają, imiona. Zimno się robi, jak te dziadulki poradzą sobie w mrozy? :-(Właśnie ...:-( Quote
Recommended Posts