Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

pędzę aktywować :loveu:

a i mam wieści od Reszki :loveu:
[QUOTE]Dzisiaj była w domu sama, żadnych strat. Trochę obawia się ludzi pojawiających się nagle na naszym pustym osiedlu, ale to tylko kwestia czasu. Pierwszy spacer ma o 6.00 , ostatni o 22. W ciągu dnia też oczywiście ze dwa, no i zabawy w ogrodzie. Cały czas mi towarzyszy. Teraz leży obok i sobie drzemie. Przed chwilą szalała, dywany i chodniki fruwały. Co chwila chce gdzieś ukryć swoją wielką kość, a że w domu nie można wykopać dziury, to ukrywa ją pod poduszkami i kocykami na kanapie. Potem co chwilę biegnie i sprawdza, czy tam jest. Jest naprawdę cudowna.[/QUOTE]

ale jestem szczęśliwa :multi:

Posted

co mam trochę radości to zaraz się zesr.ć musi... muszę z Bryzą pojechać na badanie krwi - nie wiem czy coś się dzieje czy od dźwigania, ale wczoraj i dzisiaj wymiotowała po dwa razy :shake:

Posted

[quote name='malawaszka']co mam trochę radości to zaraz się zesr.ć musi... muszę z Bryzą pojechać na badanie krwi - nie wiem czy coś się dzieje czy od dźwigania, ale wczoraj i dzisiaj wymiotowała po dwa razy :shake:[/QUOTE]

No faktycznie co się polepszy to się po....przy.:shake:
Biedna Bryzunia.

Posted

No nie mów, jestem uczulona na wymiotowanie starego psa. Oby to tylko chwilowa niestrawność (może coś podjadła innego niż zwykle?).Albo jest uczulona na coś domowego, chemia, kosmetyki, coś, co wydzielają nowe meble, w końcu nie mieszkała w domu, a teraz jest.

Posted

co do podjadania to nie - ona nie chodzi swobodnie po domu bo nienawidzi kotów i ze Zgredkiem się nie dogadają... muszę spróbować jakoś inaczej ją podnosić, ale ona jest taka... nieporęczna i niewspółpracująca, że nie wiem czy się da bezpiecznie... a jutro zrobimy pochylnię żeby mogła sama schodzić

Posted

malawaszka - co możesz polecić

Pani się zgłosiła po sukę i to owczarkową ;) która już pojechała a szuka psa:

któremu chce pomóc
ma sznaucery miniatury ,,emerytki" umie je strzyc i pielegnować ale może być też większy (w sensie że nie minik)
psa nie młodego, takiego 5-7 lat żeby jeszcze pożył bo jak mówi strasznie przeżywa śmierć i nie chce ,,na dzień dobry" tego przeżywać

SPRAWDZONY NA KOTY - Pani ma koty które są z jej psami i wiadomo - nie chce żeby były pożarte
miała w życiu dużo psów i owczarki też więc wie co się z czym je

Posted

[quote name='JankaBezZiemii']no nie - może być sznup dlatego piszę no i pani ma doświadczenie sznupowe[/QUOTE]

a skąd ona ta Pani? dom z ogrodem? a większy niż mini tzn olbrzym czy bardziej średniak? pomyślałam przez chwilę o Absurdzie żeby go na koty sprawdzić ale on młodzik jest gówniarz no i wielki

Bryza dziś póki co ok, chodzi ładnie, a gdyby nie lodowisko to byłoby jeszcze ładniej, ale dzisiaj to żaden pies nie chce chodzić -kurduple tez uciekają do domu bo lód kłuje w łapki :D musiałam Piździę na spacerze nosić bo stała i ani kroku :roll: nawet Ruda wymiękła... ja znowu nie mam z kim na spacery chodzić :placz: niech już przyjedzie prawdziwy pies no :lol:

Posted

a wiecie co jeszcze u Viki jest dziwne - muszę o tym z pogadać z wetką, ale taka ciekawostka, która mnie ofc niepokoi - Viki ma czasem takie dni jak dzisiaj - że od wczoraj około 22 do dziś koło 16 nie sikała :mdleje: i je, i pije, i krąży po domu, i kupę robiła, ale sikanie dopiero teraz - wieeelka kałuża na szczęście tym razem na dworze... to 18 godzin bez sikania - i tak ma co jakiś czas - zwykle jest w miarę normalnie czyli rano po spaniu sika, ale nie ma tak jak reszta psów że one muszą natychmiast jak wstaną lecieć; czasem rano nie sika, tylko koło 12-13 :niewiem: a pije wcale nie mniej niż reszta

Posted

Idefix musi szybko... Tazzman da mi jakies 30-40 minut :lol:

Ale to tez zalezy ile wypiły wieczorem oraz czy jest snieg bo jak jest snieg to muszą mocno bo sie nazrą zawsze :lol:

Posted

aaahaha patrzcie jaki wariat to jest :lol: ja chyba naprawdę będę musiała mu jakąś dziewczynę zabawową wydumać :lol:
[url]https://www.facebook.com/photo.php?v=595747787145236&set=vb.429079107145439&type=2&theater[/url]

[video=facebook;595747787145236]https://www.facebook.com/photo.php?v=595747787145236&set=vb.429079107145439 &type=2&theater[/video]