Wilejkaros Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 Szkoda. fajnie byłoby zobaczyć wszystkie maluchy ponownie, w wieku młodzieńczym. Ale Thelma podobna do mamy swojej. Quote
kaskarz Posted November 16, 2007 Posted November 16, 2007 Witam wszystkich. Wczoraj Thelmuszka została poddana zabiegowi sterylizacji. Zabieg przebiegł "gładko", nie było żadnych problemów. Dziś dziewczynka już chodzi, ale jeszcze dużo odpoczywa. Rana jest czysta, nic się nie paskudzi. Muszę powiedzieć, że Thelma zniosła to bardzo dzielnie i że dużo szybciej doszła do siebie niż druga sunia. Jeszcze kilkanaście dni i znów będzie szaleć (pewnie trzeba będzie ją bardziej pilnować, bo Thelmucha to wulkan energii, a nie na wszystkie szaleństwa teraz lekarz pozwolił. Ranka musi się dobrze zagoić, a szwy zacząć rozpuszczać). Teraz, mam nadzieję, że to ostatnia wizyta u weterynarza (nie licząc szczepień). Już suńka nie będzie miała problemów "ze sprawami natury kobiecej":lol:. Pozdrawiam, Kasia Quote
Neris Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie - z nowego domu zaginął RUMBO. Podobny do Thelmy... Do jakiego schronu trafiają psy z Czosnowa? Quote
Irkowa Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 popatrze w jozefowie czy go nie ma :-( kiedy zaginął? Quote
Krysiam Posted December 22, 2007 Author Posted December 22, 2007 Na przełomir sierpnia i wrzesnia - mój mąz pojechał sprawdzić jak Rambo żyje i nie wypytał sie dokładnie:shake: Quote
Wilejkaros Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 Szkoda że Państwo Rambo nie powiadomili wcześniej? Teraz może być już w nowym domku (oby, oby). Quote
Krysiam Posted January 4, 2008 Author Posted January 4, 2008 Mam taka nadzieję - był młody, ładny- byle tylko nie trafił na łańcuch :angryy: Jego mam na szczęście ma sie dobrze - jest spokojna, zrównoważona jak to duzy pies w dojrzałym wieku. Lubi wysypiac sie w cieple godzinami i nawet ostatnio zaczęła wystawiać brzuch do drapania. Quote
paros Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 A może to ten? Przebywa w Krzyczkach!! :razz: [quote name='Ziutka']Młodziutki Mix Kaukaza ( 8-10 miesięcy)znaleziony w Milanówku - spokojny do innych psów i ludzi. Został przywieziony do schroniska 29 grudnia. Jego numer ewidencyjny : 577/07 Quote
Agnieszka(Visenna) Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 Czy wlasciciele Rambo go w ogole szukali i chca spowrotem ? :roll: Quote
kaskarz Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Witam wszystkich. Przykrą wiadomością jest, że Rumbo zaginął. Trzymam za niego kciuki. Dla pocieszenia wstawię kilka zdjęć Thelmiszonka z dzisiejszego spaceru. Zdjęcia nie są super wyraźne, bo przy takim tempie spaceru i takich wariacjach to trzebaby mieś super aparat do zdjęć sportowych :lol: Pozdrawiam... Quote
kaskarz Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 A tak Thelma wygląda po godzinnym spacerku: Quote
Krysiam Posted June 23, 2009 Author Posted June 23, 2009 Otrzymałam wieści od Thelmy - to jest jednak wielka szczęściara :lol: " [FONT=Arial]Thelma nie zmieniła się bardzo od ostatniego mojego wpisu na forum dogomanii. No, może ciut przybrała ciałka :) Dalej jest takim słodziakiem jak była. Uwielbia wodę i pływanie, więc teraz myślimy o tym, żeby jakiś basenik na podwórku zrobić (ze starej wanny najlepiej). Miałaby gdzie się popluskać w upale dni. [/FONT] [FONT=Arial]Łobuz z niej jest taki jaki był. W ogrodzie roślinki są ciągle zagrożone (jeden krzak róży już chyba z 5 razy wykopała), mimo, że ogrodzenia- prowizorki porobione. Części garderoby typu buty, jakoś same chodzą po działce :), a zawsze nam się wydaje, że zostawiliśmy je przy drzwiach . Dziś nawet obserwowałam ją, śmiejąc się do rozpuku jak z kaloszem na głowie (sama sobie go założyła) wędrowała. Dużo by opowiadać gdyby chciało się wymienić jej "wybryki". [/FONT] [FONT=Arial]Mieliśmy z nią kilka problemów, bo nauczyła się przeskakiwać przez 1,5 metrowe ogrodzenie i wychodziła sobie sama na spacer pod naszą nieobecność. Żeby było śmieszniej nauczyła się też otwierać furtkę naciskając klamkę (furtka otwiera się do środka), bo przecież druga sunia też chce pobiegać. I teraz mamy furtkę bez klamki, z dodatkowymi deskami nad nią (żeby nie skakała). [/FONT] [FONT=Arial]Inna rzecz ktróra nas zmartwiła, to to, że Thelma nie toleruje innego gatunku małych zwierząt. Nienawidzi kotów, atakuje jak tylko pojawi się taki na horyzoncie. Kilka razy ratowaliśmy koty z opresji. Mogło się skończyć tragicznie niejedno spotkanie Thelmy z kiciusiem. Thelmucha wtedy dostaje normalnie furii!! Raz zdarzyło się, że mały zajączek wpadł do nas na działkę. Zagryzła go od razu. Weterynarz twierdzi, że tak już będzie zawsze, że ma typowy psi instynkt. Za to wszystkie pieski kocha. Z każdym chętnie się bawi. Gorzej jest z yorkami, które z daleka wyglądają jak kot. Już jednego przyatakowała, jednak kiedy poczuła, że to pies, zaczeła się z nim bawić :)[/FONT] [FONT=Arial]Uwielbiamy tą naszą Thelmuchę. I nie zamienilibyśmy jej na żadnego innego psa." Boze jak ja kocham takie wiadomości :loveu: [/FONT] Quote
Recommended Posts