Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='jola_li']No właśnie - niestety tak to wygląda...
A z tych pięknych dawnych polecam dla Zosi (i nie tylko ;)) "Dźwięki muzyki" ("The Sound of Music"); też z Julie Andrews (jeśli jeszcze nie oglądała) :).[/QUOTE]

Jeszcze nie...trzeba nabyc droga kupna :)

A my Tobie polecamy Seven brides for seven brothers :-)

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Mattilu']Jeszcze nie...trzeba nabyc droga kupna :)[/QUOTE]
Znalazłam :)!
Z polskim lektorem (można oglądać w trybie pełnoekranowym).
A historia oparta jest na prawdziwych wydarzeniach.

[url]http://pl.gloria.tv/?media=388270[/url]

[QUOTE]A my Tobie polecamy Seven brides for seven brothers :-)[/QUOTE]
Oglądałam to w dzieciństwie :).

Posted (edited)

[quote name='Mattilu']Ale super! Sprobujemy jutro obejrzec! Dzieki Jolu :)[/QUOTE]
Mam nadzieję, że się Wam spodoba :). Piosenki do dzisiaj znam na pamięć ;).
Właśnie przeglądnęłam sobie film "na szybko" i w jednej z piosenek ("I must have done something good") zauważyłam irytujący błąd w tłumaczeniu - "Perhaps I had a wicked childhood" przetłumaczono jako "Może byłam okropna w dzieciństwie" zamiast "może miałam okropne/złe dzieciństwo". Spora różnica.

Ten film jest na katolickim portalu - zauważyłam tam filmik z pieskami "Modlitwa przed jedzeniem" - Nutusiu, Twoje by potrafiły doczekać do "Amen"? :):
[URL]http://pl.gloria.tv/?media=524781[/URL]

Edited by jola_li
Posted

Ale ten wredny czlowiek taka dluga przerwe przed tym amen strzelil! :angryy:

Hopcia cierpliwa jest, uwazna jest a srece ma wielkie jak krag sera, ale micha na ziemi = pies je!

nie obejrzalysmy dzisiaj filmu, bo byl dlugasny spacer po polach i lasach, bloto w uszach i na tapicerce w samochodzie, a ile szczescia w rozesmianym pysku! Hopka wraca na wolanie juz nawet w pelnym pedzie :) a potrm wlazi do Jedrkowego lozka i spi.

Posted

[quote name='Nutusia']Piękny "prezent" na rocznicę "domowości" tym sprawia, co? ;)[/QUOTE]

No, naprawdę :-) Właśnie liczymy dni do jej "urodzin" i zastanawiamy się jaki prezent psicy sprawić ;-)

[quote name='AMIGA']I nie dostaje żadnego nowego epitetu na temat błotności od Jędrka? :-)[/QUOTE]

Akurat! Jędrek "umył rączki" w tym przypadku - zabłoconego psa myli mama z tatą, bo to oni tak mu dają szaleć na spacerach - Jędrek boi się jej spuszczać ze smyczy, bo nie może patrzeć jak ona daje w długą - boi się, że nie wróci :evil_lol:

I nic nie pomaga tłumaczenie, że to zupełnie tak samo jak z nim: trzeba ZAUFAC.

Posted

[quote name='Nutusia']Jaki prezent?... Np. wizyta w DT? ;) A jako dodatkowa atrakcja - poznanie Nusi i Cioci Amigi :)[/QUOTE]

Eeee, to to prezent dla nas będzie :-)

Trzeba wymyślić coś dla Hopci. Tak naprawdę najlepsze byłyby ciasteczka cioci Kiejciu lub Gusiaka :-)

Posted

Wspaniale, że Hopcia reaguje na wołanie :).
Że ma się gdzie wybiegać i potem - wyspać ;).

Zobaczcie jakie ładne rzeczy robi Rudzia :):
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/249227-Handmade-kartki-dekoracje-przepi%C5%9Bniki-kalendarze-do-10-XII-na-Ramzesa-OTWARTE[/url]
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/249389-Zak%C5%82adkowy-kuferek-dla-Ramzesa-i-Dinki-moich-podopiecznych-do-14-XII-g-23-00-OTWARTE[/url]

Posted

[quote name='Mattilu']Siostra, nawet nie wiesz! Nie dosc, ze do mnie w dwoch jezykach mowia, to jeszcze kazdy sie czuli do mnie inaczej! Samo moje imie ma chyba ze 20 wariantow :-P Ale jedno wiem na pewno: tu jest DOM :smile:

Hopka o tysiacu imion[/QUOTE]

Cudnie to ujęłaś! :loveu:

:bigcry:

[quote name='Mattilu']Ale ten wredny czlowiek taka dluga przerwe przed tym amen strzelil! :angryy:

Hopcia cierpliwa jest, uwazna jest a srece ma wielkie jak krag sera, ale micha na ziemi = pies je!

nie obejrzalysmy dzisiaj filmu, bo byl dlugasny spacer po polach i lasach, bloto w uszach i na tapicerce w samochodzie, a ile szczescia w rozesmianym pysku! Hopka wraca na wolanie juz nawet w pelnym pedzie :smile: [B]a potrm wlazi do Jedrkowego lozka i spi[/B].[/QUOTE]
Razem z tym błotem...?! :-o

:diabloti:

Posted

[quote name='Nutusia']No przecie Mattilu pisała, że Ona i TZ muszą Hopsasankę szorować, skoro pozwolili bez smyczy po chaszczach i błocie biegać (o zgrozo!!!) ;)[/QUOTE]
Ale ten wpis był później - zaległości mam wszędzie straszne... :bigcry:

Posted

[quote name='Nutusia']No przecie Mattilu pisała, że Ona i TZ muszą Hopsasankę szorować, skoro pozwolili bez smyczy po chaszczach i błocie biegać (o zgrozo!!!) ;)[/QUOTE] tak może być zwykle, ale czy i tym razem? ;)

Posted

[quote name='Gosiapk']tak może być zwykle, ale czy i tym razem? ;)[/QUOTE]
Gosia, ZAWSZE. Hopka obchodzi wszystkie 4 lozka co noc, ona musi byc czysta (w miare;) ) bo nie nadazylabym z praniem...

Posted

[quote name='Mattilu']Gosia, ZAWSZE. Hopka obchodzi wszystkie 4 lozka co noc, ona musi byc czysta (w miare;) ) bo nie nadazylabym z praniem...[/QUOTE] Nie wątpiłam w to :) Tylko się z Tobą droczę :)

Posted

[quote name='Gosiapk']Nie wątpiłam w to :) Tylko się z Tobą droczę :)[/QUOTE]

A ja się daję wodzić za nos ;-)

[quote name='Ellig']Witaj Hopeczko i sciskam cala Hopkową Rodzinkę.[/QUOTE]

Dziękujemy za odwiedziny, też ściskamy :-)

Posted

[quote name='Nutusia']No przecie Mattilu pisała, że Ona i TZ muszą Hopsasankę szorować, skoro pozwolili bez smyczy po chaszczach i błocie biegać (o zgrozo!!!) ;)[/QUOTE]

O! to jest uważny czytelnik - od razu widać wprawę w czytaniu rozlicznych tekstów ze zrozumieniem ;-)

[quote name='inka33']Ale ten wpis był później - zaległości mam wszędzie straszne... :bigcry:[/QUOTE]

Inka nie płacz! my się cieszymy, że w ogóle znowu nas czytasz :-)

Posted

No bo jak można Was nie czytać.
Trzeba przecież trzymać rękę na pulsie i w odpowiedniej chwili zareagować jakimś donosikiem do TOZ-u, jak już za bardzo się tam bedzie dręczyć psa jakimiś zabiegami higienicznymi ;)

Posted

[quote name='Mattilu']O! to jest uważny czytelnik - od razu widać wprawę w czytaniu rozlicznych tekstów ze zrozumieniem ;-)

(...) [/QUOTE]

Uważnie czytać tekst to ważna umiejętność, ale umieć czytać między wierszami, to dopiero sztuka.

Posted

W dodatku na wymarciu ta druga sztuka, bo pierwszej to przynajmniej teraz uczą w szkole ;) Za naszych czasów nie uczyli i jakoś każdy i tak się (bezwiednie) mógł naumieć :)