brazowa1 Posted September 18, 2008 Author Posted September 18, 2008 [quote name='Worel']....czy on juz byl proponowany "sasiadom"? moze wyjazd by mu pomogl.....nauczylbysie szczekac po niemiecku na stare lata???:p[/quote] Myslalam nad tym,ale nie :shake: Podstawa adopcji zagranicznej jest dobry socjal do ludzi.Bajek tego nie ma.Trudno sie w nim szybko zakochac,on nie podejdzie ,zeby podbic nosem rekę.Bylby jak skała,przerazony. Całe jego zycie to boks,w ktorym spedzil 11 lat. Quote
Worel Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 a to tak na pewno ;) ? moze on tak udaje, bo chce poszczekac po niemiecku....? no nie wiem, to moze trzeba mu na juz znalezc DT i od razu na kurs jezyka zapisac.....hehe, by byl gotowy jak najszybciej:cool3::cool3::cool3: cudny psiak! rzeczywiscie wyglada jak szczeniak! Quote
Lionees Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 No to Bajtusiu hopaj po ten domek!!! Quote
Betbet Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Brązuś, ja tam wierzę w Twoją znajomość schroniskowych psiaków, no. jak nikt inny wiesz o nich tyle, ale... ale możesz się mylić nie? dobra, ja nie mówię, że Bajek pierwsze co w domu wskoczyłby komuś na kolana i dał buziaka w nos...ale może by się przyzwyczaił. i może by mu się bardzo spodobało. tlyko trzeba mu dać szansę Quote
brazowa1 Posted September 19, 2008 Author Posted September 19, 2008 z czasem na 100% by mu sie spodobalo! jestem tego pewna.Ba,na pewno pierwsza spodobalaby mu sie kanapa. Pisze to pod tym kntem,ze nie jest to pies do adopcji zagranicznej.Te kilka psow,ktore pojechalo od nas,uwielbialo ludzi,entuzjastycznie to okazywały i to byl ich "posag",ich przepustka do adopcji.W Poslce nie znalazly domu,bo byly:stare,z defektami fizycznymi lub slepe.Akurat to Niemcom nie przeszkadzało.Ale nie mozna wymagac,by Niemcy radośnie ustawili sie w kolejce,po takiego psa jak Bajek.Dziczka wypłochowatego.Zblokowałby na amen miejsce w DT,a to byloby nieuczciwe.W tym samym czasie dom mogloby znalezc i przejsc przez to DT kilkanaście innych psow. Quote
kasia14 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 z Pabianic poprzez jedna z fundacji pojechał do domu do Niemiec pies średniej wielkości Roki. Roki ponad 6 lat spędził w schronisku, uciekał od wszystkich ludzi, nigdy nie wychodził na spacery bo był psem niepewnym. Nie tolerował raczej obcych, uciekał, warczał... A jednak ktoś go zechciał. Może jednak warto sprobować? Quote
Worel Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 mnie tez sie wydaje, ze nie mozna mu odmowic proby.... a kto wie, moze wlasnie ktos takiego szuka ;) Quote
brazowa1 Posted September 26, 2008 Author Posted September 26, 2008 ja takiej proby z tym psem sie nie podejme :shake:,nie z nim. Quote
magdawi Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Jaki właściwie jest Bajek w warunkach schroniskowych? Wychodzicie z nim na spacer? Quote
brazowa1 Posted September 26, 2008 Author Posted September 26, 2008 jest tak przerazony wyjsciem,ze dluuuga droga przed nim,zanim poszedlby na normalny spacer,z ktorego czerpałby frajde.A jako,ze wiekowy,to raczej juz tej frajdy nie doświadczy. Quote
ponka1 Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Bajek do góry ! może głaskanko radość by mu sprawiło. Quote
brazowa1 Posted October 9, 2008 Author Posted October 9, 2008 [quote name='Worel']oj Bajeczku co z Toba bedzie? :shake:[/quote] no nic,jak nie spotka go CUD,to tak sobie bedzie wegetował...az do końca. Quote
magdawi Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 Kilka miesięcy temu były odławiane psy stadionowe. Akcję przeprowadzała Hankag i Kasia r . Psy trafiły do Niemiec do ludzi, którzy przygarniają te najbiedniejsze istoty, które nie mają wielkich szans na domek. Jeden psiak ma ok 14 lat całe życie bezdomny a drugi pół dziki , okazuje się , że bardzo dobrze wychodzi na prostą. Brązowa może warto skontaktować się z Kasią .. może byłaby możliwość, żeby Bajuś trafił do tych ludzi...( Ta Pani jest Polką jeśli się nie mylę). Quote
Worel Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 [quote name='magdawi']Kilka miesięcy temu były odławiane psy stadionowe. Akcję przeprowadzała Hankag i Kasia r . Psy trafiły do Niemiec do ludzi, którzy przygarniają te najbiedniejsze istoty, które nie mają wielkich szans na domek. Jeden psiak ma ok 14 lat całe życie bezdomny a drugi pół dziki , okazuje się , że bardzo dobrze wychodzi na prostą. Brązowa może warto skontaktować się z Kasią .. może byłaby możliwość, żeby Bajuś trafił do tych ludzi...( Ta Pani jest Polką jeśli się nie mylę).[/quote] no wlsanie moze jednak.....:placz: Quote
brazowa1 Posted October 12, 2008 Author Posted October 12, 2008 jak mozna sie skontaktowac z p. Kasia? Quote
magdawi Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 Napisz PW do Kasia_r (Pani która zaadoptowała psiaki dowiedziała się o nich z ogłoszeń Kasi) Może jest szansa , żeby zaopiekowali się Bajkiem. Quote
ponka1 Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Bajek tak sobie egzystuje i nie wie co traci, a czas ucieka ! Quote
Lionees Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Czyżbyś Bajtusiu wyjechał już do tych Niemiec,bo coś cichutko u Ciebie:shake: Quote
brazowa1 Posted October 22, 2008 Author Posted October 22, 2008 nie,nie pojechał,za to zwiekszyły mu sie problemy sercowe Quote
Lionees Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 To niedobrze:shake:,strasznie mi go żal,ale mam 5 w domu i nie dam rady na jeszcze następnego:placz: Quote
brazowa1 Posted October 22, 2008 Author Posted October 22, 2008 wiem renatko,kazdy,kto by chciał,ma juz swoje....takie juz jest zycie :( Quote
Lionees Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Bajtusiu pokazuj się psinko!Boszszsze,11 lat w schronisku:placz: Quote
Recommended Posts