Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

i nasza nowa podopieczna od 4 stycznia - Rubi - jest w DT w Poznaniu, sterylizowana w grudniu w przytulisku i wrzucona do boksu - rana zakażona, z przetoką i nie wiadomo czy nie będzie reoperacji :/ 

12476259_938404889571022_849353958_n.thu

12507034_938405609570950_339115321_n.jpg

12510799_938404176237760_1012258809_o.th

12511892_938403942904450_1037793353_n.th

12512083_938403966237781_1206723002_n.th

Posted

Bożżżżż ile by zmartwień odeszło gdyby ludzie pracujący w schroniskach byli wszyscy pro zwierzęcy bez znieczulicy...

3mam kciuki za Rubi.

A dziewuszka z łańcuszka z niedzwiadka w pannicę się przobraziła :)

Posted

z niedźwiadka w gołodupca - pod tymi lokami przełysienia, ale odrośnie, jest śliczna, chuda nie jest - taka w sam raz, teraz mi się po domu chowa po kątach i dyszy, boi się psów, ale bez agresji a i oni po pierwszym szale już się uspokoili; 

Posted

Sunia śliczna, ma już imię? A co z tymi ci były w planie? Ta ślepa i dwie z pseudo? ( totalnie nie nadążam bo nie wiem o które chodzi) no i przedewszystkim co z tadkiem? A chodzi już na ten nozce? Rehabilitacja się udała?

Posted

Już jej przeszło, zaraz jedziemy na sterylkę. 

Daktyla odwożą do Ulki - tyle dobrego wrrr ... porażka totalna, tyle było pięknych słów, a życie i tak kopie w dupę... i nie wiem już jak z ludźmi rozmawiać i jak przewidzieć co zrobią... 

Posted

Sterylka ok, chwilowo na myśl o oddaniu któregokolwiek psa mam mdłości... u Pixela też tak sobie bo oszalał i szczeka - nawet jak zostaje w domu z kimś, kto nei jest jego panią... wszystkie psy zamieszkają ze mną i ch.j ... mam zajebiście dość ludzi.

Sonia miała też usunięty przedziwny niedorozwinięty "drugi piąty" palec - malutki, ale wiszący i z pazurem, który rósł na orkętkę i wrastał... no okropność, ale ciach i po problemie.

Mamy wynik kamienia Koki i też jakaś masakra - kamień dwuskładnikowy - dieta na jeden składnik wyklucza ten drugi i odwrotnie... musimy zrobić dalsze badania... shit! ładnie się rok zaczął 

Posted

Ach ci ludziska........ Moim zdaniem i tak lepiej ze oddali Pixela do Was, a nie gdzies w lesie, czy na smietniku, czy jeszcze lepszy pomysl wywoza na wies na lancuch-wiem ze to nie jest pocieszające. Wasiu, z psami robisz takie cuda, ze wierzyc się nie chce jaka się dokonuje w nich zmiana nie tylko wyglądu, ale zachowania, zdrowia, wszystkiego. I to naprawdę ma sens

• Upvote 1