Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no kurde wszystkie przeciwko mnie :lol: ale Bajkał ładnie - lubię Bajkał, ale z pewnych względów nie użyję go - może nazwiemy tak tego chłopaka co przyjedzie do Ciebie :cool3:

No i potrzebne jeszcze jedno imię :roll: dziś przyjechał ze Szczytów do hotelu u Angeliki nasz kolejny sznupol - mix olbrzymek:
[url]http://sznaucery.eadopcje.org/psiak/812[/url]

Posted

[quote name='ULKA12']A ten nowy co jest u Angeliki to chyba ma coś w sobie z owczarka:cool1:[/QUOTE]

uszy na pewno :lol: a co jeszcze to sie okaże :roll: ale teraz poza mega hiper chudością wyglada lepiej niż na tych zdjęciach - sierść mu odrosła, Angela mówiła, że brodę ma całkiem fajną, no jeden rodzic na pewno sznupem był i basta :evil_lol:

Posted

Baron - zdrobniale Bari/Baruś i git :evil_lol: muszę mieć jakieś imię jak będę na niego zła wiec wtedy żeby przywołać do porządku pasuje Baron :eviltong: dziś się chłopcy coś posprzeczali rano - narobili hałasu, że wyskoczyłam z łóżka jak torpeda i w mig w majtorach byłam przy kojcu, a tam już był spokój :splat: wydaje mi się, że Baron ( :evil_lol: ) pilnuje przed Mondym furtki - ale to dobrze bo on przynajmniej tam tylko leży, a Mondy furtkę próbował rozebrać na czynniki pierwsze :roll:

Posted

Bryzusia coraz słabsza... tak się o nią boję, jutro chyba pojadę z nią na badania żeby sprawdzić czy coś jeszcze możemy dla niej zrobić, jakoś pomóc czy już nic... znowu bardzo ma problemy ze wstawaniem, nic nie pomaga już :(

Posted (edited)

[B]Ania[/B],sprawdź czy się zgadza?

Ulka12: Lamia, , Silver,
malawaszka: , Mondy, Bryza, Viki,,Baron
Pysia:
Brokatka i ania0112: Figa,
hotel/JOAPG:
hotel missieek:
marako:
WATACHA: Myszka,
Małgosia H.: Efra
DoPi: Carbon

wyadoptowane:

Dżeki,Absurd,Reszka,Cherry,Fryga,Laleczka,Tila,Agent,Cygan,Nikita, Louis, Tina, Nero, Figa,Bajka,Tina,Nari,Furia,Wera,Duch,Pepsi,Fado,Szaman

Edited by wilczy zew
Posted

no i nie dopisałaś do hotelu missieek tego nowego :lol: wpisz na razie NOWY i jak imię wydumamy do zmienisz
i jeszcze mamy Ozzyego - DT u Pani Kasi [B][URL]http://sznaucery.eadopcje.org/psiak/832[/URL][/B]

eee pisałam posta godzinę chyba o nie wiem co zrobiłaś z listą???? :roll:

Posted

wz ta lista jakas dziwna.... u ulki lamia... no przeciez tez wyadoptowana jest.
a lays zeszłoroczny?
Monika jak zwykle wszyscy mowie super super czasem komus sie nie podoba tak teraz nagle tyle osob przeciw Baronowi... coś Ci powinno to zasugerować :p
U misiek uszaty proponuje Tajron - Taj... jakiś taki poszczelony mi się wydaje z tymi ucholami :cool3:

Posted

[quote name='ania0112']
Monika jak zwykle wszyscy mowie super super czasem komus sie nie podoba tak teraz nagle tyle osob przeciw Baronowi... coś Ci powinno to zasugerować :p[/QUOTE]

no co Ty nie powiesz? :diabloti: [url]http://sznaucery.eadopcje.org/psiak/843[/url] li tylko dlatego, że jak się masom nie podoba to domu szybko nie znajdzie więc muszę się ugiąć pod naporem mas :eviltong:

Lamia przecież dawno już ma dom... nic nie kumam z tej listy

Posted

[quote name='ULKA12']Bo wz wpisuje na listę wszystkie psy jakie u nas były w danym roku lub są. Pod spodem napisano kto został wyadoptowany.[/QUOTE]

że tak się powtórzę

Posted

[quote name='ULKA12']że tak się powtórzę[/QUOTE]

no ok to czytałam, ale lista się nie zgadza, przy Pysi nie ma ani jednego psa a przecieżmiała, JOAPG miała, marako miała, ja miałam więcej i tak dalej i tak dalej, u Ciebie też było więcej przecież

więc wz na dywanik :eviltong:

Posted

Malawaszko,a co dolega Bryzuni?

W jakim jest wieku?

Moja wetka powiedziała mi,że nie ma stopniowania niedoczynności tarczycy

na większą czy mniejszą.Tak jak mówiłam mój 44 kilowy pies brał 2 razy po 2 tabletki

euthyroxu 200.

Może ona za dużo tego leku dostaje?

Posted (edited)

[quote name='azalia']Malawaszko,a co dolega Bryzuni?

W jakim jest wieku?

Moja wetka powiedziała mi,że nie ma stopniowania niedoczynności tarczycy

na większą czy mniejszą.Tak jak mówiłam mój 44 kilowy pies brał 2 razy po 2 tabletki

euthyroxu 200.

Może ona za dużo tego leku dostaje?[/QUOTE]

Bryza ma problemy z poruszaniem się - spondyloza, starcze zwyrodnienia, kilka lat w schronisku, a sama ma lat killkanaście - wg naszej wetki ok 14. Jak na dużego psa to bardzo stary pies. Leczenie ustala weterynarz - Dr Olender i absolutnie nie wchodzę w Jej kompetencje bo poprzednio pomogła postawić Bryzusię na łapy, zresztą nie tylko ją; przy tych problemach Bryzy pół tabl euthyroxu więcej czy mniej nie robi różnicy, ale zapytam o to jeszcze

a no i co jeszcze mi się przypomniało to dawkowanie euthyroxu nie jest sztywne tylko robi się przecież kontrolne oznaczanie 4-6 godzin po podaniu leku żeby ocenić czy dawka jest skuteczna i ewentualnie ją zmodyfikować

Edited by malawaszka
Posted

[quote name='ULKA12']Teraz jest inaczej niż było wcześniej, wz coś chyba chciała ulepszyć i pozmieniała wszystko[/QUOTE]

Właśnie,na bieżąco będę podawać te psy,które są u danej osoby a nie były w danym roku.

Lamię dać do wyadoptowanych?

lays zeszłoroczny-napisała Ania,co to za pies i gdzie?

Barona zmienić na Bari??

Ten NOWY (uszaty) jest u missieek?

Posted

[quote name='wilczy zew']Właśnie,na bieżąco będę podawać te psy,które są u danej osoby a nie były w danym roku.

Lamię dać do wyadoptowanych?

lays zeszłoroczny-napisała Ania,co to za pies i gdzie?

Barona zmienić na Bari??

Ten NOWY (uszaty) jest u missieek?[/QUOTE]

ale lepiej było tak jak było - jakie psy były u kogo, a pod spodem osobno które wyadoptowane

Lamia wyadoptowana

Lays to "mój" haszczak

Baron czy Bari - no zmień już jak Wam to przyniesie ulgę ;)

tak nowy uszaty jest u missieek (missieek=Angelika) ;)