Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 581
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pierwszy raz zobaczyłam teraz Kamelka. Jest piękny, jak to Justyna pisze w typie ludzi. Bardzo mi żal staruszków, które muszą tyle lat spędzić w schronie. Niestety, mam już takie dwa z długim schroniskowym stażem: Sarę i Wolfa, więc Kamelkowi domu nie mogę dać. Jak skończy mu się wyróżnione allegro,to proszę o wiadomość, opłacę mu następne.

Posted

Bjuta napisał(a):
Dzięki! Kamel z Faxem na wyróżnionym allegro mają tylko 207 wejść - nie wiem co się dzieje...

Wydaje mis sie,że nie ma sensu wystawiać 2 psy na 1 allegro,bo i tak dom sie nie znajdzie,a ludzie sie zniechęcą widząc 2 psy...trzeba osobno...

Poza tym ja zastosowałabym sposób Jaagi :) wyciągnąć do hotelu,wykąpać,wyczyścić ząbki i ogłaszać jako dużo młodszego psa.Nie zapomne jak sunie Owczarka z 10 lat zrobiła 5-cio latke :) pamiętasz Jaaga? znalazła dom w ciągu paru dni,a w schronie siedziała juz ponad 6 mies.I państwo byli szczęśliwi i pies i My :) to kłamstwo dla wyższych potrzeb :)

Posted

jusstyna85 napisał(a):
Wydaje mis sie,że nie ma sensu wystawiać 2 psy na 1 allegro,bo i tak dom sie nie znajdzie,a ludzie sie zniechęcą widząc 2 psy...trzeba osobno...

Poza tym ja zastosowałabym sposób Jaagi :) wyciągnąć do hotelu,wykąpać,wyczyścić ząbki i ogłaszać jako dużo młodszego psa.Nie zapomne jak sunie Owczarka z 10 lat zrobiła 5-cio latke :) pamiętasz Jaaga? znalazła dom w ciągu paru dni,a w schronie siedziała juz ponad 6 mies.I państwo byli szczęśliwi i pies i My :) to kłamstwo dla wyższych potrzeb :)

Tylko gorzej jak to kłamstwo potem wyjdzie, a ludzie będą rozczarowani.... nie wiem czy to dobry pomysł. Ja cenię szczerość, dla dobra ludzi i psów.

Posted

Nie wyjdzie,bo nigdy nie ocenisz wieku psa,robi się to zazwyczaj po zębach...poza tym zawsze dobiera sie wrażliwych ludzi ( w razie czego).Kamel jest w typie ludzi, a że wiek już nie ten,to nie jego wina.

Posted

ciotki kochane, oczywiście, że wieku nie mozna ocenić na 100%, ale przecież nie ocenia sie go na podstawia ilości kamienia na ząbkach, dlatego nie wydaje mi sie, żeby wyczyszczenie ząbków coś dało, zresztą ona raczej do narkozy się nie ndaje, przypominam, że ma chore serduszko...

Posted

Mysia_ napisał(a):
ciotki kochane, oczywiście, że wieku nie mozna ocenić na 100%, ale przecież nie ocenia sie go na podstawia ilości kamienia na ząbkach, dlatego nie wydaje mi sie, żeby wyczyszczenie ząbków coś dało, zresztą ona raczej do narkozy się nie ndaje, przypominam, że ma chore serduszko...

Jak ma chore serduszko to nawet nie ma co ryzykować.