Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Niewidoma koteczka już w swoim domu, w Słupsku. Jest kochana i rozpieszczana. Ma do towarzystwa dwa persy, z którymi już prawie się zaprzyjaźniła!
Domu szuka
przybrana mama niewidomej koteczki - Bursztynka
" class="ipsImage" alt="">

To mała i delikatna koteczka a taka dzielna!

kończą się wakacje i koleżanka musi wracać do Warszawy. Co się stanie z dzielną kocia mamą Bursztynką? Zostanie sama! Koleżanka nie moze ze sobą zabrać! Pomocy!!!zielna!

Pierwsze
życie rozpoczęła po urodzeniu. Najmniejsza i najsłabsza z miotu, szybko złapała wirus kk przenoszonego przez matkę. W tym miejscu nikogo nie obchodziło chore maleństwo "najwyżej zdechnie".
Drugie życie rozpoczęła, kiedy wypatrzyła ją moja koleżanka, miłośniczka kotów. Niejednokrotnie prosiła właściciela kotek o zgodę na sterylizację ale absolutnie nie chciał sie na to zgodzić. Teraz okociły się tam dwie kotki. Kolezanka zawiozła małą do lekarza. Dostała krople, maści do smarowania oczu. Niby juz było lepiej ale sytuacja znów stała sie tragiczna. Do najbliższego weterynarza z tej wsi położonej daleko od szosy jest ok 7km. (a ten leczy głównie krowy i konie). Dlatego postanowiłyśmy wrócić do Warszawy i pokazać ją w jednej z lecznic na Gocławiu. Tu lekarka stwierdziła że mała ma pewnie wady genetyczne, gałki oczne trzeba usunąć bo i tak nie będzie widziała a najlepiej małą uśpić. Kolezanka doznała szoku, z płaczem zadzwoniła do mnie po radę. Wykonałam kilka telefonów i dzięki życzliwości kocich ciotek mała tego samego dnia wyladowała w lecznicy u dr. Garncarza. Tu specjaliści stwierdzili, że gałki oczne da się uratować ale mała nie będzie widziała. Do koleżanki należy decyzja czy chce ją ratować czy uśpić.
Trzecie życie rozpoczęła tego samego dnia wieczorem. Koleżanka po całym dniu wielkiego stresu i rozmowach z TZ ,zdecydowali że malenstwo musi żyć. Koleżanka wykupiła całą baterię masci i zastrzyków i wróciła na działkę. Do czekającego na nią kociego stada uratowanych kociąt i ich mamy.

Bardzo prosze o pomoc w znalezieniu malutkiej domu. Może musi to być kociolubny dom?
Koleżanka absolutnie nie może zostawić koteczki u siebie. Ma uratowaną 3 letnią kotkę , która nie toleruje zadnych innych kotów w domu. Atakuje, brudzi we wszystkich możliwych miejscach ( łącznie z pościelą)nie chce jeść. Jest typowa jedynaczką.

Proszę o pomoc w ogłoszeniach !

Edited by auraa
  • Replies 115
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To jest przyszywana mama maleństwa. Uratowana zimą od śmierci głodowej. Ona tez pilnie szuka domu. Jest wysterylizowana.

Posted

Wchodźcie na Faceboka i udostepniajcie, jeśli nie Ty to może ktoś ze znajomych Twoich znajomych może zaadoptować koteczkę. Do wyboru - 1 roczna i 8 tygodniowa.
Lubię to!
:)

Posted (edited)

Ekiana dałaś linka z "gołym" wydarzeniem i nic nie miałem(opisów,zdjęć).Dopiero teraz widzę,że trzeba odświeżyć event i wskakuje treść...:cool3:

Edited by wolf122
Posted

wolf122 napisał(a):
Ekiana za przeproszeniem takie wydarzenie na FB,to możesz sobie.....zapomnieć.Czy Ty myślisz,że to się samo kręci?Gdzie zdjęcia?Gdzie znajomi.którzy udostępniają?Gdzie cały marketing(głupio brzmi)?To się musi kręcić a z tego co widze,to to jest event dla eventu czyli flauta albo cisza jak ktoś nie rozumie:roll:

Zdjęcia dałam, czy możesz więcej napisać co masz na myśli? A co do znajomych rzeczywiście zapomniałam zaprosić :)
Dobrze, że napisałeś!

Posted

Kliknąłem na link ten z wątku Roja i weszło mi wydarzenie bez niczego i mnie szokło:roll:Ani zdjęć,żadnych osób i w ogóle nic.Teraz klikam i są zdjęcia,osoby,no czary jakieś albo fb mi świruje:crazyeye:

Posted

Zdjęcia dodałam od razu, tylko, że wstawiałam je po kolei - zresztą podobnie robiłeś na ROju. Hmm nie wiem. Znajomych dodałam teraz, przelogowując się na siebie, a nie jako strona (sos4dogs). Ja nie mam zbyt wielu znajomych, może mi doradzisz bo tam jest taka opcja "edytuj organizatorów wydarzenia". Co tam trzeba zrobić?

Posted

Edycja jest do zmieniania lub dodawania organizatorów .Możesz kogoś dopisać,by mógł również zarządzać wydarzeniem.Zaraz Ci dodam znajomych(zaproszę) od siebie i już.

Posted

Dziękuję za wskazówki, właśnie to rozkminiłam. Chciałam od razu dać auraa ale nie miałam jej w znajomych i mi nie szło. Czy mogę coś jeszcze zrobić aby bardziej wypromować to wydarzenie? Zdjęć mam nie wiele, może auraa coś jeszcze mi dośle.
Przyznam, że oszczędzam i zostawiłam jeszcze na jutro fotki do wstawienia.

Posted

Jedyny sposób,to udostępnianie,fotki,rozmowy czyli w miarę aktywne wydarzenie.Aha i zrób proszę album ze zdjęciami i wklej tam również link do wydarzenia,by można było udostępniac.Jak coś,to pisz.W miarę możliwości pomogę tak jak i mnie pomagali na początku.

Posted

Dziękuję. Album zaraz założę. Z pomocy chętnie skorzystam. Ja to samouk jestem, a jednak wspólnymi siłami o wiele lepiej i więcej można zdziałać.

Posted

Koteczka czuje sie coraz lepiej, stan zapalny ustępuje. Jednak nie opuszcza tarasu bo tam jest pewniejsza. Najchetniej śpi na łóżku i przytula sie do pani. Zdrowe kociaki są dla niej zbyt żywe i jak pisałam wcześniej prawdopodobnie w zabawie zadrapały jej oczko. Trochę dziwnie to wyglada kiedy one szaleja a ona siedzi z boku.