Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='strumyk']bo maja cwaniary wolne :) a leppera nie mieszajmy w to :evil_lol::evil_lol:
Zglaszam sie do pomocy i pracy przy ...
I mam od razu pare pytan:
1. jaki udzial bedzie mial w tym ZK czy w ogole robimy pod patronatem ZK
2. jakie planujecie oplaty?
3. kto prowadzi zajecia, czy po prostu kto bedzie z tych co spojrza na poczatkujacych?
I slowko ode mnie, zeby sprobowac na Polankach i na razie nie mieszac w to Spacerowej, bo klucz do bramy,IPO itp :roll:[/quote]

Jeśli chodzi o ZK i czy będziemy sie pod niego podczepiać pytajcie Wix, ja jestem tylko od terenu :razz:

Opłaty zobaczymy... Pewnie jakies będą bo kilku przeszkód brakuje.

Z tymi zajęciami to moze poczekajmy co? Najpierw uprzątniemy teren, przywieziemy te pzreszkody które mamy mieć.

Też bym wolała Polanki. Sądze ze większosc miałaby bliżej, a i dojazd lepszy. Tramwaje nie stoją w korkach :lol:

[quote name='wix']jestem za ;)[/quote]

To Wix zajmiesz sie w.w. sprawami?

Pozdrawiam,
Ania

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='sheltia12']Z tymi zajęciami to moze poczekajmy co? Najpierw uprzątniemy teren, przywieziemy te pzreszkody które mamy mieć.[/quote]
a ten teren bedzie wynajmowany, wydzierzawiony, bedzie umowa czy cos podobnego? na jakiej zasadzie to?
sorki, ze tyle pytam, ale ja juz stara jestem i nie chcialabym wysprzatac komus placu, na ktorym zrobi sobie potem auto-handel, a my zostaniemy z niczym
[QUOTE]To Wix zajmiesz sie w.w. sprawami?[/QUOTE]
w sumie nic nie stoi na przeszkodzie, zeby "plac agilitowy ZK byl na polankach"
ale czy ktos nam sie potem nie bedzie w to wcinal?
naprawde wybaczcie, ale ja juz troche zyje :) wole dmuchac na zimne :)

Posted

Ołkej, ja tam w poniedziałek na dzień dzisiejszy mogę, a i do pomocy chętna :)

Ehh, a co z tą spacerową? Sic? :razz: Wiesz coś może? :>

Hehe, ja mam wolne 10dni :P od soboty do poniedziałku włącznie :P [ah te maturki :P za to z rok... :(]

Posted

Teren jest wlasnoscia dziadka Sheltii. O umowy itp pytajcie ją ;)

Co do ZK- zobaczymy. Mysle ze to nie jest zly pomysl, ale nie chce tutaj gdybac i zakladac czegos z gory, bo to nie zalezy tylko od nas ;)

Jesli chodzi o prowadzenie to ja bym bardzo chciala zeby byl ktos kompetentny kto nam poprowadzi zajecia. teraz zaczelam jezdzic do Bojana, wiec jak juz zaczniemy agilitowac to bede conieco wiedziala, jade razem z Viz na oboz agility z FORTu, tam na pewno tez sie duzo nauczymy wiec nie bede juz kompletnie zielona, z tego co wiem s!c tez trenuje :) w kazdym badz razie moim skromnym zdaniem nie ma co sie deklarowac ze beda platne zajecia, bo nikt z nas nie jest instruktorem ;) ale mysle ze jak najbardziej trzebaby zorganizowac grupe ktora bedzie za okreslony czas uiszczac okreslona oplate- na przeszkody, utrzymanie terenu. ale to juz jest do ustalenia.

Posted

[quote name='strumyk']a ten teren bedzie wynajmowany, wydzierzawiony, bedzie umowa czy cos podobnego? na jakiej zasadzie to?
sorki, ze tyle pytam, ale ja juz stara jestem i nie chcialabym wysprzatac komus placu, na ktorym zrobi sobie potem auto-handel, a my zostaniemy z niczym

w sumie nic nie stoi na przeszkodzie, zeby "plac agilitowy ZK byl na polankach"
ale czy ktos nam sie potem nie bedzie w to wcinal?
naprawde wybaczcie, ale ja juz troche zyje :) wole dmuchac na zimne :)[/quote]

Strumyku, teren należy oficjalnie do wodociagów gdańskich SNG (chyba tak sie pisało), ale jako ze dziadek całe zycie tam pracował i zaraz za płotem mieszka, to rodzice mi powiedzieli ze bez problemu możemy się tam ulokować. Ten teren wodociagów jest od dawna nie uzywany, więc nie widzę przeszkód...

[quote name='hayka']No to ja tez sie pisze z moimi poczwarkami ;)[/quote]

Czyli ilu mamy chętnych? Jakaś lista imiennia by się przydała (razem z psami)

[quote name='dog_master']Ołkej, ja tam w poniedziałek na dzień dzisiejszy mogę, a i do pomocy chętna :)

Ehh, a co z tą spacerową? Sic? :razz: Wiesz coś może? :>

Hehe, ja mam wolne 10dni :P od soboty do poniedziałku włącznie :P [ah te maturki :P za to z rok... :(][/quote]

Ala, to sądze ze poniedziałek byłby dobrym terminem na porządki. W weekend będę u dziadka ale na chwilkę więc na spotkanie nie ma mowy, ale moge przygotować ew. łopaty, grabie :lol:

Pozdrawiam,
Sheltia

Posted

Jakby co, to ja nadal chętna do pomocy. :cool3:
W koncu chciałybyscie przekopac teren? To troche ciezka praca. Ja po wykopaniu grzadki 2x2 metry myslalam, ze mi ręce odpadną. :lol:

Posted

Ja moge zrobic liste, kto chetny :) Zaraz privy po rozsylam [imie, nazwisko, pies :)]

Noo, kopanie jest ciezkie, ale... wspolnymi silami cos zrobimy :) [nie ma tu zadnych dzentelmenow? ;)]

Posted

Sonika, nie mówie o przekopaniu całego terenu, ale co nieco by sie przydało, jakieś druty usunąc, w zasadzie to dokładnie musiałabym sie przyjrzeć bo ostatnio jak na nim byłam to tylko zeby Ali pokazać.

Ala mój będzie napewno chetny :razz:

Posted

[quote name='Iwona i Gucia']Zgłaszamy się do pomocy:cool3:

a jak z przeszkodami, czy coś już mamy?[/quote]

Wiem że Wix załatwiała jakieś przeszkody, z tego co wiem mają byc to hopki, slalom, chyba tunel...

Posted

No więc tak:
Nie dojechałam w weekend na Spacerową, więc nie mam zielonego pojęcia jak się tam sprawy mają, ale nie sądzę żeby agility powstało tam w ciągu 2 tyg :razz:
Trenuję i owszem, jak chcecie mogę Wam conieco pokazać ;) nie ma problemu. W pon. (o ile nie pojadę trenować, to zajadę na Polanki i się namówić wtedy możemy, tylko raczej tak popołudniu kole 14, bo nie wiem czy będę mieć urlop:()
Skoro macie wolne (sic!:diabloti: :diabloti: :diabloti: ) echhh no skoro macie wolne, to umówmy się na jakąś godzinę konkretną na Polanki i się namówimy co i jak,pasi???

Posted

[quote name='sheltia12']Strumyku, teren należy oficjalnie do wodociagów gdańskich SNG (chyba tak sie pisało), ale jako ze dziadek całe zycie tam pracował i zaraz za płotem mieszka, to rodzice mi powiedzieli ze bez problemu możemy się tam ulokować. Ten teren wodociagów jest od dawna nie uzywany, więc nie widzę przeszkód...[/quote]
moge byc upierdliwa, moge? :)
bo ja naprawde jestem bardzo za tym, zeby takie rzeczy zalatwiac formalnie
czy Twoi rodzice maja jakies mozliwosci decyzyjne w Saurze?
bo problem moze sie pojawic taki, ze jezeli ktos z zewnatrz zobaczy, ze cos sie tam dzieje, to moga sobie o terenie przypomnie i juz nagle nie bedzie taki nieuzywany.
Moze Saur zechcialby byc glownym sponsorem w postaci uzyczenia nam placu? Chodzi po prostu o formalne zalatwienie sprawy, bo naprawde nie chcialabym, zebysmy sie tam naharowaly, a potem zostaly dalej z niczym
Wiem, zem upierdliwa, ale naprawde, tez kiedys bylam szczerze wierzaca ludziom i nie chce mi sie juz kopsow w tylek dostawac :)
Zapytaj rodzicow czy da sie to formalnie zalatwic, bo niby umowa ustna w Polsce jest wazna, ale kto to pozniej udowodni.
[QUOTE]Ala, to sądze ze poniedziałek byłby dobrym terminem na porządki.[/QUOTE]
No ja mam tez, tak jak sic!, robote, ale wpadne :)

Posted

Zgłasza się nieobecna, ale od czasu do czasu obserwująca wątek. ;)

Ja również chętna do pomocy, no ale właśnie... Podpisuję się pod Strumykiem. ;)

Posted

[quote name='sheltia12']Rozmawialam z Wix, i wyglada na to ze wycofuje sie z terenu. Z reszta nie chce niepotrzebnych problemow,[/quote]
Tzn Wix nie chce czy Ty? :)

Posted

Rozmawiałam z rodzicami na temat tej umowy, powiedzieli ze sie tym nie beda zajmowac bo nie maja czasu, a ja sama tez nie moge bo mnie arczej powaznie nie potraktują (tez ze wzgledu na wyglad i wiek).

A poza tym mysleli ze chcemy to w 3-5 osób zrobic, a jak powiedziałam ze ok 10-15 to powiedzieli ze nie chca miec kłopotów potem razem z dziadkiem, jak te osoby bedą musiały tam przechodzic przez ogródek mojego dziadka bo innej mozliwosci nie ma. Chyba ze ktoś goldena sobie przez płot przerzuci.

To na tyle...

• 2 weeks later...
Posted

Widze ze dyskusja od kilku dni ucichla. Ja rowniez bylabym chetna na agility w trojmiescie, oczywiscie mam dwie raczki i checi do pomocy - wmiare wlasnych mozliwosci.
Co do terenu nalezacego do SNG...
Saur jest 'trudna' firma i dojscie z nimi do porozumienia na oficjalnej i formalnej drodze moglo by byc trudne. Obecnie firma szuka oszczednosci na wszelkie mozliwe sposoby, tnie po kosztach jak tylko sie da. Polowa pracownikow zostaje zwalaniana z pracy, druga polowa sama ucieka poki jeszcze moze i ma jakies inne mozliwosci pracy... Ale to taka mala dygresja.
Jesli chodzi o teren, to mozliwe, ze chwilowo o nim zapomnieli. Jednak podejrzewam, ze gdyby oficjalnie wystapilo sie do nich o zgode na kozystanie z ów terenu, to albo zazadali by okrutnych oplat za dzierzawe, albo stwierdzili by, ze gra nie jest warta swieczki, nie bedzie to dla nich oplacalne itd.
Jesli jednak ktos mial by sily i checi sie z tym bawic, to trzeba bylo by sie z tym zglosic na Walowej, do centrali Sauroskiej. Ew. moge sie dowiedziec co to za teren i czy Saur ma wobec niego jakies konkretniejsze plany [mam troche rodziny w owych wodociagach].
Na sponsoring z ich strony bym nie liczyla... ;)

• 2 weeks later...
Posted

No i wiedziałam ze tak bedzie.

Dopóki sama sie wszystkim zajmowałam, wszyscy byli chętny, ahy i ohy...

A teraz kiedy powiedziałam ze rodzice sie na to nie zgodzili a poza tym sam saur pewnie tez nie byłby z tego zadowolony, wszyscy ucichli i chyba nikomu juz nie zależy.

Więc jaka decyzja?

Posted

[quote name='sheltia12'] Więc jaka decyzja?[/quote]

[/quote] Odnosnie czego? ;] Rowniez uwazam, ze Saur sie pewnie nie zgodzi... [Mrufk4, piszesz, ze moglabys sie czegos dowiedziec -> to sie dowiedz :)]. No, a jezeli rodzice sie nie zgadzaja, to my chyba nie mamy juz nic do gadania... :/

Posted

Ania, po pierwsze nie zajmowalas sie tym sama.
Po drugie- zgodnie ustalilysmy, ze nie ma co sie "bawic" z Saurem, bo tylko na zle nam to wyjdzie.
Po trzecie- ZK organizuje agility i tym razem chyba cos z tego naprawde wyjdzie :D
Po czwarte- przed wakacjami juz i tak nic nie zrobimy bo jest za duzo do zrobienia a za malo czasu..