Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Karilka napisał(a):
No to tak ściągając Was na brutalną, ziemię:

Nie dostałam jeszcze 38zł za furminator - pisałam do justysiek w tej sprawie. Mogę na to liczyć?
Milva lśni - wyczesałam ją 3 razy, popisując sie przed nią dwoma dyplomami groomerskimi hahahah!

Pakujemy sie do domu właśnie - jedziemy do miasta. Ile można żyć na tej nuudnej wsi ;). Koniec z wyprawami polno - leśnymi. Teraz będą wyprawy do Biedronki (drugi koniec osiedla) hahah! I do Tesco :D (mają fajne kakadu)

ja tu tylko robię rozliczenie, ale kasa nie jest na moim koncie, tylko agaty.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Karilka']No to tak ściągając Was na brutalną, ziemię:

Nie dostałam jeszcze 38zł za furminator - pisałam do justysiek w tej sprawie. Mogę na to liczyć?
Milva lśni - wyczesałam ją 3 razy, popisując sie przed nią dwoma dyplomami groomerskimi hahahah!

Pakujemy sie do domu właśnie - jedziemy do miasta. Ile można żyć na tej nuudnej wsi ;). Koniec z wyprawami polno - leśnymi. Teraz będą wyprawy do Biedronki (drugi koniec osiedla) hahah! I do Tesco :D (mają fajne kakadu)
Właśnie przelałam pieniądze:)
justysiek, wpisz proszę w wydatki: furminator 38 zł

Posted

Ok, ok - super.

Własnie wstaliśmy - idziemy na spacer..
Dla psów to WIELKI szok - zazwyczaj wstajemy o 11 lub po:diabloti:. Odsypiają te trudne chwile, na dywanie obok mnie - padnięte jak komary zapsikane jakimś OFFem.. Dlatego moge tutaj zajrzeć bo coś im sie na ten spacer nie pali... Byliśmy o 2:30 na nocnym zwiadzie osiedla to i pęcherze nie są pełne...
Przekomicznie to wygląda. Jakby ktoś wszedł do mojego domu i wszystkich zastrzelił z jakiegoś pistoletu.:diabloti::diabloti::diabloti:

Dobra - zbieramy sie i idziemy! Dzisiaj mamy kilka zadań, także Milvie zapowiada sie trudny dzień ;).

Ahhh!
Wczoraj, była na pierwszej w życiu wycieczce rowerowej - bała sie jak cholera. Rower jest STRASZNY. Korekta zachowania powoduje położenie sie milvy na ziemi - plackiem.
Poszliśmy w inne metody wychowawcze (psy bojaźliwe nie są moimi ulubionymi..) i suczka po 20 min. biegła żwawo po prawej stronie, przy kole. Jak modelka ;). Dzisiaj wieczorem zrobimy powtórke.. Teraz niestety zapowiada sie upał.
Nagadałam sie do niej jakbym z kaftanu przed chwilą uciekła (doooobrraaaa suniaa! Pięęęęęknnaaa dziewczyyyynkaaa!....) no ale liczy sie efekt ;). Powiem bez ogródek: MILVA JEST PRÓŻNA i dała sobie te kity wmówić, hahaha! ;) ;)

No i - udało mi się ją namówić do biegania za patykiem (piłki nadal są ZŁE). Jeszcze nie przynosi ale biegnie za nim, łapie w pysk a ja sie ciesze jak głupia. To BARDZO DUŻY krok do przodu - początkowo, podniesienie patyka z ziemi, kończyło się, Milvą w krzakach, leżącą do góry kołami...:roll:.

IDZIEMY NA SPACER, Buziaki i mlamknięcia od Milvy (zaspaneej:loveu:)

Posted

Chciałam się zapytać kiedy zrobić kolejny przelew za dt? Poprzedni robiłam 13 lipca, więc rozumiem, że mniej więcej też mam tak wpłacić?

Aha i proszę justysiek uzupełnij wpływy na konto:
ewu- 10 zł (03.08.2012)
MTD (z bazarku)- 50,40 zł (03.08.2012)

Posted

Milva jest pod moją opieką od 12lipca tak więc 12 mija "miesięcznica" naszego związku.

Milva łapie coraz więcej "oh i ah! na ulicy" - zrobiła się wesołym, szalonym psiakiem ;). Gania z dzieciakami i psami - równo.

Posted

Aniu przepraszam,że dopiero teraz ale kompletnie nie miałam czasu..tylko wątek zapisałam jak wysłałaś zaproszenie. Ale już jestem, jak będą fajne zdjęcia mogę porobić ogłoszenia, jeszcze pomyślę i coś wynajde kasy ;)

Karilka napisał(a):
Kiara? A co ona taka delikatna? Milva to w książce Sapkowskiego, bardzo prosta dziewczyna, łuczniczka, która w ciąży była i dziecko straciła... I ..im bardziej sie zastanawiam tym bardziej Milva jest Milvowa!
.

Uwielbiam Sapkowskiego i wiedźmina zwłaszcza, więc jak dla mnie imie wprost genialne :multi:
Karilka zapewniłaś jej świetny dt, zmieniła się niesamowicie z zabiedzonej suni jest prześliczną damą :loveu:

Posted

aagataa8 napisał(a):
Chciałam się zapytać kiedy zrobić kolejny przelew za dt? Poprzedni robiłam 13 lipca, więc rozumiem, że mniej więcej też mam tak wpłacić?

Aha i proszę justysiek uzupełnij wpływy na konto:
ewu- 10 zł (03.08.2012)
MTD (z bazarku)- 50,40 zł (03.08.2012)

A przy moim nicku prosze wpisac ze czerwiec i lipiec zaplacone,zeby nie bylo ze zalegam;)
Za sierpien pojdzie w przyszlym tygodniu wraz z pozostalymi dekl.

Posted

oj trochę niejasności jest w rozliczeniu.. nie wiadomo kto ze stalych już wpłacił, kto zalega, jaki jest stan konta suni. Możecie poprawić? Ja np. jestem raz jako stała deklaracja a raz jako jednorazowa wpłata

Posted

xmartix napisał(a):
oj trochę niejasności jest w rozliczeniu.. nie wiadomo kto ze stalych już wpłacił, kto zalega, jaki jest stan konta suni. Możecie poprawić? Ja np. jestem raz jako stała deklaracja a raz jako jednorazowa wpłata

masz rację, już poprawiłam, proszę o pisanie czy deklaracja jest stała czy jednorazowa, wystarczy literki ds, dj, bo się pogubię i pisać nicki z dogo, albo fb, dzieki, jak by coś było źle t proszę o info, poprawie

Posted

xmartix napisał(a):

ja wpłaciłam za 3 miesiące ale nie ma wyszczególnione za jakie :(

Posted

justysiek napisał(a):
poprawiłam to już.

jest napisane deklaracja 10 zł; wpłata za 3 miesiące, które?
chyba do sierpnia ale nie jestem pewna teraz musze sprawdzić w przelewie.

Posted

Malgoska napisał(a):
jest napisane deklaracja 10 zł; wpłata za 3 miesiące, które?
chyba do sierpnia ale nie jestem pewna teraz musze sprawdzić w przelewie.

jest napisane pod spodem pod dek. stałymi
wpłynęło od czerwca do sierpnia.

Posted

[quote name='__Lara']Czy ja mogę prosić o nr konta? Szukałam w pierwszym poście, ale nie ma :/

[FONT=lucida grande]23 1140 2004 0000 3202 7408 2760[/FONT]
[FONT=lucida grande]Agata Gilewska[/FONT]
[FONT=lucida grande]ul. Leśna 14/54[/FONT]
[FONT=lucida grande]27-200 Starachowice[/FONT]