Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Ewo, mam pytanie-czy Ty sama wierzysz w to co tu piszesz-czy tak jak w tym powiedzeniu "jestes gotowa zawrzec pakt z diablem' dla 'sprawy' bo dla zwierzat to ja tu nie widze nic dobrego.

A Ty Arko nagle zmieniasz front???Nagle zaczal obchodzic Cie los zwierzat????

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
Ewo, mam pytanie-czy Ty sama wierzysz w to co tu piszesz-czy tak jak w tym powiedzeniu "jestes gotowa zawrzec pakt z diablem' dla 'sprawy' bo dla zwierzat to ja tu nie widze nic dobrego.

A Ty Arko nagle zmieniasz front???Nagle zaczal obchodzic Cie los zwierzat????

Frontu nie zmienilam -eutanazja zwierzat mnie nie interesuje, ciagle...

Posted
Jesli masz jakies pytania do Oli to zapytaj sie jej osobiscie chociaz watpie czy bedzie chciala Ci odpowiedziec bo nie chce miec z toba nic wspolnego zreszta jak i wiekszosc wypowiadajacych sie na tym i nnym forum :lol:

Po pierwsze mow sama za siebie a nie za innych, po drugie-przykro mi- ale Ola bedzie miala 'cos' wspolnego ze mna.

Posted
Ewo, mam pytanie-czy Ty sama wierzysz w to co tu piszesz-czy tak jak w tym powiedzeniu "jestes gotowa zawrzec pakt z diablem' dla 'sprawy' bo dla zwierzat to ja tu nie widze nic dobrego

Gdzie nie widzisz - nic dobrego dla zwierz膮t, w czym bo troszk臋 nie kumam ? :o

W schronisku ???? :o

O to jakby nie by艂o si臋 zgadzamy. :lol:

Co do eutanazji - to ju偶 si臋 wypowiada艂am i kolejny raz nie widz臋 potrzeby powtarzac si臋 i udawadnia膰 ci, ze wielb艂膮dem nie jestem.

Posted

ARKO-ani razu nie napisa艂am 偶e nazywam si臋 Ola, a to 偶e ty tak sobie dopowiedzia艂a艣-to tw贸j problem.

Poza tym to " co艣" ma by膰 gro藕b膮?

W ka偶dym razie te twoje ch臋ci nawi膮zania kontaktu z Ol膮 to twoje marzenia...No c贸偶-ka偶dy musi jakies mie膰.

Posted

ARKO poza niewinnym dzi臋kuje i udawaniem, 偶e temat dr膮zy艂a艣 bo nie mog艂a艣 znale藕膰 raportu, mo偶e by艣 zechcia艂a sprostowa膰:

ARKA napisa艂a :

Ty tez opierasz sie i 'podpierasz' wyrywkowymi opiniami innnych, czyz nie? np. Raport NIK- nie kazdy mial ten raport, prawda.

A poza tym chc臋 twoim zwyczajem odpowiedziec pytaniem na pytanie:

czy Ty sama wierzysz w to co tu piszesz-czy tak jak w tym powiedzeniu "jestes gotowa zawrzec pakt z diablem' dla 'sprawy' bo dla zwierzat to ja tu nie widze nic dobrego

A czemu o to pytam, temu :

ARKA napisa艂a:

Niestety tak wygladaja ciagi dla psow-to jest w srodku ciagu sa do tego wybiegi, na zewnatrz. A jak ma wygladac schronisko budowane ponad 25 lat temu, za czasow komuny? Wszystko sie zmienilo tylko zwierzeta caly czas sa w tych samych czasach-czas dla nich sie zatrzymal.

I tak na tych zdjeciach to widac, ze jest czysto a kiedys z tych siatek zwisal brud i kurz. Koszmar.

ARKA napisa艂a:

Oczywiscie,ze to skandal i o tym sie trabi od lat ale co z tego jak to sie gdzies rozmywa i kazdy ma inny pomysl na schronisko-rezultat-od lat 艂ata sie stare dziury i tyle! Moze teraz przed przystapieniem do UE, kraje unijne, ich orgnizacje, zaczely by naciskac. Warszwa-stolica kraju, ktory lezy w srodku Europy. Polska, kandydat do UE a tu lagier dla bezdomnych zwierzat. A czego nie widac na zdjeciach - to w tych ciagach psy maja drewniane lezanki jak w obozach koncentracyjnych. Ciagle sa one mokre wiec jak psy moga byc zdrowe? Podloga betonowa-dostep tylko tam jest do zimnej wody wiec latwo sobie wyobrazic jak 'zdrowe' sa zwierzeta. Budynki budowane sa z azbestu!!! Na dach(strych) budynku nie mozna sie dostac bo by sie zawalil a tam sobie pieknie mieszkaja szczury A co ona pisze o animalsach? Na naszej stronie byly zdjecia z palucha za ich czasoe ale cos sie zacielo na naszej stronie, dowiem sie od webmasterki co sie stalo i jak rusza to dam znac-abys zobaczyla.

Wiecej pieniezy wydaje sie na latanie dziur i ogrzanie tych budynkow(pradem!) niz wydaloby sie przez tyle lat na budowe nowego obiektu czy tez leczenia zwierzat -takze pieniadze ida 'kominem'. A jak po dwoch czy tez trzech lat Ursynow(dzielnica W-wy) zaczal prowadzic swoje dwa przytuliska-duze wybiegi, budy-psy widac wesole i zdrowe to to maja teraz podobno likwidowac. SKANDAL. Pisze o tym GW piatkowa

Kora napisa艂:

Male sprostowanie, schronisko stoi w tym miejscu jakies 35 lat .

Ci z nas ktorzy maja, lub mieli kontakt ze schroniskiem, ucieszyli sie kiedy doszla do Nas wiadomosc ze pracownia Pana Kurylly, jednego z lepszych architektow w Polsce zrobila - uwaga!!!- za darmo projekt schroniska na skale Europejska.Dodam ze taki projekt wymagal pracy wielu ludzi, poznania zasad i potrzeb zwierzat jakie obowiazuja w Unii.

Z projektu wynikalo ze bedzie to, nowoczesniejsze schronisko, niz w Berlinie, domyslam sie ile informacji musieli zdobyc architekci, aby stworzyc taki cudenko! Fakt, ze koszt to okolo 13 mln zlotych, ale o ile wiem byli juz pierwsi sponsorzy. ]

ARKA napisa艂a:

Mysle,ze jakby zaczeto sprzedawac cos na ksztalt 'cegielek' to i warszawiacy mieli by niemaly udzial w tej inwestycji. No ale coz, co rzad to inne 'wizje' a kogo tak naprawde obchodza warunki zwierzat, w schronisku. A moze UM podac do sadu,za znecanie sie nad zwierzetami-to jest znecanie sie i zadosc uczynienie zazyczyc te 13 mln

Posted
ARKO-ani razu nie napisa艂am 偶e nazywam si臋 Ola, a to 偶e ty tak sobie dopowiedzia艂a艣-to tw贸j problem.

Poza tym to " co艣" ma by膰 gro藕b膮?

W ka偶dym razie te twoje ch臋ci nawi膮zania kontaktu z Ol膮 to twoje marzenia...No c贸偶-ka偶dy musi jakies mie膰.

Czy to Ty napisalas?:

Za czas贸w obecnej dyrektorki na paluchu dzieje si臋 TRAGICZNIE!Zwierz臋ta s膮 wyg艂odzone, chude. Starsze psy le偶a w le偶ankach z w艂asnymi odchodami, s膮 brudne, 艂yse, opuchni臋te, zakrwawione i zaropia艂e.

Bez przerwy dochodzi do 艣miertlelnych zagryzie艅 i okropnych pogryzie艅, sama by艂am 艣wiadkiem gdy psy z boksu rozszarpa艂y tak psa, 偶e prawie straci艂 g艂ow臋.........

a potem to, na forum GW:

SKANDAL na PALUCHU!

Autor: prawda1

Data: 28.10.2004 19:23

"Za czas贸w obecnej dyrektorki na paluchu dzieje si臋 TRAGICZNIE!Zwierz臋ta s膮

wyg艂odzone, chude. Starsze psy le偶a w le偶ankach z w艂asnymi odchodami, s膮

brudne, 艂yse, opuchni臋te, zakrwawione i zaropia艂e.

Bez przerwy dochodzi do 艣miertlelnych zagryzie艅 i okropnych pogryzie艅,

sama by艂am 艣wiadkiem gdy psy z boksu rozszarpa艂y tak psa, 偶e prawie straci艂

g艂ow臋....."

Re: SKANDAL na PALUCHU!

Autor: prawda1

Data: 29.10.2004 20:34

"A co do arytyku艂u - by wyja艣ni膰 twoje bezczelne pom贸wienia - po pierwsze nie

jestem osob膮 medialna i nie prawgn臋 nigdzie sie pokazywa膰 w przeciwnie艅stwie do

ciebie,ale mnijesza z tym-ja si臋 k艂贸ci膰 nie zamierzam, bo takie potyczki sa

g艂upie i niepotrzebne.

Do rzeczy - arytyku艂 ukaza艂 sie w przegladzie - "kiedy Ola wyciaga psa ze

schroniska na badania, musi si臋 wyrobi膰 w czasie wyznaczonym na spacer, czyli

bardzo szybko(..)", po pierwsze ja mia艂am ten artyku艂 skorygowac czy nie ma w

nim b艂臋d贸w itp - m.in wykre艣li艂am w艂a艣nie to zdania, a potem jednak ukaza艂o si臋 w prasie, jaki by艂 tego skutek? Dyrektorka nakaza艂a mi spacery z psami do 15

minut! (z psami kt贸re czaasami i kilka lat nie by艂y na spacerze!), poza tym

dzieki tym badaniom, kt贸re sfinansowa艂am niekt贸re psy PRZE呕Y艁Y bo grozi艂a im

艣mier膰, by艂y chore, nie leczone, nie diagnozowane.

Musze tez doda膰, 偶e ka偶da formalna pro艣ba skierowana do dyrektorki by zabrac

posa na specjalistyczne badania gdy jest w ci臋偶ki stanie zawsze ko艅czy艂a si臋

tym samym - "Nie", a na pytanie Czemu - pada艂a odpowied藕 "bo nie"

Nie przekr臋caj wi臋c prawdy i fakt贸w, choc wiem, 偶e nad skleroz膮 starsi ludzie

juz nie panuj膮"

Nie jeste moim marzeniem spotykanie sie z Ola, Olu, ale jestes osoba pelnoletnia i odpowiadasz za swoje slowa, prawda? Spotkamy sie w sadzie. Spotkamy sie za wszystkie slowa(tu cytowane to 'delikatne'), ktore skierowalas na forum GW pod moim adresem.

Posted
ARKO poza niewinnym dzi臋kuje i udawaniem, 偶e temat dr膮zy艂a艣 bo nie mog艂a艣 znale藕膰 raportu, mo偶e by艣 zechcia艂a sprostowa膰:

ARKA napisa艂a :

Ty tez opierasz sie i 'podpierasz' wyrywkowymi opiniami innnych, czyz nie? np. Raport NIK- nie kazdy mial ten raport, prawda.

Nie bardzo rozumiem co tu mam sprostowac? Raport mam- w wersji papierowej a nie kazdy widzi go w calosci. Dlatego prosilam o link aby kazdy mogl zobaczy calosc.

A poza tym chc臋 twoim zwyczajem odpowiedziec pytaniem na pytanie:

czy Ty sama wierzysz w to co tu piszesz-czy tak jak w tym powiedzeniu "jestes gotowa zawrzec pakt z diablem' dla 'sprawy' bo dla zwierzat to ja tu nie widze nic dobrego

A czemu o to pytam, temu :

ARKA napisa艂a:

Niestety tak wygladaja ciagi dla psow-to jest w srodku ciagu sa do tego wybiegi, na zewnatrz. A jak ma wygladac schronisko budowane ponad 25 lat temu, za czasow komuny? Wszystko sie zmienilo tylko zwierzeta caly czas sa w tych samych czasach-czas dla nich sie zatrzymal.

I tak na tych zdjeciach to widac, ze jest czysto a kiedys z tych siatek zwisal brud i kurz. Koszmar.

ARKA napisa艂a:

Oczywiscie,ze to skandal i o tym sie trabi od lat ale co z tego jak to sie gdzies rozmywa i kazdy ma inny pomysl na schronisko-rezultat-od lat 艂ata sie stare dziury i tyle! Moze teraz przed przystapieniem do UE, kraje unijne, ich orgnizacje, zaczely by naciskac. Warszwa-stolica kraju, ktory lezy w srodku Europy. Polska, kandydat do UE a tu lagier dla bezdomnych zwierzat. A czego nie widac na zdjeciach - to w tych ciagach psy maja drewniane lezanki jak w obozach koncentracyjnych. Ciagle sa one mokre wiec jak psy moga byc zdrowe? Podloga betonowa-dostep tylko tam jest do zimnej wody wiec latwo sobie wyobrazic jak 'zdrowe' sa zwierzeta. Budynki budowane sa z azbestu!!! Na dach(strych) budynku nie mozna sie dostac bo by sie zawalil a tam sobie pieknie mieszkaja szczury A co ona pisze o animalsach? Na naszej stronie byly zdjecia z palucha za ich czasoe ale cos sie zacielo na naszej stronie, dowiem sie od webmasterki co sie stalo i jak rusza to dam znac-abys zobaczyla.

Wiecej pieniezy wydaje sie na latanie dziur i ogrzanie tych budynkow(pradem!) niz wydaloby sie przez tyle lat na budowe nowego obiektu czy tez leczenia zwierzat -takze pieniadze ida 'kominem'. A jak po dwoch czy tez trzech lat Ursynow(dzielnica W-wy) zaczal prowadzic swoje dwa przytuliska-duze wybiegi, budy-psy widac wesole i zdrowe to to maja teraz podobno likwidowac. SKANDAL. Pisze o tym GW piatkowa

Kora napisa艂:

Male sprostowanie, schronisko stoi w tym miejscu jakies 35 lat .

Ci z nas ktorzy maja, lub mieli kontakt ze schroniskiem, ucieszyli sie kiedy doszla do Nas wiadomosc ze pracownia Pana Kurylly, jednego z lepszych architektow w Polsce zrobila - uwaga!!!- za darmo projekt schroniska na skale Europejska.Dodam ze taki projekt wymagal pracy wielu ludzi, poznania zasad i potrzeb zwierzat jakie obowiazuja w Unii.

Z projektu wynikalo ze bedzie to, nowoczesniejsze schronisko, niz w Berlinie, domyslam sie ile informacji musieli zdobyc architekci, aby stworzyc taki cudenko! Fakt, ze koszt to okolo 13 mln zlotych, ale o ile wiem byli juz pierwsi sponsorzy. ]

ARKA napisa艂a:

Mysle,ze jakby zaczeto sprzedawac cos na ksztalt 'cegielek' to i warszawiacy mieli by niemaly udzial w tej inwestycji. No ale coz, co rzad to inne 'wizje' a kogo tak naprawde obchodza warunki zwierzat, w schronisku. A moze UM podac do sadu,za znecanie sie nad zwierzetami-to jest znecanie sie i zadosc uczynienie zazyczyc te 13 mln

No to moje slowa, nie wypieram sie ich.

Posted

Czytam, czytam i a偶 :drinking: z wra偶enia.

Wy艣cie chyba powariowali, przepychanki s艂owne, pom贸wienia, s膮dy!!!!

A gdzies po drodze zgubili艣cie g艂贸wny i najwa偶niejszy temat: ZWIERZ臉TA!!!

Jak ma by膰 dobrze, skoro ch臋ci do walki nie brak tylko zamiast je wykorzysta膰 dla dobra zwierz膮t walczycie mi臋dzy sob膮. Dlaczego nie spr贸bujecie po艂膮czy膰 si艂, pomin膮膰 to kto, kiedy mia艂 racj臋 a kiedy jej nie mia艂, pow艣ci膮gn膮膰 czasem sw贸j up贸r i dum臋 i zrobi膰 co艣 co przyniesie jakis efekt.

Z przyjemno艣ci膮 wtedy do was do艂膮cz臋, ale p贸ki co chyba wi臋cej zdzia艂am w pojedynk臋, dla pojedy艅czych zwierz膮t.

Posted

Izoldas, kiedys bylo wlasciwie OK, ARKA robila swoje my swoje, ale dazylismy do jednego celu i jeden nam przyswiecal!

Poprawa warunkow psiakow!

ARKA zajmowala ogolnie zwierzetami, nie szczegolnie Paluchem, od Palucha bylismy my.

ARKA potrafila odmowic wydania psa osobie adoptujacej, jesli miala jakies watpliwosci, teraz jest inaczej byle komu, byle gdzie, zeby tylko poprawic statystyki, a to one sa czesto wykladnia sprawnego zarzadzania INSTYTUCJA (zakladem Pracy)jaki jest Paluch!

Posted

Puste miski, stare blachy, ostre jak brzytwa...dziury mi臋dzy boksami, przez kt贸re psy mog臋 si臋 z艂apa膰 i czesto dochodzi do pogryzie艅...

3250_822082.jpg

Stare, zapadniete pod艂ogi betonowe w kt贸rych zbieraz si臋 ci膮gle woda..kt贸ra powoduje rzow贸j bakterii itp na 艂apach..

3251_822095.jpg

rottweiler i kundelek..jeden ma wielki pi臋kny wybieg , a drugi...艂a艅cuch...

3252_822109.jpg

3253_822127.jpg

Dla por贸wnania...

3254_822138.jpg

Pod艂oga dla ps贸w...Same dziury z woda i fekaliami...

3255_822154.jpg

Kolejny biedny, OPUSZCZONY przez starych wolontariuszy pies i dodatkowo pogryziony..A co ciekawe temn pies sam siedzi w boksie...czy偶by ktos przez te nowe klateczki do niego przeskoczy艂.....

3276_822427.jpg

3277_822440.jpg

I jak tu zy膰? nawet 艂apki mog臋 sobie po艂amac...

3256_822167.jpg

Przez takie dziury psy pr贸buj臋 si臋 gry藕膰 i czasami nawet w akcie despercaji 艂apa膰 ludzi...Czy to jest boks schroniska 21 wieku???!

3258_822190.jpg

Dziury w starej blasze, przez kt贸re psy wsadzaja 艂apki do koleg贸w z boksu obok i sa grzyzione...Ptrzede wszystkim przeciez w schronisku nale偶a艂oby psom zapewni膰 bezpiecze艅stwo!

3260_822215.jpg

Ostra jak brzytwa blacha...

3259_822202.jpg

Biedne staruszki le偶膮 na lodowatym brudnym i mokrym betonie..Oj bol膮 ko艣ci, bol膮...Te biedne psy ca艂y czas podczas wizyty dygotwa艂y jak w febrze...Jeszcze kilka miesi臋cy temu by艂y taki eweso艂e, szcze艣liwe..Ale cz艂owiek potrai...

3262_822240.jpg

3265_822271.jpg

艁yse i chore...Ale po postach i zdjeciach na dogoamnii pies ma juz zabanda偶owan膮 艂ap臋! jednak nie 艂apa jest jedynym problemem i przyczyna b贸lu....Pomy艣lcie..jakby艣cie Wy si臋 czuli..Chore, 艂yse, obola艂e, w boksie, z dziura w 艂apie..wszedzie kraty i kraty..Tylko ch艂贸d i b贸l...

3266_822284.jpg

Posted

Nie jeste moim marzeniem spotykanie sie z Ola, Olu, ale jestes osoba pelnoletnia i odpowiadasz za swoje slowa, prawda? Spotkamy sie w sadzie. Spotkamy sie za wszystkie slowa(tu cytowane to 'delikatne'), ktore skierowalas na forum GW pod moim adresem.

Chyba sie Arko o艣mieszasz. Wali膰 do muchy z grubej rury?? A wed艂ug mnie sama to wszystko sprowokowa艂a艣. Gdyby艣 od poczatku nie "przeprowadza艂a 艣ledztwa" i coraz bardziej j膮trzy艂a rozm贸wc贸w to nie us艂ysza艂aby艣 z艂ych s艂贸w na sw贸j temat.

Ja proponuj臋 abys do pozwu do艂aczy艂a CA艁膭 dyskusje na tym forum. A oli - kimkolwiek ona jest - poradzi艂abym by jej adwokat da艂 te dyskusj臋 do analizy bieg艂emu psychologowi.

Jestem pewna, 偶e nie wypadniesz tam kryszta艂owo ..... no chyba, 偶e pozmieniasz swoje posty - co jako bieg艂a internautka napewno potrafisz zrobi膰.

Posted

Tak patrze na te zdj臋cia i serce mi pp臋ka :cry: Kostek ma racje-jak to mo偶liwe,偶e w 21wieku tak wygl膮da schronisko!!! Chyba na miejscu psa,wola艂abym na ulicy mieszka膰....

I jakim sposobem inne schroniska potrafi膮 sie zorganizowa膰,np te

http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=16698&start=30

Sama by艂am w Swarz臋dzu,gdzie te偶 bieda,ale do niczego doczepi膰 sie nie mo偶na by艂o.Czy nie mam racji,偶e Paluch to najcz臋艣ciej pokazywane w TV schronisko? Ile zbi贸rek na nie by艂o?I co?

I jak mo偶na zakazywa膰 pracy wolontariuszom!Przecie偶 ich nigdy nie by艂oby za du偶o-oni s膮 namiastk膮 domu ,pana dla tych sierot!Ju偶 tylko to pokazuje,偶e chyba nieodpowiednia osoba na nieodpowiednim miejscu :evil: Osobi艣cie by艂am tylko w jednym schronisku[ w Swarz臋dzu]i widze,jak wielk膮 pomoc膮 s膮 wolentariusze..Kiedy bra艂am psa-to nie by艂a ona wystraszon膮 dzikusk膮 tylko normalnym psem.To by艂o takie mi艂e kiedy sie z ni膮 偶egnali....

Posted

Arka, tak mi w艂asnie przsz艂o do g艂owy, wi臋c zadam Ci pytanie:

Czy to nie Ty by艂a艣 jednym z promotor贸w odebrania schroniska Animalsom?

To by t艂umaczy艂o dlaczego tak gorliwie bronisz obecnej ekipy.

Posted

Chyba sie Arko o艣mieszasz. Wali膰 do muchy z grubej rury?? A wed艂ug mnie sama to wszystko sprowokowa艂a艣. Gdyby艣 od poczatku nie "przeprowadza艂a 艣ledztwa" i coraz bardziej j膮trzy艂a rozm贸wc贸w to nie us艂ysza艂aby艣 z艂ych s艂贸w na sw贸j temat.

Ja proponuj臋 abys do pozwu do艂aczy艂a CA艁膭 dyskusje na tym forum. A oli - kimkolwiek ona jest - poradzi艂abym by jej adwokat da艂 te dyskusj臋 do analizy bieg艂emu psychologowi.

Jestem pewna, 偶e nie wypadniesz tam kryszta艂owo ..... no chyba, 偶e pozmieniasz swoje posty - co jako bieg艂a internautka napewno potrafisz zrobi膰.

100 razy Ci juz pisalam-nie oceniaj wedlug swojej miary.

Arka, tak mi w艂asnie przsz艂o do g艂owy, wi臋c zadam Ci pytanie:

Czy to nie Ty by艂a艣 jednym z promotor贸w odebrania schroniska Animalsom?

To by t艂umaczy艂o dlaczego tak gorliwie bronisz obecnej ekipy.

Tobie rozne pomysly przychodza do glowy-spiskowe teorie dziejow tez.

Posted

To nowy opis ze stronki acn ( s膮 i nowe fotki ) :

31 pa藕dziernika zauwa偶y艂am kolejne wa偶ne nowo艣ci Na Paluchu.

Zakupione zosta艂y wspania艂e klatki dla zwierz膮t wymagaj膮cych szczeg贸lnej troski - po to, aby mog艂y by膰 pod bezpo艣rednia opiek膮 Pani Dyrektor. Klatki s膮 nowe, 艂atwe do utrzymania w czysto艣ci, wygodne do przemieszczania - s膮 na k贸艂kach. Obecnie przebywa w jednej z nich doberman po wypadku - ze z艂aman膮 miednic膮 a w drugiej karmi膮ca szczeniaki suczka. Trzecia klatka nie ma jeszcze lokatora. Na dzie艅 klatki s膮 wynoszone przed biuro, aby zwierz臋ta mog艂y odetchn膮膰 艣wie偶ym powietrzem i zobaczy膰 s艂o艅ce, a w nocy wnoszone do ciep艂ego budynku.

Zobaczmy

Klatki wreszcie s膮 przystosowane do wielko艣ci ps贸w, no co艣 co zadowoli艂o moje oko. Wi臋c jednak mo偶na, oby zmian by艂o coraz wi臋cej, tego 偶ycze psiakom przebywaj膮cym w schronisku. Ciekawe czy wszystko tak pieknie tam wygl膮da, bo znam te偶 inne zdj臋cia z palucha, ju偶 nie tak kolorowe a tez aktualne :(

Posted

A ja si臋 jednak zastanawiam - czy przy obecnej porze roku - wystawianie chorych ps贸w lub np. szczeni膮t z matk膮 w tych klatkach na zewn膮trz to aby dobry pomys艂. A mog臋 podejrzewa膰, 偶e nie b臋d膮 tego s艂onka ogl膮da膰 przez godzink臋 tylko ca艂y dzie艅 dok膮g s膮 pracownicy - w ko艅cu pomieszczenia "biurowe" s膮 tak ma艂臋, 偶e jak si臋 tam ustawi klatki to si臋 b臋dzie po nich frywa膰 chiba.

No i oczywi艣cie w zwi膮zku z t膮 bezpo艣redni膮 opiek膮 - czy pani dyrektor b臋dzie zostawa膰 na noc w schronisku czy te偶 biurko stanie na s艂oneczku ?

Posted

Witam,

Mnie tekst wklejony przez Kachne.... a szczegolnie ten:

"Zakupione zosta艂y wspania艂e klatki dla zwierz膮t wymagaj膮cych szczeg贸lnej troski - po to, aby mog艂y by膰 pod bezpo艣rednia opiek膮 Pani Dyrektor. "

fragment szczerze rozbawi艂.... :lol: brzmi znajomo? niczym has艂a PRLowskiej propagandy typu 'buduje sie wspania艂e, luksusowe osiedla aby biedni obywatele wreszcie mogli zamieszka膰 w swoim upragnionym m3, a wszystko to za spraw膮 wspania艂ego, troskliwego Pierwszego Sekretarza'

Autorce opisu proponuje wr臋czenie troskliwej, mi艂osiernej i wspania艂ej Pani Dyrektor bukietu z czerwonych gozdzik贸w i rozpocz臋cia zbi贸rki na szczytny cel dla uczczenia jej wspania艂o艣ci np. na budowe pomnika ku jej czci...

Im wi臋cej czytam i my艣le nad tym tym bardziej umacniam si臋 w przekonaniu 偶e na Paluchu czas sie zatrzyma艂.... to miejsce rz膮dzi sie 'prawami' sprzed 30 lat..... na nieszcz臋艣cie zwierz膮t kt贸rym przysz艂o tam 偶y膰.....

Pozdrawiam

Asia

Posted

Czy wy艣cie do reszty powariowali? Jak mo偶na marnowa膰 czas na jakie艣 przepychanki s艂owne na forum -czy nie rusza was ju偶 los tych biednych i schorowanych zwierz膮t? Mo偶e to jest jaka艣 wielka mistyfikacja to forum- bo tak si臋 zastanawiam, 偶eby lepiej si臋 poczu膰, by膰 g贸r膮 trzeba tu koniecznie zrzuca膰 odpowiedzialno艣膰 na wszystkich i wszystko. Nawet je艣li jest z艂y zarz膮dca Paluch to najwy偶szy czas co艣 zrobi膰 i mo偶e by tak zacz膮膰 od siebie? Jakby ka偶dy z forumowicz贸w zada艂 sobie pytanie co ja mog臋 zrobi膰 i faktycznie zacz膮艂 dzia艂a膰 dla dobra ZWIERZ膭T to by by艂o znacznie mniej tak przykrych temat贸w.

Wydaje mi si臋, 偶e jak tak dalej p贸jdzie celem dogomanii nie b臋dzie m.in. pomoc cierpi膮cym zwierz臋tom, ale forum zacznie s艂u偶y膰 jak prywatny terapeuta, 偶eby ka偶dego utrzymywa膰 w przekonaniu o warto艣ci- pytanie tylko jaka jest faktycznie warto艣膰 ka偶dego z nas- cz艂owieka. Czasem w膮tpie w to cz艂owiecze艅stwo.

Posted

Ostre s艂owa i przykre.

Widzisz Mecko kazdy ma sw贸j spos贸b na pomaganie zwierzetom. Dziewczyny z wolontariatu na Paluchu pomaga艂y im dos艂ownie - opiekuj膮c sie nimi, wyprowadzaj膮c na spacery, szukaj膮c im dom贸w. Dotar艂o do Ciebie, ze ich wykopano? Bo osmieli艂y sie wyrazic swoje niezadowolenie z dzia艂ania etatowych pracownik贸w Palucha.

Zatem juz nic nie moga pom贸c zwierzakom z Palucha.

Natomiast ARKA, kt贸ra na Paluchu bywa艂a w zamierzch艂ej przesz艂o艣ci i nie zna obecnych reali贸w, a jest wsp贸ltw贸rczyni膮 organizacji walcz膮cej o prawa zwierz膮t, zamiast wesprze膰 wolontariuszki w ich s艂usznym oburzeniu - z ca艂a moca wspiera kierownictwo i ekipe Palucha.

No i st膮d ca艂e niesnaski.

Wolontariusze nie moga juz nic dla Palucha zrobi膰, a Arka nie chce!