Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dlatego już pytałam wcześniej czy jest wogóle sens zajmować sięogłoszeniami, bo i tak odczuwam, ze Bajek nie zostanie wydany. Przykro mi mówić, że szkoda naszej pracy, ale tylko to pozostało i szkoda pieska

• 1 month later...
  • Replies 790
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Juz nie wiem,chyba 14sty rok mu w schronie zaczyna lecieć,czy trzynasty...

Ale to juz długo nie potrwa,Bajek zaczyna sie kończyć. Ataki duszności zaczynaja go męczyć coraz dłużej. Zyje tylko dzięki zastrzykom. Gdy ja go widzę-po południu,jest w sumie OK,je,ma apetyt,nawet merda ogonkiem. Ale przed zastrzykiem ,po nocy podobno jest bardzo kiepsko ,ledwo oddycha.

W pewnym momencie nawet zastrzyk mu nie pomoże i niestety,ale to nastapi wkrótce. Bajek oddycha już całym sobą,widać,ze ciężko mu to przychodzi.

straszne

• 1 month later...
  • 5 weeks later...
Posted

Życie Bajeczka to niestety nie jest Bajka.Biedactwo,miałam nadzieję,że mimo wszelkich przeciwności ten domek się znajdzie.No cóż,w zasadzie domem Bajeczka jest schronisko i przyzwyczaił się do tego miejsca, no i do kochających opiekunek.To małe pocieszenie,ale zawsze coś pozytywnego.
A może ta bajka jednak dobrze się skończy? Wiem ,że bzdury gadam ,ale to z bezradności.

Posted

wiem,co czujesz Reja.
Beznadzieja i bezsilność,a z drugiej strony lęk,ze jesli by ktoś go wziął,to może z niewiedzy go skrzywdzić wymaganiamai,brakiem zrozumienia. Te,które sa od szczeniaka w schronie,to a inne psy niz te nasze domowe. Trzeba byc dla nich bardziej drugim psem niz człowiekiem. Trzeba wiecej rozumieć.

Gdy go wyprowadzam z pawilonu (bez smyczy) na placyk,żeby się załatwił ,idzie mi przy nodze,tak czuje się pewniej.

Posted

millarca napisał(a):
Podrzucam Bajeczka.
Nikt nie ma domku z ogródkiem dla niego?

Kilka miesiecy temu byly dwie zainteresowane osoby z Allegro, przekazalam ich e-maile na e-mail schroniska (czy wolontariusza). Z jedna Pania Brazowa byla w kontakcie, ale nie wiem co sie stalo, ze nic z tego nie wyszlo, a drugiej osobie nawet ale nikt nie odpisal... :shake: Oglaszalam Bajka dlugo, czasem z wyroznieniem, wczesniej tez zdarzalo sie, ze ktos wysylal do mnie e-maila z zapytaniem i przekazywalam go dalej. Nic z tego nie wychodzilo i pomimo ze wkladalam kase w Allegro Bajka dlugi czas, to nikt nigdy nie raczyl mi nic powiedziec co z tymi zaintersowanymi domkami. Nie oczekiwalam dlugich wyjasnien, bo wiem ze wolontariusze maja duzo na glowie, ale choc w jednym zdaniu jakies info. Jak pisalam powyzej, na ostatni e-mail, osoba nawet nie dostala odpowiedzi (choc ta osoba nic nie napisala takiego, co moglo by ja dyskfalifikowac z adopcji Bajka). W koncu przestalam Bajka oglaszac... Glową muru nie przebiję. :shake:

Posted

millarca napisał(a):
Cieżka sprawa z Bajeczkiem.
Domek z ogródkiem być musi i ktoś, kto bierze psa dla psa, a nie dla siebie.:shake:

No tak, ale trzeba odpisywac na e-maile zeby wiedziec jaki ten "ktos" jest... Kto wie, moze to byl wlasnie TEN dom.

Z moich obserwacji wnioskuje, ze na Bajka juz postawiono krzyzyk... Smutne...

Posted

Bajek poczuł sie na tyle dobrze,ze wrócił do boksu z kolegami-Gołebiewem i Bankowym.

Salibinko,jestem bardzo wdzieczna za poswiecenie czasu dla Bajka-odpisywałam na kazdego maila,jaki przychodził w sprawie pieska,nie tylko Bajka. Problem pojawił się w trakcie-otóz okazało się,ze nikt z osób piszących nie jest gotowy na adopcje psa z taka przeszłoscią,ludzie mieli inne wyobrażenie o biednym piesku. Pies rozczarowałby ich na 200%,nie wiedzieliby co z nim zrobić. Były to osoby o dobrym sercu,ale na jak długo to serce by starczyło? Mieli wyobrażenie o piesku,któremu trzeba dac miłość,szeleczki i ciepłe posłanko,do tego ludzie mieszkali daleko, jak im przekazac o co chodzi z psem, jeżeli nie moga go poznać...

Posted

[quote name='brazowa1']Bajek poczuł sie na tyle dobrze,ze wrócił do boksu z kolegami-Gołebiewem i Bankowym.

Salibinko,jestem bardzo wdzieczna za poswiecenie czasu dla Bajka-odpisywałam na kazdego maila,jaki przychodził w sprawie pieska,nie tylko Bajka. Problem pojawił się w trakcie-otóz okazało się,ze nikt z osób piszących nie jest gotowy na adopcje psa z taka przeszłoscią,ludzie mieli inne wyobrażenie o biednym piesku. Pies rozczarowałby ich na 200%,nie wiedzieliby co z nim zrobić. Były to osoby o dobrym sercu,ale na jak długo to serce by starczyło? Mieli wyobrażenie o piesku,któremu trzeba dac miłość,szeleczki i ciepłe posłanko,do tego ludzie mieszkali daleko, jak im przekazac o co chodzi z psem, jeżeli nie moga go poznać...[/QUOTE]

Dziekuje za wyjasnienie... Czy sadzisz ze powinnam go nadal oglaszac w Allegro? Moge to robic... moze akurat sie ktos wlasciwy znajdzie...

Posted

Teraz to się po prostu boję. Miał takie kłopoty z sercem,ze czekałam na jego smierć. Nie wiem,czy stres związany ze zmiana miejsca nie zabiłby go szybciej. Nie wiem,czy to własciwe robic cos takiego ludziom,którzy chcieliby dac mu kąt u siebie.

• 1 month later...
Posted

Bajek nie zyje.

Umarł na moich rekach.
Bardzo źle sie czuł,mialam go zabrac do weta,czekałam na taksówkę.Wyszedł o własnych siłach z boksu,na smyczy,wyszedł za bramę schronu,wzięłam go na rece ,minęło kilka sekund i po prostu umarł. Nagle,szybko.

Posted

żegnaj Bajeczku, do zobaczenia, czekaj tam na nas. :(
Biedny piesek, całe życie bezpański.......
dobrze Brazowa, ze odchodził przytulony do Twoich rąk, choć tyle i aż tyle, dla bezdomnego, niekochanego psa......