Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

FB : "Informacje z ostatniej chwili. Schronisko nie chce wydać psów, twierdząc,że wydaje tylko po sterylizacji. Na miejscu są media, poinformowano prokuraturę. Psy wypuszczone na wybieg, ogólny syf względnie uprzątnięty."

Posted

[quote name='Vicky62']gawronka dzięki za wiadomości ja nie ma konta na FB[/QUOTE]

Wiem :)
Kopiuję z FB:" dziewczyny wracają, udalo sie wyrwac tylko 3 psy. Od jutra w schronisku kontrola. "

Posted (edited)

FB:"Informacje z ostatniej chwili. Wydali tylko 3 psy, które były po sterylizacji. Reszta, które organizacje chcą przejąc moga byc wydane po zabiegach. Według mnie posterylizuja wszystko jak leci, chore, wyniszczone, zaglodzone.Boker został, sunia z choroba skóry też. Teraz trzeba ustalic, które gminy podpisaływ nimi umowy i powiadomic je o zaistniałym fakcie. TVP Olsztyn wyemituje program, dziewczyny po powrocie napisza więcej, maja tez zdjęcia."

Edited by gawronka
Posted

"Nikogo nie wpuścili do środka. Psy wyprowadzili na zewnątrz. Pies, którego wziął Elbląg, byl jeszcze mokry. Kapali biedaka, pewnie nie nadawał sie do transportu.Nie wiem które psy wzięto. Boksio czeka na sterylkę."

Posted

O rzesz urwał mać...-a ja myślałam,że uda się te psiuty wyrwać-jak zaczną masowo robić sterylki i kastracje ,to większość tych psiaków może nie przeżyć.
Ja też nie mam konta na fb,więc jak będzie jakaś zbiórka kasy na wyrwanie pozostałych to proszę o sygnał.

Posted

No żesz, względny porządek względnym porządkiem, ale są jeszcze ludzie, świadkowie i dowody w postaci zdjęć, jak było jeszcze wczoraj. No przecież nie można nic nie zdziałać w tej sytuacji. Możemy zbombardować ową telewizję mailami. Możemy?

Posted

Jak w takim brudzie mozna kastrowac?
jak w takim zlym stanie psy mozna kastrowac?
przeciez kastracji moga nie przezyc!
Teraz szybka akcja powiatowego ,albo wojewodzkiego ,lub innej znaczacej org.z mediami moze przyczynic sie do polepszenia warunkow.
Widac kierownictwu na zwierzetach zupelnie nie zalezy!

Posted

[quote name='xxxx52']Jak w takim brudzie mozna kastrowac?
jak w takim zlym stanie psy mozna kastrowac?
przeciez kastracji moga nie przezyc!
Teraz szybka akcja powiatowego ,albo wojewodzkiego ,lub innej znaczacej org.z mediami moze przyczynic sie do polepszenia warunkow.
Widac kierownictwu na zwierzetach zupelnie nie zalezy![/QUOTE]
To cały sens tego co przedstawiła xxxx52 - jednym słowem koszmar!
Takie pytania powinny być zadane w mediach decydentom!

Posted

FB :"
[h=6]No więc tak w skrócie. Kiedy zajechaliśmy na miejsce czekała na Nas tv TVP Olsztyn(nie wiem kto ich poinformował)czekaliśmy aż nadjedzie Agnieszka wraz z resztą, dodam że było super zorganizowanie bo w sumie Nas było 10 aut- niespodziewałam się takiej liczby.Kiedy dojechały , tv ruszyła aby przeprowadzić wywiad z kierownikiem natomiast on powiedział że jeśli chcemy to może wszystkie psy wypuścić na wybiegi , nie wiem dlaczego od początku tak nie było (gdy zajechaliśmy na wybiegach było 30 psów , w tym młody owczarek n utykający na łapę ewidentnie go bolała, drugi owczarek strasznie wychudzony z wygiętym grzbietem, i psiak który słaniał się na nogach.Reszte podejrzewam pochowali bo innych w złym stanie nie było widać) oraz kazał czekać na prezesa. No to poczekaliśmy potem to już szybko się działo, wywiad z tv , w którym poinformował że wejdzie na drogę sądową z P.Agnieszką z Fundacji Rottka za pomówienia, że zdjęcia zostały przerobione w phtotoshopie , w schronisku przebywa ponoć 220 psów około! A widzieliśmy tylko te na wybiegach:( smutne. Na pytanie dlaczego teraz nie chce wydać psów bez sterylizacji/kastracji gdzie był wydany rotek który nie był kastrowany się wykręcał,oraz stwierdził że trzeba zamawiać sterylki/kastracje u zwierzaków wtedy oni je przygotują do adopcji. Dodam że w schronisku byłó chyba 3 pracowników, było posprzątane, pracownicy sprzątali , przyjeżdżały traktory z sianem, ciągle ktoś przyjeżdżał, a kiedy wydawali Nam psy , ja brałam huskiego to Pani wolontariuszka powiedziała że to nie ładnie z naszej strony że my krzywdzimy te zwierzęta. Wydano Nam psy, które były wyprowadzone na podwórko za boksy ciągle przypominam że psów z środka nie widzieliśmy, śmieszne to było kiedy my wszyscy staliśmy a oni po kolei wyprowadzali psy:( okazało się że tylko 4 są wykastrowane/wysterylizowane. Tylko 4 od początku roku. Przylepka podobno adoptowana , owczarek leżący na zdjęciu też, spaniel niby też był adoptowany a nagle wśród "wyprowadzanych" się znalazł. Jutro artykuł we współwczesnej, oraz program w tv olsztyn ale nie wiem o której wiem ze mozna ogladnac tez w internecie. Nie wiem co jeszcze mogę napisać.. Czuję się zawiedziona..tyle osób do pomocy.. aaa dodam jeszcze że przyjechała policja która chciała nas wyprosić z terenu ale się nie daliśmy bo z jakiej racji , schronisku było czynne ta my przyjechalismy je adoptowac. Wgl nie wiem skad prezes wiedzial ze zdjecia obiegly internet ... jestem padnieta. Jedyne z czego sie ciesze to ze poznalam tak fantastycznych ludzi to przywraca wiare w czlowieka "[/h]

Posted

Dziękuję za skopiowanie. Narazie poczekajmy z dalszą akcją na Agnieszkę , nie chcemy zaszkodzić jeszcze gorzej .. Nie wierzę aby te psy został tak szybko wyadoptowane szczególnie ten lezacy onek :( przylepka... widzielismy tylko psy na wybiegach , reszta byla pochowana a w jakim stanie nie wiem. Zabralismy huskiego spaniela i onka - ten byl jeszcze mokry , kąpali go biedaka ...

Posted (edited)

kurcze, myślałam,że tego staruszeczka On-ka oddadzą. A zdjęcia kiedy będą?
a od wczoraj weszlo postanowienie o sterylizacji kastracji przed wydaniem. I w tym roku zostalo tylko 4 psy wykstarowane a reszta.. ? skoro psy maja byc adoptowane po kastracji sterylce to odmawia sie adopcji , bo nie ma takiej mozlwiosci na to

Edited by gawronka
Posted

ja nie robiłam nie miałam jak,zapewne pojawią się niedługo .. aczkolwiek nie jestem pewna.. jutro zapewne beda zdjecia w gazecie wspolczesnej zdjecia psow ktore zostaly wyadoptowane nam , i reportaz bedzie mozna obejrzec w tvp olsztyn na internecie ale nie wiem o ktorej

Posted

[quote name='Vicky62']Ten mały biały pieseczek co na zdjęciu pewnie tam został.
A on skradł mi serce...:-([/QUOTE]Pojechał Jeden husky, jeden owczarek , cocer spaniel ze zdjecia

Posted

Na prośbę Ziutki banerki:

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/228417"][IMG]http://dogo.egonet.pl/banery/elk0.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/228417"][IMG]http://dogo.egonet.pl/banery/elk2.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/228417"][IMG]http://dogo.egonet.pl/banery/elk1.png[/IMG][/URL]