Jump to content
Dogomania

Piesek,pieseczek.... mały Bajek,13 lat w schronisku.Za TM. Do zobaczenia..

Recommended Posts

• Replies 790
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='brazowa1']na razie wyglada jak brudna szmatka,niestety-dopiero na wiosne mozna z nim kombinowac.[/QUOTE]

Albo już,gdyby znalazł sie domek...
Domku gdzie jesteś...do cholery:mad:

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Sabina02']Ktos zalicytowal na Bajka na Allegro. :roll:

Brazowa, czy ktos sie kontaktowal z Toba w jego sprawie?[/quote]

Czyzby.....?

Posted

[quote name='Sabina02']Dlaczego? :placz: :placz: :placz:[/quote]
no bo jak Sabinko..piesek-dziczek,warunki specyficzne,(bardzo specyficzne) trzeba miec,aby zycie mu polepszyc,jako zwyczajny domownik-nie nadaje sie :shake:,a pieskow do adopcji...wiadomo,do wyboru ,do koloru.
Trudno go proponowac ludziom-posiadanie psa nie ma byc kara i męka.Ludzie chca isc na spacer,przytulic pieska,chca miec zdrowego,ladnego lub chociazby mlodego,ktory umie zyc w normalnych warunkach.A Bajek nie potrafi nic,do tego jest wypłochem.Starym,chorym i całe zycie w schronie.

Posted

[quote name='brazowa1']no bo jak Sabinko..piesek-dziczek,warunki specyficzne,(bardzo specyficzne) trzeba miec,aby zycie mu polepszyc,jako zwyczajny domownik-nie nadaje sie :shake:,a pieskow do adopcji...wiadomo,do wyboru ,do koloru.
Trudno go proponowac ludziom-posiadanie psa nie ma byc kara i męka.Ludzie chca isc na spacer,przytulic pieska,chca miec zdrowego,ladnego lub chociazby mlodego,ktory umie zyc w normalnych warunkach.A Bajek nie potrafi nic,do tego jest wypłochem.Starym,chorym i całe zycie w schronie.[/quote]

O Jesssuuuu!!! :placz: :placz: :placz:

To trzeba mu znalesc hotelik albo DT zeby go zresocjalizowac...

Posted

w tym wieku? resocjalizacja?:shake:
nie mowimy o psie,ktoremu trzeba przypomniec zycie w domu,mowimy o piesku,ktory w domu zył przez bardzo krociutki czas,w okresie szczenięctwa,a za soba ma 11 lat w schronisku,w boksie.I sam z siebie do odwaznych nie nalezy.Tu juz nie ma co resocjalizowac,mozna tylko zaakceptowac i dac mu swiety spokoj.Dla niego DT to juz dom ostateczny.
Sabinko i DT....ja nie chce,aby ktos pozwalal mu zyc u swojego boku,tylko dlatego,ze dostaje za to pieniadze.Czasem DT sa zapsione-Bajek ma w boksie kolege Gołebiewo,razem,łeb w łeb,tyle lat.Lubia sie z nim,Bajek jest slaby-nie na jego nerwy walczenie od nowa o pozycje w stadzie,z nowymi psami.
Liczymy tylko na cud,na kogos z ogrodkiem,wielkim sercem.

ten czarny piesek o ktorego pytalas-zapytam wolontariuszki Ponka1 czy ciagle siedziw s chronie.Wydaje mi sie,ze tak.

Posted

[quote name='brazowa1']w tym wieku? resocjalizacja?:shake:
nie mowimy o psie,ktoremu trzeba przypomniec zycie w domu,mowimy o piesku,ktory w domu zył przez bardzo krociutki czas,w okresie szczenięctwa,a za soba ma 11 lat w schronisku,w boksie.I sam z siebie do odwaznych nie nalezy.Tu juz nie ma co resocjalizowac,mozna tylko zaakceptowac i dac mu swiety spokoj.Dla niego DT to juz dom ostateczny.
Sabinko i DT....ja nie chce,aby ktos pozwalal mu zyc u swojego boku,tylko dlatego,ze dostaje za to pieniadze.Czasem DT sa zapsione-Bajek ma w boksie kolege Gołebiewo,razem,łeb w łeb,tyle lat.Lubia sie z nim,Bajek jest slaby-nie na jego nerwy walczenie od nowa o pozycje w stadzie,z nowymi psami.
Liczymy tylko na cud,na kogos z ogrodkiem,wielkim sercem.

ten czarny piesek o ktorego pytalas-zapytam wolontariuszki Ponka1 czy ciagle siedziw s chronie.Wydaje mi sie,ze tak.[/quote]

A czy wogole ktos dzwoni w sprawie Bajka? Robie mu wyroznione Allegro i ma sporo wejsc...

PS. Czekam na info o Boutique... ;)

Posted

Myślę że psiak albo zostaje w schronie albo DT na cito - wiek nie przeszkadzaw socjalizacji tylko znacznie ją wydłuża - innego wyjścia nie widzę- a dopiero wtedy może szansa na adopcję

Posted

DT to dla niego miejsce juz ostateczne-trzeba przyjac,ze pies juz z niego nie wyjdzie.Nie chcialabym ,aby w DT pogorszyl sie jego los.Czasem wydaje nam sie,ze wystarczy starego psa dac do ciepla i miske z dobrym jedzeniem,ale ja wiem,jak psy potrafi zabijac stres,nawet ten serwowany w dobrej wierze.W schronisku oczywiscie zyje w permanetnym stresie,ale juz go oswoil na tym terenie,to jego zycie.
Ten pies potrzebuje stabilnych warunkow,dom,ale z mozliwoscia wyjscia na ogrodek,ludzi,ktorzy nie beda go stresowac,minimalnej ilosci innych psow-takich DT po prostu nie ma.Plus chore serce bajka.
zalozylam ten wątek na fali huraoptymizmu,to nie jest najlepszy doradca.

• 1 month later...