brazowa1 Posted December 6, 2008 Author Posted December 6, 2008 Z Bajkiem smutna sprawa,bo to pies,ktory nie spelnia zadnych standardow obowiazujacych psa domowego.Coż...nawet milutki nie jest,okazuje przyjazn i przywiazanie na swoje mozliwosci.Ludzie,ktorzy nawet mysla,ze mieli bardzo trudnego psa ze schroniska (bo przez pierwszy tydzień w domu,byl zalękniony),nie maja pojęcia,jak bedzie wygladal taki pies jak Bajek po zabraniu ze schroniska.Dlatego wg mnie to beznadziejna sprawa. Quote
Sabina02 Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 brazowa1 napisał(a):Z Bajkiem smutna sprawa,bo to pies,ktory nie spelnia zadnych standardow obowiazujacych psa domowego.Coż...nawet milutki nie jest,okazuje przyjazn i przywiazanie na swoje mozliwosci.Ludzie,ktorzy nawet mysla,ze mieli bardzo trudnego psa ze schroniska (bo przez pierwszy tydzień w domu,byl zalękniony),nie maja pojęcia,jak bedzie wygladal taki pies jak Bajek po zabraniu ze schroniska.Dlatego wg mnie to beznadziejna sprawa. Ja jednak mam nadzieje ze Pani sie nie zniecheci i ze to wlasnie Bajek dostanie ten domek... Quote
brazowa1 Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 Dziekuje Sabinko,za Twoj optymizm :) pani jeszcze mi nie odpisala,poczekam,powiem prawde-jak ja widze życie Bajka w domu,czego on potrzebuje,wypytam sie,czego ta pani oczekuje.Bo jęzeli nie Bajek,to niechby inny piesek znalazl ciepły kąt. Sabinko,jak to sie stalo,ze trafilas na jego wątek? Quote
Sabina02 Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 brazowa1 napisał(a): Sabinko,jak to sie stalo,ze trafilas na jego wątek? Ktos mial jego banerek w podpisie... :cool3: Aha! Na poprzedniej stronie, w poscie nr. 492 wkleilam linki do wszystkich ogloszonek, ktore zrobilam Bajeczkowi... :lol: Quote
magdawi Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 A może Bajuś poprostu potrzebuje odpowiedniego człowieka , żeby się otworzyć. Mój pies nie jest przylepą (kilkunastoletni ONek z odzysku), TZ może go pogłaskać i tyle , ale tylko ja mogę go wytulić ,obrócić na plecy i wydrapach po brzucholu, nikt inny nawet by nie próbował , bo to moje "maleństwo" ma charakterek. To pies jednego pana . Tyle wątków przeczytałam o psach , które niejednokrotnie jeszcze więcej lat niż Bajek spędziły w schronie. Potrzebna jest osoba cierpliwa, która będzie chciała z nim pracować, możliwe jest także , że nigdy nie będzie chciał zbyt częstego kontaktu z człowiekiem , ale i takiego psa też się kocha. Quote
brazowa1 Posted December 11, 2008 Author Posted December 11, 2008 a ba...czego potrzebuje Bajek i jaki czlowiek,to my już wiemy,teraz tylko,gdzie go znalazc... Magdawi?:cool3: a na poważnie-pies jest stary,z duzym schroniskowym stażem.Ryzyko,ze ktos by go chcial,po tym,gdy dowie sie,ile kosztuje diagnostyka starego psa ze schroniska-jest juz minimalne. Ale niech Bajek ma watek,skoro już zostal założony... Quote
Sabina02 Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 A co z ta kobieta z e-maila? Nie odezwala sie? Quote
brazowa1 Posted December 11, 2008 Author Posted December 11, 2008 nie,to nie będzie Bajek,jednak czegoś innego ta Pani oczekuje od psa.Wazna jest czystość w domu,spacery-wiec Bajek to byc nie może. Mam nadzieje,ze Bajek ofiaruje dom jakiemuś psu. Quote
Lionees Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Eh,Bajtusiu...czyżby Ci przyszło do ostatnich Twoich dni zostać w schronisku?:shake: Quote
Lionees Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 [quote name='brazowa1']Z Bajkiem smutna sprawa,bo to pies,ktory nie spelnia zadnych standardow obowiazujacych psa domowego.Coż...nawet milutki nie jest,okazuje przyjazn i przywiazanie na swoje mozliwosci.Ludzie,ktorzy nawet mysla,ze mieli bardzo trudnego psa ze schroniska (bo przez pierwszy tydzień w domu,byl zalękniony),nie maja pojęcia,jak bedzie wygladal taki pies jak Bajek po zabraniu ze schroniska.Dlatego wg mnie to beznadziejna sprawa. W sierpniu adoptowałam psiaka,13-letniego,który prawie 8 lat był w schronie.Pies głuchy,z etykietką"autystyczny".Miał swój świat,nie potrzebował kontaktu z człowiekiem,a do tego z bardzo chorym serduszkiem.Około miesiąca zajęło mu przystosowywanie się do nowych dla niego warunków(ale w domu się nie załatwiał).W tej chwili jest to pies ideał,odblokował się,z jego autyzmu już nic nie pozostało,nawet głuchota w pewnym stopniu ustąpiła(po prostu głośniej do niego mówię,a wcześniej darłam się nawet i nie słyszał).Kochamy się bardzo,jest przecudownym psem.Dlatego wierzę,że jeżeli znalazłby się człowiek,który dałby miłość i cierpliwość Bajtusiowi,psiak pokazałby,jakim jest cudownym psem. Quote
Lionees Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Ten adoptowany przeze mnie psiak,to ten cały czarny w moim awatarku.... Bajtuś taż tak mógłby sobie leżeć,gdyby ktoś chciał dać mu szansę...:-( Quote
brazowa1 Posted December 20, 2008 Author Posted December 20, 2008 ech,Renatko,ale Anioly sa w deficycie... Quote
Lionees Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 brazowa1 napisał(a):ech,Renatko,ale Anioly sa w deficycie... Może przed świętami trochę się ich znajdzie? Quote
Lionees Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 Najserdeczniejsze życzenia: Cudownych Świąt Bożego Narodzenia Rodzinnego ciepła i wielkiej radości, Pod żywą choinką zaś dużo prezentów, A w Waszych pięknych duszach wiele sentymentów. Świąt dających radość i odpoczynek, oraz nadzieję na Nowy Rok, żeby był jeszcze lepszy niż ten, co właśnie mija Quote
Lionees Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Bajtusiu,to już Twoje 11 Święta w schronisku:shake:,znajdź wreszcie domek,żebyś kolejne Święta spędził już na kanapie... Quote
brazowa1 Posted December 28, 2008 Author Posted December 28, 2008 tak sobie mysle,ze teraz zaczyna 12sty rok......:-(:-(:-(:-( Quote
akucha Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 12 rok to jeszcze nie byłby problem. Ale to 12 rok w schronie :placz: Za co to wszystko Bajeczku? Quote
Sabina02 Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Brazowa1, dlaczego mi kazalas usunac ogloszenia Bajeczka? :shake: Quote
Sabina02 Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Dzieki Brazawa1 za PM... :lol: Podrzucam Bajeczeka przy okazji... Quote
Lionees Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Sabina02 napisał(a):Brazowa1, dlaczego mi kazalas usunac ogloszenia Bajeczka? :shake: :hmmmm:....czyżby jakieś dobre wieści się szykowały?:roll::razz: Quote
Sabina02 Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Renata5 napisał(a)::hmmmm:....czyżby jakieś dobre wieści się szykowały?:roll::razz: Niestety to nie o to chodzilo... :shake: Quote
Worel Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 ....ja tak nie do konca rozumiem, po co Bajeczek ma watek, skoro on taki "nieadopcyjny", ze ogloszen mu nie robic, do sasiadow tez nie zglaszac.... :-( moze on sie po prostu dobrze czuje w schronisku? nie wiem juz.... i tak wiecej pomocy sama nie moge oferowac. Po prostu ta mordeczka mi zapadla w pamieci. :placz: Dziendoberku Bajeczku! Quote
szuwar Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Eh Bajeczku... Nawet nie wiadomo na jaki cud tu liczyć... Quote
Lionees Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Kochany psinko,czy kiedyś poznasz co to własny domek?:-( Quote
brazowa1 Posted January 17, 2009 Author Posted January 17, 2009 pewnie nie. Ale za to wiedza,ze sa dla mnie waznymi psami,nareszcie sa dla kogoś chociaz ważne.To chyba jakas leciutka poprawa,tak sie pocieszam. Quote
Recommended Posts