Agata P Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 a to łobuz jeden :mad: mam nadzieję ,że z nerkami ok strasznie długo już się ciągnie ten antybiotyk,praktycznie odkąd został zabrany ciągle jest na antybiotyku :shake: Quote
erka Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 No właśnie, ja tez nie jestem zwolenniczką faszerowania antybiotykami, tym bardziej,ze Agat miał wycieńczony organizm i to dodatkowo go zatruwa. Jakby sie nic z łapa nie działo, ja bym nie podawała. Mag.da pewnie, jak zwsze podaje probiotyk, ale mimo wszystko. Quote
mag.da Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 Agat dostał Clindamycin na 10 dni. Weta trochę niepokoił rumień w okolicach rany, dlatego ten antybiotyk. Probiotyk oczywiście też dostaje. Paragon za leki: Quote
wegielkowa Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 + Faktura na 95zł do odbioru jutro. Zawiera koszt wizyty i badanie-morf i mocz. Mag.da jak on? Założyłaś kołnierz:roll: ? Quote
mag.da Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 Tia, chyba musiałabym mu zapodać głupiego jasia, żeby się uchował w tym kołnierzu :roll: Na razie na szczęście nie interesuje się opatrunkiem i oby tak zostało. Ta ranka musiała go zacząć swędzieć, albo piec i dlatego chciał się do niej dobrać. Wcześniej zupełnie go to nie interesowało. Teraz, jak jest oczyszczona, szwy zdjęte, opatrunek poluzowany, to może już nie będzie się dobierał... Quote
wegielkowa Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 [quote name='mag.da']Tia, chyba musiałabym mu zapodać głupiego jasia, żeby się uchował w tym kołnierzu :roll: Na razie na szczęście nie interesuje się opatrunkiem i oby tak zostało. Ta ranka musiała go zacząć swędzieć, albo piec i dlatego chciał się do niej dobrać. Wcześniej zupełnie go to nie interesowało. Teraz, jak jest oczyszczona, szwy zdjęte, opatrunek poluzowany, to może już nie będzie się dobierał...[/QUOTE] noo musiało go boleć. Fajowo, że nie musi wyglądać jak renesansowa Elżbieta I :). Diobeł mroczny w kryzie:crazyeye:. Jeśli masz potrzebę zmiany wizerunku Agata, to pomaluj mu gips na ZIELONO, na przykład. :cool1::cool1::cool1: Quote
mag.da Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 Agat dziś w nocy też nie naruszył opatrunku, ale widzę, że jest uśliniony i pojedyncze ślady ząbków na nim są, czyli trochę go to interesuje :roll: Quote
savahna Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 (edited) [quote name='wegielkowa'] Jeśli masz potrzebę zmiany wizerunku Agata, to pomaluj mu gips na ZIELONO, na przykład. :cool1::cool1::cool1: Oooooooo:-o....na prawdę nie sadziłam,ze władza wegielkowej sięga tak daleko. Lekka sugestia i rzeczywistośc się zmienia. Jak to Magdziu zrobiłaś? Flamasterkiem???:lol: Trochę niedokładnie ....u góry niebieskie zostało.Pewnie nocą robiłaś. Tylko,że teraz obróżka nie pasuje.....:oops::oops: Ile on jeszcze w tym opatrunku musi.... Wegielkowa,jak to tak działa to może moją Abisynke byś do domu wysłała???:cool3: Edited July 10, 2012 by savahna Quote
mag.da Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 [quote name='savahna']Oooooooo:-o....na prawdę nie sadziłam,ze władza wegielkowej sięga tak daleko. Lekka sugestia i rzeczywistośc się zmienia. Bo mi obiecała, że jak przemaluję, to Agat będzie miał dobre wyniki :roll: I co??? I ma dobre :multi::multi::multi: Kilka lat temu zabraliśmy zimą z ulicy staruszka jamniczka i on sikał podobnie dużo, jak Agat. U niego niestety to była mocznica. Dlatego tak mnie martwiło to sikanie :shake: Ale skoro nerki w porządku, to może rzeczywiście na tle nerwowym to jest. On jest dosyć pobudliwy i emocjonalny. [quote name='savahna']Ile on jeszcze w tym opatrunku musi.... Za dziesięć dni wet ma mu zmienić na jakiś lżejszy, z szyną usztywniającą. Quote
savahna Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 No to super,że wyniki dobre. Nie sadziłam,że już są. Będą z niego jeszcze psy. A mnie obiecała,że Abi do domku pojedzie w tym tygodniu i co??? I kooopeczka,że pozwolę sobie zacytować. Quote
mag.da Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 [quote name='savahna'] A mnie obiecała,że Abi do domku pojedzie w tym tygodniu i co??? I kooopeczka,że pozwolę sobie zacytować.[/QUOTE] A ja myślę, że ta obietnica się spełni, bo jak Węgielkowa obieca, to nie ma bata :diabloti: Także jeszcze nie trać nadziei Savahno, do końca tygodnia jeszcze chwila :cool3: Quote
Agata P Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 [quote name='mag.da']Bo mi obiecała, że jak przemaluję, to Agat będzie miał dobre wyniki :roll: I co??? I ma dobre :multi::multi::multi: a nie mówiłam,że węgielkowa to czarownica :diabloti: super,że wyniki dobre , jeden problem mniej :lol: a tak na marginesie ....do twarzy mu w zieleni ......... Quote
erka Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 Ale chyba trzeba teraz oczko flamasterkiem na zielono zrobić:eviltong:. Quote
wegielkowa Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 [quote name='erka']Ale chyba trzeba teraz oczko flamasterkiem na zielono zrobić:eviltong:.[/QUOTE] a nie lepiej malutkim scyzoryczkiem wydłubać i plastikowe nówkę sztuczkę włożyć? Quote
savahna Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 [quote name='savahna'] A mnie obiecała,że Abi do domku pojedzie w tym tygodniu i co??? [/QUOTE] [quote name='mag.da']A ja myślę, że ta obietnica się spełni, bo jak Węgielkowa obieca, to nie ma bata :diabloti: [/QUOTE] ABI w Krakowie na nauce gry na gitarze.....:-o [quote name='Agata P']a nie mówiłam,że węgielkowa to czarownica :diabloti: [/QUOTE] Serio???? A nie wygląda.:eviltong: [quote name='erka']Ale chyba trzeba teraz oczko flamasterkiem na zielono zrobić:eviltong:.[/QUOTE] Chyba powinnas odpocząć....:oops: [quote name='wegielkowa']a nie lepiej malutkim scyzoryczkiem wydłubać i plastikowe nówkę sztuczkę włożyć?[/QUOTE] Ooooo a Ty to już na pewno.....:cool3:Nad morze jedźcie dziewczyny....Kaspijskie Quote
wegielkowa Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 [quote name='savahna'] Ooooo a Ty to już na pewno.....:cool3:Nad morze jedźcie dziewczyny....Kaspijskie[/QUOTE] Nie scyzorykiem? To czym????? Quote
erka Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 Divia-gg, prosze uzupełnij w rozliczeniu 95 zł za tą ostania wizytę u weta i badania oraz 68,70 zł za leki, paragon wstawiała mag.da. Bardzo prosimy o pomoc finansową, bo Agata czekają jeszcze kolejne wizyty u weta, a juz jest tak bardzo zadłużony:(. Quote
erka Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 Mimo masowania łapki przez mag.dę, jest nadal opuchnięta pod tym opatrunkiem i chyba trzeba będzie znowu jechać do weta. Quote
Agata P Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 [quote name='erka']Mimo masowania łapki przez mag.dę, jest nadal opuchnięta pod tym opatrunkiem i chyba trzeba będzie znowu jechać do weta.[/QUOTE] kurcze :shake: Quote
Incia Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 Wegielkowa opróżniła spiżarnię, i powstał kolejny bazar:lol: http://www.dogomania.pl/forum/thread...dz-22%21%21%21 Zapraszam!!! Quote
savahna Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 [quote name='Incia']Wegielkowa opróżniła spiżarnię, i powstał kolejny bazar:lol: http://www.dogomania.pl/forum/thread...dz-22!!! Zapraszam!!! Ty Incia a co Ty tak bez fantazji....??? Na każdym watku to samo....:roll: Słyszałam,że Agatowi dooopka odżyła i pokazuje uzebienie...:diabloti: Chyba zdrowieje.... Byliście w Kielcach mag.do? Quote
mag.da Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 Nie, nie byliśmy w Kielcach. Agata konsultowała się z wetem, który operował i on zalecił tylko dalsze masowanie i ew. okłady z altacetu. No i poluzowanie opatrunku, ale to już było zrobione wcześniej. Trochę opuchnięta jest sama stópka, ale nie bardziej niż na ostatniej wizycie, a dzisiaj to chyba nawet trochę mniej. Na razie chyba nie ma co panikować. Agat czuje się dobrze, opatrunku nie naruszył więc chyba nic mu tam nie dokucza. A ząbki pokazał Samej Centrali - odważny:shock: niebojący znaczy :diabloti: Quote
Agata P Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 Te okropne upały pewnie też nie były obojętne dla tej jego nóżki Ząbki pokazał w odwecie za tego ''niebrzydkiego ''psa .........zuch chłopak :thumbs: ( a Centrala co na to ?) Quote
Recommended Posts