Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z Bajkiem smutna sprawa,bo to pies,ktory nie spelnia zadnych standardow obowiazujacych psa domowego.Coż...nawet milutki nie jest,okazuje przyjazn i przywiazanie na swoje mozliwosci.Ludzie,ktorzy nawet mysla,ze mieli bardzo trudnego psa ze schroniska (bo przez pierwszy tydzień w domu,byl zalękniony),nie maja pojęcia,jak bedzie wygladal taki pies jak Bajek po zabraniu ze schroniska.Dlatego wg mnie to beznadziejna sprawa.

• Replies 790
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

brazowa1 napisał(a):
Z Bajkiem smutna sprawa,bo to pies,ktory nie spelnia zadnych standardow obowiazujacych psa domowego.Coż...nawet milutki nie jest,okazuje przyjazn i przywiazanie na swoje mozliwosci.Ludzie,ktorzy nawet mysla,ze mieli bardzo trudnego psa ze schroniska (bo przez pierwszy tydzień w domu,byl zalękniony),nie maja pojęcia,jak bedzie wygladal taki pies jak Bajek po zabraniu ze schroniska.Dlatego wg mnie to beznadziejna sprawa.

Ja jednak mam nadzieje ze Pani sie nie zniecheci i ze to wlasnie Bajek dostanie ten domek...

Posted

Dziekuje Sabinko,za Twoj optymizm :)
pani jeszcze mi nie odpisala,poczekam,powiem prawde-jak ja widze życie Bajka w domu,czego on potrzebuje,wypytam sie,czego ta pani oczekuje.Bo jęzeli nie Bajek,to niechby inny piesek znalazl ciepły kąt.
Sabinko,jak to sie stalo,ze trafilas na jego wątek?

Posted

brazowa1 napisał(a):

Sabinko,jak to sie stalo,ze trafilas na jego wątek?

Ktos mial jego banerek w podpisie... :cool3:

Aha! Na poprzedniej stronie, w poscie nr. 492 wkleilam linki do wszystkich ogloszonek, ktore zrobilam Bajeczkowi... :lol:

Posted

A może Bajuś poprostu potrzebuje odpowiedniego człowieka , żeby się otworzyć. Mój pies nie jest przylepą (kilkunastoletni ONek z odzysku), TZ może go pogłaskać i tyle , ale tylko ja mogę go wytulić ,obrócić na plecy i wydrapach po brzucholu, nikt inny nawet by nie próbował , bo to moje "maleństwo" ma charakterek. To pies jednego pana .
Tyle wątków przeczytałam o psach , które niejednokrotnie jeszcze więcej lat niż Bajek spędziły w schronie. Potrzebna jest osoba cierpliwa, która będzie chciała z nim pracować, możliwe jest także , że nigdy nie będzie chciał zbyt częstego kontaktu z człowiekiem , ale i takiego psa też się kocha.

Posted

a ba...czego potrzebuje Bajek i jaki czlowiek,to my już wiemy,teraz tylko,gdzie go znalazc...
Magdawi?:cool3:
a na poważnie-pies jest stary,z duzym schroniskowym stażem.Ryzyko,ze ktos by go chcial,po tym,gdy dowie sie,ile kosztuje diagnostyka starego psa ze schroniska-jest juz minimalne.
Ale niech Bajek ma watek,skoro już zostal założony...

Posted

nie,to nie będzie Bajek,jednak czegoś innego ta Pani oczekuje od psa.Wazna jest czystość w domu,spacery-wiec Bajek to byc nie może.
Mam nadzieje,ze Bajek ofiaruje dom jakiemuś psu.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='brazowa1']Z Bajkiem smutna sprawa,bo to pies,ktory nie spelnia zadnych standardow obowiazujacych psa domowego.Coż...nawet milutki nie jest,okazuje przyjazn i przywiazanie na swoje mozliwosci.Ludzie,ktorzy nawet mysla,ze mieli bardzo trudnego psa ze schroniska (bo przez pierwszy tydzień w domu,byl zalękniony),nie maja pojęcia,jak bedzie wygladal taki pies jak Bajek po zabraniu ze schroniska.Dlatego wg mnie to beznadziejna sprawa. W sierpniu adoptowałam psiaka,13-letniego,który prawie 8 lat był w schronie.Pies głuchy,z etykietką"autystyczny".Miał swój świat,nie potrzebował kontaktu z człowiekiem,a do tego z bardzo chorym serduszkiem.Około miesiąca zajęło mu przystosowywanie się do nowych dla niego warunków(ale w domu się nie załatwiał).W tej chwili jest to pies ideał,odblokował się,z jego autyzmu już nic nie pozostało,nawet głuchota w pewnym stopniu ustąpiła(po prostu głośniej do niego mówię,a wcześniej darłam się nawet i nie słyszał).Kochamy się bardzo,jest przecudownym psem.Dlatego wierzę,że jeżeli znalazłby się człowiek,który dałby miłość i cierpliwość Bajtusiowi,psiak pokazałby,jakim jest cudownym psem.

Posted

Najserdeczniejsze życzenia:
Cudownych Świąt Bożego Narodzenia
Rodzinnego ciepła i wielkiej radości,
Pod żywą choinką zaś dużo prezentów,
A w Waszych pięknych duszach wiele sentymentów.
Świąt dających radość i odpoczynek,
oraz nadzieję na Nowy Rok,
żeby był jeszcze lepszy niż ten,
co właśnie mija

• 2 weeks later...
Posted

....ja tak nie do konca rozumiem, po co Bajeczek ma watek,
skoro on taki "nieadopcyjny", ze ogloszen mu nie robic, do sasiadow tez nie zglaszac....

:-(
moze on sie po prostu dobrze czuje w schronisku?
nie wiem juz....
i tak wiecej pomocy sama nie moge oferowac. Po prostu ta mordeczka mi zapadla w pamieci. :placz:

Dziendoberku Bajeczku!