Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na początku wrzesnia Rumbo zaginał - ma teraz 10 miesięcy i jest bardzo podobny do matki i siostry.
Jesli zobaczycie gdzies podobnego psa , dajcie mi znac natychmiast.
Pies zaginął w Cząskowie, gmina Czosnów.

Przypomnę jego zdjecie jak byl mały i aktualne zdjecie jego matki - wydawał sie byc do niej podobny

Do domu na działce przybłąkała sie suka. Dom stoi na skraju puszczy nie jest to pierwszy taki przypadek. Proceder wywożenia psów do lasu jest ciągle popularny:angryy: .
Sunia była strasznie zabiedzona i chuda i dlatego pewnie mój TZ niczego nie zauważył. 5 dni temu chciał sunie pogłaskac i odkrył :crazyeye: małego glutka. Do wieczora było ich 4, 2 dziewczynki i 2 chłopców.
Suka jest duza, ojciec nieznany - szczeniory pewnie będą spore.

po pierwsze: będą do oddania za 2 miesiące ale juz teraz szukam dla nich domków.
a po drugie to nigdy nie miałam szczeniąt. Co mam dalej robić?

1 sunieczka jest kopia mamy - to ta jasna. Trzy pozostałe są mniejsze i ciemniejsze.

• Replies 214
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mama jest bardzo opiekuńcza - cały czas leży obok szczeniaczków a one tylko jedzą i jedza.
Sama suka jest bardzo chuda - nie widac tego na tym zdjęciu - staram sie karmic ja 4 razy dziennie ale nawet do jedzenia nie wychodzi z legowiska, czasem je na leżąco
Małe pewnie niedługo zaczną sie rozłazić i wtedy przeniosę całą rodzinę do kojca.

Wyobraźcie sobie, że mój pies,zaczął do niej zalecac się?
To nic, że jest trzy razy mniejszy od niej, to nic że ona karmi czwórke dzieci.
Ale jest jedyną, niewysterylizowaną suką w pobliżu!

Posted

Glutki są prześliczne, mamusia zresztą też, taka misiowata :loveu:
Prosimy o pomoc osoby doświadczone w hodowli glutków! :cool3:
Moim zdaniem przez piuerwsze tygodnie trzeba po prostu karmić mamusię, a ona już o glutki zadba, ale ja wprawy nie mam, tylko teoria... :oops:

Posted

Sunia jest bardzo łądna , to i dzeciaczki takie będą !!!!

Komu glutka za dwa miesiące ?:lol: :lol:

Krysiu , czy Twój mąż jeszcze nie dostał zawału serca ?

Jeśli dobrze liczę to 6 pies w Twoim domu ...........:evil_lol:

+4

czyli razem 10 sztuk !!!!!!!!!:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:

Teraz z glutkami nic nie trzeba robić - tylko karmić dobrze mamę ....
Wiem , że jak byłam u Neris i włąsnie były szczeniaki to dawała suce - mamie dużo sera białego .......

Posted

Będę ja karmiła - duzo musi nadrobić.
A psów mam .....11 :evil_lol: .
Bąbel (pierworodny), Mucha,Czarny, Emi, Tosia, Czupurka :cool3: , Nowa + 4 glutki to wypada 11
Mąż ma serce mocne a tę najnowszą to sam przygarnął, nie przegoni przecierz głodnego psa.
Tylko glutki były niespodzianką :p

Posted

Jeśli jest duża to ryzyko tężyczki mniejsze, ale na wszelki wypadek zaopatrz się w jakieś wapno podawane do jedzenia... może być osteovit - tanie i dobre.
Maluchy cudne... zawsze mnie takie rozczulają...

Posted

Krysiam napisał(a):
Będę ja karmiła - duzo musi nadrobić.
A psów mam .....11 :evil_lol: .
Bąbel (pierworodny), Mucha,Czarny, Emi, Tosia, Czupurka :cool3: , Nowa + 4 glutki to wypada 11
Mąż ma serce mocne a tę najnowszą to sam przygarnął, nie przegoni przecierz głodnego psa.
Tylko glutki były niespodzianką :p

Glutkom znajdziemy dobre domki........:)

A NOwa to jak się wabi ?
Nazwijcie ją ...........jakoś ,
przepiękna jest ...........I tak mądrze jej z oczu patrzy........

Ale miała szczęście , że trafiła do Was .........:loveu: To się nazywa FART :)

Lena?
Lara?
Nora?
Greta?
Nala?
Tola?
Nie wiem jakie imię do niej pasuje ...

Posted

kaLOlina napisał(a):
mozesz dac na allegro mysle ze takie maluszki znajda szybciej dom...a mamuska-zostaje czy tez szukamy??

Nie no szukamy, zapewne...
Nasza Mamuśka Mafcia szybko dom znalazła, myślę, ze tu będzie podobnie...
A czy są jeszcze jakieś fotki Suni, żeby ją wystawić tak osobno??
Chociaż te zdjęcia z maluchami rozbrajające...

Posted

Mnie się najbardziej podoba Lara :loveu:
Ale to Krysia albo Krysin Mąż powinni zdecydować...:lol:
A glutki, chłopaki czy dziweczynki? Zrobimy konkurs na imiona i mamy chrzestne będą miały zaszczyt kupić obróżkę swojemu glutkowi :cool3:
Allegro myślę można zacząć, tylko płeć musimy znać i zdjęcia jakieś potrzebne, indywidualne!

Te słodziaki to bym zjadła :loveu:

Posted

Mamci ciężko zrobic samodzielne zdjęcie bo ona prawie nie wstaje - tylko raz ją widziałam jak popędziła na druga strone stawu, szybkie kooo i z powrotem.
Jest bardzo czułą mamą.
Zdjęcia samodzielne zrobię w niedzielę, będa mialy juz wtedy 10 dni.

Posted

Wczoraj we wannie sobie dumałam o imionach dla gluciów i wpadły mi do głowy "geograficzne". Dla dziewczynek Birma, Lima, Libia :lol:
Przepyrałam nazwy krajów pod kątem chłopców i nic nie ma :roll: No bo jak: Katar, Hunduras? :evil_lol:

Posted

anielica napisał(a):
Wczoraj we wannie sobie dumałam o imionach dla gluciów i wpadły mi do głowy "geograficzne". Dla dziewczynek Birma, Lima, Libia :lol:
Przepyrałam nazwy krajów pod kątem chłopców i nic nie ma :roll: No bo jak: Katar, Hunduras? :evil_lol:

Meksyk (mex :razz: ), Luksemburg (lux :razz: ), Watykan (wat :razz: ) :evil_lol:

Psinki boskie.:loveu:

Posted

Teraz Mamuni najlepiej podawać karmę dla szczeniąt dużych ras...
Przez dwa tygodnie maluchy powinny się tylko Jej pokarmem odżywiać...
Później stopniowo niewielkimi dawkami można wprowadzać ryż z kurczaczkiem i puszki dla juniorów...
Zaraz znajdę nasz Mafciny wątek, tam miałyśmy na odchowaniu sukę i 6 szczeniorów.

EDIT : Link do wątku Mafci i szczeniorków:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=37562&highlight=Mafia

Posted

My odrobaczałyśmy maluszki bodajże jak miały 6 tygodni, nie pamiętam dokładnie po ilu dniach odrobaczałyśmy je ponownie:oops:
W każdym bądź razie pierwszy raz je szczepiłyśmy jak trafiły do nowych domów, czyli w wieku ok. 8 tygodni. Właściciele wiedzieli o ponownym szczepieniu i o kwarantannie. Po odrobaczeniu trzeba będzie uważać, zeby maluchy swoich kupek nie wcinały, bo nasze tak robiły, albo robiła to Mafcia.
Jak już dzieciaki będą jadły stały pokarm można odrobaczyć Mamusię.

Posted

Oooooo, jak widzę tu ciotkę Kachę, to na pewno maluchy rozejdą się jak ciepłe bułeczki. Tfu, tfu, dopukać, na psa urok.
W każdym razie, ciotka Kacha na razie nie panikuje, nie lamentuje, taka już doświadczona bardziej. ;)
Kochana Kacha!