Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mail od Pani sprzed chwili - uśmiałam się aż na głos...

Pani Magdo, ja przepraszam, że tak nudzę - ale niech mi Pani jeszcze raz napisze, że Hopka jest już nasza - tak się cieszę, że aż strach się bać:-) Nie ma Pani pojęcia jak my wszyscy się cieszymy - i faktycznie - żal tylko, że jeszcze tyle musimy czekać. Ale jak nam Pani jeszcze raz napisze, że ona NA PEWNO jest już nasza, to nam będzie łatwiej czekać.

:)

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Nutusia']Mail od Pani sprzed chwili - uśmiałam się aż na głos... A jednocześnie po raz kolejny rozczuliłam...

"Pani Magdo, ja przepraszam, że tak nudzę - ale niech mi Pani jeszcze raz napisze, że Hopka jest już nasza - tak się cieszę, że aż strach się bać:-) Nie ma Pani pojęcia jak my wszyscy się cieszymy - i faktycznie - żal tylko, że jeszcze tyle musimy czekać. Ale jak nam Pani jeszcze raz napisze, że ona NA PEWNO jest już nasza, to nam będzie łatwiej czekać."

:) Nam też łatwiej będzie czekać, mając świadomość, że do takich Ludzi Hopencja trafi :)

Posted

[quote name='Nutusia'][quote name='Nutusia']Mail od Pani sprzed chwili - uśmiałam się aż na głos... A jednocześnie po raz kolejny rozczuliłam...

"Pani Magdo, ja przepraszam, że tak nudzę - ale niech mi Pani jeszcze raz napisze, że Hopka jest już nasza - tak się cieszę, że aż strach się bać:-) Nie ma Pani pojęcia jak my wszyscy się cieszymy - i faktycznie - żal tylko, że jeszcze tyle musimy czekać. Ale jak nam Pani jeszcze raz napisze, że ona NA PEWNO jest już nasza, to nam będzie łatwiej czekać."

:) Nam też łatwiej będzie czekać, mając świadomość, że do takich Ludzi Hopencja trafi :)[/QUOTE]

Cudownie! Jak zostalo powiedziane,ze jest Panstwa to juz Magda sie z tego nie wycofa:)

Posted

Wspaniała historia.
Jeszcze Nutusia dostanie zaproszenie do Luxa w odwiedziny do Hopencji.
Ja miałam podobną sytuację. W Belluni , którą miałam w DT zakochała sie pani Bożena mieszkająca w Niemczech. Tryzmałam sunię dla niej 3 miesiące i było warto.Dom jest wspaniały , ja mam stale informacje o suńce i setki zdjęć. Nawet nas dziewczyny odwiedziły.

Posted

[quote name='Nutusia']Mail od Pani sprzed chwili - uśmiałam się aż na głos...

Pani Magdo, ja przepraszam, że tak nudzę - ale niech mi Pani jeszcze raz napisze, że Hopka jest już nasza - tak się cieszę, że aż strach się bać:-) Nie ma Pani pojęcia jak my wszyscy się cieszymy - i faktycznie - żal tylko, że jeszcze tyle musimy czekać. Ale jak nam Pani jeszcze raz napisze, że ona NA PEWNO jest już nasza, to nam będzie łatwiej czekać.

:)[/QUOTE]

I dzień stał się piękniejszy.... Ależ wspaniała odmiana losu, który dla Hopki jeszcze niedawno szykował zupełnie inny scenariusz ---

Pusia, którą rok temu zabrałyśmy od tych ludzi, też już jest szczęśliwa w cudownym domu, ale wcześniej - jako szczeniaczek - straciła oczko w obronie kawałka chleba (tam suchy chleb i obierki to podstawa żywienia psów), potem urodziła szczeniaki i dopiero po tym właściciele zdecydowali się ją oddać (wychudzony szkielecik), bo "są z nią problemy" :(.

Przed Pusią zabrałam stamtąd Debrę, przed nią również jednookiego, okaleczonego, zachudzonego Freda, a po Pusi jej synka Maniusia :(.
Zabierając Hopkę powiedziałam im wprost, że jeżeli wezmą kolejne psy nie będę im pomagać (zbieram dla nich ubrania i podsyłam karmę w miarę swoich możliwości).

[quote name='Gosiapk']
Jest tylko jedno ale... nie będzie więcej wierszyków Joli :placz:[/QUOTE]

[quote name='Nutusia']Spokojnie, spokojnie - Jola ma za zadanie napisać tyle, by się zebrał opasły tomik ;)[/QUOTE]

OPASŁY TOMIK CZĘSTOCHOWSKI ;)???!!!
A kto to wytrzyma??? Bo Hopka chyba nie ;)! Zresztą ona ma teraz co innego na głowie :) ---

[COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=2][FONT=verdana]Dziś na globus zerka Hopka:[/FONT][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=2][FONT=verdana]Co to jest ta jasna kropka?[/FONT][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=2][FONT=verdana]- To Luksemburg, psinko mała,[/FONT][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=2][FONT=verdana]gdzie Rodzinę będziesz miała :)![/FONT][/SIZE]
[/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='jola_li']
[COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=2][FONT=verdana]Dziś na globus zerka Hopka:[/FONT][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=2][FONT=verdana]Co to jest ta jasna kropka?[/FONT][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=2][FONT=verdana]- To Luksemburg, psinko mała,[/FONT][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=2][FONT=verdana]gdzie Rodzinę będziesz miała :)![/FONT][/SIZE]
[/FONT][/COLOR][/QUOTE]
Ale śliczne Joluś [IMG]http://i260.photobucket.com/albums/ii2/nemesis74/gif/sayclub/say3.gif[/IMG]

Posted

[INDENT][SIZE=4]SERDECZNIE ZAPRASZAM na kolejny bazarek na podopiecznych [URL="http://stowarzyszenielapa.pl/"]"ŁAPY"[/URL]
[/SIZE][URL="http://www.tinyurl.pl?h6SRhIGc"][SIZE=4][FONT=georgia]BAZAREK KSIĄŻKOWO-PLUSZAKOWY[/FONT][/SIZE][/URL]
[/INDENT]

Posted

[quote name='jola_li'](...) OPASŁY TOMIK CZĘSTOCHOWSKI ;)???!!!
A kto to wytrzyma??? Bo Hopka chyba nie ;)! Zresztą ona ma teraz co innego na głowie :) ---

[/FONT][/COLOR][/QUOTE]

Jola, Kocham Twoje wierszyki :D

A jak sobie radzi ta sunia bez oczka w nowym domu?

Jak zareagowali, gdy powiedziałaś im, że mają nie brać więcej psów?

Posted

[quote name='Gosiapk']Jola, Kocham Twoje wierszyki :D [/QUOTE]
Wierszykom jest bardzo miło :).
(Choć dla takich rymowanek to nazbyt zaszczytne określenie ;))

[QUOTE]A jak sobie radzi ta sunia bez oczka w nowym domu? [/QUOTE]
Wspaniale! Mieszka w domu z ogródkiem w Konstancinie i jest bardzo bardzo kochana. Państwo są zachwyceni.
Brak oka dla psa - przy tak sprawnych innych zmysłach - to nie takie wielkie kalectwo.
Choć jak sobie pomyślę, co musiała ta psinka przeżyć - bez pomocy weterynarza, bo tam psów nikt nie leczy :( - to mi się wyć chce... Oszczędzę Wam opisu, który mi zaserwowała exwłaścicielka Pusi :(.

[QUOTE]Jak zareagowali, gdy powiedziałaś im, że mają nie brać więcej psów?[/QUOTE]
Kobieta powiedziała, że "tak, tak", ona już nie chce więcej psów (jest tam teraz jeden starszy piesek), ale jak to będzie w praktyce, to się okaże. Słowa nie maja dla nich zbyt dużej wagi :(...

[FONT=verdana][SIZE=2]
[/SIZE][/FONT][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=verdana][SIZE=2]Czy w Warszawie, czy w Olsztynku,[/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=verdana][SIZE=2]czy nad morzem, czy przy rynku -[/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=verdana][SIZE=2]Hopka może mieszkać wszędzie,[/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=verdana][SIZE=2]gdzie jej dobrze z ludźmi będzie![/SIZE][/FONT]
[/FONT][/COLOR]

Posted

Dzien dobry Wszystkim!

To my jestesmy nowa rodzina Hopki, ktora sie jej nie moze doczekac:-) Pani Magda mnie tu zaprosila, a ja przeczytamlam caly watek Hopeczki i nie moge sie dosc nadziekowac wszystkim Panstwu za tyle serca, dobroci i w ogole. Za te wszystkie psiaki, ktore Panstwo ratuja i oddaja w dobre rece! DZIEKUJE!!!

A wierszyki poprosimy w posagu:-)

Posted

Witamy serdecznie, Mattibo :)!
I serdecznie dziękujemy za najpiękniejszy dar dla Hopki.
Dzięki Wam jestem spokojna o jej los, bo wiem, że będzie miała wspaniałe życie i dużo miłości.

Posted

[quote name='Mattibo']Dzien dobry Wszystkim!

To my jestesmy nowa rodzina Hopki, ktora sie jej nie moze doczekac:-) Pani Magda mnie tu zaprosila, a ja przeczytamlam caly watek Hopeczki i nie moge sie dosc nadziekowac wszystkim Panstwu za tyle serca, dobroci i w ogole. Za te wszystkie psiaki, ktore Panstwo ratuja i oddaja w dobre rece! DZIEKUJE!!!

A wierszyki poprosimy w posagu:-)[/QUOTE]

a ja znowu ryczę:placz:. Nutusia ty wydaj już Hopeczkę,bo ja wszystkie łzy wyleję;)

Posted

[quote name='jola_li']Wierszykom jest bardzo miło :).
(Choć dla takich rymowanek to nazbyt zaszczytne określenie ;))
(...)
Kobieta powiedziała, że "tak, tak", ona już nie chce więcej psów (jest tam teraz jeden starszy piesek), ale jak to będzie w praktyce, to się okaże. Słowa nie maja dla nich zbyt dużej wagi :(...
[COLOR=#000000][FONT=Times New Roman](...)
[/FONT][/COLOR][/QUOTE]

Miało być miło Joli, nie wierszykom :mad:
Może i rymowanki, ale miłe i podnoszące na duchu :)

[quote name='Gusiaczek']Luuuuuudzie! ja w pracy jezdem, w kulturze robiem przy wolnej sobocie;)
siedzę przed kompem i ciągle ryczę - tym razem z ogromnej radości:loveu:[/QUOTE]

Jak kultura, to poczytać wiersze Joli ;)

(...)
[/QUOTE]

Dobry :shiny:

[quote name='Ziutka']Witamy rodzinke Hopsasanki :):):)[/QUOTE]

A ja witam ciotencję Ziutencję od Ogłoszeń :eviltong:

Posted

[quote name='Gosiapk']Miało być miło Joli, nie wierszykom :mad: [/QUOTE]
I ma się rozumieć, że jest :)!

[FONT=verdana][SIZE=2]Myśli Hopka – jestem pies,[/SIZE][/FONT]
[FONT=verdana][SIZE=2]no bo w Polsce tak już jest.[/SIZE][/FONT]
[FONT=verdana][SIZE=2]A w Rodzinie czym zostanę?[/SIZE][/FONT]
[FONT=verdana][SIZE=2]Będę chien, czy hund, czy cane???[/SIZE][/FONT]

Posted

Dzien dobry. Bardzo serdecznie witamy. Dziekujemy:)

Posted

Witajcie :)
Bądźcie z nami i psiakami;)
Hihihihihihihi, Hopsanka nawet nie domyśla się, że DOMEK:loveu: już ma, ale będzie niespodzianka:)
Pozdrawiam serdecznie.