Maruda666 Posted September 7, 2012 Author Posted September 7, 2012 Wróciłam od weta. Kot ( nazwaliśmy go roboczo Wszoł) ma problemy z zębami - sporo ropy na dziąsłach po prawej str - dostał antybiotyk 2xdziennie na tydzień doustnie ( ciekawe czy będzie na mnie czekał przed pracą z rana ? ) Jest cały we wszołach - pierwszy raz coś takiego widziałam. Weta zaraz oblazły, ja go niosłam na rękach do domu, aby wsadzić go do transporterka....i nic - coś jest w przysłowiu ,, kto pali ten nie ma robali ". W trakcie badania wyszły na stół dwa człony tasiemca - miał bardzo bogate i długie życie wewnętrzne. Został wszechstronnie odrobaczony. Wzięłam też krople na wszoły dla szarobiałego - one ostatnio najczęściej trzymają się razem. Za dwa tygodnie idziemy do kontroli to wezmę jeszcze kropelki dla Farcika ( wpierw obejrzę im futra) i dla obu tabletki na tasiemca, na wszelki wypadek. Za całość dałam 65zł - mam paragon, ale musi mi go Sonka wstawić. Wizyta nie była łatwa - po drodze myślałam, że rozwali transporter, pazury latały dookoła ( wbijane jak nie w tapicerkę foteli to we mnie). Z tego wszystkiego dopiero po powrocie wpadłam na to, że jadący z nami chłopak Sonki miał cały czas przy sobie aparat - oczywiście zdjęć nie ma :angryy: Quote
Nadziejka Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 :modla:[FONT=comic sans ms]Marudko - ale przygody ...jak dobrze ze wzielas niunoa kotunia do weta [/FONT]:iloveyou::calus:sciskuniamy i trzymamy kciuki za te nastepne kocinki:-(:modla: Quote
Maruda666 Posted September 7, 2012 Author Posted September 7, 2012 ewa gonzales napisał(a)::modla:[FONT=comic sans ms]Marudko - ale przygody ...jak dobrze ze wzielas niunoa kotunia do weta [/FONT]:iloveyou::calus:sciskuniamy i trzymamy kciuki za te nastepne kocinki:-(:modla: Tylko martwię się, czy za bardzo tego nie przeżył i czy nie zmieni miejsca biwakowania - od powrotu od weta nie widziałam go :( Quote
Nadziejka Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 [FONT=comic sans ms]sciskuniam za kotunie -Marudko jak dobrze , ze maja Ciebie , Was:modla:[/FONT] Quote
Martika&Aischa Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 Farciku proszę szybciutko wracać i pokazać się naszej Marudce :mad: Quote
Maruda666 Posted September 7, 2012 Author Posted September 7, 2012 Martika@Aischa napisał(a):Farciku proszę szybciutko wracać i pokazać się naszej Marudce :mad: Martika, to nie Farcik - farcik przychodzi regularnie na kolację, wygląda chyba trochę lepiej. Okresowo nie ma go po kilka dni. U weta z nim nie byłam, bo nasz wet jest do 18 - i Fart chyba o tym wie - pojawia się po 19. Ale dziś już się dogadałam z wetem, że często jest i po 20.00 - jak go złapię, mam dzwonić. U weta byłam z następną biedą - roboczo Wszoł ;) Quote
Martika&Aischa Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 Maruda666 napisał(a):Martika, to nie Farcik - farcik przychodzi regularnie na kolację, wygląda chyba trochę lepiej. Okresowo nie ma go po kilka dni. U weta z nim nie byłam, bo nasz wet jest do 18 - i Fart chyba o tym wie - pojawia się po 19. Ale dziś już się dogadałam z wetem, że często jest i po 20.00 - jak go złapię, mam dzwonić. U weta byłam z następną biedą - roboczo Wszoł ;) Marudko bo ja ostatnio nie na bieżąco :shake: Quote
róża35 Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 Biedny Wszołek,to na pewno ten cholerny tasiemiec nie daje mu jeść:shake:,żeby tylko była możliwość podawania mu tego antybiotyku dwa razy dziennie,żeby przychodził Wszoł na kuracje,do tego dziąsła w fatalnym stanie też nie pozwalają normalnie jeść:-(,kochany kocio.... Nasza Sapa-znajdka ,gdy ją przygarnęłyśmy, u weta ,potrząsając głową wręcz rozpylała robactwo z uszu na wszystkie strony to była masakra,dziś już ma 10 latek i miewa się dobrze:lol:. Quote
NikaEla Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 Zawsze tytuł wątku czytam jako "śmietankowe biedy" :D Quote
Maruda666 Posted September 8, 2012 Author Posted September 8, 2012 (edited) Do śmietanki, to im daleko ;) Wszołka niestety jak do teraz niem :( Mam nadzieję, że pojawi się wieczorem a jak nie, to przynajmniej tego tasiemca się pozbył . Edited April 6, 2015 by Maruda666 Quote
Nadziejka Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 :modla:[FONT=courier new]zagladam i ja do kotuniowa[/FONT]:iloveyou: Quote
Maruda666 Posted September 9, 2012 Author Posted September 9, 2012 Nie ma Wszołka :( Pocieszam się jedynie tym, że bez tasiemca ta odrobina jedzenia jaką zje, będzie tylko dla niego. Poogłaszałam moje kociska - jakby trafił się jakiś fajny domek, to miałabym miejsce dla któregoś ze śmietnika. Takie leczenie z doskoku to jednak nie ma sensu :( Może ktoś z Dolnego Śląska chce się dokocić ;) ;) ?? Quote
sonek666 Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 Dalej nie ma :( Dzisiaj jak na razie pojawił się tylko Białas, ale on tu już się chyba na stałe zadomowił i tylko czeka na Kocie saszetki :) A ja ogłaszam po kolei nasze Koty tymczasowe- może akurat Któryś znalazłby domek to wtedy by można przygarnąć Któregoś z wolno-żyjących- chociażby na okres leczenia tym bardziej, że one chcą do domku. Quote
Maruda666 Posted September 11, 2012 Author Posted September 11, 2012 Dziś nadal tylko Biały, ale wczoraj wieczorem na kolacji był Farcik. Pomacałam go po żebrach i w porównaniu do Wszoła, to jest kawał kota ;) A Wszoł będzie Maciek ( jak wróci :( ) Quote
Maruda666 Posted September 11, 2012 Author Posted September 11, 2012 (edited) Pokażę Wam całe nasze stado - prawie wszystkie pochodzą z tego mojego nieszczęsnego śmietnika :( Gucio i Ciniuta - oboje na stałe u mnie ze względu na łączącą ich więź ;) jak i inne sprawy ( Gucio już bezzębny staruszek a Cinka reaguje na widok obcych mężczyzn sikaniem do łóżka - każdy potencjalny domek szybko by wymiękł :( - właśnie znów piorę kołdrę :cool3:). 09.11 - Gucio zamieszkał z Sonią we Wrocławiu. Ciniuta przyjęła to nad podziw spokojnie :) Kropka solo - dla niej szukam na cito domu Maruda Mała Kota Maniek - oaza spokoju :) Maniuś odszedł od nas 8 XI 2012 Edycja 04.04 2015 - powklejałam ,, znikniete" zdjęcia Edited April 6, 2015 by Maruda666 Quote
Maruda666 Posted September 11, 2012 Author Posted September 11, 2012 (edited) Rysiek na balkonie - Rysiek od ponad miesiąca jest u mojej mamy - tam ma przynajmniej w tej chwili możliwość spokojnego wychodzenia ( wiadomy sąsiad coś najbardziej na niego się uwziął ). I wreszcie Szeryf - przywódca stada, choć najmniejszy z nich, wredny neurotyk, jak coś jest nie po jego myśli rzuca się na wszystko co przechodzi obok. I jeszcze zdjęcie z zeszłego roku - to z przodu to Maruda a za nią idzie Wszoł, czyli Maciek - wtedy wyglądał całkiem przyzwoicie :(. Edited September 13, 2012 by Maruda666 Quote
NikaEla Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 Marudę kupiłaś w Biedronce? :D http://img855.imageshack.us/img855/716/maruda.png Quote
Maruda666 Posted September 12, 2012 Author Posted September 12, 2012 (edited) [quote name='Nikaragua']Marudę kupiłaś w Biedronce? :D http://img855.imageshack.us/img855/716/maruda.png Tak jakoś przyplątała się do wśród zakupów :evil_lol: Na poważnie, Maruda przed chyba czterema laty jesienią pojawiła się na naszym osiedlu. Praktycznie od razu zaczęła towarzyszyć mojemu Cezarowi w spacerach. Długo przekonywałam rodzinę, nawet z prezentu choinkowego zrezygnowałam, w końcu wracając z pracy w Dzień Kota, wsadziłam ja pod pachę i do domu :) Przez rok nie odważyła się wychodzić na dwór, chyba się bała, że znów zostanie na lodzie :( Maćka nadal nie ma :(:( Biały domaga się już jedzenie trzy razy dziennie ;) Edited September 12, 2012 by Maruda666 Quote
Maruda666 Posted September 13, 2012 Author Posted September 13, 2012 Cały czas liczę na to, że lada moment się pojawi. Tylko że ja w sobotę na tydzień wyjeżdżam :( Sonka nie lata w ciągu dnia z nimi tyle co ja i może go przegapić :( Quote
Nadziejka Posted September 15, 2012 Posted September 15, 2012 :modla::modla::modla::iloveyou:ach przecudne wasze kocinkowo Marudkowe.Sciakmy mocno za Farcika , Bialaska i za Maciunia:glaszcze::modla:oby sie pojawil. Marudenko do zobaczonka jutroale cie tu wsyckie wysciskamy , za wszystkie lata , za wsyckie kocinki Quote
Nadziejka Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 [FONT=courier new]Marudenka wysciskana:buzi::iloveyou: zagladam do kocinkowa z nadzieja i pozdrowieniem:thumbs:[/FONT] Quote
Nadziejka Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 :iloveyou::iloveyou:pozdrawiam calunie kocinkowo Marudenkowe domeczkowe i te cudne biedaczki stokroc , co slychac u kocikow kochana? Quote
Recommended Posts