Nutusia Posted October 19, 2012 Author Posted October 19, 2012 Mail od Pani sprzed chwili - uśmiałam się aż na głos... Pani Magdo, ja przepraszam, że tak nudzę - ale niech mi Pani jeszcze raz napisze, że Hopka jest już nasza - tak się cieszę, że aż strach się bać:-) Nie ma Pani pojęcia jak my wszyscy się cieszymy - i faktycznie - żal tylko, że jeszcze tyle musimy czekać. Ale jak nam Pani jeszcze raz napisze, że ona NA PEWNO jest już nasza, to nam będzie łatwiej czekać. :) Quote
Nutusia Posted October 19, 2012 Author Posted October 19, 2012 [quote name='Nutusia']Mail od Pani sprzed chwili - uśmiałam się aż na głos... A jednocześnie po raz kolejny rozczuliłam... "Pani Magdo, ja przepraszam, że tak nudzę - ale niech mi Pani jeszcze raz napisze, że Hopka jest już nasza - tak się cieszę, że aż strach się bać:-) Nie ma Pani pojęcia jak my wszyscy się cieszymy - i faktycznie - żal tylko, że jeszcze tyle musimy czekać. Ale jak nam Pani jeszcze raz napisze, że ona NA PEWNO jest już nasza, to nam będzie łatwiej czekać." :) Nam też łatwiej będzie czekać, mając świadomość, że do takich Ludzi Hopencja trafi :) Quote
Gosiapk Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 Wspaniale :) Jest tylko jedno ale... nie będzie więcej wierszyków Joli :placz: Quote
Ellig Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 [quote name='Nutusia'][quote name='Nutusia']Mail od Pani sprzed chwili - uśmiałam się aż na głos... A jednocześnie po raz kolejny rozczuliłam... "Pani Magdo, ja przepraszam, że tak nudzę - ale niech mi Pani jeszcze raz napisze, że Hopka jest już nasza - tak się cieszę, że aż strach się bać:-) Nie ma Pani pojęcia jak my wszyscy się cieszymy - i faktycznie - żal tylko, że jeszcze tyle musimy czekać. Ale jak nam Pani jeszcze raz napisze, że ona NA PEWNO jest już nasza, to nam będzie łatwiej czekać." :) Nam też łatwiej będzie czekać, mając świadomość, że do takich Ludzi Hopencja trafi :)[/QUOTE] Cudownie! Jak zostalo powiedziane,ze jest Panstwa to juz Magda sie z tego nie wycofa:) Quote
Nutusia Posted October 19, 2012 Author Posted October 19, 2012 Spokojnie, spokojnie - Jola ma za zadanie napisać tyle, by się zebrał opasły tomik ;) Quote
Poker Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 Wspaniała historia. Jeszcze Nutusia dostanie zaproszenie do Luxa w odwiedziny do Hopencji. Ja miałam podobną sytuację. W Belluni , którą miałam w DT zakochała sie pani Bożena mieszkająca w Niemczech. Tryzmałam sunię dla niej 3 miesiące i było warto.Dom jest wspaniały , ja mam stale informacje o suńce i setki zdjęć. Nawet nas dziewczyny odwiedziły. Quote
Gosiapk Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 [quote name='Nutusia']Spokojnie, spokojnie - Jola ma za zadanie napisać tyle, by się zebrał opasły tomik ;)[/QUOTE] Kamień z serca :) Quote
jola_li Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 [quote name='Nutusia']Mail od Pani sprzed chwili - uśmiałam się aż na głos... Pani Magdo, ja przepraszam, że tak nudzę - ale niech mi Pani jeszcze raz napisze, że Hopka jest już nasza - tak się cieszę, że aż strach się bać:-) Nie ma Pani pojęcia jak my wszyscy się cieszymy - i faktycznie - żal tylko, że jeszcze tyle musimy czekać. Ale jak nam Pani jeszcze raz napisze, że ona NA PEWNO jest już nasza, to nam będzie łatwiej czekać. :)[/QUOTE] I dzień stał się piękniejszy.... Ależ wspaniała odmiana losu, który dla Hopki jeszcze niedawno szykował zupełnie inny scenariusz --- Pusia, którą rok temu zabrałyśmy od tych ludzi, też już jest szczęśliwa w cudownym domu, ale wcześniej - jako szczeniaczek - straciła oczko w obronie kawałka chleba (tam suchy chleb i obierki to podstawa żywienia psów), potem urodziła szczeniaki i dopiero po tym właściciele zdecydowali się ją oddać (wychudzony szkielecik), bo "są z nią problemy" :(. Przed Pusią zabrałam stamtąd Debrę, przed nią również jednookiego, okaleczonego, zachudzonego Freda, a po Pusi jej synka Maniusia :(. Zabierając Hopkę powiedziałam im wprost, że jeżeli wezmą kolejne psy nie będę im pomagać (zbieram dla nich ubrania i podsyłam karmę w miarę swoich możliwości). [quote name='Gosiapk'] Jest tylko jedno ale... nie będzie więcej wierszyków Joli :placz:[/QUOTE] [quote name='Nutusia']Spokojnie, spokojnie - Jola ma za zadanie napisać tyle, by się zebrał opasły tomik ;)[/QUOTE] OPASŁY TOMIK CZĘSTOCHOWSKI ;)???!!! A kto to wytrzyma??? Bo Hopka chyba nie ;)! Zresztą ona ma teraz co innego na głowie :) --- [COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=2][FONT=verdana]Dziś na globus zerka Hopka:[/FONT][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=2][FONT=verdana]Co to jest ta jasna kropka?[/FONT][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=2][FONT=verdana]- To Luksemburg, psinko mała,[/FONT][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=2][FONT=verdana]gdzie Rodzinę będziesz miała :)![/FONT][/SIZE] [/FONT][/COLOR] Quote
Ziutka Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 [quote name='jola_li'] [COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=2][FONT=verdana]Dziś na globus zerka Hopka:[/FONT][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=2][FONT=verdana]Co to jest ta jasna kropka?[/FONT][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=2][FONT=verdana]- To Luksemburg, psinko mała,[/FONT][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=2][FONT=verdana]gdzie Rodzinę będziesz miała :)![/FONT][/SIZE] [/FONT][/COLOR][/QUOTE] Ale śliczne Joluś [IMG]http://i260.photobucket.com/albums/ii2/nemesis74/gif/sayclub/say3.gif[/IMG] Quote
Pyrdka Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 [INDENT][SIZE=4]SERDECZNIE ZAPRASZAM na kolejny bazarek na podopiecznych [URL="http://stowarzyszenielapa.pl/"]"ŁAPY"[/URL] [/SIZE][URL="http://www.tinyurl.pl?h6SRhIGc"][SIZE=4][FONT=georgia]BAZAREK KSIĄŻKOWO-PLUSZAKOWY[/FONT][/SIZE][/URL] [/INDENT] Quote
Gosiapk Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 [quote name='jola_li'](...) OPASŁY TOMIK CZĘSTOCHOWSKI ;)???!!! A kto to wytrzyma??? Bo Hopka chyba nie ;)! Zresztą ona ma teraz co innego na głowie :) --- [COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=2][FONT=verdana]Dziś na globus zerka Hopka:[/FONT][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=2][FONT=verdana]Co to jest ta jasna kropka?[/FONT][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=2][FONT=verdana]- To Luksemburg, psinko mała,[/FONT][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=2][FONT=verdana]gdzie Rodzinę będziesz miała :)![/FONT][/SIZE] [/FONT][/COLOR][/QUOTE] Jola, Kocham Twoje wierszyki :D A jak sobie radzi ta sunia bez oczka w nowym domu? Jak zareagowali, gdy powiedziałaś im, że mają nie brać więcej psów? Quote
iwoniam Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 ale historia.. przytul te ksiezniczke od nas..:)! Quote
jola_li Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 [quote name='Gosiapk']Jola, Kocham Twoje wierszyki :D [/QUOTE] Wierszykom jest bardzo miło :). (Choć dla takich rymowanek to nazbyt zaszczytne określenie ;)) [QUOTE]A jak sobie radzi ta sunia bez oczka w nowym domu? [/QUOTE] Wspaniale! Mieszka w domu z ogródkiem w Konstancinie i jest bardzo bardzo kochana. Państwo są zachwyceni. Brak oka dla psa - przy tak sprawnych innych zmysłach - to nie takie wielkie kalectwo. Choć jak sobie pomyślę, co musiała ta psinka przeżyć - bez pomocy weterynarza, bo tam psów nikt nie leczy :( - to mi się wyć chce... Oszczędzę Wam opisu, który mi zaserwowała exwłaścicielka Pusi :(. [QUOTE]Jak zareagowali, gdy powiedziałaś im, że mają nie brać więcej psów?[/QUOTE] Kobieta powiedziała, że "tak, tak", ona już nie chce więcej psów (jest tam teraz jeden starszy piesek), ale jak to będzie w praktyce, to się okaże. Słowa nie maja dla nich zbyt dużej wagi :(... [FONT=verdana][SIZE=2] [/SIZE][/FONT][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=verdana][SIZE=2]Czy w Warszawie, czy w Olsztynku,[/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=verdana][SIZE=2]czy nad morzem, czy przy rynku -[/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=verdana][SIZE=2]Hopka może mieszkać wszędzie,[/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=verdana][SIZE=2]gdzie jej dobrze z ludźmi będzie![/SIZE][/FONT] [/FONT][/COLOR] Quote
Gusiaczek Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Luuuuuudzie! ja w pracy jezdem, w kulturze robiem przy wolnej sobocie;) siedzę przed kompem i ciągle ryczę - tym razem z ogromnej radości:loveu: Quote
Mattibo Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Dzien dobry Wszystkim! To my jestesmy nowa rodzina Hopki, ktora sie jej nie moze doczekac:-) Pani Magda mnie tu zaprosila, a ja przeczytamlam caly watek Hopeczki i nie moge sie dosc nadziekowac wszystkim Panstwu za tyle serca, dobroci i w ogole. Za te wszystkie psiaki, ktore Panstwo ratuja i oddaja w dobre rece! DZIEKUJE!!! A wierszyki poprosimy w posagu:-) Quote
jola_li Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Witamy serdecznie, Mattibo :)! I serdecznie dziękujemy za najpiękniejszy dar dla Hopki. Dzięki Wam jestem spokojna o jej los, bo wiem, że będzie miała wspaniałe życie i dużo miłości. Quote
majowa Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Witamy :) domek to zawsze wielka radość dla wszystkich Quote
feliksik Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 [quote name='Mattibo']Dzien dobry Wszystkim! To my jestesmy nowa rodzina Hopki, ktora sie jej nie moze doczekac:-) Pani Magda mnie tu zaprosila, a ja przeczytamlam caly watek Hopeczki i nie moge sie dosc nadziekowac wszystkim Panstwu za tyle serca, dobroci i w ogole. Za te wszystkie psiaki, ktore Panstwo ratuja i oddaja w dobre rece! DZIEKUJE!!! A wierszyki poprosimy w posagu:-)[/QUOTE] a ja znowu ryczę:placz:. Nutusia ty wydaj już Hopeczkę,bo ja wszystkie łzy wyleję;) Quote
Gosiapk Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 [quote name='jola_li']Wierszykom jest bardzo miło :). (Choć dla takich rymowanek to nazbyt zaszczytne określenie ;)) (...) Kobieta powiedziała, że "tak, tak", ona już nie chce więcej psów (jest tam teraz jeden starszy piesek), ale jak to będzie w praktyce, to się okaże. Słowa nie maja dla nich zbyt dużej wagi :(... [COLOR=#000000][FONT=Times New Roman](...) [/FONT][/COLOR][/QUOTE] Miało być miło Joli, nie wierszykom :mad: Może i rymowanki, ale miłe i podnoszące na duchu :) [quote name='Gusiaczek']Luuuuuudzie! ja w pracy jezdem, w kulturze robiem przy wolnej sobocie;) siedzę przed kompem i ciągle ryczę - tym razem z ogromnej radości:loveu:[/QUOTE] Jak kultura, to poczytać wiersze Joli ;) [quote name='Mattibo']Dzien dobry Wszystkim! (...) [/QUOTE] Dobry :shiny: [quote name='Ziutka']Witamy rodzinke Hopsasanki :):):)[/QUOTE] A ja witam ciotencję Ziutencję od Ogłoszeń :eviltong: Quote
jola_li Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 [quote name='Gosiapk']Miało być miło Joli, nie wierszykom :mad: [/QUOTE] I ma się rozumieć, że jest :)! [FONT=verdana][SIZE=2]Myśli Hopka – jestem pies,[/SIZE][/FONT] [FONT=verdana][SIZE=2]no bo w Polsce tak już jest.[/SIZE][/FONT] [FONT=verdana][SIZE=2]A w Rodzinie czym zostanę?[/SIZE][/FONT] [FONT=verdana][SIZE=2]Będę chien, czy hund, czy cane???[/SIZE][/FONT] Quote
Ellig Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 [quote name='Mattibo']Dzien dobry Wszystkim! To my jestesmy nowa rodzina Hopki, ktora sie jej nie moze doczekac:-) Pani Magda mnie tu zaprosila, a ja przeczytamlam caly watek Hopeczki i nie moge sie dosc nadziekowac wszystkim Panstwu za tyle serca, dobroci i w ogole. Za te wszystkie psiaki, ktore Panstwo ratuja i oddaja w dobre rece! DZIEKUJE!!! A wierszyki poprosimy w posagu:-)[/QUOTE] Dzien dobry. Bardzo serdecznie witamy. Dziekujemy:) Quote
Gusiaczek Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 [quote name='Mattibo']Dzien dobry Wszystkim! To my jestesmy nowa rodzina Hopki, ktora sie jej nie moze doczekac:-) Pani Magda mnie tu zaprosila, a ja przeczytamlam caly watek Hopeczki i nie moge sie dosc nadziekowac wszystkim Panstwu za tyle serca, dobroci i w ogole. Za te wszystkie psiaki, ktore Panstwo ratuja i oddaja w dobre rece! DZIEKUJE!!! A wierszyki poprosimy w posagu:-)[/QUOTE] Witajcie :) Bądźcie z nami i psiakami;) Hihihihihihihi, Hopsanka nawet nie domyśla się, że DOMEK:loveu: już ma, ale będzie niespodzianka:) Pozdrawiam serdecznie. Quote
Recommended Posts