Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

oooo Brokat też miał zrosty w sumie dalej ma ... wąsko straszne ale na razie nie miał żadnych infekcji tfu tfu( jedną w tm roku ale inka tez miała a ona ma normalne uszy) i tez nam się czasem zdaje ze nie słyszy a potem okazuje sie ze po prostu nas olewa bo na ciche otwieranie lodówki leci pierwszy :lol:
Ile Fado ma lat? czekam na fotki chłopaka :loveu:

Posted

A moja mama dzisiaj się źle czuje. Przelezała od rana na kanapie. A Pepsi....obok niej. I to pod kocykiem :)

Ona ukochała moją mamę ponad wszystko i dostosowuje się do niej kompletnie. A mama szczęśliwa że ma obok siebie ją.
I tak patrzę na nie dwie pasujące do siebie jak dwie połówki i....
Gdyby tylko przestała się ciepać na TZta :( Gdyby przestała sie go bać i go zaakceptowała to moze wredy on by zaakceptował ją? To ciężka sprawa....

Ale naprawdę jest to pierwszy pies który tak idealnie pasuje do mamy i do mojej Zdziry.

Tylko że wtedy koniec z tymczasami. I jak zyć?

Ale mnie dręczą myśli...

Posted

Pysia nie poddawaj się w tymczasowaniu... jak była laleczka a wcześniej cherusia to tez opowiadałas jak pokochała mame, jak świetnie pasuje itp :) zawsze będzie tak ze sporo psów będzie pasowało :) a ta się rzuca na TZ - no musi mieć chłop trochę życia w swoim domu.... moze następny go polubi ;)

Posted

Widziałam zdjęcia Fado na fb... ale cudny!!!! ślicznie mu ta sierść zarasta!!!!! a on w koncu został wykastrowany czy to jeszcze przed nim? Rozumiem ze z Hondom fałszywy alarm i jeszcze cieczki nie dostała?
Ale świetnie się bawią! honda jak zwykle cudowna sunia i zajęła się tymczasem :loveu:

Posted

Nie ma cieczki, co mnie nawet dziwi, bo to już dziewiąty miesiąc. W tym tygodniu jeszcze nie będzie kastracji, bo mam w pracy obłęd zakończeniowy, a i leczenie niech jeszcze potrwa. Ale za około tydzień się umówię na odjajczenie (i może jeden kanał albo i dwa, a może nie, nie wiem, zobaczymy).

Ale co gorsza, coś się z Hondą dzieje i muszę do weta z nią, a jutro nie zdążę, więc dopiero we wtorek. Od paru (parunastu) dni szczeka coraz wyższym głosem, jakimś nie swoim. I to postępuje, głos jest coraz wyższy i coraz to ma jakiś taki chrypiący ton w sobie. Myślałam najpierw, że mi się zdaje, albo, że ona tak moduluje głos z emocji. Ale teraz jestem pewna, ze coś jej przeszkadza w wydaniu normalnego szczeku.

Posted

[quote name='marako']Ale co gorsza, coś się z Hondą dzieje i muszę do weta z nią, a jutro nie zdążę, więc dopiero we wtorek. Od paru (parunastu) dni szczeka coraz wyższym głosem, jakimś nie swoim. I to postępuje, głos jest coraz wyższy i coraz to ma jakiś taki chrypiący ton w sobie. Myślałam najpierw, że mi się zdaje, albo, że ona tak moduluje głos z emocji. Ale teraz jestem pewna, ze coś jej przeszkadza w wydaniu normalnego szczeku.[/QUOTE]

o matko :mdleje: mam nadzieję, że to jakaś drobnostka!!!!

mnie się pochorował Dropsik :( dziś już spanikowałam bo kurcze jakaś plaga na te moje psy spadła czy co... wczoraj mi zwymiotował jakieś ścierwo - chyba mysie jakieś resztki, albo zwymiotował to kot, a Drops popróbował - nie wiem bo przyłapałam go jak stał nad tym... i potem już był taki osowiały, kolacji nie zjadł, dziś śniadania nie zjadł, a jak mu się przyjrzalam to panika bo aż mu trzecia powieka tak spuchła i naszła na oko, no i rozpalony cały, więc od weta pędem, kroplówek na razie nie dostał, ale zastrzyki i trochę mu się poprawiło, nawet obiad zjadł, ale dalej jest nieswój, leży, nie szczeka :shake:

Posted

Biedny Dropsik.:shake: Miejmy nadzieję,że jednak nie najadł się jakiegoś świństwa.

Marako,mam nadzieję,że to jakieś zapalenie strun i szybko przejdzie.:kciuki:

Posted

Osz się podzieło znowu.

Mam andzieję, że Honda to jakas infekcja moze zapalenie krtani? nie wiem , jak u ludzi jest to sie głos zmienia bardzo moze u psów też...

Wasia a co mówili o Dropsiku?

Posted

No jakaś infekcja jest, jeśli to była mysz to w myszach są jakieś bakterie ponoć, z którymi psy sobie nie muszą poradzić, a ja zebrałam dziś coś niedużego rozjechanego z drogi i to wyglądało podobnie jak to co było nawymiotowane :shock: i jeszcze na tarasie też zebrałam jakieś resztki myszowe... okropność i mam dzisiaj nerwa na koty bo znoszą tego dziadostwa mnóstwo :shake: uroki wsiowe
Teraz byliśmy na spacerku to Dropsiul już lepszy więc mam nadzieję, że będzie ok, jeszcze mam zastrzyki na jutro i pojutrze, jak będzie dalej mu źle to pojadę na badania jakieś większe. Niestety muszę w końcu dopuścić do siebie myśl, że Drops już też nie jest młodzikiem :(

Posted

[quote name='marako']
Najgorzej, że czasem myszy nafaszerowane trutką mogą być.[/QUOTE]

też się tego obawiałam, ale tutaj raczej nie powinno się trafić trutkowanie bo tu wszyscy mają koty i naturalnie się pozbywają myszy... ale 100% pewności nigdy nie ma

Posted

jestem w szoku!!! pierwszy raz takie coś - Viki była na tarasie, drzwi były otwarte, ale nie całkiem - takie w 1/4 - zaczęłam teraz sypać psom do misek kolację - Vika usłyszala na tarasie i SAMA weszła do domu, przeleciała prawie prosto przez pokój i przyszła do kuchni :mdleje: aaaaaaa :loveu: to jest MEGA wyczyn!

Posted

Dopiero przeczytałam z opóźnieniem .Dziwi mnie,że Bryzunia tak dużo tego euthyroxu bierze.

Mój Bono ważył 44 kg i brał rano 2 tabl.i wieczorem 2 euthyroxu 200.

Często badałam mu parametry tarczycy i zawsze było o.k.

Posted

[quote name='azalia']Dopiero przeczytałam z opóźnieniem .Dziwi mnie,że Bryzunia tak dużo tego euthyroxu bierze.

Mój Bono ważył 44 kg i brał rano 2 tabl.i wieczorem 2 euthyroxu 200.

Często badałam mu parametry tarczycy i zawsze było o.k.[/QUOTE]

wielkość dawki może też zależy od stopnia niedoczynności - nie wiem nie ja dobierałam dawkę tylko nasza Pani dr - ja niedługo będę jej robiła badanie kontrolne i zobaczymy co wyjdzie