Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

3.11.2012 Loti pojechał dziś do nowego domu :) Ma bardzo sympatyczną nową właścicielkę i szeltika Harnasia za "starszego brata". Powodzenia Loti!!!

Loti to ok 7 letni pies w typie owczarka szetlandzkiego. Z szetlanda ma budowę ciała i okrywę włosową, pyszczek Trochę odbiega od reszty :) Ma ok 38 cm w kłębie.
Nie wiem w jakich okolicznościach trafił do schroniska, może uda nam się coś na ten temat dowiedzieć. Po kastracji trafił do mnie - ujął mnie swoim spokojem i zdystansowaniem do otoczenia. Podobno w schronisku przesiadywał stale w jednym kącie boksu wpatrzony w drzwi.
Jest u mnie od soboty - sobotę prawie całą przespał - musiał odpocząć i odreagować stres. W niedzielę już machał do nas ogonkiem, podstawiał mordkę do głaskania i podawał łapkę. W poniedziałek pozwolił dokładnie się wyczesać (łącznie z rozczesywaniem dużych kołtunów) a nawet sprawiało mu to dużą przyjemność.
Na spacerach grzecznie idzie na smyczy, nie ciągnie, wczoraj nawet spuściłam go na polach ze smyczy i nie oddalał się zanadto. W domu cichy (jeszcze nie szczekał) i spokojny, idealnie zachowuje czystość. Lubi głaskanie i kontakt z człowiekiem lecz nie jest nachalny. Wiernie asystuje mi w kuchni lub w ogrodzie.
Ma bardzo dobry kontakt z innymi psami. Byłam świadkiem, gdy podczas rozdawania smakołyków inny psiak schroniskowy rzucił się z warkiem na niego a Loti wogóle na to nie zareagował. Mój Dyzio też na niego od czaasu do czasu powarkuje ale Loti jest oazą spokoju i ten spokój spływa również na Dyzia, tak że ich wzajemne relacje są coraz lepsze.

Wczoraj Loti przeszedł gruntowne badania lekarskie - USG jamy brzusznej, badanie prostaty, osłuchiwanie serca, kontrolę ranki pokastracyjnej. Dostał profilaktycznie tabletki odrobaczające. Ważenie pokazało, że jest chudzinką - waży tylko 7,3 kg - nie jest to widoczne przy jego bujnej szacie. Będę go trochę "tuczyć" i sprawdzać czy waga będzie rosła.

Szukamy dla Lotiego domku najlepszego z możliwych.

tel. 605-665-952

Edited by Agnieszka Co.
  • Replies 135
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

TEKST DO OGŁOSZEŃ

Loti z niewiadomych przyczyn trafił do schroniska, był jednak tak zrezygnowany i obojętny że trafił do domu tymczasowego. Po bliższym poznaniu okazał się być bardzo ufnym, przyjacielskim psiakiem. W domu zachowuje sie wzorowo, nie niszczy, nie brudzi, grzecznie zostaje sam, żyje w zgodzie z innymi psami. Na smyczy nie ciągnie, lubi czesanie. Siada i podaje łapkę. Ma piekną i bujna okrywę włosową (to mix owczarka szetlandzkiego) ale dość łatwą w pielęgnacji. Jest nieduży - sięga do kolana, waży ok 8kg.
Loti jest zaszczepiony, odrobaczony, wykastrowany i posiada chip.
Loti czeka w domu tymczasowym w Żywcu na nowy dom - w zamian zapewnia, że będzie wiernym i niekłopotliwym przyjacielem.
Informacje pod numerem 605-665-952

Edited by Agnieszka Co.
Posted

Ja też go wypatrzyłam, choć rzadko bywam w schronisku.
Nawet wysłałam jego zdjęcie moim szpicolubnym znajomym. Bo Loti kojarzy mi się ze szpicem do których mam słabość...
Cieszę się że jest u Ciebie, bezpieczny...

Posted

Witam na wątku.
Loti dziś pierwszy raz zaszczekał. Niedaleko mojego ogrodu ktoś strzelał a nieustraszony Loti zaczął szczekać w tamtą stronę.

Choć w schronisku podobno nie korzystał z legowiska i najczęściej leżał na gołej podłodze to od kilku dni w domu kładzie się na swoim kocyku.

Posted

Loti obszczekał dziś burzę. Pierwszy raz spotkałam psa, który tak reaguje :) Nie jest to ciągłe szczekanie, ale jak hukło to pobiegł na taras ze szczekaniem.
Jest przytulny i miziasty. Ma duży apetyt.
Jeśli jutro uda się zrobić kilka nowych zdjęć to startuję z ogłoszeniami. Pomoc w ogłoszeniach mile widziana.