Nutusia Posted December 31, 2012 Posted December 31, 2012 Samej szczęśliwości przez okrąglutki rok! Współczuję właścicielom i ich psinkom, które się boją strzałów. Ja na szczęście nie mam tego problemu w domu, ale u Uli dwa się bardzo boją :( Quote
Gusiaczek Posted December 31, 2012 Posted December 31, 2012 [B][SIZE=4][COLOR=#0000cd][FONT=comic sans ms][SIZE=4]W[/SIZE]szelakiego dobra[SIZE=4],[/SIZE] [SIZE=4]miłości[/SIZE], dobrych i [SIZE=4]mądrych[/SIZE] ludzi wokół[SIZE=4] o sercach[/SIZE] otwart[SIZE=4]ych [/SIZE]dla [SIZE=4]W[/SIZE]as i [SIZE=4]B[/SIZE]raci [SIZE=4]M[/SIZE]niejszych[SIZE=4],[/SIZE] którym życzę kochających domków. [SIZE=4]Ż[/SIZE]yczmy sobie[SIZE=4], by świat się opamiętał, by okrucieństwo i bezduszność nie miał[SIZE=4]y[/SIZE] udziału [SIZE=4]w naszym życi[SIZE=4]u. [SIZE=4][SIZE=4]Z[/SIZE]ostańcie w zdrowiu. Cieszę się ogromnie, że mogę być [SIZE=4]w tym miejscu, z [SIZE=4]W[/SIZE]ami[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/B] Quote
Ellig Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 Bafi i Berta dobrze zniosly Sylwestra, bez paniki,Ania mowila ze wystarczylo wlaczyc radio i po prostu byc z nimi, na spacery wychodzily niechętnie i tylko na smyczy bo huk byl jeszcze w Nowy Rok . Quote
Ewa Marta Posted January 3, 2013 Author Posted January 3, 2013 (edited) Melduję się po powrocie z cudownego urlopu! Ciężko było wyjeżdżać z bajkowych Rostek Skomackich:-) Cudowny, ciepły domek, doskonale ogrodzona duża działka, las do spacerów i cudowna cisza - to tylko kilka plusów wyjazdu:-) Dodatkowa wartość, to poznanie wspanialych ludzi Ewy i Jurka - kochających swoje dwa psy tak, jak my kochamy swoje i chcących pomagać wszystkim zwierzakom tam na wsi i nie tylko:-) Właśnie od nich nasze psiaki dostały w prezencie 150 zł!!! Nie chcieli wziąć od nas pieniędzy za zużytą energię elektryczną, tylko przeznaczyli tę kwotę na Atosa i Bertę:-) Bardzo Wam kochani dziękuję w imieniu swoim i psiaków! Zaraz wpisuję tę darowiznę do postu rozliczeniowego! Dodatkowo dostałam dwa piękne ręcznie robione swetry na bazarek! Mam nadzieję, że szybko się ogarnę i wystawię te cuda:-) Berta rozpoczęła kolejny worek karmy od Eluni:-) Wpisałam go do postu rozliczeniowego:-) To 20 kg karmy Arion, którą Berta jadła wcześniej. Ellig ma jeszcze dla suni kilkanaście puszek karmy, które odbiorę od niej przy najbliższej okazji! Eluś, dziękuję pięknie!!! Jesteśmy z Elunią w trakcie obiecujących rozmów w sprawie adopcji Atosa i Berty:-) Elunia uzgadnia w tej chwili możliwość odbycia wizyt przedadopcyjnych:-) Dla Atosa w Kalwarii Zebrzydowskiej, dla Berty w Ostrowiu Wielkopolskim. Nie wiem, jak Ty to Eluś robisz, bo ja w tych sprawach jestem bezradna:-) A Ty trzask prask i wynajdujesz fajnych ludzi do wizyt:-) Edited January 3, 2013 by Ewa Marta Quote
Ellig Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 Ewuś, psiaki sa pod nasza opieka wiec staram sie pomoc jak moge i mam wielka nadzieje,ze dojdzie do tych obiecujacych adopcji:) Bardzo dziekujemy Pani Ewie i Jurkowi:) A tak wracały "dziewczyny" z Mazurskich lasów:) [img]http://images10.fotosik.pl/3125/c80c738477d610eegen.jpg[/img] Quote
Nutusia Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 Jestem dobrej myśli, jeśli chodzi o te obiecujące adopcje ;) Psiakom też teraz będzie ciężko się przystosować do miejskiej rzeczywistości... Quote
obraczus87 Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 To mnie pozostaje trzymac kciuki za adopcje :) Quote
Nutusia Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 Trzymaj, trzymaj - tym bardziej, że masz podwójną "moc" :) Quote
Ellig Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 [quote name='Nutusia']Jestem dobrej myśli, jeśli chodzi o te obiecujące adopcje ;) Psiakom też teraz będzie ciężko się przystosować do miejskiej rzeczywistości...[/QUOTE] [quote name='obraczus87']To mnie pozostaje trzymac kciuki za adopcje :)[/QUOTE] [quote name='Nutusia']Trzymaj, trzymaj - tym bardziej, że masz podwójną "moc" :)[/QUOTE] Trzymajmy!!!!!!!!!!!:) Quote
Awit Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 Czy można wiedzieć jak ludzie wypatrzyli Atosa? Może mój Szarik też by miał taką szansę..... Quote
Ellig Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 [quote name='Awit']Czy można wiedzieć jak ludzie wypatrzyli Atosa? Może mój Szarik też by miał taką szansę.....[/QUOTE] Robie Atosowi ogloszenia, Państwo zglosili sie z ogloszenia:) Quote
Ellig Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 Dzisiaj Berta byla z Ewą i Ania w lecznicy na pobraniu krwi, zeby sprawdzić czy moze byc sterylizowana. Wyniki maja byc najpozniej jutro. Jezeli wszystko bedzie ok , to sterylka w poniedzialek 7 stycznia. Quote
Ellig Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 [quote name='obraczus87']To czekamy w takim razie :)[/QUOTE] Tak czekamy i trzymamy kciuki bo jak wszystko będzie dobrze ( w tym wizyta przed adopcyjna) to po 10 dniach i zdjeciu szwów, Berta pojedzie do DS.:kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki: Quote
Ewa Marta Posted January 5, 2013 Author Posted January 5, 2013 Moje kochane, Berta tak sie ucieszyła na mój widok, że zanim zareagowałam, skoczyła na mnie jednym susem i zabrała się do lizania. Przy okazji zostałam pacnięta łapką po twarzy i mam spory ślad pod okiem:-) To jest szalenie pogodna, pozytywna i radosna sunia. Bała się w samochodzie i bała się w lecznicy, ale przywoływana do porządku siadała grzecznie. Dzisiaj albo jutro mam dostać mailem wyniki badania krwi berty. Zrobiłam jej wszystko - morfologię i biochemię. Zapłaciłam 60 zł.Chcąc wpisać to w post rozliczeniowy weszłam w niego i niestety coś sie kompletnie rozformatowało:-( Dzisiaj za moment wychodzimy z psiakami do naszej sąsiadki Rity oblewać zakup nowej pralki przez nią, ale jutro muszę usiąść i od nowa poprawić cały post. Na szczęście mam wszystkie kwoty powpisywane w domu, a poza tym wszystko zostało w poście, tylko zlało się w jedną całość:-(W poniedziałak o 14 mam umówioną sterylkę Berty u mojego weta. Paulina87 ma zadzwonić dzisiaj albo jutro do Pana Jacka i umówić się na wizytę przedadopcyjną. Porozmawiałyśmy sobie dzisiaj spokojnie i ustaliłyśmy co i jak. Nie mogę się doczekać jaki będzie wynik tej wizyty, bo na mnie Pan Jacek i jego żona Pani Ania zrobili bardzo dobre wrażenie zarówno w rozmowie telefionicznej jak i w mailach, które wymieniamy. Dostałam ich zdjęcia i zdjęcie ich nieżyjącej pięknej suni siedzącej sobie leniwie na łódce... Bardzo liczę na to, że to będzie ten dom. Państwo są zdecydowani i jak tylko wizyta wypadnie pomyślnie i dejmiemy szwy Bertusi, zawiozę ją na miejsce. Quote
obraczus87 Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 Trzymam kciuki za wizytę :) Ewcia, bawcie sie dobrze. :) tylko psiaków nie upijcie :evil_lol: Quote
Ewa Marta Posted January 5, 2013 Author Posted January 5, 2013 (edited) Miałam wgrać filmiki, ale nie działa mi opcja wgrania ich:-( Zgnięła mi gdzieś ikonka do wgrania filmu:-( Może jutro sie pojawi... Edited January 5, 2013 by Ewa Marta Quote
obraczus87 Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 [video=youtube;rLqPpzZSW2E]http://www.youtube.com/watch?v=rLqPpzZSW2E&feature=youtu.be[/video] Quote
Ellig Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Martusia, dziekuje za wgranie filmiku:) Od pierwszego maila , od Pana Jacka bylam jakos dziwnie spokojna ,ze to jest dobry dom dla psiaka, jeszcze wtedy Pan Jacek pytał o Atosa, chodzilo o psa towarzysza biegow treningowych, jazdy na rowerze itp. kiedys napiszemy o tym wiecej. Niestety nie wiemy na ile Atos pilnowalby sie w czasie takich treningow a o Bercie wiemy ,ze dla niej to Raj na ziemi, zabawa, bieganie i jest bardzo karna, nie odbiega, cudownie sie odwoluję, lubi ruch. Przesłałam Panstwu zdjecia i filmik Berty, i od tego momentu, zaczeliśmy pisac o adopcji Berty:) Quote
obraczus87 Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Zarówno Atos jak i Berta to cudowne psiaki :) życzę Im wspaniałych i cudownych domów :) Anka_szklanka - czy możemy liczyć na jakieś nowe zdjęcie Atosa?? prosimy :) Quote
Ellig Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 [quote name='obraczus87']Zarówno Atos jak i Berta to cudowne psiaki :) życzę Im wspaniałych i cudownych domów :) Anka_szklanka - czy możemy liczyć na jakieś nowe zdjęcie Atosa?? prosimy :)[/QUOTE] Anka_szklanka ponawiam rowniez prośbę:) I prosze o odpowiedz jak Atos reaguje na koty, czy "eksperyment" zostal przeprowadzony? Quote
Ewa Marta Posted January 6, 2013 Author Posted January 6, 2013 (edited) Marta, dziękuję za wgranie filmiku! Ale byłaś szybka:-) Ja skasowałam post z linkiem do niego, a Ty zdążyłaś go przejąć:-)Nadal nie pokazuje mi sie ikonka do wgrywania filmów i nie mogę wgrać filmików z Bafinką na jej wątku:-( A może wrzucę same linki i jakoś mi pomożesz kochana na wątku Bafi? Coś mi sie knoci na dogo. Rozformatował sie wątek rozliczeniowy tutaj, filmików wgrać nie mogę... kiepsko:-( Anka_szklanka, napisz nam proszę co u Atoska słychać:-)Mam jeszcze jeden filmik, na którym jest Bertusia: [url]http://youtu.be/RdLEo_qU3NU[/url] Zapomniałam napisać, że zawiozłam wczoraj Bercie 18 dużych puszek karmy i fajne smaxczki dla wszystkich psiaków od Ellig!!! Mam też w zapasie 2 worki karmy dla psiaków 20 i 15,99 kg:-) Eluś, pięknie dziękuję!!!!! Edited January 6, 2013 by Ewa Marta Quote
Ellig Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 (edited) [video=youtube_share;RdLEo_qU3NU]http://youtu.be/RdLEo_qU3NU[/video] Edited January 7, 2013 by Ellig Quote
Ewa Marta Posted January 6, 2013 Author Posted January 6, 2013 Eluś, dziękuję!!!!!!A ja przyszłam się poskarżyć;-) Nie mam jak pracować, chociaż na jutro muszę skończyć jeden projekt, bo mi... Peruszka przeszkadza:-) Barsunia i Semik śpią jak zabite po 1,5 godzinnym spacerze. Barsunia wtulona w mojego syna, Semik obok mojego biurka na swoim wielkim posłaniu. A Perusz jak tylko widzi, że siadam, od razu wskakuje na kolana i domaga się pieszczot:-) W ten sposób mogę tylko kilkać jedną ręką:-) Zobaczcie... Mój podrapany nos i prawe oko, to robota Berty wczoraj;-) [img]http://www.iv.pl/images/36367830698421281491.jpg[/img] [img]http://www.iv.pl/images/87589258208231676599.jpg[/img] Quote
Recommended Posts