Maruda666 Posted November 17, 2012 Author Posted November 17, 2012 Jakbym młodszą Marudę widziała:) A Gapciątko coś smutne tam u Was, za Ciniutką pewnie tęskni :). Sonka, to nowe wykastrowane? Quote
sonek666 Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 (edited) Maruda666 napisał(a):Jakbym młodszą Marudę widziała:) A Gapciątko coś smutne tam u Was, za Ciniutką pewnie tęskni :). Sonka, to nowe wykastrowane? Gapciątko nie jest smutne, ono mądrze wygląda bo zostało Kotem Mentorem wyższą rangą Przewodnikiem :eviltong: Jak nie jakieś Małe, Rude na niego darło pyska tak teraz Mikuś za nim podążą krok w krok przerażony perspektywą, iż mógłby zostać z samymi ludziami :evil_lol: Najlepiej jakby trafił do domku gdzie już są Kociaste, pacza jak one się zachowują i powoli zaczyna naśladować :) ja mówię, że wykastrowane, Bartek że nie. Nic nie śmierdzi, jajuszków nie widzę, nie znaczy terenu. Jeszcze później na FB popatrzę, ale ja mówię, że odjajczone :p PS: chociaż tu tylko piszą, że odpchlony i odrobaczony. Jak chcesz to mogę porobić zdjęcia to Sama obadasz :eviltong: Edited November 17, 2012 by sonek666 Quote
Maruda666 Posted November 17, 2012 Author Posted November 17, 2012 A to nie jest czasami kotka :evil_lol: ? Quote
sonek666 Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 Maruda666 napisał(a):A to nie jest czasami kotka :evil_lol: ? Nie no z Mordeczki wygląda na Kocurka i mówią, że to Mikuś hm... :PROXY5::evil_lol: Quote
NikaEla Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 sonek666 napisał(a):Nie no z Mordeczki wygląda na Kocurka i mówią, że to Mikuś hm... :PROXY5::evil_lol:Bo to zawsze po pysiu płeć widać :D Quote
Maruda666 Posted November 17, 2012 Author Posted November 17, 2012 Nikaragua napisał(a):Bo to zawsze po pysiu płeć widać :D - jedyny niezawodny sposób rozeznania :evil_lol: Dwa kata temu chyba, szykowałam się zimą do łapania kotki w ciąży - oglądałam ją z bliska kilka razy ale zawsze od przodu - jak przyszło co do czego okazało się, że to kocurzysko z zimowym zapasem tłuszczu ;) Quote
Martika&Aischa Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 Gucio jest przesłodki :lol::loveu: Quote
Maruda666 Posted November 17, 2012 Author Posted November 17, 2012 Guciek to najbardziej spolegliwy kot na świecie :):) Quote
sonek666 Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 To ja pospamuję, ale sprawa pilna: Psów w przytulisku u Pani Ali Orzechowskiej jest już ok 60!!!! Jednej, niemłodej osobie nie jest łatwo. Tym bardziej, że oprócz psów musi opiekować się starszą już (coś mi świta, ze ok 90 lat) mamą. Psy nie mają bud, ale wybiegi są tak zrobione, żeby miały dostęp do jakiś pomieszczeń. Zdarza się tak, że nie ma co jeść. Bo ile kasy może mieć jedna samotna kobieta. Jest szansa pomóc. Wystarczy jeden głos. Twój głos w ankiecie Krakvet. Do wygrania jest karma o niebagatelnej wartości. Proszę zagłosuj. Każdy głos jest na wagę złota. Gdyby kropla pomyślała, że jest niepotrzebna nie byłoby oceanu. Pomożesz? Proszę, Pani Ala jest dopiero trzecia, daleko za pierwszą dwójką kandydatów. Więcej info o P. Ali link na wątek dogo http://www.dogomania.pl/forum/threads/131629-60-psiaków-od-p-Ali-czyli-szukamy-domków link na na profil fb http://www.facebook.com/pages/Prywatne-przytulisko-dla-psów-Ali-Orzechowskiej/258606500861007 wydarzenie http://www.facebook.com/events/30295...an_user_joined Instrukcja głosowania: 1. wchodzisz na stronę http://www.krakvet.pl/forum 2. wciskasz link Rejestracja, 3. wyskakuje opis, a Ty zaznaczasz: "zgadzam się na te warunki", 4. wyskakuje wniosek rejestracyjny, a Ty go wypełniasz: pole użytkownik, email, dwa razy hasło oraz wpisujesz kod z obrazka i wciskasz "wyślij", 5. dostajesz na maila (często ląduje on w spamach), którego podałeś, wiadomość aktywacyjną i klikasz na ten przysłany link, 6. logujesz się na Forum Krakvetu http://www.krakvet.pl/forum wpisując nazwę użytkownika i hasło, 7. piszesz na forum jeden zgodny z regulaminem KV post np. w wątku "Poznajmy się" -> dział "Pomoc dla schronisk", 8. na forum wybierasz dział "Pomoc dla schronisk", 9. dalej wybierasz „Głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc - listopad 2012”, 10. wyskoczy Ci ankieta- zaznaczasz aktualnego beneficjenta i klikasz pod ankietą „wyślij”, 11. Podajesz nr telefonu komórkowego (dziewięciocyfrowy), smsem dostajesz kod weryfikacyjny, który wpisujesz i zatwierdzasz oddanie głosu. Jeśli jesteś zarejestrowany na KV i pamiętasz nick oraz login zaczynasz od punktu nr 6! Jeśli wyskoczy info, że głos został oddany, a jesteś pierwszy raz, zmień przeglądarkę na IE." Quote
Maruda666 Posted November 24, 2012 Author Posted November 24, 2012 Biały - Lolek już po kastracji. Czuje się dobrze, nawet już sobie podjadł:) W ostatnich dniach nieźle dał nam popalić - niby wie do czego służy kuweta, czasami tam chodzi, ale najbardziej pasuje mu wersalka i fotele - latałam z folią, domestosem i ścierką :cool3: Quote
Mysza2 Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 Maruda666 napisał(a):Biały - Lolek już po kastracji. Czuje się dobrze, nawet już sobie podjadł:) W ostatnich dniach nieźle dał nam popalić - niby wie do czego służy kuweta, czasami tam chodzi, ale najbardziej pasuje mu wersalka i fotele - latałam z folią, domestosem i ścierką :cool3: Na pewno się poprawi po ciachaniu Danusiu:) Quote
Maruda666 Posted November 24, 2012 Author Posted November 24, 2012 Mysza2 napisał(a):Na pewno się poprawi po ciachaniu Danusiu:) Przynajmniej nie będzie tak cuchnąć :cool3: Quote
Maruda666 Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 Białas chyba już w porządku. Od dwóch dni mam sucho na wersalce :) - teraz po raz pierwszy właśnie na niej śpi :) ( wcześniej najczęściej koczował pod fotelem). Ale wczoraj trochę mnie nastraszył, bo zaczął podkrwawiać z ranki po kastracji. Quote
Maruda666 Posted December 13, 2012 Author Posted December 13, 2012 Wiadomość z ostatniej chwili - pojawił się Farcik:):) - wracałam ze sklepu i coś miaucząc podbiegło do mnie:) Nie dał się za nadto zbliżyć, ale stał patrząc i głośno się czegoś domagał. Dostał puszki i dopiero przy jedzeniu dał się ,, obmacać":) Dopiero wtedy wpadłam na to, że to on - wygląda świetnie - zrobił się z niego kawał kocura, ma gęste zimowe futerko. Poznałam go praktycznie po umaszczeniu, białych łapkach i zachowaniu ;) Quote
NikaEla Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 Czyli dobrze się miewa nasz Farcik :multi: Quote
Maruda666 Posted December 16, 2012 Author Posted December 16, 2012 (edited) Farcik był dzisiaj znowu na kolacji :) - on tak jakoś ,,schodzi " się z moją Marudą. Koło 20 poszłam zawołać Rudzię i przyszły oba. Farcik w specyficzny sposób domaga się jedzenia - stoi, patrzy na mnie i się wydziera - po tym między innymi go poznałam bo to w tej chwili naprawdę inne kocisko:) Nasz Lolek ( to o białasie;) - Sonka wymyśliła że będzie Bolek, a ja stwierdziłam, że Lolek będzie krócej ;) ) całkowicie opanował kuwetę. Śpi już na wersalce z resztą kotów, nawet któregoś dnia spał ze mną w łóżku - ale wystarczyło że się ruszyłam i czmychnął. To jest dziwny kot - praktycznie całe dnie leży, przychodzi tylko coś zjeść. Podobnie zachowywał się na dworze - całe dnie leżał gdzieś obok bloku, w trawie czy w śniegu. Maćka nie ma i cały czas się boję, że już nie będzie:( Edited December 17, 2012 by Maruda666 Quote
Maruda666 Posted December 16, 2012 Author Posted December 16, 2012 I jeszcze trochę Lolka :) Pierwsze dni spędziłem pod fotelem Ale do jedzenia to oczywiście wyszedłem:) I tutaj cały Lolek - najczęściej jest taki jakby skulony :( Prawą szparę powiekową ma ciut mniejszą. Quote
Maruda666 Posted December 17, 2012 Author Posted December 17, 2012 Nie jest brzydki , tak bym to ujęła ;) To jest taka niby miniatura kocura - z wyglądu kocur pełną gębą ale jest mniejszy od mojej Ciniuty. Quote
Martika&Aischa Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 [quote name='Maruda666']Nie jest brzydki , tak bym to ujęła ;) To jest taka niby miniatura kocura - z wyglądu kocur pełną gębą ale jest mniejszy od mojej Ciniuty.[/QUOTE] Oj kawał dostojnego Pana Kota z Lolka ;) Quote
Maruda666 Posted December 17, 2012 Author Posted December 17, 2012 Kawał to go jest:) - swoje waży. Taki klocek kwadratowy na krótkich nózkach :):) Koło 11 widziałam z okna Farta - coś chyba na stałe wrócił :) Próbowałam nawet zrobić zdjęcie, ale co się przymierzyłam znikał mi z obiektywu. Quote
róża35 Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 Kocio Lolek ma takie dobrotliwe oczka,trochę jakby wystraszone,widać ,że to grzeczny kotek,mizianko dla Lolusia:loveu:. Quote
Maruda666 Posted December 17, 2012 Author Posted December 17, 2012 Jest jeszcze wystraszony. Myślę, ze niczego dobrego dotąd nie zaznał. Męża nadal się boi i często ucieka na jego widok ale bywa że siedzi koło niego na wersalce :). Zaskoczony reaguje sykiem i ucieczką ale coraz rzadziej. Dziś kolejny raz wypuściłam go na dwór. Nadal boi się wejść z moimi do bramy i muszę go wnosić na drugie piętro. Róża:) wymiziałam go od Ciebie :) Quote
Recommended Posts