Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
15 godzin temu, mdk8 napisał:

kochana podeślij proszę nr. konta. Postaram się chociaż troszkę poratować .

Bardzo dziękuję. Wysle jutro z pracy. Teraz piszę z tabletu Jacka. Obok leży Rokus. Niestety kilka minut temu zwymiotowal. Wracamy do czopkow:( Lezy obok mnie cichutko i dziękuje za kazde dotkniecie. 

Bardzo nam z Ela trudno pogodzić się z tym, że niewiele więcej możemy zrobić:(

Posted
10 godzin temu, Ewa Marta napisał:

Bardzo dziękuję. Wysle jutro z pracy. Teraz piszę z tabletu Jacka. Obok leży Rokus. Niestety kilka minutntemu zwymiotowal. Wracamy do czopkow:( Lezy obok mnie cichutko i dziękuję za kazde dotkniecie. 

Bardzo nam z Ela trudno pogodzić się z tym, że niewiele więcej możemy zrobić:(

:( :( :(

a8aff7721b797756gen.jpg

Posted

Mamy małe zwycięstwo. Rokuś zjadł od rana na dwa razy ok. 300 gram puszki Lukullus. Gotowanego nie chce jeść od wczoraj.

Na spacerze bardzo sie ożywił i adorował poznaną sunię. Poza tym jest przekochany, pełen ogromnej miłości i potrzeby przytulania się. 

Zjadł troszkę śniegu na dworze, w domu udało mu się wcisnąć strzykawkę z wodą, a potem trochę się sam napił. Jutro w Boliłapce trzech wetów będzie dyskutować co dalej z leczeniem Rokusia. 

Posted
O 27.02.2016o17:41, Ewa Marta napisał:

Ula, Ewciu, dziękuję! Wieczorem zajrzę, teraz idę nakarmić psiaki.

Dotarły do nas dwie wpłaty dla Rokusia, za które bardzo dziękujemy:-)

Magdalena R - 30 zł

Elżbieta K. - 15 zł

SUPER!!!

9dd80f6a7e7382a2.jpg

• Upvote 1
Posted
Godzinę temu, UlaFeta napisał:

Ewciu kupilam dla Rokusia Hepatil.

Gdzie Ci go podrzucic i kiedy?Pracuje do !4(w tym tygodniu).

Ula, bardzo dziękujemy!!! Jeśli chcesz poznać Rokusia, to po południu (od 18) na Ursynów. A w ciągu dnia pracuje w Wilanowie. Podam Ci adres na pW. Teraz pędzę do domu, ale później napiszę:)

Albo zadzwoń:-) Mój numer 501-249-804

Posted

Rokuś miał odwiedziny Wioli, z którą znamy się dzięki znalezieniu przez jej Rodziców suni, którą potem wzięłyśmy pod opiekę. Rokuś dostał 100 zł na leczenie, za co bardzo dziękujemy!!!

Niestety dzisiaj po raz pierwszy bardzo zaszczekał słysząc dzwonek do drzwi, a potem warczał na Wiolę:( Bardzo go upomniałam i nie pozwoliłam na "ochronę" ale martwi mnie to, bo może być problem z wchodzeniem nowych ludzi do domu:(

Zastanawiam się, czy to zasługa podawanego Peritolu na apetyt, ale Rokuś dzisiaj cały czas domaga się jedzenia. Oczywiście były próby podania karmy Hepatic suchej, potem puszki, potem gotowanego kurczaka, ale stanęło na puszce Lukullus. Zjadł cała 800 gramową i jeszcze trochę z drugiej:) W sumie miał to podzielone na 4 posiłki. Teraz wsadza mi pyszczek w ręce i prosi o głaskanie. Z bólem serca muszę go odesłać na posłanie, bo za chwilę wejdzie mi na głowę.

Martwię się tym warczeniem i próbą dostania się do Wioli, żeby pewnie ugryźć:( Do mnie jednak przychodzą ludzie, a niebawem ma przyjechać córka Jacka z koleżanką na kilka dni. Oby Rokuś do tego czasu zrozumiał, że nie dostal tu etatu pilnowacza. Tu ma leżeć, pachnieć i żyć w jak najlepszym samopoczuciu.

Posted
3 godziny temu, Ewa Marta napisał:

Ula, bardzo dziękujemy!!! Jeśli chcesz poznać Rokusia, to po południu (od 18) na Ursynów. A w ciągu dnia pracuje w Wilanowie. Podam Ci adres na pW. Teraz pędzę do domu, ale później napiszę:)

Albo zadzwoń:-) Mój numer 501-249-804

Jutro zadzwonie:)Nie ma za co.Choc tak troche pmoge.

• Upvote 1
Posted
59 minut temu, UlaFeta napisał:

Jutro zadzwonie:)Nie ma za co.Choc tak troche pmoge.

Ula, a może wstrzymaj się jeden dzień i jak jutro załatwię Polprazol, to wzięłabyś dla Ewci i PP nie zarobiłaby. Jakby co to ćwirknij do mnie jutro, bo jestem cały dzień tylko z dostępem do telefonu ( bez netu)

• Upvote 1
Posted
12 minut temu, EVA2406 napisał:

12 minut temu, EVA2406 napisał:

Ula, a może wstrzymaj się jeden dzień i jak jutro załatwię Polprazol, to wzięłabyś dla Ewci i PP nie zarobiłaby. Jakby co to ćwirknij do mnie jutro, bo jestem cały dzień tylko z dostępem do telefonu ( bez netu)

OKI,DZIEKUJE:)

Ten pies zapadl mi szczegolnie w serce.Kocham bezgranicznie Rottki.

• Upvote 1
Posted

Kochane dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za pomoc!!!!

Dzisiaj nastąpiła jakaś cudowna poprawa stanu Rokusia! Po powrocie Jacka do domu siedziałam w pokoju kończąc na jutro ważną pracę. Słyszałam jednak jakieś dziwne odgłosy dobiegając z pokoju. Poszłam z aparatem i oczom moim ukazał się przecudny widok! Rokuś szalał z Jackiem bawiąc się sznurkiem:) Jesteśmy pewni, że kiedyś ktoś go kochał i poświęcał mu swój czas. Jak on cudownie się bawił.... Troszkę się o niego bałam, żeby się nie przeforsował, ale w końcu kiedy on ma się bawić i poczuć szczęśliwym? Tylko teraz:)

Zaraz wgram filmiki, żebyście zobaczyły Pana Rokusia w akcji:) Po całym tym szaleństwie padł i śpi obok mnie w biurze:)

Posted

Tak Rokuś leży, kiedy my jesteśmy przy komputerach:

R41.jpg

Czasami zwija się w kłębuszek. Moje psiaki wolą spać w ciemnym pokoju obok, Rokuś wybiera towarzystwo człowieka

R42.jpg

Nasz mały szpitalik. Z lewej leki Semika, z prawej Rokusia. Od wczoraj z koszyczka z lewej do prawego przeszedł Peritol na apetyt Rokusia:

R43.jpg

Asysta w kuchni:

R44.jpg

R45.jpg

Posted

A tak Rokuś przymila się i prosi o pieszczoty:

R46.jpg

Wstałam na paluszkach, żeby pokazać Wam, jak blisko Rokuś kładzie się kiedy ja siedzę na kanapie. Przed chwilą byłam pod tym kocykiem i pisałam coś na forum:

R47.jpg

Posted
10 minut temu, EVA2406 napisał:

Już miałam wyłączyć kompa, ale coś mnie tknęło i zajrzałam. Jak dobrze czytać przed snem i przed trudnym dniem dobre wiadomości.

Tak trzymaj Rokusiu !!!!

Ewciu kochana, trzymam kciuki za Twój dzień jutro! Będzie dobrze kochana!!!

Posted
10 godzin temu, EVA2406 napisał:

9dd80f6a7e7382a2.jpg

Posted
9 godzin temu, Ewa Marta napisał:

Ewciu kochana, trzymam kciuki za Twój dzień jutro! Będzie dobrze kochana!!!

Ewuniu, ja też myślę o Tobie bardzo ciepło , trzymam kciuki!