giselle4 Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 wykąpany i oczka umyte daje sobie robic wszystko to aniołek nie pies bramka od kojca juz otwarata i kiedy chce idzie lezec:) to relecja z dzisiaj zaropiałe oczko i juz myjemy wykapala mnie teraz lize łapki czy to lej po bombie? nie to czysciutki Rasty wyczuł kreta a tak olewam Majstra ,psa sasiada i wszystko czyste w kojcu po ponownym myciu chlopaka Quote
ilmina Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 necianeta89 napisał(a):oj, a ja w weekend byłam na weselu (jako fotograf) i siedziałam przy stole z dwójką miłych ludzi, wegetarianie, mieli dla siebie osobne dania, normalnie aż reszcie ślinka leciała :) Dopiero na jednym weselu, mojej bardzo bliskiej koleżanki, była uwzględniona moja bezmięsna dieta. Jednak pani kucharka ewidentnie nie miała pojęcie jak ugotować coś bezmięsnego, bo podstawą wszystkich moich dań, były kotlety sojowe, których nie lubię. Ale oczywiście liczy się, fakt, że koleżanka uwzględniła moją "inność" :) Quote
necianeta89 Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 ilmina napisał(a):Dopiero na jednym weselu, mojej bardzo bliskiej koleżanki, była uwzględniona moja bezmięsna dieta. Jednak pani kucharka ewidentnie nie miała pojęcie jak ugotować coś bezmięsnego, bo podstawą wszystkich moich dań, były kotlety sojowe, których nie lubię. Ale oczywiście liczy się, fakt, że koleżanka uwzględniła moją "inność" :) Tutaj nic nie było sojowego, oni tylko jedli i chwalili i się zachwycali :) do domu na pewno nie wrócili głodni :) Quote
Kasiass Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 Wykąpany, to może i ta skórka będzie już lepiej wyglądać :) Proszę ode mnie wymiziać Rastiego :) Quote
ilmina Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 Przeczytajcie, czy takie opis może być w wydarzeniu Rastiego na FB? Wy Go znacie najlepiej, może należałoby coś istotnego dodać? "Pierwszy raz spotkałam go chyba dwa miesiące temu, zwróciłam uwagę na mixa bo jest nietypowy, bardzo piękny i trudno go nie zauważyć. Kilka dni później znów go zobaczyłam w dość dużej odległości od miejsca pierwszego spotkania. I zapaliła mi się czerwona lampka! Kolejne spotkanie na granicy Dzierżoniowa i Piławy Dln - szedł sobie poboczem, byłam już pewna, że pies jest bezdomny i się tuła..." Tak zaczęła się historia Rastiego. Pies-cudak. Pies wyjątkowy. Pies jedyny w swoim rodzaju. Rasty to mix sharpeya z czymś szorstkowłosym.:) Piękny. Ma około 1,5 roku. Przybłąkał się na osiedle w Dzierżoniowie. Nikt Go nie chciał, nikt się nim nie interesował. Spał na dworze lub, jak się ktoś nad Nim zlitował na klatce schodowej. Jadł to, co znalazł. Gdy dwie Dobre Dusze zaczęły się psem interesować, jeden z mieszkańców kamienicy, pod którą Rasty koczował, stwierdził, że to jego pies. Oczywiście była to nieprawda. Pan chciał użyć Rastiego, jako maszynkę do robienia szczeniaków, na których chciał zarobić. Nie było na co czekać, psa trzeba było jak najszybciej zabrać. Teraz Rasty jest w płatnym domu tymczasowym, na krechę, bo nie ma stałych deklaracji. Do tego, żeby mógł tam zostać na brakuje 140zł. Bardzo prosimy o pomoc. Rasty zasługuje na to, żeby w DT poczekać na swój jedyny kochający dom. Rasty jest świetnym psem. Bardzo towarzyski, toleruje inne psy i suczki, może nawet jeść z nimi wspólne posiłki. Cierpliwie znosi wszelkie zabiegi typu kąpiele, przemywanie oczu. Nie ucieka, pilnuje się swojego miejsc. Uwielbia towarzystwo człowieka. Pilnie uczy się chodzić na smyczy. Niedawno został zaszczepiony. Można powiedzieć psi ideał. Do tego Jego oryginalny wygląd. Czego chcemy dla Rastiego? Na chwilę obecną stałych deklaracji, żeby mógł chwilę pomieszkać w DT. Trochę pieniążków na kastrację. No i najważniejsze DOMU! Domu, który Go pokocha. Aaaa i ukradłam Wasze zdjęcia z wątku ;) Mam nadzieję, że nie będziecie mnie ścigać za prawa autorskie? :evil_lol: Quote
fiorsteinbock Posted June 22, 2012 Author Posted June 22, 2012 Piękne zdjęcia! A kret zdążył uciec? Ilmina, myślę, że ujełaś wszystko w opisie. Będziemy regularnie poszerzać wiedzę i dzielic się nią na FB :) Już wiele wiemy o nim i cóż, szukamy najlepszego domu dla Rudego dzika :) hehehe Quote
fiorsteinbock Posted June 22, 2012 Author Posted June 22, 2012 (edited) Ciotki, piszecie o uwzględnieniu diety wegetariańskiej - to jeszcze długa droga przed nami. To prawie jak wesele bez alkoholu :) Lud jeszcze nie gotowy na takie nowości :) A przecież jest mnostwo fajnych przepisów, które nie muszą nosić nazwy "wegetariański" i goście jedliby, zachwycając sie. Jednak ich kłuje w oczy "wegetariański"... :) Prędzej uszanuje się religię i dietę "bez świnkową" niż ideologię... :/ na marginesie, też jestem dziwakiem bo pije piwo bezalkoholowe na pół z sokiem. A ja poprostu pije bo lubie ten smak...nie pije aby sie ululać. Edited June 22, 2012 by fiorsteinbock Quote
giselle4 Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 dziewczyny kochane...najlepszego to wspanialy pies kochany i posluszny mimo cezkich poczatkow ale On sie bal a teraz je 2 miseczki ,domaga sie smaczkow i jest zadowolony tylko ta skorka jak dalej bedzie ja drapal lecimy do weta:( Quote
fiorsteinbock Posted June 22, 2012 Author Posted June 22, 2012 Moze być, że ma uczulenie. Pamiętam, że sharpki mają wrażliwą skóre. Quote
ilmina Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 http://www.facebook.com/events/385954078128877/ Proszę, top FB Rastiego. Udostępniajcie, zapraszajcie znajomych, niech się cały świat dowie o Rastym:) Quote
fiorsteinbock Posted June 22, 2012 Author Posted June 22, 2012 Byłam, udostepni lam, rozsyłam - dziekuje :) Quote
Havanka Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Napisałam tekst do ogłoszeń Rastiego. Jeżeli nie ma zastrzeżeń, to można go już wykorzystać: Nie uwierzysz, ale Rasty naprawdę tak wygląda !!! Przyznam, że pierwszy raz w życiu zobaczyłam tak pięknego i oryginalnego w swej urodzie psa ! Prawdopodobnie to mix scharpeya z jakimś szorstkowłosym. Do tego ma wspaniały charakter; toleruje inne psy i suczki, nawet wtedy, gdy dobierają mu się do miski z jedzeniem. Cierpliwie znosi wszelkie zabiegi pielęgnacyjne - kąpiele, czesanie, przemywanie oczu. Nie ucieka, pilnuje swojego terytorium. Rasty dopiero teraz uczy się chodzenia na smyczy. Został zaszczepiony, odrobaczony i wkrótce zostanie wykastrowany. Szukamy Rastiemu wspaniałego domu i Człowieka, potrafiącego docenić jego wyjątkowy charakter i nietypowy wygląd, da poczucie bezpieczeństwa i przyjaźni, której tak bardzo pragnie. Wszelkie informacje o Rastim, pod podanym numerem telefonu.............. Quote
ilmina Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Moja siostra, po obliczeniu wszystkich swoich wpływów i wypływów:razz: może dać dla Rastiego 40zł deklaracji. Quote
fiorsteinbock Posted June 22, 2012 Author Posted June 22, 2012 Dzięki Cioteczki i za tekst i deklarację siostry :) Ilmina, zrobiłas mnie organizatorem i nie widze komentarzy pod wydarzeniem. Coś mi sie popierdzielilo na fb - zajrze wieczorem. Nawet nie moglam wyslac do Ciebie wiadomosci! Quote
giselle4 Posted June 23, 2012 Posted June 23, 2012 (edited) Rasty pieknie chodzi na smyczy daje buziaki jak prawdziewy facet i jest posluszny Edytko napisz ze ma wyprawe ...poslanko,smycz,obroze i miseczki lubi kolegow smycz puszczona a On idzie pieknie i wraca jak sie jego wola ta fotka jest bardzo intymna ale sie juz kochamy Edited June 23, 2012 by giselle4 Quote
Kasiass Posted June 23, 2012 Posted June 23, 2012 Rasty w tym różu to jak panienka wygląda :lol: To na tą skórkę tak ? Quote
fiorsteinbock Posted June 23, 2012 Author Posted June 23, 2012 No ciotka, taka zmiana image moze wyjsc tylko na korzyść :)Swietny kolor! I Bastuś widze wpadł pod nożyczki? Super! Quote
giselle4 Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 Kasiass napisał(a):Rasty w tym różu to jak panienka wygląda :lol: To na tą skórkę tak ? tak ale to po kapieli zejdzie a nie bedzie ranek Quote
giselle4 Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 rozowo-rudy pies mam wszystko w nosie mam piekne zęby trenuje zapasy usmiecham sie Quote
giselle4 Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 (edited) spie jak niedzwiadek ja tylko sie bawie...nie gryze znowu kret? Edited June 24, 2012 by giselle4 Quote
fiorsteinbock Posted June 24, 2012 Author Posted June 24, 2012 Kochane psisko :) Przestał sie drapac po wapnie i tym różowym srodku, zauważyłas cos Grazynko? Quote
giselle4 Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 fiorsteinbock napisał(a):Kochane psisko :) Przestał sie drapac po wapnie i tym różowym srodku, zauważyłas cos Grazynko? jeszcze czasem cos tam zadrapie sie ale ogolnie strupki juz odpadaja i mysle ze przed kastracja jego wykapie i bedzie piekny to tydzien juz z nami,pokazal jaki jest madry i przyjacieski ale mysle ze do konca miesiaca chata bedzie ....ciotki oglaszac Ja dalam jego do zabkowickiej a w tym tygodniu do swidnickiej gazety i czekamy Quote
Kasiass Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 Ok, widzę że tekścik jest to postaram się machnąć mu jutro jakieś ogłoszenia :) Quote
fiorsteinbock Posted June 24, 2012 Author Posted June 24, 2012 Dzięki ciotki! Tez porobie ogloszenia tylko wróce z chorobowego i do roboty! Quote
Recommended Posts