Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Samej szczęśliwości przez okrąglutki rok!

Współczuję właścicielom i ich psinkom, które się boją strzałów. Ja na szczęście nie mam tego problemu w domu, ale u Uli dwa się bardzo boją :(

Posted

[B][SIZE=4][COLOR=#0000cd][FONT=comic sans ms][SIZE=4]W[/SIZE]szelakiego dobra[SIZE=4],[/SIZE] [SIZE=4]miłości[/SIZE], dobrych i [SIZE=4]mądrych[/SIZE] ludzi wokół[SIZE=4] o sercach[/SIZE] otwart[SIZE=4]ych [/SIZE]dla [SIZE=4]W[/SIZE]as i [SIZE=4]B[/SIZE]raci [SIZE=4]M[/SIZE]niejszych[SIZE=4],[/SIZE] którym życzę kochających domków.
[SIZE=4]Ż[/SIZE]yczmy sobie[SIZE=4], by świat się opamiętał, by okrucieństwo
i bezduszność nie miał[SIZE=4]y[/SIZE] udziału [SIZE=4]w naszym życi[SIZE=4]u.
[SIZE=4][SIZE=4]Z[/SIZE]ostańcie w zdrowiu.
Cieszę się ogromnie, że mogę być [SIZE=4]w tym miejscu, z [SIZE=4]W[/SIZE]ami[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/B]

Posted

Bafi i Berta dobrze zniosly Sylwestra, bez paniki,Ania mowila ze wystarczylo wlaczyc radio i po prostu byc z nimi, na spacery wychodzily niechętnie i tylko na smyczy bo huk byl jeszcze w Nowy Rok .

Posted (edited)

Melduję się po powrocie z cudownego urlopu! Ciężko było wyjeżdżać z bajkowych Rostek Skomackich:-) Cudowny, ciepły domek, doskonale ogrodzona duża działka, las do spacerów i cudowna cisza - to tylko kilka plusów wyjazdu:-) Dodatkowa wartość, to poznanie wspanialych ludzi Ewy i Jurka - kochających swoje dwa psy tak, jak my kochamy swoje i chcących pomagać wszystkim zwierzakom tam na wsi i nie tylko:-)
Właśnie od nich nasze psiaki dostały w prezencie 150 zł!!! Nie chcieli wziąć od nas pieniędzy za zużytą energię elektryczną, tylko przeznaczyli tę kwotę na Atosa i Bertę:-) Bardzo Wam kochani dziękuję w imieniu swoim i psiaków! Zaraz wpisuję tę darowiznę do postu rozliczeniowego!
Dodatkowo dostałam dwa piękne ręcznie robione swetry na bazarek! Mam nadzieję, że szybko się ogarnę i wystawię te cuda:-)

Berta rozpoczęła kolejny worek karmy od Eluni:-) Wpisałam go do postu rozliczeniowego:-) To 20 kg karmy Arion, którą Berta jadła wcześniej. Ellig ma jeszcze dla suni kilkanaście puszek karmy, które odbiorę od niej przy najbliższej okazji! Eluś, dziękuję pięknie!!!

Jesteśmy z Elunią w trakcie obiecujących rozmów w sprawie adopcji Atosa i Berty:-) Elunia uzgadnia w tej chwili możliwość odbycia wizyt przedadopcyjnych:-) Dla Atosa w Kalwarii Zebrzydowskiej, dla Berty w Ostrowiu Wielkopolskim. Nie wiem, jak Ty to Eluś robisz, bo ja w tych sprawach jestem bezradna:-) A Ty trzask prask i wynajdujesz fajnych ludzi do wizyt:-)

Edited by Ewa Marta
Posted

Ewuś, psiaki sa pod nasza opieka wiec staram sie pomoc jak moge i mam wielka nadzieje,ze dojdzie do tych obiecujacych adopcji:)
Bardzo dziekujemy Pani Ewie i Jurkowi:)

A tak wracały "dziewczyny" z Mazurskich lasów:)

[img]http://images10.fotosik.pl/3125/c80c738477d610eegen.jpg[/img]

Posted

[quote name='Nutusia']Jestem dobrej myśli, jeśli chodzi o te obiecujące adopcje ;)
Psiakom też teraz będzie ciężko się przystosować do miejskiej rzeczywistości...[/QUOTE]

[quote name='obraczus87']To mnie pozostaje trzymac kciuki za adopcje :)[/QUOTE]

[quote name='Nutusia']Trzymaj, trzymaj - tym bardziej, że masz podwójną "moc" :)[/QUOTE]

Trzymajmy!!!!!!!!!!!:)

Posted

[quote name='Awit']Czy można wiedzieć jak ludzie wypatrzyli Atosa?
Może mój Szarik też by miał taką szansę.....[/QUOTE]
Robie Atosowi ogloszenia, Państwo zglosili sie z ogloszenia:)

Posted

Dzisiaj Berta byla z Ewą i Ania w lecznicy na pobraniu krwi, zeby sprawdzić czy moze byc sterylizowana.
Wyniki maja byc najpozniej jutro.
Jezeli wszystko bedzie ok , to sterylka w poniedzialek 7 stycznia.

Posted

[quote name='obraczus87']To czekamy w takim razie :)[/QUOTE]
Tak czekamy i trzymamy kciuki bo jak wszystko będzie dobrze ( w tym wizyta przed adopcyjna) to po 10 dniach i zdjeciu szwów, Berta pojedzie do DS.:kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki:

Posted

Moje kochane, Berta tak sie ucieszyła na mój widok, że zanim zareagowałam, skoczyła na mnie jednym susem i zabrała się do lizania. Przy okazji zostałam pacnięta łapką po twarzy i mam spory ślad pod okiem:-) To jest szalenie pogodna, pozytywna i radosna sunia. Bała się w samochodzie i bała się w lecznicy, ale przywoływana do porządku siadała grzecznie. Dzisiaj albo jutro mam dostać mailem wyniki badania krwi berty. Zrobiłam jej wszystko - morfologię i biochemię. Zapłaciłam 60 zł.Chcąc wpisać to w post rozliczeniowy weszłam w niego i niestety coś sie kompletnie rozformatowało:-( Dzisiaj za moment wychodzimy z psiakami do naszej sąsiadki Rity oblewać zakup nowej pralki przez nią, ale jutro muszę usiąść i od nowa poprawić cały post. Na szczęście mam wszystkie kwoty powpisywane w domu, a poza tym wszystko zostało w poście, tylko zlało się w jedną całość:-(W poniedziałak o 14 mam umówioną sterylkę Berty u mojego weta. Paulina87 ma zadzwonić dzisiaj albo jutro do Pana Jacka i umówić się na wizytę przedadopcyjną. Porozmawiałyśmy sobie dzisiaj spokojnie i ustaliłyśmy co i jak. Nie mogę się doczekać jaki będzie wynik tej wizyty, bo na mnie Pan Jacek i jego żona Pani Ania zrobili bardzo dobre wrażenie zarówno w rozmowie telefionicznej jak i w mailach, które wymieniamy. Dostałam ich zdjęcia i zdjęcie ich nieżyjącej pięknej suni siedzącej sobie leniwie na łódce... Bardzo liczę na to, że to będzie ten dom. Państwo są zdecydowani i jak tylko wizyta wypadnie pomyślnie i dejmiemy szwy Bertusi, zawiozę ją na miejsce.

Posted (edited)

Miałam wgrać filmiki, ale nie działa mi opcja wgrania ich:-( Zgnięła mi gdzieś ikonka do wgrania filmu:-( Może jutro sie pojawi...

Edited by Ewa Marta
Posted

Martusia, dziekuje za wgranie filmiku:)
Od pierwszego maila , od Pana Jacka bylam jakos dziwnie spokojna ,ze to jest dobry dom dla psiaka, jeszcze wtedy Pan Jacek pytał o Atosa, chodzilo o psa towarzysza biegow treningowych, jazdy na rowerze itp. kiedys napiszemy o tym wiecej. Niestety nie wiemy na ile Atos pilnowalby sie w czasie takich treningow a o Bercie wiemy ,ze dla niej to Raj na ziemi, zabawa, bieganie i jest bardzo karna, nie odbiega, cudownie sie odwoluję, lubi ruch. Przesłałam Panstwu zdjecia i filmik Berty, i od tego momentu, zaczeliśmy pisac o adopcji Berty:)

Posted

[quote name='obraczus87']Zarówno Atos jak i Berta to cudowne psiaki :) życzę Im wspaniałych i cudownych domów :)

Anka_szklanka - czy możemy liczyć na jakieś nowe zdjęcie Atosa?? prosimy :)[/QUOTE]

Anka_szklanka ponawiam rowniez prośbę:) I prosze o odpowiedz jak Atos reaguje na koty, czy "eksperyment" zostal przeprowadzony?

Posted (edited)

Marta, dziękuję za wgranie filmiku! Ale byłaś szybka:-) Ja skasowałam post z linkiem do niego, a Ty zdążyłaś go przejąć:-)Nadal nie pokazuje mi sie ikonka do wgrywania filmów i nie mogę wgrać filmików z Bafinką na jej wątku:-( A może wrzucę same linki i jakoś mi pomożesz kochana na wątku Bafi? Coś mi sie knoci na dogo. Rozformatował sie wątek rozliczeniowy tutaj, filmików wgrać nie mogę... kiepsko:-(

Anka_szklanka, napisz nam proszę co u Atoska słychać:-)Mam jeszcze jeden filmik, na którym jest Bertusia:

[url]http://youtu.be/RdLEo_qU3NU[/url]

Zapomniałam napisać, że zawiozłam wczoraj Bercie 18 dużych puszek karmy i fajne smaxczki dla wszystkich psiaków od Ellig!!! Mam też w zapasie 2 worki karmy dla psiaków 20 i 15,99 kg:-) Eluś, pięknie dziękuję!!!!!

Edited by Ewa Marta
Posted

Eluś, dziękuję!!!!!!A ja przyszłam się poskarżyć;-) Nie mam jak pracować, chociaż na jutro muszę skończyć jeden projekt, bo mi... Peruszka przeszkadza:-) Barsunia i Semik śpią jak zabite po 1,5 godzinnym spacerze. Barsunia wtulona w mojego syna, Semik obok mojego biurka na swoim wielkim posłaniu. A Perusz jak tylko widzi, że siadam, od razu wskakuje na kolana i domaga się pieszczot:-) W ten sposób mogę tylko kilkać jedną ręką:-) Zobaczcie... Mój podrapany nos i prawe oko, to robota Berty wczoraj;-)

[img]http://www.iv.pl/images/36367830698421281491.jpg[/img]

[img]http://www.iv.pl/images/87589258208231676599.jpg[/img]