PaulinKa030894 Posted June 20, 2012 Author Posted June 20, 2012 [quote name='malagos']P. Jaworowicz była tez w Chrcynnem - stała po stronie właściciela! Nie zajrzała do kojców w głębi schroniska, do piwnic......... Tu też bym się nie spodziewała rewelacji. Co innego, gdyby to był M.Olszański z Ekspresu Reporterów.[/QUOTE] czy z tym Panem można się jakoś skontaktować , czy w jakiś sposób by mógł pomóc.. nie znam się na tym nigdy nie miałam styczności z osobami z mediow itp.. a jak pisalam gdzieśdo gazety to zazwyczaj było tak ze byl podany przykladowy tekst i wszyscy słali. ;/ Quote
mestudio Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 [quote name='PaulinKa030894']Nie wiem nic narazie jak Agnieszka zamierza działać z tego co wiem [LEFT][COLOR=#333333][FONT=lucida grande]jutro ma rozmowe w TOK FM[/FONT][/COLOR] [COLOR=#333333][FONT=lucida grande] W piatek rozmowe z P.Jaworowicz [/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=lucida grande] A teraz kolejna rewelacja Vice Prezesem schroniska jest Pani Danuta Kowalewska, były pracownik UG w Ełku...która najprawdopodobniej została zwolniona dyscyplinarnie[/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=lucida grande] [/FONT][/COLOR][/LEFT] [/QUOTE] A mi wyskakuje, że Pani Danuta Kowalewska pracuje/pracowała w wydziale ochrony środowiska. TZmestudio Quote
PaulinKa030894 Posted June 20, 2012 Author Posted June 20, 2012 [quote name='mestudio']to teraz w edycji podpisu kliknij na baner, następnie w ikonkę wstawiania linku (taki znaczek łańcucha) i klej to w pole które się pojawi: tnij.org/q42p[/QUOTE] To teraz MI!! MI!! proszę wytłumaczyć :oops: Quote
PaulinKa030894 Posted June 20, 2012 Author Posted June 20, 2012 [quote name='mestudio']A mi wyskakuje, że Pani Danuta Kowalewska pracuje/pracowała w wydziale ochrony środowiska. TZmestudio[/QUOTE] [I]"Danuta Kowalewska[/I][FONT=arial] z ochrony środowiska w UG [/FONT][I]w Ełku" - no i sie zgadza ..[/I] Quote
mestudio Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 [quote name='PaulinKa030894']To teraz MI!! MI!! proszę wytłumaczyć :oops:[/QUOTE] Który Baner ? TZmestudio Quote
Pipi Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Ja robie tak: klikam w odpowiedz z cytatem(tam gdzie sa banerki), kopiuje link od banerka, ktory mi sie podoba i nastepnie wchodze w ustawienia, a w nich, W edytuj sygnature i w okienko do tekstu wklejam ten skopiowany link i zatwierdzam. Quote
Vicky62 Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 [quote name='mestudio']to teraz w edycji podpisu kliknij na baner, następnie w ikonkę wstawiania linku (taki znaczek łańcucha) i klej to w pole które się pojawi: tnij.org/q42p[/QUOTE] Dzięki udało sie Quote
Pipi Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Niestety teraz jakos inaczej po tych zmianach na dogo. Nie udalo mi sie, wiec nie sluchajcie mojej rady, przepraszam. Quote
PaulinKa030894 Posted June 20, 2012 Author Posted June 20, 2012 (edited) [quote name='mestudio']Który Baner ? TZmestudio[/QUOTE] ostatni :) edit: choroba, próbowalam sama wstawić najechalam na banerek kliknelam prawym kliknelam na skopiuj adres linku , weszlam w ustawienia edytowalam sygnature w okienku wkleilam link , i mi sie link pojawia zamiast banerka :(buuu Edited June 20, 2012 by PaulinKa030894 Quote
malagos Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 [quote name='Selenga']Na prośbę Ziutki banerki: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/228417"][IMG]http://dogo.egonet.pl/banery/elk0.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/228417"][IMG]http://dogo.egonet.pl/banery/elk2.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/228417"][IMG]http://dogo.egonet.pl/banery/elk1.png[/IMG][/URL][/QUOTE] te banerki tez są rewelacyjne. Quote
PaulinKa030894 Posted June 20, 2012 Author Posted June 20, 2012 to ja chce ten pierwszy stad tylko powiedzcie jak go wstawic dokladnie krok po kroku :D żebym zrozumiała :) Quote
zachary Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 PaulinKa030894, pan Michał Olszański z Ekspresu Reporterów TVP2 ma ( a przynajmniej jakiś czas temu miał) kilka psów ze schroniska i z ulicy, więc ten dziennikarz chyba byłby bardziej właściwy do rzetelnego spojrzenia na sprawę! Ktoś stanowczy, z chęcią do działania i znający przepisy prawne, powinien z uporem maniaka ustalić losy chociażby tego leżącego, wychudzonego ON-ka. Zbyto interweniujących ludzi informacją,że został adoptowany. Mamy jego zdjęcie. W dokumentacji schronu powinno być odnotowane kto adoptował psa. Myślę,że nie ma takiej dokumentacji, bo ON-ek został schowany w "ciemny kąt" albo co najgorsze, uśpiony....Nie może być tak, że gminy z naszych podatków płacą ciężkie pieniądze za psa w schronie, a tam...znajduje on ....powolną, okrutną śmierć. Nie ma kontroli nad takimi miejscami i ludźmi???? .......Poza tym, nadal uważam,że nie ma szans na zabranie stamtąd 250 psów! Takich miejsc w Polsce jest masa!!! Quote
PaulinKa030894 Posted June 20, 2012 Author Posted June 20, 2012 (edited) Niestety nie zaradzimy wszystkiemu:( przynajmniej nie odrazu Edited June 20, 2012 by PaulinKa030894 Quote
Pipi Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 (edited) Znalazlam cos takiego [URL]http://www.youtube.com/watch?v=kTOzmvwMJsg&feature=player_embedded[/URL] i takiego [url]http://www.youtube.com/watch?v=PXMcqoaORzw&feature=relmfu[/url] czy to sa wlasnie te psy? i teraz w ruskiej wsi? Edited June 20, 2012 by Pipi Quote
mestudio Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 [quote name='Pipi']Znalazlam to [URL]http://www.youtube.com/watch?v=kTOzmvwMJsg&feature=player_embedded[/URL][/QUOTE] Przecież tam jest tak pięknie...... TZmestudio Quote
PaulinKa030894 Posted June 20, 2012 Author Posted June 20, 2012 (edited) matko ten pierwszy filmik... dlaczego w boksach te psy zamiast jakichś bud legowisk maja wylozoną jakąś dechę dlaczego jest tam tylko jeden garnek ? gdzie woda gdzie jedzenie jak psy maja sie dzielic czyms z jednego garnka? kur@@@ ;( PS. kto mi powie wkoncu jak ten banerek wstawic bo juz sie siluje od pol godziny i figa tylko nerwy trace:( a widzę że chyba odpowiedzi nie dostanę. Edited June 20, 2012 by PaulinKa030894 Quote
PaulinKa030894 Posted June 20, 2012 Author Posted June 20, 2012 podniosę na Dobranoc . Dobranoc psinki :( Quote
zuzlikowa Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 [quote name='PaulinKa030894'] PS. kto mi powie wkoncu jak ten banerek wstawic bo juz sie siluje od pol godziny i figa tylko nerwy trace:( a widzę że chyba odpowiedzi nie dostanę.[/QUOTE] Spróbujmy najprościej jak można... _ banerek z dołu mojego postu, zaznaczasz(zaciemniasz) lewym przyciskiem myszy i dajesz [B]kopiu[/B]j(prawy przycisk)... _wchodzisz w edycję sygnatury, czyścisz pole sygnatury i dajesz [B]wklej[/B](prawy przycisk)... [B]zatwierdź[/B](lewy przycisk)... [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/228417"][IMG]http://dogo.egonet.pl/banery/elk0.jpg[/IMG] ...mam nadzieję, że się uda... [/URL] Quote
Akrum Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 Dlaczego, dlaczego ja tu weszłam... teraz mi te zdjęcia nie dają spokoju. Czytam i becze. Pomyślimy, jak pomóc. Quote
LadyS Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 Znam sprawę z interwencji Rottki i od wolontariuszki, która tam działa i obawia się, że ucierpią ci, którzy sa najmniej winni. Ciekawe, jak to się dalej rozwinie. Quote
gawronka Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 [h=6][URL="https://www.facebook.com/bernardyn.skrzywdzonych"]"Bernardyn Fundacja Zwierząt Skrzywdzonych[/URL] [/h][h=6]Powołując się na Uchwałę nr XVIII.163.2012, § 1 Rady Miasta Ełk z dnia 27 marca 2012 r. w sprawie przyjęcia programu opieki nad zwierzętami bezdomnymi oraz zapobiegania bezdomności zwierząt w 2012 roku oraz Program opieki nad zwierzętami bezdomnymi oraz zapobiegania bezdomności zwierząt w 2012 roku, który stanowi Załącznik do wskazanej uchwały i zakłada współdziałanie z organizacjami zajmującymi sie ochroną i opieką nad zwierzętami w poszukiwaniu nowych właścicieli dla bezdomnych zwierząt oraz prowadzenia wraz z nimi edukacji tematycznej w zakresie utrzymania domowych zwierząt, prosimy o: wskazanie konkretnych działań organizacji prozwierzęcych, którymi jest zainteresowana Rada Miasta Ełk w celu zapobiegania bezdomności zwierząt z terenu miasta i gminy Ełk. W dniu 19 czerwca 2012 r na teren Schroniska dla bezdomnych psów w Ruskiej Wsi, gdzie przebywają psy bezdomne z terenu miasta Ełk, przyjechali przedstawiciele organizacji prozwierzęcych i prywatne osoby celem adopcji 15 bezdomnych psów zgłoszonych jako czekające na nowych właścicieli. Zamiar ten został dnia 18 czerwca 2012 roku telefonicznie zgłoszony i potwierdzony przez kierownictwo schroniska. Pomimo wcześniejszych ustaleń, wskazanego terminu i godziny odbioru psów, osobom które przyjechały dnia 19 czerwca 2012 r na teren Schroniska dla bezdomnych psów w Ruskiej Wsi koło Ełku, nie zostały wydane wskazane zwierzęta. Fakt ten jest dla naszej organizacji niezrozumiały. Niezrozumiałym dla naszej organizacji jest również fakt wezwania na teren schroniska funkcjonariuszy policji i próba siłowego usunięcia z terenu schroniska osób zainteresowanych "adopcją" zwierząt. Prosimy o wyjaśnienie powodu braku zgody na przekazanie psów bezdomnych do nowych właścicieli przez Radę Miasta Ełk oraz o wyjaśnienie powodu próby siłowego usunięcia osób, które przebywały na terenie Schroniska dla zwierząt w Ruskiej Wsi koło Ełku dnia 19 czerwca 2012 r w godzinach 12,00 - 16, 00, czyli w godzinach otwarcia tego schroniska dla osób zainteresowanych "adopcją" zwierząt. Informujemy również, że z uwagi na brak udostępnionej społeczeństwu do publicznej wiadomości aktualnej bazy psów bezdomnych z terenu miasta Ełk, które czekają na nowych właścicieli oraz brak możliwości zobaczenia tych zwierząt w Schronisku dla bezdomnych psów w Ruskiej Wsi, stwierdzamy, że Rada Miasta Ełk nie realizuje skutecznie zatwierdzonego Programu opieki nad zwierzętami bezdomnymi oraz zapobiegania bezdomności na rok 2012. do wiadomości:" Kopiuję z FB bo nie każdy ma :) [/h] Quote
gawronka Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 [h=6][SIZE=2]kolejna ciekawostka NADZÓR WETERYNARYJNY NAD SCHRONEM MA - Ars-Vet Lecznica Weterynaryjna Małgorzata Dobrzycka-Guzek Ełk,..ZASTĘPCA PROKURATORA REJONOWEGO W PISZU - Daniel Guzek....mąż Pani z nadzoru...[/SIZE][/h] Quote
gawronka Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 Ale wg urzędasów wszystko jest OK : [url]http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120621/REG30/120629920[/url] Quote
gawronka Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 [h=6][URL="https://www.facebook.com/bernardyn.skrzywdzonych"]Bernardyn Fundacja Zwierząt Skrzywdzonych[/URL] [/h][h=6]Powiatowy Inspektorat Weterynarii w Ełku ul. Suwalska 46 19-300 EŁK W związku z liczny informacjami, jakie do nas napływają, a dotyczącymi sytuacji zwierząt, przebywających w schronisku dla zwierząt bezdomnych w Ruskiej Wsi koło Ełku, popartymi wizytami naszych inspektorów, którzy stwierdzili łamanie ustawy o ochronie zwierząt przez kierownictwo tut. Schroniska - Fundacja nasza podjęła kroki w celu wyjaśnienia sprawy. W związku z powyższym na podstawie art. 2 ust. 1 ustawy o dostępie do informacji publicznej z dnia 6 września 2001 r. (Dz. U. Nr 112, poz. 1198) zwracam się z prośbą o udostępnienie informacji w następującym zakresie: 1. Czy schronisko przed jego otwarciem było przez Powiatowego Lekarza Weterynarii skontrolowane? 2. Czy podmiot prowadzący uzyskał ( na pdst. art.1 ust.1 pkt.1e i art.5 ust.1 pkt.1 ustawy z dnia 11 marca 2004 r. „ o ochronie zdrowia zwierząt oraz zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt (Dz.U. Z2004 r. Nr 69 poz625) oraz art 104 Kpa - decyzję, że obiekt nadaje się na miejsce gromadzenia zwierząt i że spełnia wymogi weterynaryjne w tym zakresie? 3. Czy w związku z powyższym schronisko otrzymało krajowy nr identyfikacji weterynaryjnej; proszę o jego podanie. 4. Czy w schronisku od czasu jego powstania były przeprowadzone kontrole przez Powiatowego Lekarza Weterynarii – z jaką częstotliwością ( proszę o podanie ich dat zgodnie z wpisami do „ Książki kontroli weterynaryjnej” 5. czy schronisko zatrudnia lekarzy wet. (ilość) techników wet (ilość), opiekunów zwierząt (ilość) ( czy posiadają wymagane ustawami uprawnienia) 6. Czy udostępniana Pow.Lekarzowi Wet.była dokumentacja w zakresie: 7. ilości przyjmowanych zwierząt 8. historia każdego przyjmowanego zwierzęcia 9. panujących chorób zakaźnych; 10. rejestry szczepień p-ko wściekliźnie; i innych 11. informacje dot. ilości przeprowadzanych sterylizacji i kastracji 12. informacje dot. ilości zabiegów i operacji ratujących życie i innych 13. rejestry i protokoły eutanazji z podaniem opinii lekarza wet. opisem zwierzęcia i ilością podanego środka 14. czy zgodnie z art.42 ust.1 ustawy z dnia 29.VII.2005 r. „ o przeciwdziałaniu narkomanii” (Dz. U 2005 Nr 179 poz.1485 oraz rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 13.I.2003 r. „ w sprawie preparatów zawierających środki odurzające lub substancje psychotropowe, które mogą być posiadane w celach medycznych, po uzyskaniu zgody wojewódzkiego inspektora farmaceutycznego” (Dz.U.2003 Nr 37 poz.324) zatrudnieni w schronisku lekarze posiadają taką zgodę Wojewódzkiego Inspektora Farmaceutycznego 15. czy kiedykolwiek przeprowadzona była kontrola zapisów zgodności przychodów i rozchodów wymienionych w ustawie środków (księga kontroli z danymi z protokołów eutanazji? Czy stwierdzono rozbieżności? 16. protokoły zejść naturalnych 17. zakupu szczepionek, środków opatrunkowych ,środków na odrobaczanie, i innych leków wet. 18. w jaki sposób schronisko pozbywa się zwłok zwierząt ( utylizacja zgodnie z Rozporządzeniem UE NR 1771) 19. czy schronisko posiada piec do spalania zwłok wet.? 20. czy schronisko ma podpisane umowy na wywóz nieczystości stałych i płynnych oraz utylizacji zwłok? Z jaką ? 21. czy działalność schroniska budziła zastrzeżenia, czy wydano zalecenia pokontrolne i jakie? 22. czy były przeprowadzane kontrole sprawdzające wprowadzenie zaleceń pokontrolnych 23. Czy Pow.Insp. Weterynarii był powiadomiony przez kier. schroniska o wielu przypadkach zgonów na choroby zakaźne Czy w związku z tymi przypadkami wydano zakaz przyjmowania szczeniąt do schroniska? Jakie kroki przedsięwzięto , aby pozostałe psy uchronić przed chorobą. Czy wiadome jest, że zwierzęta przebywające w schronisku przez większą część dnia, całe noce i weekendy są pozbawione dozoru i opieki? A zatem wielce prawdopodobne jest, że nie mają dostępu wody i pozbawione są karmienia. Oczekujemy, że ze względu humanitarny wymiar sprawy (mamy bowiem do czynienia z przedmiotowym traktowaniem zwierząt , - oraz łamaniem: - Światowej Deklaracji Praw Zwierzęcia ( UNESCO – Paryż 15.X.1978 r.) - Ustawy ochronie zwierząt z 21.VIII.1997 r. (Dz.U.;z 1997r. Nr 111 poz.724) - Rozp.Min.Roln. I Rozwoju Wsi Z 23.VI.2004 r. w sprawie szczegółowych wymagań weterynaryjnych dla prowadzenia schronisk dla zwierząt (Dz.U z 2004 Nr 158 poz.1657 - Ustawy o ochronie zwierząt i zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt z 11.III.2004 r. (Dz.U.2004 r. Nr 69 poz.724 - Rozporządzenia Min. Spraw Wewn. I Admin. Z dnia 26.VIII. 1998 r. „ w sprawie zasad i warunków wyłapywania bezdomnych zwierząt” (Dz.U.1998 Nr 116 poz.753) zostanie ona potraktowana jako bardzo pilna! do wiadomości: 1)Krajowy Lekarz Weterynarii 1)Wojewódzki Inspektorat Weterynarii w Olsztynie 2)Rada Miasta Ełk 3) TVN UWAGA: „Zwierzę nie jest rzeczą” 4)Telewizja Polska SA 5) Gazeta Olsztyńska 6) Gazeta Współczesna 7) organizacje społeczne o zasięgu ogólnopolskim, których statutowym celem jest ochrona zwierząt[/h] Quote
Recommended Posts