Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 502
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Za jakieś 10 minut wychodzimy, jedziemy z Dyziem do weta. Ściągnęłam brata z Pułtuska, wyjechał o 13,30, ma jakieś 60 km stamtąd więc będzie lada chwila. Nie podoba mi się że oczy coraz bardziej zalepione, maść nie pomaga chyba, a ten guz na szczęce wydaje się powodować problemy z przełykaniem. Może to rzeczywiście ropień i boli go od niego gardło?

Posted

Jejejej, miejmy taką nadzieję!!!! To może być coś z zębami, te oczy zaropiałe, może być... Trzymam za Dyzia mocno!!!
I co by było z nim w schronisku...

Posted

Z oczkami miał cały czas problem i Neris sugerowała, że ma wątpliwości czy on w ogóle coś widzi. Wczoraj wam sygnalizowałam, ze psina jest osowiała. Neris nie chce czekać do poniedziałku i dziś mimo problemów z transportem, o których pisała jedzie z nim do weta. Prawdopodobnie ten guz nie wychodzi z kości ( co jest trochę pocieszające), ale to są tylko przypuszczenia. Musi to zobaczyć lekarz. Pies też miał na szyi ślady po pogryzieniu, była jakby obolały( może był poturbowany przez inne psy?) Musi go zobaczyć lekarz. Nie ma innego wyjścia, nie możemy gdybać.

Posted

Wróciliśmy.

Ten guz prawdopodobnie jest węzłem chłonnym, dostaliśmy receptę na UNIDOX. Jeśli po 5 dniach nie będzie widocznej poprawy trzeba będzie zrobić prześwietlenie.
Do oczu kropelki i maść. Oczywiście recepta, a apteki mamy dwie i obydwie zamknięte. Na szczęście Unidox sama biorę więc do poniedziałku nam wystarczy.

Dyzio ma też guza po łokciem lewej przedniej łapy. Wg wetki jest to stare złamanie, dlatego on tak utyka, ale mówiła ona też że nie można wykluczyć zmiany nowotworowej. Niestety mój brat nie mógł z nami pojechać do Warszawy na prześwietlenie, musiał już wracać do domu.

Wetka powiedziała że to staruszek...

Posted

mam nadzieje, ze po tym antybiotyku Dyzio poczuje sie lepiej. Musimy czekać. Zostaje nam do zdiagnozowania nózka. Mam nadzieje, że to nie jest nowotwór. Maluszku, trzymaj sie.

Dziewczyny, czy ktoś już coś wpłacała na AFN dla Dyzia i Canona? Nie możemy Neris zostawić z problemem finansowania wizyt weterynaryjnych i leczenia, Nie taka była umowa. Wygląda na to, że Dyziol musi (oprócz leczenia) być jeszcze diagnozowany, a to są koszty,

Posted

Niektórzy ludzie są jednak okropni- pozbywają sie tych struszkow biedakow, jak zuzytych przedmiotów, tym bardziej szkoda takich ciepłych, slodkich psiaczkow, ktore "zawiniły" tylko wiekeim..
Neris, naprawde ogromnie Cie podziwiam....
A za Dyzia ściskam kciuki z całych sił.

Posted

Moze Dyzio ma cos podobnego z oczami jak niewidoma Victoria, sunia ktora rowniez byla w lodzkim schronisku. Zespol suchego oka, tez jej ropialy oczy i nie widziala. Lekarz okulista zdiagnozowal w Warszawie. Klinika dr Garncarza.
A tymczasem prosimy o pomoc finansowa.

Posted

Mozecie liczyc na jakąś wpłate ode mnie, ale za parę dni, muszę rozliczyć bazarek, uprzedzam jednak, ze nie bedzie to zbyt wiele.
Neris, wpłaty na AFN, na 'psy Neris" czy spacjalnie na Dyzia? Jak wolisz? A moze wolisz do Ciebie bezposrednio, a nie przez AFN?

Posted

W zasadzie nie ma większej różnicy jak będą wpływać pieniądze, chociaż nie wiem czy AFN rozlicza paragony z apteki, moja wetka liczy nas w sumie po kosztach (dzisiaj wzięła ZERO za wizytę) ale za leki już jej trzeba płacić. No i jakby miała wystawiać fakturę to weźmie drożej...

A może byc tak że na moje konto i ja będę od razu wpisywać co wpłynęło i od kogo?

Posted

ne ma problemu, też mi sie wydaje, ze w przypadku takich "zaprzyjaznionych" weterynarzy, czy możliwosc załatwienia czegoś taniej, lepiej miec swobodę wydatkow. Daj Nerisku dane do przelewu na PW

Posted

Dyzio ma bardzo mało zębów. na górze widziałam jeden samotny prawy kieł, na dole sterczą dwa kły i to cały przód... głębiej nie daje sobie chłopak zajrzeć, nie jest zadowolony jak mu sie majstruje w gębie.