Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 184
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

śliczny ON'ek pośpieszcie się bo z trzech został już tylko jeden .... nie ma na co czekać trzeba adoptować ślicznego Moruska :loveu:

Posted

[quote name='k_c']PRAWIE jak..... we własnym domku :-(

no fajnie w tym schronisku ............ ale nie przesadzajmy ;)

gdzie ten ludż ?????

/ K_c zdjecie cudo :multi: /

Posted

ewatr napisał(a):
no fajnie w tym schronisku ............ ale nie przesadzajmy ;)

gdzie ten ludż ?????

no właśnie "PRAWIE" robi wielką róznicę :-(

Ludziu Ludziu szukamy Cię bo piesek tęskni za domkiem

Posted

dodałam do allegro te tańczące zdjęcia Moruska i to na budzie bo jest boskie :loveu:
juz 1400 osób ogladnęło owczarki i maja 13 obserwatorów :p

jak teraz szczeniak domu nie znajdzie to ja już zwątpię w ludzki gust :eviltong:

Posted

drogie Ciocie Morus już jest na walizkach ;)

i czeka na swoich nowych państwa

konczymy szukanie mu domu juz tylko kilka chwil dzieli go od wyjazdu :multi:

czyli wszystkie 3 - onki szczęsliwie w nowych domach :multi: :multi: :multi: :multi:

Posted

[quote name='ewatr']drogie Ciocie Morus już jest na walizkach ;)

i czeka na swoich nowych państwa

konczymy szukanie mu domu juz tylko kilka chwil dzieli go od wyjazdu :multi:

czyli wszystkie 3 - onki szczęsliwie w nowych domach :multi: :multi: :multi: :multi:

????????????????????????????????????????????????????????????????????:crazyeye:
:bluepaw:

Posted

Ewatr ale super wieści :multi::multi::multi::multi:

ja też mam bardzo dobre informację od Mundka który teraz nazywa sie Fred :loveu: Jego Pani była tak miła że napisała do nas :loveu:.... a co dokładnie to poczytajcie poniżej :eviltong:

"........................................................................................................
Fredziu jest nad podziw wyjątkowo pojętnym,posłusznym i wdzięcznym pieskiem.W pirwszuch chwilach pobytu u nas był rzeczywiscie nieufny i bał sie wszystkiego.Dzisiaj juz widac, zaczyna rozumiec że jest u siebie.Mnie codziennie odprowadza do pracy a zostaje z meżem i czeka na mnie.Chodzi przy nodze i nie ciągnie smyczy co jak na tak młodego psa jest godne podziwu.Zaczyna miec zaufanie do ludzi,nie szczeka z byle powodu a wizyta rodziny nie zrobiła na nim żadnego wrażenia, został pupilem wszystkich.Jest już wesoły,wszystko go interesuje a co ważne inne zwierzęta go nie obchodzą.Budzi nas rano zimnym noskiem i ogromnie sie cieszy jak oboje z mężem wstajemy i wychodzimy z nim na dwór.
Po kąpieli jak idę spać, Fredzio ciągnie swojego pana sprzed TV do sypialni a sam układa sie na kocu w swoim kącie w przdpokoju i zasypia jak dziecko.
Naszym zaskoczeniem jest że nic nie gryzie, w zachowaniu taki jak pies po PT,a jego dostojeństwo jest zaskakujące.To bardzo myślący piesek.Mąż twierdzi że takiego psa nie widział nigdy,a ma w tym doświadczenie.Fredzio uwielbia jeździć autem i jest ciekawy świata.
W tej chwili leży przy mnie i obserwuje jak piszę do Was.
Serdecznie pozdrawiam Panią i wszystkich Opiekunów oraz Pracowników KUNDELKA.
....................................................................................................."

Posted

ulalalla Mundziu vel. Fred ja wiedziałam że tak będzię!!!!!!!! wiedziałam że TY jesteś nadzwyczaj inteligentnym pieskiem :loveu: i wcale się nie dziwie że tak opętałeś serca swych nowych Państwa ..... wcale a wcale..... i dumna twoja cioteczka jest ze taki porządny z Ciebie piesek i taki grzeczny :loveu: Dziamruszko TY moja :buzi: :buzi: :buzi: ......

takie wiadomości niezwykle budują :oops:

a co z Moruskiem????? Ewus????? bo ja zaraz jajo zniosę!!!!!!!!!!!!!!!:oops: :eviltong:
:bluepaw:

Posted

becia66 napisał(a):
Hurrra !!!:multi: :multi: :multi: Ewatr ,zdradz proszę coś więcej :multi: :multi: :multi: .

wiecej to będzie jak się sama dowiem :evil_lol:

na razie kazali mi sciągnąć chłopaka z aukcji bo do domu jedzie :multi:

Posted

[quote name='k_c']
"........................................................................................................
Fredziu jest nad podziw wyjątkowo pojętnym,posłusznym i wdzięcznym pieskiem.W pirwszuch chwilach pobytu u nas był rzeczywiscie nieufny i bał sie wszystkiego.Dzisiaj juz widac, zaczyna rozumiec że jest u siebie.Mnie codziennie odprowadza do pracy a zostaje z meżem i czeka na mnie.Chodzi przy nodze i nie ciągnie smyczy co jak na tak młodego psa jest godne podziwu.Zaczyna miec zaufanie do ludzi,nie szczeka z byle powodu a wizyta rodziny nie zrobiła na nim żadnego wrażenia, został pupilem wszystkich.Jest już wesoły,wszystko go interesuje a co ważne inne zwierzęta go nie obchodzą.Budzi nas rano zimnym noskiem i ogromnie sie cieszy jak oboje z mężem wstajemy i wychodzimy z nim na dwór.
Po kąpieli jak idę spać, Fredzio ciągnie swojego pana sprzed TV do sypialni a sam układa sie na kocu w swoim kącie w przdpokoju i zasypia jak dziecko.
Naszym zaskoczeniem jest że nic nie gryzie, w zachowaniu taki jak pies po PT,a jego dostojeństwo jest zaskakujące.To bardzo myślący piesek.Mąż twierdzi że takiego psa nie widział nigdy,a ma w tym doświadczenie.Fredzio uwielbia jeździć autem i jest ciekawy świata.
W tej chwili leży przy mnie i obserwuje jak piszę do Was.
Serdecznie pozdrawiam Panią i wszystkich Opiekunów oraz Pracowników KUNDELKA.
....................................................................................................."

takie wiesci z nowych domów to balsam dla duszy opiekunów i wolontariszy oby częsciej :multi: :multi:

a swoja droga jakie te psy sa inteligentne tyle miesiecy bez kontaktu z człowiekiem a dobrze wie jak zawładnąć ich sercem :loveu: