Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Nie ma problemu z odebraniem suni ze schroniska. Adopcja jest bezpłatna. Sunia również zostanie w schronie zaczipowana.

Schronisko nie wydaje psów do DT, dlatego trzeba ją adoptować.

Sunia jest w tej chwili przeniesiona z izolatki do klatki kennelowej, ponieważ musiała zwolnić izolatkę.
Zachwuje się coraz bardziej przyjaźnie, chyba zaczęła się przyzwyczajać do warunków schroniskowych.

Edited by toyota
  • Replies 426
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Akrum napisał(a):
jestem już i ja na wątku.
próbuje dodzwonić się do toyota, ale nie odbiera.
wysyłam więc sms dane, na które ma wyciągnąć suńkę.

Ja mam komórkę przy sobie, czy przypadkiem nie dzwonisz na mój tel. stacjonarny :cool3: ? Sms też nie dojdzie.

Próbuję znaleźć nr do Ciebie.

Posted

Psanatorium odbierze sunie do soboty ze schroniska.To bedzie prawdopodobnie w piatek albo sobote, mozna powiadomic schronisko zeby ja przygotowali do odbioru.I jeszcze jedno w jakich godzinach mozna ja odebrac?

Posted (edited)

Alexa77 napisał(a):
Psanatorium odbierze sunie do soboty ze schroniska.To bedzie prawdopodobnie w piatek albo sobote, mozna powiadomic schronisko zeby ja przygotowali do odbioru.I jeszcze jedno w jakich godzinach mozna ja odebrac?

Normalnie to do 16 w piątek i do 14 w sobotę, ale mogę wejść tam też po godzinach i odebrać ją później.

Jeśli przypadnie sobota po 14 to muszę przełożyć na niedzielę wyjazd z rottweilerką do Olsztyna.
Mam nadzieję, że Fundacja Rottka to zaakceptuje.

Bardzo Ci Alexa za wszystko dziękuję !

Edited by toyota
Posted

Dogo07 napisał(a):
A czy wiadomo coś jak sunia z innymi suczkami ? pieskami ?

Nie wiadomo, cały czas była sama w izolatce ze względu na tę dziurę przy łapie, a teraz jest sama w klatce kennelowej.
Myślę, że jak trafi do psanatorium, to szybko się tego dowiemy.

Posted (edited)

Mała jeszcze ma 60 km do celu. Podóż autem znosi bardzo dobrze. Również na postoju nie było żadnych problemów, grzecznie spacerowała.

Edited by toyota
Posted

[quote name='malagos']To juz niunia w hotelu, prawda?
Przepraszam, że dopiero teraz piszę.
Sunię dowiozłem do hotelu o 18:30
Od razu zakumplowała się z dorosłym malamutem - Komi'm:-)

Podróż przebiegła bez najmniejszej niespodzianki.
Co prawda była przypięta całą drogę, ale leżała grzecznie, a głównie spała na tylnej półce:-)

Jedyna fotka jaka wyszła (bo jest bardzo ruchliwa) z podtoruńskiego lasu:

Albo mi się wydaje albo wymaga wyczesania:-)
Tyle, że już dzisiaj nie chcieliśmy jej bardziej stresować to jutro weźmiemy się za to.

Ogólnie co mogę o niej powiedzieć po tych kilku godzinach to, że jest pogodna, dość odważna (zważywszy na tę całą sytuację), łagodna itd:-)