ostatniaszansa Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 [quote name='kora78']a w raciborzu przejecie franka w gre nie wchodzi? tam chyba pkp tez jest.[/QUOTE] kora, dogadacie się z Agnieszką , na pewno rusza z W-wy bladym świtem 23 września niedziela do niej tel na 513... będzie miała kontener dla Brutusa , może i wziąć dla Frania. Samochód spory na 7 osób. Ewa Quote
Figunia Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 Dziewczyny ja nadal jestem chętna, jakby co. Ale nie mam tel. komórkowego, to raz. Wizyty żadnej nie miałam jeszcze, bo na dogo zarejestrowałam się niedawno, chyba w maju. Trochę dziewczyn z Dogo znam, dawałam fanty na bazarki, jeżdżę do schroniska i byłam na Dog Fun Festiwal ("promowałam" Zefirka z hoteliku LiluTosi). Chętna jak widzę do zaopiekowania się Franiem jest Syla i jesli jest osobą bardziej wiarygodną dla Was (co naturalne) i doświadczoną (niewątpliwie) to ja nie naciskam. Quote
kora78 Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 figunia, prosze na pm o info, o ktore prosilam. podaj mi nicki dziewczyn, ktore znasz. na cito napsize do nich. moagalbys np juro tu byc po niego? ja za 2 min wylaczam komp. musimy sie zdazyc dogadac Quote
Syla Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 (edited) [quote name='Figunia']Dziewczyny ja nadal jestem chętna, jakby co. Ale nie mam tel. komórkowego, to raz. Wizyty żadnej nie miałam jeszcze, bo na dogo zarejestrowałam się niedawno, chyba w maju. Trochę dziewczyn z Dogo znam, dawałam fanty na bazarki, jeżdżę do schroniska i byłam na Dog Fun Festiwal ("promowałam" Zefirka z hoteliku LiluTosi). Chętna jak widzę do zaopiekowania się Franiem jest Syla i jesli jest osobą bardziej wiarygodną dla Was (co naturalne) i doświadczoną (niewątpliwie) to ja nie naciskam.[/QUOTE] Zupełnie, nie o to chodzi i nie chciałabym tak być zrozumiana.Nie uważam, że jestem bardziej wiarygodna, niż osoby będące krócej.Będę kiedyś bliżej Ostatniej Szansy.Teraz to tylko Gliwice.Chodzi o to, że teraz...to tylko jak mi ktoś przywiezie...po kilku dniach wezmie i odwiezie. Edited September 17, 2012 by Syla Quote
Figunia Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 wysłałam Ci prywatną wiadomość, Nie wiem co to jest pm. Sprawy kompa to dla mnie w dużej mierze czarna magia. Wielu rzeczy nie umiem jeszcze. Przeraziłam się, bo wysyłałam już Cu to pw i ukazała się info: "strona internetowa niedostępna". Dobrze, że potem juz poszło, ale chyba 2 razy... Quote
Figunia Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 jasne, że mogę jutro jechać, ale jak się dogadamy, skoro zaraz wyłączasz kompa? Nie wiem gdzie to schronisko, czy jadę do Wałbrzycha Głównego (jest zdaje się kilka stacji) gdzie, o której ktoś będzie na mnie czekał. Quote
kora78 Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 tak, mam 2 razy :) pm to private message, czyli prywatna wiadomosc. dalas rade na czuja :) napisalam do nikaragui, niestety zadnej z nich nie ma teraz na dogo. poki co umawiajmy sie. jeszcze mi na to 1 pm odpowiedz. i pisz, kiedy bys mogla go odebrac z wcha? dworzec jest zaraz kolo schroniska, pociag kursuje co 2godz. bilet dla psa 5zl. ja psy wozilam do wrocka ne raz i nie bylo nigdy problemow. kizi raz miala, ja nie. umowimy sie w schronie to Ci smycze przekaze i pomoge dojsc do dworca i psa zapakowac. ale sama go wiezc nie moge, bo to dla mnie wyprawa na pol dnia, mimo ze tak blisko, nie dam rady. Quote
kora78 Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 tak, dworzec glowny. najpierw jest dworzec miasto, pozniej dworzec glowny. tam bym na ciebie czekala. schron czynny od 10tej mi najlepiej do 12 to zalatwic, bo na 13 musze byc w domu Quote
Figunia Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 [quote name='Syla']Zupełnie, nie o to chodzi i nie chciałabym tak być zrozumiana.Nie uważam, że jestem bardziej wiarygodna, niż osoby będące krócej.Będę kiedyś bliżej Ostatniej Szansy.Teraz to tylko Gliwice.[/QUOTE] To wobec tego ja źle Cię zrozumiałam, przepraszam. W tym, że Jesteś bardziej doświadczona i wiarygodna nie widzę nic złego. Tak po prostu jest. Też może kiedys będę. Przygody z Czuczim(?) czytałam z uśmiechem na ustach ale...wyobrażam sobie co przeżyłaś. Też nieco bym się bała dużego nieznanego piesia, a gdzie tam skarcić go, czy pokazać inne, niż sobie wybrał spanko... Quote
Figunia Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 [quote name='kora78']tak, dworzec glowny. najpierw jest dworzec miasto, pozniej dworzec glowny. tam bym na ciebie czekala. schron czynny od 10tej mi najlepiej do 12 to zalatwic, bo na 13 musze byc w domu[/QUOTE] pamiętam, że mam pociąg parę min. po 7-ej i ok. 9-ej byłabym w Wałbrzychu. Jak się poznamy??? Quote
kora78 Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 a nastepny? troche wczesnie... grr tel nie masz? jakby co moj zapisz 668 836 964 ja mam okulary, bede miala smycz bez psa, w rece ;) Quote
kora78 Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 ok, jutro rano franio jedzie do figuni. reszta bedziemy sie martiwc pozniej. trzymac kciuki!!! Quote
Syla Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 [quote name='kora78']ok, jutro rano franio jedzie do figuni. reszta bedziemy sie martiwc pozniej. trzymac kciuki!!![/QUOTE] Trzymam bardzo i mocno, za Frania i Figunię.Oboje na f, powinno być ok, nawet musi być ok.Nie ma innej opcji. Quote
Figunia Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 [quote name='Syla']Trzymam bardzo i mocno, za Frania i Figunię.Oboje na f, powinno być ok, nawet musi być ok.Nie ma innej opcji.[/QUOTE] Dzięki, kciukasy b. potrzebne, zwłaszcza w pociągu... Oby Franuś był grzeczny, cierpliwy i nie bał się... Quote
Figunia Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 Kora, czy przypadkiem nie trzeba kagańca w pociągu. Jesli tak, to jest problem, bo nie moge znaleźć, chyba je niestety wyrzuciłam ... Jesli tu jutro zaglądniesz, to jesli możesz - poradź cos na to, ja już nie dam rady. Quote
Figunia Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 Kora, zaraz wychodzę z domu na pociąg. Do zobaczenia! Quote
kora78 Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 a ja zaraz wychodze z domu do figuni :) od 10 schron czynny mnie jedno martwi. cos mowili w sob o sczzepoeniach i ze psow do sr wydawac nie moga. bo szczepienie na wirusowki. juz tak bylo rok temu, ze wtedy noby psow nie wydaja. mama nadzieje,ze zrobia wyjatek, w sumie co im zalezy? Quote
wykrywka Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 :kciuki: żeby się wszystko udało, niech Franuś już będzie poza schronem. Przy okazji - Figunia szacunek za chęć pomocy, za dyspozycyjność i ... że się łatwo nie obrażasz, że rozumiesz ważkość sytuacji i troskę kory78 o to, komu przekaże dziadeczka :p. Quote
kora78 Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 no i poszlo. zostawilam ich na dworcu. franek wazy mniej, niz 11kg, na oko figuni, ktorej sunia 11kg wazyla. niosa go p oschodach na rekach, bo nie chcial wejsc. wiec do pkp tez go wsadzi spokojnie. franek nie boi sie tirow, autobusow, wiec i w tramwaju powinien dac rade we wrocku. chudy jest bardzo, bardzo. kosci miednicy, glowa strasznie chuda, ten czub na glowie straszny. lzawi mu wciaz to oko prawe. to szorsciak :) bialo rudy, nie kremowy. moze krrmowa ma twarz, ale grzbiet rudy wielkosci jamnika. myslalam,ze wiekszy, jak basset, ale bardziej do jamnika podobny. nawet potruchtal sobie na smyczy troche, dziarsko maszerowal przed siebie. ale nie cieszy sie z czlowieka, nie przyjmuje glaskania z radoscia. jak go z daleka wolalam to ogon w gore i szedl do mnie, ale nie cieszyl sie na glaskanie :( nie wie, co jest grane, zestresowany. zamiata tylnymi nogami idac. wisi mu skora na brzuchu, pod slonce taka jasnorozowa, jak przezroczysta. wg mnie mial tam kiedys sadelko i mu skora obwisla tak. na to wyglada. brudny. dzis na powitaie w kojcu nas obszczekal :) ale nie wyszedl z budy. rzucil sie na suche, pic nie chcial. gdy odjezdzalam, figunia zostala pod dworcem, podeszla do niej straz kolejowa, czy jakas tam. az sie wystraszulam. ale widzialam, jak figunia gestykuluje, tlumaczy, rozmawia. a oni tylko sluchali :) na pewno nic zlego sie nie dzialo, figunia opowiadala, jakiego bidaka ma i gdzie go wiezie :) Figunia sie na mnie nie gniewa, jest bardzo madra osoba i uczciwa, na pewno :) Quote
kizimizi Posted September 18, 2012 Author Posted September 18, 2012 Matko dzis dopiero jestem a tu sie tyle zmienilo w 1 dzien! Mialam dluuuga nocna podroz wczoraj :( Franek jedziesz? Sluchajcie ja mowilam ostatnio Korze ze moim zdaniem OS to idealne miejsce dla Franka na chwile obecna -bo na juz i pies bedzie mial to czego potrzebuje. Pani z kawalerki zrezygnowala sama -oczywiscie nie zadzwonila czekala na Kore, mlodzi z uniwerku dopiero pozniej wpadli na to, ze wypadaloby wspollokatorow zapytac? Bez komentarza! Ostatnia szansa powiedzcie mi raz jeszcze skad i dokad ta Agnieszka ma jechac? Z Warszawy a potem do ......... ? [quote name='ostatniaszansa']Uwaga do Rawy Mazowieckiej nie dojeżdzaja żadne pociągi, my jaj nam auto odmówi współpracy jedziemy pks . 23 w niedziele Agnieszka jedzie do Olzy tak jakby między Rybnikiem i Tychami prawie pod samą granicą na Ostravę.[/QUOTE] rozumiem, ze nie przez Katowice? Quote
ostatniaszansa Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 :):):) Franiowi zaczyna sie polepszac los :):):) / Agnieszka Quote
joaaa Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 Trzymam kciuki, żeby szczęśliwie dojechali! Franuś dokładnie takiej wielkości jak Rambuś. Quote
kizimizi Posted September 18, 2012 Author Posted September 18, 2012 ok trasa z Wawy do Olzy wiedzie glownie przez Piotrkow Trybunalski, pozniej Czestichowe, Dobrowe Gornicza no i Katowice. Ktos wspominal, ze jednak w Katowicach nie bedzie sie zatrzymywac, tak? To jak pojedzie na Myslowice i prosto na Tychy? W tej wersji trzeba przejechac tak czy siak przez Myslowice a z tego co pamietam kazdy pociag na Katowice sie zatrzymuje. Ewentualnie polaczenie Wrocek-Czestochowa http://imageshack.us/a/img84/2438/93716945.png Quote
kora78 Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 albo od biedy nikus, ktory nam wiozla czacziego, ze slaska niech podjedzie do figuni i frania zabierze. ale zobaczymy, jak franek w pkp jezdzi, zawsze to 3 razy taniej. Quote
kizimizi Posted September 18, 2012 Author Posted September 18, 2012 Kora a wszytsko poszlo sprawnie? Quote
Recommended Posts