Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Faktycznie, podobny do naszego Rambusia, który jest u joaaa.Miło mi też widzieć, inne, bardzo znajome osoby.Wpiszcie mnie na 10 zł, więcej nie dam rady.Poproszę o konto, to wpłacę za wrzesień.

Posted (edited)

Syla jak zawsze niezawodna :) Franus Dziekuje Pieknie :loveu:

Dobrze by bylo zapisac na pierwszej stronie ile kasy juz przyszlo i od kogo , bo pozniej trzeba bedzie caly watek przegladac .

Edited by Ingrid44
Posted

Podsumowujac :
Deklaracje stale :
ihebe - 10 zl
Winter 7-20 zl
Ingrid44-20 zl
Szarotka -20 zl
maja602-10 zl
Figunia - 10 zl
marta0731- 15 zl
jarotka - 50 zl
joaaa - 10 zl
Syla - 10 zl

Razem - 175 zl

Jednorazowo :
bico-50 zl
mari23- 28 zl
kizimizi - 50 zl
katarzyna005 obiecala oplacic pierwszy miesiac pobytu w Hoteliku ( albo czesc bo cena sie zmieniala )
ze skarpety Talcott -120 zl

Chyba jest poprawnie ?

Kto jeszcze da grosik ? ? ? ?

Posted

Syla napisał(a):
Faktycznie, podobny do naszego Rambusia, który jest u joaaa.Miło mi też widzieć, inne, bardzo znajome osoby.Wpiszcie mnie na 10 zł, więcej nie dam rady.Poproszę o konto, to wpłacę za wrzesień.

dziekujemy! konto podsylam :)

Posted

Prosze o kontakt osobe zajmujaca sie sprawa Dziadzia (nie moge sie dodzwonic na nr podany na FB), mozemy nieodplatnie zaoferowac miejsce w kuchni w Boguszycach - w kuchni nie ma psow, a jezeli jest to 1 spokojny ktory uczy sie chodzic na smyczy do adopcji, jest cieplo, jest miejsce do lezenia, bedzie jedzenie i opieka weterynaryjna oraz spacerki. Nie mozemy patrzec na tego bidaka :( tel 0 513 430 207, nasze schronisko jest k.Rawy Mazowieckiej, wiec kawalek, ale transport to chyba mniejszy problem niz comiesieczne deklaracje. pozdrawiam / Agnieszka

Posted

Czytam tą wiadomość już kolejny raz i STRASZNIE SIĘ CIESZĘ!!!
Franusia los nareszcie się odmieni! Będzie bezpieczny, kochany, zadbany!!!
Dziękuję Wybawicielom. To naprawdę dla Franusia ostatnia szansa.
Myślę, że wszyscy się zgodzą na takie rozwiązanie a i z transportem nie będzie problemu. Gdybym mogła pomóc, to zawiozłabym Franka (na własny koszt) ale mieszkam we Wrocławiu. Gdyby jednak nic innego nie udało się załatwić, to - nie ma sprawy - pojadę po Franka i dowiozę gdzie trzeba. Jeno nie mam autka, więc pociągiem...
Pozdrawiam serdecznie i niechże ta kochana, wystraszona mordysia już zniknie z ekranu wraz z wątkiem...

Posted

Figunia napisał(a):
Czytam tą wiadomość już kolejny raz i STRASZNIE SIĘ CIESZĘ!!!
Franusia los nareszcie się odmieni! Będzie bezpieczny, kochany, zadbany!!!
Dziękuję Wybawicielom. To naprawdę dla Franusia ostatnia szansa.
Myślę, że wszyscy się zgodzą na takie rozwiązanie a i z transportem nie będzie problemu. Gdybym mogła pomóc, to zawiozłabym Franka (na własny koszt) ale mieszkam we Wrocławiu. Gdyby jednak nic innego nie udało się załatwić, to - nie ma sprawy - pojadę po Franka i dowiozę gdzie trzeba. Jeno nie mam autka, więc pociągiem...
Pozdrawiam serdecznie i niechże ta kochana, wystraszona mordysia już zniknie z ekranu wraz z wątkiem...

Jezeli wszyscy sie zgodza, to z mila checia przyjmiemy Franusia, ale watek to pewnie nie zniknie, bo schronisko to schronisko - nawet jezeli bedzie mieszkal oddzielnie w kuchni, to jednak pewnie chcialby miec wlasny domeczek ... w kazdym razie czekamy na kontakt i miejsce jest :)/ Agnieszka

Posted

Jest to niezłe rozwiązanie, ale na pewno lepiej byłoby, żeby Franio poszedł do domu, gdzie będzie sam lub w towarzystwie, ale będzie miał swojego człowieka na własność, z którym będzie mógł jeść, spać i być, tak jak pies w domu.
W Ostatniej Szansie będzie miał dobrą opiekę, ale to nie to co dom, to jednak schronisko, gdzie człowiek nie poświęci mu tyle czasu ile w domu, gdzie mieszkałby z człowiekiem, byłby blisko człowieka.
Na pewno lepiej niż boks hotelowy, nie mówiąc o obecnym miejscu.
Więc niech się przeprowadzi do OS, ale trzeba szukać dalej domu.

Posted

Pewnie że dobry domek jest najlepszy, ale małymi kroczkami do celu!
Ważne, że jest nadzieja na ten pierwszy krok - ze schroniskowego boksu.
Rozpędziłam z tym zamykaniem wątku, bo o tym marzę!!! Jak pewnie wszyscy...

Posted

rozmawialam z Aga z Ostatniej Szansy, ja jestem na tak :)
oczywiscie, to jakby dt, ds bedziemy szukac, oglaszac, beda fotki, beda info o psie. to ma byc na zasadzie bezplatnego dt. tylko koszta transportu. fotki beda profesjonalne. no i Franus mieszkalby przy czlowieku, nie w kojcu, w budzie.

Posted (edited)

mam maila.

[FONT=Times]Dzień dobry, przeczytałam dzisiaj ogłoszenie o Dziadziu, chciałabym pomóc. [/FONT]
[FONT=Times]Mieszkam od roku w Poznaniu, razem z chłopakiem wynajmujemy pokój w dużym domu. Oboje uczymy się i pracujemy. Już od dawna zastanawiamy się nad adopcją. Chcielibyśmy dać Dziadziowi dom tymczasowy. W naszych domach rodzinnych (oboje pochodzimy z Leszna) również mieszkają pieski, u mnie maleńka 15-letnia suczka a u Marcina 15- letni wyżeł. Mamy mały pokój ok 20 m2, ale jeśli nadal Dziadzio szuka kochającego domku (zastrzegam że póki co tymczasowego) to możemy mu go dać nawet dzisiaj.

edit.
dzwonila do mnie ta pani, popytalam o szczgoly. to jest wynajmowany pokoj w domu jednorodzinnym, wszystkie pokoje sa wynajmowan. jest ogrod i taras. nikt inny nie ma psow, itp, ale kiedys tam ludzie mieli i wlasciciele sie zgadzaja. bylby do 7godz sam w domu. to dziewczyna z chlopakiem, pracujacy i studiujacy. prosiliby o wsparcie na ew leczenie i operacje, zywienie we wlasnym zakresie. na wizyte sie zgadzaja. soszyn jakis, w poznaniu, kolo parku sosnickiego, czy podobnie. pomozcie szukac na wizyte pa.

wg mnie dt za weta lepsze, bo indywidualne podejscie i 2 pary rak tylko dla franka.
na plus dla ostatniej szansy doswiadczenie i brak kosztow dla nas.

dzwonilam do schronu, franek wciaz czeka.[/FONT]

Edited by kora78
Posted

Fajna propozycja, tylko ten wynajmowany pokój...
A co właściciel mieszkania i współlokatorzy? :roll:
A co jak będą problemy z załatwianiem, czy szczekaniem?

Kurcze, ja to się zawsze boję dawać takim młodym parom i do wynajmowanych mieszkań.
Przepraszam, że się wtrącam, ale dziadulek bardzo mnie poruszył.

Posted

zapraszamy do wtracania sie :)

przed chwila edytowalam powyzszy post, nie wiem, czy widzialas.

mowilam o szczekaniu, o sikaniu. wszystko luz. jak narobi to posprzataja, jak bedzie szczekal to ponoc wspolokatorzy sa zyczliwi i juz jeden pies tam byl i nikomu nie przeszkadzal.

wg mnie ryzyk fizyk. jak cos bedzie zle, to pojedzie do ostatniej szansy i juz.

Posted

Kurcze, ja bym się bała, ale wszystko zależy od ludzi.
Może dobrze byłoby spytać jeszcze właściciela domu, bo jak mu zniszczy np. podłogi sikaniem, to co?

Ale trzeba zobaczyć, tylko na wizytę radziłabym wysłać kogoś z psem.
Może GoniaP, albo poleci kogoś?

No tak, jak coś będzie źle to pojedzie do OS, tylko takie przerzucanie dobrze mu nie zrobi, przecież to staruszek.
Kurcze, najchętniej wzięłabym go do siebie, ale nie mam miejsca.

Posted

niech inni sie wypowidza. po to jest watek, zeby razem cos wymyslic :)

pametajcie, ze jest jeszcze dt w poznaniu, to pierwsze. tez za weta. 2 dorosle plus 2 dzieci, wlasnosciowa kawalerka.

Posted

No wiec tak. Boguszyce jak sie nie znajdzie inna opcja i tak lepiej niz schronisko.
Nowy ds.czy dt ?? dobrze sprawdzic, bo wiadomo trzeba zawsze sprawdzic, zeby nie bylo. Doczytalam to dt.Opieka induwydualna :):)
Ogolnie super, ze sa opcje :):) brawo dla watku.

Posted (edited)

poniewaz jest kilka opcji miejsca dla Frania i jesli juz cos wybierzemy konkretnie dla Niego czy bedzie mozliwosc poratowania tego pieska tez Dziadzia z grudziadza i odstapienia Mu jakiegos miejsca lub innej pomocy bo tam wogole cisza na watku-mimo rowniez wydarzenia na fejsie . zobaczcie prosze jaki On biedny nie ma naprawde nic a jak pisze toyota ino raz i bedzie po nim..
kora trzymaj te wszystkie kontakty , moze ten Dziadzia skorzysta..

[h=1]Dziadzio w schronie w kiepskim towarzystwie :([/h]

Edited by beataczl
Posted

Dziewczyny ja dopiero dzis jestem, nie bylo mnie w domu do zcwartku.
Ok to mamy 2 opcje:1
1.mlodych ludzi zainteresowanych dac mu dom (staly czy dt) a tym wynajmowanym pokoju w poznaniu?
2. dt w kawalerce -tez poznan
3. ewentualnie Ostatnia Szanse.

Pies ma 175zl deklaracji stalej, to troche za malo zeby porywac sie na hotel.
Czekajcie musze pomyslec co moim zdaniem byloby dobre.