Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ania102 napisał(a):
Dzięki wielkie, do mnie wpłynęło 50 zł od znajomej za 2 miesiące, przeleje na konto aagaty8. Justysiek uwzględnij wpłaty.

Wpłynęło:
Dominika- 50 zł za sierpień i wrzesień (wpłata 05.09.2012).

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Milva ma zeby w tragicznym stanie. Mnóstwo ubytkow, typowych dla psa, ktory przezyl nosówke. Stomatolog ocenila zeby na kilka godzin plombowania i lakowania i ok. 400zl. W innym przypadku jest ryzyko gnicia. Miejscami BRAK szkliwa i dziury dochodzace do zebiny, spokojnie.
Oprocz tego -jest ok. Zjadla mi ladowarke do telefonu, kot zrzucil komputer.. Poszalaly ciut. Cholerniki :)

Telefonow -zero...

Posted

Karilka napisał(a):
Milva ma zeby w tragicznym stanie. Mnóstwo ubytkow, typowych dla psa, ktory przezyl nosówke. Stomatolog ocenila zeby na kilka godzin plombowania i lakowania i ok. 400zl. W innym przypadku jest ryzyko gnicia. Miejscami BRAK szkliwa i dziury dochodzace do zebiny, spokojnie.
Oprocz tego -jest ok. Zjadla mi ladowarke do telefonu, kot zrzucil komputer.. Poszalaly ciut. Cholerniki :smile:

Ciocie co o tym myślicie? Ja nigdy się nie spotkałam z takim problemem. Karilko a nie lepiej po prostu jeśli zacznie się coś dziać z jakimś zębem po prostu go usunąć?

Posted

Ona ma 3 latka max. Zeby tragiczne i warto je ratowac. Jak na razie oczyscic i zaplombowac. To sa praktycznie wszystkie zeby. Suche -ok. Oczyscilo z kamienia i zapobiega prochnicy. Warto to zabezpieczyc. Wg dentystki-jezeli tego sie nie zrobi, grozi gniciem w przyszlosci.

dostalam kase za Pdt -dzieki.

Posted

Ale skąd wziąść na to pieniądze? Czy nie będzie problemów z takimi zaplombowanymi zębami? Ona musi mieć więcej lat bo tutaj była widziena już 3 lata temu jako dorosła, nasi ocenili ją na 6. Z kolei kiedyś miałam psa pod opieką mój wet ocenił ją na 4 a inny na 8.
Karilko ja mam teraz ciężką sytuację i jesli nie uzbierałybyśmy pieniędzy to nie ma możliwości na tak duże wydatki. A byłby ktoś chętny na bazarki?

Posted

czytałam o tym i pytałam znajomych hodowców, takich zabiegów nie robi się raczej nawet w hodowlach nie mówiąc o bezdomnym psie...(nie uwłaczając psom bezdomnych, że są gorsze, ale takie zabiegi mogą nie spowodować efektu odrazu i może być konieczność nawet 3-4 takich zabiegów)
wielu weterynarzy zaleca w takim wypadku preparaty witaminowo-wapniowe a ewentualnie potem leczenie,
Milva oceniona była na 6 lat, nie ma się co dziwić, że zęby są w stanie takim a nie innym, ona całe swoje życie walczyła o przetrwanie, nie szczepiona, nie odrobaczana, zapewne chorowała, co spowodowało takie uszkodzenie szkliwa,
ja osobiście nie poddawałabym jej temu zabiegowi.

Posted

Moge pokazac ja swojej wetce jutro. Niech zadecyduje.
Ja nigdy sie nie spotkalam z takim czyms. Kamien zszedl calkowicie (suche+dentastixy i suszone, wedzone lapki pomogly). Milva dostaje karme bardzo wysokiej jakosci i brakow nie ma prawa miec.

Posted

Milva wraz z Gamza -jada na wakacje ;). Podbijamy Zlot Dogomaniakow, kochane Cioteczki!
Ciotka Karilka zabiera laski do lasu, nad piekne jeziora i do wspaniałych ludzi.
Jest watek Zlotowy na dogo.
Będa moze nowe opinie na temat dziewczynek i masa zdjec (ja sie juz o to postaram!).
Fajnie, prawda? ;)

Posted

[quote name='Karilka']Milva wraz z Gamza -jada na wakacje ;). Podbijamy Zlot Dogomaniakow, kochane Cioteczki!
Ciotka Karilka zabiera laski do lasu, nad piekne jeziora i do wspaniałych ludzi.
Jest watek Zlotowy na dogo.
Będa moze nowe opinie na temat dziewczynek i masa zdjec (ja sie juz o to postaram!).
Fajnie, prawda? ;)[/QUOTE]

a gdzie ten wątek?