malawaszka Posted August 10, 2014 Author Posted August 10, 2014 no kurde wszystkie przeciwko mnie :lol: ale Bajkał ładnie - lubię Bajkał, ale z pewnych względów nie użyję go - może nazwiemy tak tego chłopaka co przyjedzie do Ciebie :cool3: No i potrzebne jeszcze jedno imię :roll: dziś przyjechał ze Szczytów do hotelu u Angeliki nasz kolejny sznupol - mix olbrzymek: [url]http://sznaucery.eadopcje.org/psiak/812[/url] Quote
ULKA12 Posted August 10, 2014 Posted August 10, 2014 A ten nowy co jest u Angeliki to chyba ma coś w sobie z owczarka:cool1: Quote
malawaszka Posted August 10, 2014 Author Posted August 10, 2014 [quote name='ULKA12']A ten nowy co jest u Angeliki to chyba ma coś w sobie z owczarka:cool1:[/QUOTE] uszy na pewno :lol: a co jeszcze to sie okaże :roll: ale teraz poza mega hiper chudością wyglada lepiej niż na tych zdjęciach - sierść mu odrosła, Angela mówiła, że brodę ma całkiem fajną, no jeden rodzic na pewno sznupem był i basta :evil_lol: Quote
malawaszka Posted August 11, 2014 Author Posted August 11, 2014 Baron - zdrobniale Bari/Baruś i git :evil_lol: muszę mieć jakieś imię jak będę na niego zła wiec wtedy żeby przywołać do porządku pasuje Baron :eviltong: dziś się chłopcy coś posprzeczali rano - narobili hałasu, że wyskoczyłam z łóżka jak torpeda i w mig w majtorach byłam przy kojcu, a tam już był spokój :splat: wydaje mi się, że Baron ( :evil_lol: ) pilnuje przed Mondym furtki - ale to dobrze bo on przynajmniej tam tylko leży, a Mondy furtkę próbował rozebrać na czynniki pierwsze :roll: Quote
AnkaG Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 Znowu gola latałaś... a fotki gdzie? A kaloszki chociaż ubrałaś? :cool3::diabloti: Quote
malawaszka Posted August 11, 2014 Author Posted August 11, 2014 co Ty? w crocsach tylko i wyłącznie w tym roku :lol: Quote
malawaszka Posted August 11, 2014 Author Posted August 11, 2014 Bryzusia coraz słabsza... tak się o nią boję, jutro chyba pojadę z nią na badania żeby sprawdzić czy coś jeszcze możemy dla niej zrobić, jakoś pomóc czy już nic... znowu bardzo ma problemy ze wstawaniem, nic nie pomaga już :( Quote
wilczy zew Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 (edited) Ma być Baron,bo już zapisałam!! Ten hotel u Angeliki to jak zapisać,bo się gubię? Edited August 11, 2014 by wilczy zew Quote
malawaszka Posted August 11, 2014 Author Posted August 11, 2014 hotel zapisać tak jak piszesz - w czym tu się gubić? :lol: Quote
wilczy zew Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 (edited) [B]Ania[/B],sprawdź czy się zgadza? Ulka12: Lamia, , Silver, malawaszka: , Mondy, Bryza, Viki,,Baron Pysia: Brokatka i ania0112: Figa, hotel/JOAPG: hotel missieek: marako: WATACHA: Myszka, Małgosia H.: Efra DoPi: Carbon wyadoptowane: Dżeki,Absurd,Reszka,Cherry,Fryga,Laleczka,Tila,Agent,Cygan,Nikita, Louis, Tina, Nero, Figa,Bajka,Tina,Nari,Furia,Wera,Duch,Pepsi,Fado,Szaman Edited August 11, 2014 by wilczy zew Quote
malawaszka Posted August 11, 2014 Author Posted August 11, 2014 no i nie dopisałaś do hotelu missieek tego nowego :lol: wpisz na razie NOWY i jak imię wydumamy do zmienisz i jeszcze mamy Ozzyego - DT u Pani Kasi [B][URL]http://sznaucery.eadopcje.org/psiak/832[/URL][/B] eee pisałam posta godzinę chyba o nie wiem co zrobiłaś z listą???? :roll: Quote
zerduszko Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 [quote name='malawaszka']no i nie dopisałaś do hotelu missieek tego nowego :lol: [/QUOTE] bo kazałaś hotel Angelika, a nie missieek ;) Quote
ania0112 Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 wz ta lista jakas dziwna.... u ulki lamia... no przeciez tez wyadoptowana jest. a lays zeszłoroczny? Monika jak zwykle wszyscy mowie super super czasem komus sie nie podoba tak teraz nagle tyle osob przeciw Baronowi... coś Ci powinno to zasugerować :p U misiek uszaty proponuje Tajron - Taj... jakiś taki poszczelony mi się wydaje z tymi ucholami :cool3: Quote
ULKA12 Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 Bo wz wpisuje wszystkie psy jakie u nas były w danym roku lub są. Pod spodem napisano kto został wyadoptowany. Quote
malawaszka Posted August 11, 2014 Author Posted August 11, 2014 [quote name='ania0112'] Monika jak zwykle wszyscy mowie super super czasem komus sie nie podoba tak teraz nagle tyle osob przeciw Baronowi... coś Ci powinno to zasugerować :p[/QUOTE] no co Ty nie powiesz? :diabloti: [url]http://sznaucery.eadopcje.org/psiak/843[/url] li tylko dlatego, że jak się masom nie podoba to domu szybko nie znajdzie więc muszę się ugiąć pod naporem mas :eviltong: Lamia przecież dawno już ma dom... nic nie kumam z tej listy Quote
ULKA12 Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 [quote name='ULKA12']Bo wz wpisuje na listę wszystkie psy jakie u nas były w danym roku lub są. Pod spodem napisano kto został wyadoptowany.[/QUOTE] że tak się powtórzę Quote
malawaszka Posted August 11, 2014 Author Posted August 11, 2014 [quote name='ULKA12']że tak się powtórzę[/QUOTE] no ok to czytałam, ale lista się nie zgadza, przy Pysi nie ma ani jednego psa a przecieżmiała, JOAPG miała, marako miała, ja miałam więcej i tak dalej i tak dalej, u Ciebie też było więcej przecież więc wz na dywanik :eviltong: Quote
azalia Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 Malawaszko,a co dolega Bryzuni? W jakim jest wieku? Moja wetka powiedziała mi,że nie ma stopniowania niedoczynności tarczycy na większą czy mniejszą.Tak jak mówiłam mój 44 kilowy pies brał 2 razy po 2 tabletki euthyroxu 200. Może ona za dużo tego leku dostaje? Quote
ULKA12 Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 Teraz jest inaczej niż było wcześniej, wz coś chyba chciała ulepszyć i pozmieniała wszystko Quote
malawaszka Posted August 11, 2014 Author Posted August 11, 2014 (edited) [quote name='azalia']Malawaszko,a co dolega Bryzuni? W jakim jest wieku? Moja wetka powiedziała mi,że nie ma stopniowania niedoczynności tarczycy na większą czy mniejszą.Tak jak mówiłam mój 44 kilowy pies brał 2 razy po 2 tabletki euthyroxu 200. Może ona za dużo tego leku dostaje?[/QUOTE] Bryza ma problemy z poruszaniem się - spondyloza, starcze zwyrodnienia, kilka lat w schronisku, a sama ma lat killkanaście - wg naszej wetki ok 14. Jak na dużego psa to bardzo stary pies. Leczenie ustala weterynarz - Dr Olender i absolutnie nie wchodzę w Jej kompetencje bo poprzednio pomogła postawić Bryzusię na łapy, zresztą nie tylko ją; przy tych problemach Bryzy pół tabl euthyroxu więcej czy mniej nie robi różnicy, ale zapytam o to jeszcze a no i co jeszcze mi się przypomniało to dawkowanie euthyroxu nie jest sztywne tylko robi się przecież kontrolne oznaczanie 4-6 godzin po podaniu leku żeby ocenić czy dawka jest skuteczna i ewentualnie ją zmodyfikować Edited August 11, 2014 by malawaszka Quote
wilczy zew Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 [quote name='ULKA12']Teraz jest inaczej niż było wcześniej, wz coś chyba chciała ulepszyć i pozmieniała wszystko[/QUOTE] Właśnie,na bieżąco będę podawać te psy,które są u danej osoby a nie były w danym roku. Lamię dać do wyadoptowanych? lays zeszłoroczny-napisała Ania,co to za pies i gdzie? Barona zmienić na Bari?? Ten NOWY (uszaty) jest u missieek? Quote
malawaszka Posted August 11, 2014 Author Posted August 11, 2014 [quote name='wilczy zew']Właśnie,na bieżąco będę podawać te psy,które są u danej osoby a nie były w danym roku. Lamię dać do wyadoptowanych? lays zeszłoroczny-napisała Ania,co to za pies i gdzie? Barona zmienić na Bari?? Ten NOWY (uszaty) jest u missieek?[/QUOTE] ale lepiej było tak jak było - jakie psy były u kogo, a pod spodem osobno które wyadoptowane Lamia wyadoptowana Lays to "mój" haszczak Baron czy Bari - no zmień już jak Wam to przyniesie ulgę ;) tak nowy uszaty jest u missieek (missieek=Angelika) ;) Quote
Recommended Posts