Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='malawaszka']spoko loko - tak czy inaczej w tym domu jajec żaden pies mieć nie będzie i basta :grins: nie wiem czy mnie nie znacie na tyle czy co, że nie wiecie, że nie traktuję kastracji jak lek na nieposłuszeństwo czy inne odpały :lol: nakręca się szybko na większość psów, nawet Bryzie chciał dzieci robić (czy tam sorry - walczył z nią o przewodnictwo :eviltong: ) i po co mu to?[/QUOTE]
Dupa, to hormony i rozładowywanie nagromadzonych emocji. Nikt mi nie wmówi, że to jakieś akty dominacji czy co tam. Po odcięciu jajów przechodzi i Boltosław tego będzie dowodem :p Sadie przed sterylką walczyła o przewodnictwo z kocykiem :roflt::roflt::roflt:

Posted

[quote name='wilczy zew']My wiemy,tylko tak se gadamy :-) a co szwagier na to :evil_lol:[/QUOTE]

miał z tym problem, ale już mu przeszło :lol:

[quote name='JankaBezZiemii']miałabyś piekne sznupo-spanielki :loveu: i to pewnie dużo :razz:
niedobra mamusia - babcią być nie chce[/QUOTE]

w tej chwili jedyną płodną panną jest ruda :lol:

[quote name='ania0112']hahahah... że też twoja siostra rok temu nie powiedziała, że chce spaniela.. dostała by Silverka i wszyscy byli by zadowoleni :) Ona miała by spaniela a ty dałabyś siostrze sznupka:lol:[/QUOTE]

no!

Posted

[quote name='zerduszko']Dupa, to hormony i nikt mi nie wmówi, że to jakieś akty dominacji czy co tam. Po odcięciu jajów przechodzi i Boltosław tego będzie dowodem :p Sadie zanim była wysterylizowana próbowała walczyć o przewodnictwo z kocykiem :roflt::roflt::roflt:[/QUOTE]

tak - a Luna walczyła o przewodnictwo z kubusiem puchatkiem :evil_lol: spaniel ma 1,5 roku, hormony mu na dekiel biją, a teraz dochodzą do tego emocje związane z nowymi ludźmi i nowym miejscem - pomożemy mu się z tym uporać :diabloti:

Posted

[quote name='zerduszko'] :p Sadie przed sterylką walczyła o przewodnictwo z kocykiem :roflt::roflt::roflt:[/QUOTE]

ona się tuliła :loveu: takie podejrzenie na pieska rzucać :shake:

[quote name='malawaszka']

w tej chwili jedyną płodną panną jest ruda :lol:

no![/QUOTE]

ach! ach! śliczniusie rudziutkie spaniele miniaturki :loveu:

[quote name='malawaszka']tak - a Luna walczyła o przewodnictwo z kubusiem puchatkiem :evil_lol: :diabloti:[/QUOTE]

ona chciała uczuć! osamotniona była! :shake: paskudna pańcia

Posted

[quote name='zerduszko']Czyli jednak hormony skoro o uczuciach i tuleniu mowa :multi:[/QUOTE]

matko - uczucia są wzniosłe, tulenie to naturalna potrzeba bliskości a wy tu o ostrym seksie ;)
a nawiasem to Iga w jakim wieku? ostatnio pamiętam ją jako bobaska :)

Posted

[quote name='zerduszko']Dupa, to hormony i rozładowywanie nagromadzonych emocji. Nikt mi nie wmówi, że to jakieś akty dominacji czy co tam. Po odcięciu jajów przechodzi i Boltosław tego będzie dowodem :p Sadie przed sterylką walczyła o przewodnictwo z kocykiem :roflt::roflt::roflt:[/QUOTE]

Pitu,pitu,Kocyk już prawie 3 lata po kastracji a nie raz próbuje wobec mojego ojca a ostatnio na 3,5mieś.dobku.

Posted

[quote name='malawaszka']nakręca się szybko na większość psów, nawet Bryzie chciał dzieci robić (czy tam sorry - walczył z nią o przewodnictwo :eviltong: ) i po co mu to?[/QUOTE]

A co Bryzelda na to?

Posted

[quote name='marako']A co Bryzelda na to?[/QUOTE]

podobało jej się :eek2::stupid: no serio ona go polubiła od pierwszego wejrzenia - szok po prostu! Tylko musiałam niestety przerwać zaloty bo on ją przewracał i w końcu by się nie podniosła już...

Posted

[quote name='malawaszka']podobało jej się :eek2::stupid: no serio ona go polubiła od pierwszego wejrzenia - szok po prostu! Tylko musiałam niestety przerwać zaloty bo on ją przewracał i w końcu by się nie podniosła już...[/QUOTE]
No, może ujął ją tym, że zobaczył w niej kobietę...

Posted

[quote name='malawaszka']no to nie powiem :lol: że śmiała się i mówiła, że z nią tańczy :errrr:[/QUOTE]

:D znam tę gadkę - ale jak zaczęło być nużące to mi młoda mówiła że pies niegrzeczny bo ciągle chce się bawić a ona lekcje musi odrobić :diabloti: i dokładnie też uczyła go tańczyć

Posted

[quote name='zerduszko']Może źle wycięty :eviltong: Jednego kocura wycieli nam połowicznie, znaczy jedno jajko, a drugie w brzuchu... to za dużo roboty chyba :shake:[/QUOTE]

Dobrze wycięty :eviltong:

Posted

Witam się porannie.
[url]http://img809.imageshack.us/img809/6925/jq9w.jpg[/url] Słodki śpioszek, tak ufnie wtulona. :loveu:
Spanielek sympatyczny. On imię jakieś ma, bo mi umknęło chyba?
Te oczy spanieli to bardzo niebezpieczna rzecz - nie można im wierzyć, że takie smutne i kochane, bo to fasada tylko, hihi. I bywa zdziwko czasem. :diabloti:

Posted

No właśnie spaniel zaczął pokazywać kto zacz... :shake: cholera wtłuc tylko mojej siostrze, że wymyśliła spaniela :angryy: zaczął na nich warczeć, wczoraj nie chciał wpuścić do pokoju szwagra, a dziś ugryzł moją siostrę, w którą był wpatrzony jak w obrazek... zrobiło się nerwowo i niemiło, a nie rozpuszczali go, nie spał w łóżku, nie było wolno mu wchodzić na kanapy... a dziad pokazuje rogi... pomyśleć, że moja siostra poczytawszy o spanielach co ludzie o nich piszą mówiła, że przesadzają - no to się zemściło choleraaa - co za beznadziejne psy; póki co chcą z nim pracować, zadzwonią po behawiorystę, ale strach o dzieci więc lekko nie będzie

Posted

Właśnie nie chciałam o tym pisać,ale kiedyś na wrocławskim wątku była dyskusja na tema złotych spanieli.Wynikało z niej że są trudne,charakterne i często gryzą.
Mam nadzieję,że tego waszego to nie dotyczy tylko chwilowo spanielek sprawdza kto tu rządzi.

Posted

z psami moimi on nie ma za dużo kontaktu - raz na dworze spotkał kurduple, dwa razy Bryzę więc mniej niż na normalnym spacerze po mieście - z ludźmi ma problem... i z rozumem... beznadzieja

Posted

No nie są to łatwe charakterki. A jak on z adopcji jeszcze to może i po przejściach jakich?
Miejmy nadzieję, że da się ułożyć i będzie ok.

Takie oczy smutne to jeszcze u basetów są. Nieźle te metrowce umieją wykorzystywać swoje minki. Manipulanci, że hej! Nasz najnowszy ze znajomych basetów - Frodo - to jest w domu absolutnym samcem alfa dominującym umysłowo nad resztą. A spróbuj powiedzieć Państwu, że on nimi kręci, jak chce - w czoło się pukają. Na szczęście jest łagodny, więc tylko ubaw mam i niech tak zostanie.