Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Był pierwszy telefon o Tobiego. To nie jest dom dla niego ale nie powiedziałam tego. Ludzie powinni nauczyć się czytać. Jest przecież jakaś wysokość,której pies nie pokona a ma ogrodzenie 1,5m. Jeszcze minika.

Nie rozumiem dwóch ostatnich zdań.Jakbyś mogła się rozwinąć, byłabym wdzięczna.

Posted

Przedostatnie zdanie-to słowa tego gościa co dzwonił.

Ostatnie to moje zdanie oparte na info od niego. Ma minika sznauca a Tobi powinien raczej być jedynakiem.

OK, dzięki

Posted

po sterydzie lepiej, antybiotyku nie mogliśmy na razie zmienić, ciut mniej ją męczy, dużo śpią, odpoczywają; pogoda piękna a te moje seniorki takie osłabione i nie da się pójsć na spacer, a zaraz będzie koniec słońca i będzie deszczowo 

Daisy już nie izolujemy, zeszła do nas jakby wróciła z wakacji :v jest prześmieszna, kochana bardzo, łobuzerka taka jakie kocham najbardziej... 

Posted

Ja tez zaglądam,tylko rzadko pisze.
A co do ,,psów niezadbanych na wsi", to chyba tez zależy. My mamy psa, który cale zycie spedzil na zamknietej działce, spal w sniegu i na mrozie, jest u nas od 2 pol roku-i często jak przychodzi jesien ma angine, a teraz jeszcze serce. U nas jest w cieple, jest zadbany, a i tak choruje, wiec to jednak chyba od egzemplarza zalezy

Posted

Ja tez zaglądam,tylko rzadko pisze.
A co do ,,psów niezadbanych na wsi", to chyba tez zależy. My mamy psa, który cale zycie spedzil na zamknietej działce, spal w sniegu i na mrozie, jest u nas od 2 pol roku-i często jak przychodzi jesien ma angine, a teraz jeszcze serce. U nas jest w cieple, jest zadbany, a i tak choruje, wiec to jednak chyba od egzemplarza zalezy

no bo u was jest w cieple, zadbany - to sobie może pozwolić na chorowanie, a wcześniej nie chorował bo pewnie jakby chorował to juz by go nie było

Kate i od egzemplarza i jakie życie miał. Super, że teraz ma takie pieskie anielskie życie :)

Wasiu nie wiem czy można pytać ale jak Lunka?

można pytać można - tylko nie bardzo wiem co powiedzieć, z Luną jest różnie, czasem ma gorszy dzień to wtedy mi serce staje, czasem się ślini - musiałam jej podciąć brodę bo od śliny ciągle śmierdziała, a myciem ją tylko stresowałam, ale ma też takie fajne dni, kiedy (jak nie szczeka) to cięzko się domyślać że jest chora - bryka, jest wesoła, apetyt dopisuje; ślepa jest coraz bardziej, ze słuchem też róznie - czasem ją wołam, a ona zobaczy jakiś cień gdzieś i leci tam bo myśli, że to źródło wołania; ostatnio ją wzięłam na spacerek nad jeziorko to pogoda nam pokrzyżowała plany i się rozpadało więc zwinęłam się z nią do domu żeby nie przeziębiła się, było cudnie przez chwilę

12068977_1063538423679298_10899488057908

12113470_1063538363679304_10867490357500

• Upvote 1
Posted

Lunetka kochana rozdarta mordusia <3  

Trzymam za nią kciuki najmocniej na swiecie. Ur. w tym samym miesiącu i roku co Setulka. Obie babinki. Setulka widzi ale głucha.  Żyjemu tu i teraz.  Nie patrzę w jej przypadku na jutro.